Effectief buikspieren trainen met een Kettlebell

Een grote misvatting over het trainen van je buikspieren is dat je buikspieren met veel herhalingen moeten trainen. De filosofie is dat je buikspieren een 'houdingspier' zijn en dat het daarom een 'duurspier' is, die is gemaakt voor veel herhalingen op een lage weerstand.

Het tegendeel is echter waar. Je kunt je buikspieren het beste trainen d.m.v. oefeningen met weerstand. Buikspieren bestaan namelijk uit type 2b spiervezels, spiervezels die het beste reageren op hogere intensiteit (meer weerstand) en weinig herhalingen. Als je buikspieren gaat trainen, kan je ze dus het beste doen op de manier waarop deze spieren het beste reageren (lees: zich zullen ontwikkelen).

In deze video laat ik je een Kettlebell oefening zien die erg effectief is om je buikspieren mee te trainen. Voeg deze oefening toe aan het eind van jouw trainingsschema of aan het begin van jouw buikspier training (indien je nog andere buikspieroefeningen gaat doen).

Veel succes met trainen en ik hoor heel graag je reactie onderaan deze blog. Bedankt!

Share:

5 comments

 1. Hoi Jesse,

  Geweldige oefening. Ik heb het geprobeerd met de 10kg Kettlebell, maar dat valt nog niet mee.
  Ik krijg mijn bovenlichaam lang niet zo ver omhoog als jij.
  Ik voel het direkt in mijn buikspieren, en ook mijn armen worden hierbij getraind.
  Bedankt voor deze oefening, ik ga hem zeker toevoegen aan mijn andere Kettelbell oefeningen.
  Tot de volgende video,
  Groetjes,
  Ada.

 2. Hallo Jesse,

  Ik zou dolgraag met een Kettlebell willen werken, maar ik loop al geruime tijd met een
  schouderblessure. Ik sport regelmatig (2 x per week op een sportschool). En 1 x per
  week sport ik buiten (o.m. hardlopen met intervallen). Graag jouw advies m.b.t. het
  wel of niet gaan gebruiken van de Kettlebell.

  Ik heb afgelopen zondag je videoboodschap gezien; goeie informatie daarin!

  Groetjes – Hanneke

 3. bangelijke oefening Jesse.!Heb deze oefening in men trainingsschema geintegreerd.écht de moeite.thanx.
  groetjes Pat.

 4. Deze oefening is prima te doen. Ik heb hem in ieder geval zelf aan mijn schema toegevoegd. Bedankt!

Geef een reactie