Eiwit pannenkoeken recept

Eiwit pannenkoeken zijn niet alleen ontzettend lekker, ze geven ook veel energie en langdurig een verzadigd gevoel. Precies wat je nodig hebt als je een drukke dag voor de boeg hebt! Lees snel verder en ontdek jouw favoriete eiwit pannenkoeken recept.

In dit artikel:

Zijn eiwit pannenkoeken gezond?

eiwit pannenkoeken recept

Wie het woord pannenkoeken hoort denkt misschien meteen aan ongezond, maar dit is gelukkig niet altijd waar. Het klopt inderdaad dat traditionele Hollandse pannenkoeken niet zo goed zijn voor je gezondheid, met name omdat ze gemaakt zijn van melk en tarwemeel met gluten en meestal veel suiker bevatten. In mijn blog ‘Heb ik een glutenallergie?’ kun je lezen waarom je gluten beter kunt vermijden. Wil je meer weten over waarom ik melk afraadt en wat de gevaren van suikers zijn, lees dan mijn blogs ‘Melkproducten wel of niet gezond voor ons?’ en ‘Suiker verslavend?’.

Er zijn echter pannenkoeken die wél gezond zijn, waaronder eiwit pannenkoeken, want deze hebben eiwitten als belangrijkste ingrediënt en bevatten geen zuivel, gluten of suikers. In mijn blog ‘Wat is het beste eiwitpoeder voor vrouwen’ heb je kunnen lezen dat eiwitten heel belangrijk voor een goede gezondheid; de aminozuren in eiwitten zijn onder meer verantwoordelijk voor de stofwisselingsprocessen in het lichaam en spelen een rol bij de aanmaak van weefsels, hormonen, enzymen, antilichamen, transporteiwitten en andere belangrijke eiwitstructuren. Daarnaast bevatten eiwitrijke voedingsmiddelen (waaronder eiwit pannenkoeken) weinig koolhydraten, wat betekent dat ze de bloedsuikerspiegel stabiel houden en langdurig een verzadigd gevoel geven, wat bijvoorbeeld helpt als je wil afvallen omdat je minder snel trek krijgt in suikerrijke tussendoortjes

5 x eiwit pannenkoeken recept

Tijd dus om eiwit pannenkoeken te gaan bakken! Heb je geen idee hoe je deze gezonde pannenkoeken moet maken? Lees dan snel verder en kijk bij welk eiwit pannenkoeken recept jij begint te watertanden (je mag ze natuurlijk ook allemaal uitproberen). Alle recepten zijn voor 1 persoon.

  1. Eiwit pannenkoeken met banaan

Ingrediënten

3 eieren
1 schep Superfoodies hennep proteïne poeder of Superfood.nl bruine rijst eiwit poeder
1 banaan
snufje kaneel

Bereiding

Doe alle ingrediënten in een blender en zet deze heel even aan. Bak vervolgens de pannenkoeken zoals je gewend bent. Serveer de eiwit pannenkoeken met banaan met een klein scheutje yacon siroop of kokos siroop.

  1. Havermout eiwit pannenkoeken

Ingrediënten

½ kopje biologische havermout (glutenvrij)
3 eieren
1 schep Superfoodies hennep proteïne poeder of Superfood.nl bruine rijst eiwit poeder

Bereiding

Vul het kopje havermout met kokend water, roer het goed om en laat het 5 minuten rusten. Doe de havermout vervolgens met alle andere ingrediënten in een blender en zet deze heel even aan. Bak daarna de pannenkoeken zoals je gewend bent. Serveer de havermout eiwit pannenkoeken met een klein scheutje yacon siroop of kokos siroop.

  1. Eiwit pannenkoeken met blauwe bessen

Ingrediënten

3 eieren
1 schep Superfoodies hennep proteïne poeder of Superfood.nl bruine rijst eiwit poeder
½ kopje blauwe bessen
3 eetlepels Superfoodies cacaopoeder

Bereiding

Doe de eieren samen met het eiwitpoeder in een blender, zet deze heel even aan en roer vervolgens de blauwe bessen met een lepel erdoor (blender niet meer aanzetten). Bak vervolgens de pannenkoeken zoals je gewend bent. Bestrooi de eiwit pannenkoeken met blauwe bessen royaal met cacaopoeder.

  1. Chocolade eiwit pannenkoeken

Ingrediënten

3 eieren
1 schep Superfoodies hennep proteïne poeder of Superfood.nl bruine rijst eiwit poeder
3 eetlepels Superfoodies cacaonibs

Bereiding

Doe de eieren samen met het eiwitpoeder in een blender, zet deze heel even aan en roer vervolgens de cacao nibs met een lepel erdoor (blender niet meer aanzetten). Bak vervolgens de pannenkoeken zoals je gewend bent.

  1. Eiwit pannenkoeken met appel

Ingrediënten

3 eieren
1 schep Superfoodies hennep proteïne poeder of Superfood.nl bruine rijst eiwit poeder
1 zoete appel
kaneel

Bereiding

Was de appel, halveer hem, haal het klokhuis eruit en snijd één helft in hele dunne schijfjes. Doe vervolgens de eieren samen met het eiwitpoeder in een blender en zet deze heel even aan. Roer dan de appelschijfjes erdoor met een lepel (blender niet meer aanzetten). Bak vervolgens de pannenkoeken zoals je gewend bent. Bestrooi de eiwit pannenkoeken met appel met lekker veel kaneel.

Als je wilt afvallen is het belangrijk om naar je eet- en leefgewoontes te kijken. Wij kunnen je daarbij helpen, want wij zijn zojuist gestart met ons Rapid Fat Loss programma. Dit programma bestaat uit een overzichtelijk 6-stappenplan waarbij je leert hoe je weer een vetverbrander kunt worden, op een gezonde en duurzame manier, zonder dat je calorieën hoeft te tellen.

Wat is jouw favoriete eiwit pannenkoeken recept? Vertel het anderen en ons en laat hier beneden je reactie achter.

Wil je meer praktische afslankadviezen? Bekijk dan deze video met de 35 beste afslankadviezen op aarde.

 

 

Share:

1 comment

  1. Ziet er lekker uit Jesse! Ga deze zeker eens proberen, thanks voor de inspiratie:)

Geef een reactie