Glycatie – Invloed van suikers & hoge bloedsuikerspiegel – o.a. bij diabetes type 2

Glycatie is één van de 4 belangrijkste oorzaken van veroudering (naast oxidatie, ontsteking en hormonale disbalansen), maar speelt ook een grote rol bij diabetes type 2 en overgewicht in het algemeen.

Het is belangrijk je bewust te zijn van wat er met voeding gebeurd, zodra je het eet.

Ralph en ik leggen in deze video uit wat Glycatie is, hoe het ontstaat en wat je zeker wel en niet zou moeten eten om het te voorkomen.

Laat je je reactie achter? Bedankt!

En wil je de video 'Liken' op Facebook? Thanks 🙂

Share:

9 comments

 1. Ik snap er even helemaal niks van, je zegt dat agave nectar niet goed is maar waarom wordt het dan overal aangeprezen voor het maken van superfood smoothies? en waarom kan je het dan ook kopen op bv mastercare.nl
  Ik gebruik het namelijk altijd ipv suiker dus ik doe het helemaal niet goed?
  Leg uit please!

 2. Hi Nathalie,

  Helaas maar waar, Agave is hoog glycemisch en is bovendien nog verhit ook waardoor er geen enzymen meer in voorkomen. Zonder enzymen wordt elke substantie een stress factor voor je lichaam als het probeert er energie van te maken. De reden dat het verkocht wordt in Raw food winkels is omdat ook hier nog veel gedacht wordt dat het laag glycemisch is. Zo is het oorspronkelijk ook op de markt gebracht, maar ruim 2 jaar geleden ontdekte men dat dit niet klopte.

  Als je toch zoetigheid in je smoothies wilt, ga dan over op Xylitol of Stevia, maar het beste is om je smaakpapillen op te voeden met minder zoete smaken. In de raw food community wordt veel en veel te zoet gegeten en kan je insuline ongevoelig raken.

  Daarnaast zorgt glucose, fructose en alle andere suikers ervoor dat er hemoglobine uit je rode bloedlichaampjes weglekt, waardoor je zuurstof transporterend vermogen achteruit gaat en energieverbranding op cel niveau minder is. Je creëert dus een zuurstofarm lichaam en als gevolg verouder je sneller.
  Ik hoop dat deze informatie je tot hulp is geweest.

  Hartelijke groet,
  Michael Hontelé

 3. Zelfde vraag als Nathalie. Ik gebruik enkel agavesiroop en esdoornsiroop. Geldt voor beide hetzelfde?

  Hartelijk

  Annie

 4. Ja, voor beiden geldt hetzelfde.

  Groet,
  Michael

 5. hey,

  na het bekijken van jullie video over glycatie, zit ik met volgende vraag…
  ik eet veeal als ontbijt confituur van cereal (zou geen suiker bevatten, 50% minder calorieen) wat is jullie mening hierover?

  bedankt voor je reactie!
  chris

 6. Dag Ralph en Jesse,

  Jullie hebben het aan het eind van het filmpje over fructose. Dit zou ook glycatie veroorzaken, maar hoe zit het dan met gewoon fruit. Hierin zit toch ook voornamelijk fructose in. Is fruit dan ook slecht voor je?? Hoor het graag.

  Grt Bas

 7. hallo
  ik eet s’morgens met mijn boterham wat suiker ,heb dit ook graag
  en wanneer ik we ga drink ik koffie van het machine dus neem ik canderel
  mag ik u nu vragen welke suikers ik wel mag gebruiken
  dank je

 8. Beste Michael,

  Een late reactie van mij, maar ik ben nog pas net bezig met De Hormoonfactor. Je gaf aan Nathalie het advies om xylitol als zoetstof te gebruiken. Xylitol is ook bekend als E967 en dit additief wordt in “Wat zit er in uw eten?” van Corinne Gouget aangemerkt als gevaarlijk en beslist te vermijden additief. Mijn ervaring is als je suiker uit je voeding schrapt, je eerder iets zoet vindt. Zo vond ik vroeger ananas best zuur, maar nu ik geen suiker (en ook geen suikervervangers) meer gebruik, smaakt ananas erg zoet. Ik hoop dat je hier iets aan hebt en anderen natuurlijk ook.

  Groetjes, Imke

Geef een reactie