Goji bessen – een krachtige bron van vitamines en antioxianten

De Goji Bes is een fel oranje-rood vruchtje dat groeit aan een inheems Chinese struik. In Azie wordt de goji-bes al genereaties lang gegeten, in de hoop dat dit een langer leven met zich meebrengt.

Over de generaties zijn goji bessen ingezet ter behandeling van veel voorkomende kwalen zoals diabetes, hoge bloeddruk, koorts en leeftijdsgerelateerde oog-problemen. Goji bessen worden rauw gegeten, gekookt of gedroogd (net zoals rozijnen) en ze worden gebruikt in kruidentheen, sappen, wijnen en medicijnen.

Goji bessen hebben onlangs de status bereikt van super-vruchten, dankzij de bewezen krachtige anti-oxidanten en voedingsstoffen die de vruchten bevatten. De Goji bes bevat een grote verscheidenheid en een breed spectrum aan vitaminen en mineralen, en het is algemeen bekend dat de Goji bes meer vitamine C bevat dan welke andere natuurlijke plant dan ook.

Vrije redicalen zijn elementen die ongezond zijn voor het lichaam, en deze veroorzaken en/of verergeren ook nog vele verschillend kwalen. Deze dragen ook bij aan veroudering. De grote hoeveelheid anti-oxidanten in goji-bessen helpen niet alleen de vrije radicalen in het lichaam te controleren, ze versterken ook het immuun-systeem. Een andere reden waarom anti-oxidanten zo krachtig zijn, is dat ze zichzelf controleren en onderhouden. Daarom is het zo belangrijk om uw dieet aan te vullen met goji-bessen, en deze in uw voedingspatroon in de bouwen.

Zo zorgt u dat uw lichaam genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt, en dat u een gezond immuunsysteem behoudt door vrije radicalen te elimineren.

Onderzoek wijst uit dat het eten van bessen (zoals acai bessen, cranberries, goji bessen) duidelijk een gunstige werking heeft op de gezondheid.

Bessen als de goji bes bevatten veel krachtige anti-oxidanten en andere componenten die kunnen helpen bij het voorkomen van kanker en andere ziekten, waaronder hartkwalen.

Het eten van voedingsmiddelen die anti-oxidanten bevatten vertraagt het verouderingsproces. Dit komt doordat de anti-oxidanten de schade beperken van vrije radicalen op de cellen en het DNA. Wanneer de DNA-structuur van een cel verandert, dan gaat de cel abnormaal groeien.

Anti-oxidanten kunnen de destructieve kracht van vrije radicalen verminderen of zelfs helemaal elimineren. Hierdoor verminderen anti-oxidanten het risico op een aantal ernstige ziekten.

Goji-bessen bevatten ook componenten die rijk zijn in vitamine-A, wat ook het verouderingsproces vertraagt. Deze speciale componenten helpen ook het functioneren van het immuunsysteem versterken, het zicht beschermen en hartkwalen voorkomen.

Onderzoek suggereert dat extracten van de goji-bes het brein gezond houden en dat deze bescherming kunnen bieden tegen ziekten als Alzheimer.

Veiligheid
Goji-bessen kunnen een wisselwerking hebben met medicatie voor diabetes en bloed-druk medicatie. Indien u allergisch bent voor pollen, dan kunt u de goji-bes ook beter vermijden.

Voor andere mensen lijkt de goji-bes veilig indien u deze met mate nuttigt.

Gezondheidsvoordelen van Goji Bessen
# Hebben een hoog anti-oxidant gehalte
# Geven energie
# Verminderen vermoeidheid
# Verminderen stress
# Geven een kalmer gevoel
# Helpen beter te concentreren
# Versterken het immuunsysteem
# Verbeteren de spijsvertering
# Maken je mentaal scherper
# Verbeteren de kwaliteit van je slaap
# Helpen je met meer energie wakker te worden
# Bevatten meer dan 20 mineralen en vitamines, zoals: zink, ijzer, vitamine B2, vitamine E, carotenoïden en beta-carotenen (goed voor weerstand, huid en haar).

Klik hier voor meer informatie en om te bestellen

Share:

4 comments

 1. Ik betaalde bij de TUINEN 4,95 voor een zakje van 100 gram en ze smaken lekker 🙂

 2. Net twee zakken gehaald bij De Tuinen voor amper 3 euro. Is een actie.

 3. Hey Jesse,

  goed artikel over de goji bes! Ik ben zelf een grote fan van de bes en ik weet niet of het door de bes komt, maar voel me sinds het gebruik een stuk fitter. Gebruik jij de bessen zelf ook of wat zijn je eigen ervaringen?

  Groeten Rinus

 4. Waar kan je die gogi bes kopen
  Grts
  Willy

Geef een reactie