Het verschil tussen mijn Methode en het Eiwit Dieet

Regelmatig ontvang ik mailtjes met de vraag: "Wat is het verschil tussen jouw methode en het eiwit dieet?'.

Ik heb er een video over gemaakt om je vraag direct te beantwoorden.

In de essentie zijn er twee grote verschillen

 • Mijn methode is geen dieet. Ik geloof in het regelmatig toevoegen van Gezonde Gewoontes, met de nadruk op Gewoontes, het consequent blijven volhouden van gezonde verbeteringen die je maakt. Voeg Gezonde Gewoontes toe die je kunt blijven toepassen, zodat je nu resultaat ziet en dit zult behouden.
 • Ik geloof in het toevoegen van gezonde voedingsmiddelen aan wat je nu eet. Gezonde voedingsmiddelen die je lichaam geven wat je écht nodig hebt. Zodat je vanzelf geen zin meer hebt in alle troep die je er dagelijks in gooit. Eet de voedingsmiddelen die meer toevoegen aan je gezondheid, in plaats van dat je alleen de dingen eet waar je nu 'gewoon even snel' in in hebt. Deze gezonde voedingsmiddelen kunnen tegelijkertijd erg lekker zijn.

Het doel van deze beide stappen is het in balans brengen van je hormoonhuishouding. Want die is nu uit balans.

Dat is de kern van wat ik doe. Het gaat mij om bewuste keuzes maken over wat je écht wilt. En controle nemen over je gezondheid en leven.

Als dit één van de eerste artikelen is die je van me leest, klik dan op deze link voor meer informatie en om van start te gaan!

Hoor graag hieronder je reactie, bedankt.

Share:

8 comments

 1. Jammer dat de video stopt na 4.21 minuten….

 2. Helemaal mee eens Jos, nu weet ik eigenlijk nog niks. Wat Jesse in die 4,21 minuten vertelt wist ik al, door hem, overigens.

 3. Inderdaad, de video wordt afgekapt. Graag een re-post!

 4. Inderdaad jammer dat de video stopt want wat Jesse nu heeft verteld wist ik al.

 5. Jesse,

  Je zegt dat diëten zich richten op dingen die je niet mag (5:00). En alles wat je niet mag, daar krijg je juist zin in. Dit zou een reden zijn dat diëten niet vol te houden zijn en niet werken. Jouw methode zou anders werken.

  Maar toch heb jij een visie waarbij je bepaalde voedingsmiddelen niet adviseert. Denk aan zuivel, gluten en geraffineerde producten. Je zegt ook dat het eten van chocolade mag bij jouw methode mits het maar bestaat uit rauwe cacao. Dat wil dus zeggen dat er geen plaats is voor chocolade die niet gemaakt is van rauwe cacao.
  Los van het nut van deze adviezen zijn het aanpassingen waar mensen moeite mee kunnen hebben. Juist omdat ze daardoor (vertrouwde) dingen niet meer “mogen” eten. Waarom zou he bij jouw methode wel mogelijk zijn om dit vol te houden?

  Dat voor gewichtsverlies of het verbeteren van de gezondheid voedingsaanpassingen gemaakt moeten worden is mogelijk. Dit zal altijd samen gaan met het stimuleren van gezonde producten en het ontmoedigen van ongezonde producten.
  Daar is op zich niets mis mee, maar het lijkt mij niet juist dat jouw methode geen aandacht zou besteden aan het ontmoedigen van bepaalde voedingsmiddelen.

 6. Bij mij gaat het filmpje wel gewoon door na 4:21…

 7. Hallo Jesse, ik wil vragen of er een limiet is aan het gebruik van kaneel in een andere voedingswijzein combinatie met honing?, ik wil hier mee starten maar de meningen zijn verdeeld wat betreft het gebruik bvan kaneel…groetjes ingrid

 8. Hallo Jesse,
  Is heel interressant, alleen zie ik geen film met een ouder persoon van boven de 60 waar alles natuurlijk niet meer funktioneert dan als een jonger mens.
  Alles gaat dan achteruit en dan ook de resultaten denk ik.

Geef een reactie