Hoe en Waarom Detoxen – Je Lever Ontgiften

Is het mogelijk dat je een écht gezond voedingspatroon volgt en écht 3 keer per week (op de juiste manier) sport, en nog steeds geen gewicht verliest, terwijl dat je doel is?

Ja, dat is mogelijk.

Hoe?
Er zijn veel redenen. Eén van die redenen is dat je lichaam vet vasthoudt omdat er toxische stoffen in je vetreserve opgeslagen liggen. Je lichaam wil deze vetten niet verbranden, omdat de toxische stoffen vervolgens vrij komen.

Wat is de oplossing?
Je lichaam (vooral je lever) de gelegenheid geven om al die toxische stoffen af te breken.

Zodat je 'veilig' dat vet kunt verliezen.

Hoe doe je dat?
Door het doen van een zogenaamde detox of ook wel een ontgifting genoemd. Dit kan op veel manieren, bijvoorbeeld door middel van een speciaal detox-voedingsprogramma (waarbij je sommige dingen juist wel en andere voedingsmiddelen juist niet eet, voor bijvoorbeeld 5 tot 7 dagen lang).

Wat is het gevolg?
Voor sommige mensen leidt dit (als dat je doel is) tot wel (gemiddeld) 2kg gewichtsvermindering in een week. 5kg gewichtsvermindering heb ik zelfs ook al gehoord, in 7 dagen tijd. In ieder geval leidt het tot een veel betere gezondheid, een sterker immuunsysteem en veel meer energie.

Komen die kilo's er niet direct weer bij?
In de meeste gevallen niet. Je lichaam kan eindelijk al die afvalstoffen verwerken en is blij dat het daar van af is. Mits je daarna ook gezond blijft eten hoef je niet bang te zijn voor een jojo-effect.

Waar vind ik meer informatie?
In bovenstaande video of op deze website.

Hoe kan ik direct beginnen?
Klik hier voor meer informatie over het 7-Daagse Detox voedingsprogramma.

Share:

5 comments

 1. Hoi Jesse,

  Een vraag: houd je door dit dieet gewoon je spiermassa?
  En nog een vraag: ik vind het boek een beetje te duur om aan te schaffen. Maar wat zijn de hoofdregels van het dieet?

  Alvast bedankt!

  Groetjes Anna

 2. Beste jullie,

  Volgens mij wordt geen enkel antwoord gegeven.
  Of krijg je een persoonlijk bericht?? In dat geval mag je m me doorsturen Anna of Jesse!

  Waarom geen reactie? tsja misschien is het de reden die Wim aangeeft.
  Wel jammer dat er na 7 maanden (meer dan een half jaar!!!) nog geen antwoord (leesbaar voor ons) is gegeven op een vraag van iemand die duidelijk ERG geinteresseerd is! En waar iemand anders vervolgens ook weer van kan leren.

  Volgens mij is klantenwerving (geld) belangrijker dan klantenbinding (kwaliteit)
  Of is dat nou net waar het in de hele wereld om gaat!? (op dit moment) GELD….

  Ik weet wel dat ik nu in zo’n 1,5 week 7 kilo ben afgevallen, puur door gezond eten.
  Ik eet minstens 300 calorien per dag minder, dan de aanbevolen 2000 calorien. Ik heb zumba op video van ongeveer 20 minuten en doe daarbij buikspieroefeningen (om de dag), ik eet in de ochtend yoghurt zonder vet, ‘smiddags 2 bruine broodjes, ‘s avonds groente (450 tot 500 gr) en een stukje vlees. En tussendoor eet ik een appel, peer, kiwi, wortel, stuk komkommer, tomaat enz enz. Geen honger (want bij trek eet ik groente of fruit), wel resultaat!!

  Ik heb een tip die ik ook (of wel) graag wil delen met iedereen hier, een caloriechecker geeft je advies in je gebruik van calorien en zo zie je snel wat voor voeding in de schijf van 5 staat en gezond is voor je lichaam. Ook kun je daardoor zien welke voeding je kunt vervangen voor een gezonder alternatief. Google is toch vaak je beste vriend.

  Daarnaast wil ik Jesse bedanken voor alle mailtjes die ik trouw ontvang en waar ik elke keer weer iets van leer. Veel suc6 met je site en werk als personaltrainer.

  Groetjes een trouwe lezer

 3. Fimke zegt:Kijk, dit boek zou ik ook graag willen lezen Je srjcihft dat er veel zuivel gebruikt wordt, en dat je dat gaat/moet vervangen.Ik gebruik ook geen zuivel, maar vind het enorm lastig om goede vervangers te vinden. Vervangers in de supermarkt als soja-, noten-, haver- of rijstmelk zitten veelal vol rommel als suiker en E-nummers. Bovendien vind ik ze loeiduur. Dit weekend heb ik zelf rijsmelk gemaakt, maar het smaakt echt naar rijst (gek he8?). Niet erg lekker in mijn overnight oats, bijvoorbeeld.Amandel- of hazelnotenmelk wil ik ook nog eens gaan maken, misschien vind ik dat lekkerder. Maar ik vrees dat het best wel prijzig is ten opzichte van gewone melk. En ik heb geen keukenmachine..Heb jij tips? Hoe vervang jij meestal?

 4. Bij een stuk over vetten staat dat er geen gal nodig is om te verteren. Dat klopt. Gal emulgeerd namelijk alleen. Lypase is het enzym dat het vet molecuul uit elkaar knipt om opgenomen te worden in de bloedbaan dus verteerd.
  Voor de volledigheid

Geef een reactie