Hungry For Change – je gezondheid heb je zelf in de hand

Ondanks alle rookgordijnen die de afslankindustrie continu opwerpt laat de documentaire Hungry For Change zien hoe we onze gezondheid en ons gewicht in eigen hand kunnen nemen, op een natuurlijke manier. De documentaire is afkomstig van de filmmakers James Colquhoun and Laurentine ten Bosch, die eerder lovende kritieken kregen op hun baanbrekende film Food Matters. Hun nieuwste documentaire Hungry For Change gaat morgen op internet in première en is tien dagen lang gratis online te bekijken.

In een publicatie uit 2005 van het toonaangevende medisch tijdschrift New England Journal of Medicine werd geconcludeerd dat men verwacht dat de levensverwachting van de mens voor het eerst in 1000 jaar zal dalen. Kort gezegd betekent dit dat de kinderen van nu mogelijk niet zo lang leven als hun ouders. De filmmakers van Hungry For Change vroegen zichzelf af: eten we onszelf ziek en dik? In Hungry For Change onthullen zij de misleidende strategieën die de dieetindustrie gebruikt om ons ongelukkig en ongezond te houden, zodat we altijd weer bij hen terug komen voor meer en zo hun winstcijfers op peil houden. De film laat zien hoe veel ‘gezonde voeding’ ervoor zorgt dat we in een vicieuze cirkel terecht komen van afslanken en een ongezond leefpatroon, maar dat als we leren wat we eten en waar het vandaan komt we echt zeggenschap kunnen krijgen over onze gezondheid, ons uiterlijk en uiteindelijk ons leven.

In Hungry For Change passeren verschillende bekende medici en voedings- experts de revue, zoals Jamie Oliver, Dr Christiane Northrup, David Wolfe, Dr Joseph Mercola en Mike Adams. Daarnaast hebben ze ook wat mensen geïnterviewd die zelf in levende lijve hebben meegemaakt wat het is om overgewicht te hebben of ziek te zijn en hoe zij een dramatische verandering in hun leven bewerkstelligden. “Het is makkelijk om te zeggen, kijk, zo doe je dat,” zegt Laurentine, “maar als je de verhalen hoort van deze mensen, die ooit zelf aan obesitas leden, en hoort hoe zij met behulp van informatie, visualisatie en toewijding hun leven weer in eigen hand namen dan geeft dat veel meer dan alleen inspiratie. Het geeft je kracht.”

Vanwege de reikwijdte van sociale media en mond-tot-mond reclame heeft het filmduo ervoor gekozen om de documentaire gratis via internet te lanceren. Op die manier hopen ze dat de boodschap van Hungry for Change snel bij iedereen terecht komt. “De heersende gedachte in onze maatschappij is dat het hebben van overgewicht, voedselallergieën en je zwak of ziek voelen er gewoon bij horen, iets dat onvermijdelijk is als je ouder wordt. Dat is niet waar, en als mensen toegang krijgen tot goede informatie zullen ze zonder twijfel beter keuzes maken voor hun gezondheid. Deze film helpt mensen zichzelf te helpen”

hungry for change

Share:

Geef een reactie