Activeer je vetverbranding in 30 dagen: Go Keto!

Wil je graag ontdekken hoe je je energieniveau kunt verhogen en je metabolisme kunt stimuleren door meer gezonde vetten te eten? Ben je benieuwd welke voordelen de keto-keuken voor jou in petto heeft? Julie van den Kerchove van Julie’s Lifestyle schreef Go Keto als opvolger van haar boek Het Keto Plan. Lees meer over deze pure keuken in dit artikel.


In dit artikel

 

“Tegenwoordig zijn er zoveel kookboeken en diëten dat je waarschijnlijk door het bos de bomen niet meer ziet. Iedereen lijkt wel een andere mening te hebben over wat gezonde voeding is. Gezondheid begint voor mij bij genieten. Een heerlijke maaltijd delen met de mensen van wie je houdt en genieten van alles wat het leven te bieden heeft”, aldus Julie. Ze schreef haar vierde boek ‘Go Keto, Activeer je vetverbranding in 30 dagen’ om je te helpen om je gezondheid, je energiepeil en gewicht zelf weer in eigen hand te nemen. Zodat je voor altijd vaarwel kunt zeggen tegen calorieën tellen, diëten en die constante cravings (om het nog maar niet te hebben over het bijbehorende schuldgevoel achteraf).

Hoe werkt keto?

De keto keuken is een pure keuken rijk aan gezonde vetten en groenten, aangevuld met kleine porties gevogelte en vis. Deze manier van eten kan je energie en vetverbranding een flinke boost geven.


Keto is de afkorting van ‘ketose’, een natuurlijke toestand van je metabolisme waarbij je lichaam overgaat op vetten als brandstof in plaats van op suikers. Je voornaamste bron van energie haal je dan niet langer uit snelle koolhydraten (brood, rijst, pasta, aardappelen) maar wel uit gezonde vetten zoals extra vierge olijfolie, noten, zaden, grasboter, scharreleieren en omega 3-rijke vis. Dat voedingspatroon lijkt misschien nieuw, maar eigenlijk hebben onze voorouders altijd al zo gegeten, tenminste voor de agrarische revolutie in het westen in de 18de eeuw. De oermens gebruikte geen granen (hij deed nog niet aan landbouw) en at geen industrieel bereide producten zoals snoep, frisdrank, chips of diepvriesmaaltijden. Hij at vooral veel groenten, knollen en zaden, aangevuld met vis, eieren, noten, seizoensfruit en wild. Het grootste deel van zijn energie haalde hij uit gezonde vetten, in het bijzonder verzadigde vetten. Overgewicht en hart- en vaatziekten bestonden simpelweg niet.

Eten als een jager-verzamelaar

Jager-verzamelaars zaten ook niet de hele dag voor hun computer en tv, maar waren op zoek naar water, voedsel en onderdak. Naar schatting liepen ze tien à vijftien kilometer per dag. De voorbije honderd jaar is er echter veel veranderd. Natuurlijke vetten zoals olijfolie en boter zijn we steeds vaker gaan vervangen door goedkopere, geraffineerde plantaardige oliën zoals zonnebloemen maisolie. Tegelijkertijd is onze consumptie van suiker en granen enorm gestegen. Terwijl we vroeger het grootste deel van onze brandstof uit gezonde vetten haalden, hebben we ons lichaam tegenwoordig afhankelijk gemaakt van koolhydraten, in het bijzonder granen en snelle suikers. Met gevolgen: we hebben meer moeite dan ooit tevoren om een gezond gewicht te behouden en steeds meer mensen worden geconfronteerd met welvaartsziektes zoals diabetes, hartfalen en alzheimer.


Over het boek: genieten van het leven!

Dit boek zal je helpen om opnieuw met volle teugen te genieten van het leven, met hernieuwde energie, in een fit en gezond lichaam. Julie geeft je een 3-fasenplan en laat je zien hoe keto je zal helpen om de ontstekingsgraad in je lichaam te verlagen, hoe je erin slaagt minder zin te hebben in zoet en hoe je je vetverbranding optimaal kunt activeren. Het boek bevat ook een wetenschappelijk onderbouwde introductie met een antwoord op heel wat vragen die Julie kreeg na de verschijning van Het Keto Plan, een gedetailleerd menuplan voor vier weken, én een 15-minute at-home work-out om je metabolisme en je humeur nog een extra duwtje in de rug te geven. Daarnaast vind je een uitgebreid aanbod aan recepten met zowel klassiekers als echte comfort food, zoals stoverij met frietjes, koninginnenhapje, risotto, taco’s, dame blanche en chocolate chip koekjes. Natuurlijk staan er ook voldoende vegetarische gerechten én vegan opties in het boek. Alle recepten zijn gluten- en suikervrij en bevatten een lactosevrij alternatief. Ze zijn ook eenvoudig te maken zodat je minder lang in de keuken staat en meer tijd hebt om… te genieten!

In dit artikel kun je meer lezen over Julie en haar vorige boek Het Keto Plan.

Share:

7 comments

 1. Ik wil de 100 dagen transformatie aanschaffen via de site voor €199 maar bij het doorklikken naar betaling vooruit verschijnt het bedrag €297.
  Begrijp ik het niet goed of is dit een fout op de site?

 2. Beste Jesse.
  Ik leef ook graag als een jager.
  Ik voel me stukken beter sinds ik volgens jouw instructies leef. Mijn psychoses zijn een stuk verminderd nu ik af en toe strikken zet in de slagerswinkel.
  Vorige week zat er geen konijn maar een klant in.
  Smaakte best goed moet ik zeggen..

 3. Beste Ries.
  Ik denk dat je het iets te letterlijk neemt.
  Om je psychoses te onderdrukken zou je ook minder ingrijpende dingen kunnen proberen.
  Zoals bijvoorbeeld het aanrijden van een koe met een tractor.
  Ook kan het misschien leuk zijn een gedichtje te schrijven voor een willekeurige Bram en hem daarin uitleggen dat je graag aan vossen likt.
  Succes ermee!

 4. Beste Ries,
  Ik ken jouw soort. Jagen doe je met je hart, niet met een reiger!
  Wellicht eens een keer bami zetten in plaats van een strik. Je zult zien dat er een stuk minder klanten tot legmeel gaan bidden.

 5. @ Willemien
  Ik ken jouw soort ook. Slinks lopen grommen naar een Rijnaak en dan denken dat je dolverliefd bent. Je zou beter eens een wheelie kunnen maken op je bakfiets en laat mij alsjeblieft geen kraakpand schilderen

 6. Beste Jesse.
  Ik ben blij dat ik je site heb gevonden. Momenteel ben ik aan een detox-kuur bezig.
  Het valt mij op dat ik steeds vaker de neiging heb om het op te nemen voor struikrovers tijdens verhitte discussies. Is hier een verklaring voor?

 7. Beste Ronnie,
  Dat je verkeerde keuzes maakt bij verhitte discussies en in de kluswinkel bij het schap van de slagpluggen zijn logischerwijs bijwerkingen van naakt detoxen. Ik heb daar ook altijd last van, terwijl ik vaak nog sokken aan houd. Tip: stoor je er niet aan en koop confetti, dat maakt discussiëren en kluswinkels veel leuker.

Geef een reactie