Is wheatgrass aka tarwegras gezond? + Zelf wheatgrass verbouwen

Na onze vorige video over gezonde darmen, stoelgang en darmklachten hebben Ralph en ik direct nog een video opgenomen.

Wheatgrass (Engels voor Tarwegras) is een zeer, zeer voedingsrijk product. Het is geweldig alkaliserend voor je lichaam, het zorgt voor een basisch (alkalisch) lichaam (juiste pH waarde van je bloed).

Daarnaast bevat het 15x meer voedingsnutriënten dan bladgroente. Eén shotje per dag geeft je daarom een 'boost' in je energie, weerstand, etc.

In deze video leggen we de voordelen van wheatgrass (tarwegras) uit en leggen we uit hoe je het zelf kunt verbouwen.

Bekijk de video hierboven.

Laat je na het kijken je reactie achter?

En vergeet je niet op de 'Tweet' en 'Like' knop te drukken?

Bedankt!

Share:

20 comments

 1. Hey Jesse,

  Dankje voor deze duidelijke email. Ik heb er al veel over gelezen, maar ik had nog geen video gezien. Zelf gebruik ik poeder van Kamut grass. Heeft dit ongeveer dezelfde werking, is het beter of minder goed?

  Ik ben benieuwd hoe jij hier over denkt, want er zijn namelijk veel verschillende poeders. Welke raad jij aan?

  Bedankt,

  Jelle

 2. Hallo Jesse,

  Heeft tarwegraspoeder dezelfde werking? scheelt namelijk een hoop werk haha.

  Ik hoop op een antwoord!

  Gr Nathalie

 3. Jesse, ik kan nergens potgroeten vinden ๐Ÿ˜‰ ghehe..

 4. ik doe niks meer met deze site maar blijf mail krijgen wilde alleen kijken wat het allemaal was.

 5. Hallo Jesse,
  Leuke video. Zelf gebruik ik al maanden per dag 10 tabletten Starralsix tarwegras. Kun je daar ook achter staan? Laat het me svp weten.
  Dank alvast, met groet, van
  Connie

 6. Waar kan ik wheatgrass kopen?

  gr truus

 7. Jesse,
  ik vergat nog te zeggen dat ik de video over ‘gezonde darmen’ ,zeg maar, en de video over tarwegras heb gezien. Maar als ik je aanhef in laatstgenoemde goed gehoord heb, spreek je over ‘alweer de 3e video’. Welke video heb ik dan gemist en waar kan ik hem alsnog zien? Graag je reactie.
  Met groet weer, van Connie

 8. Jesse en Ralph,

  De video en het kweken van de gras klinkt erg simpel en duidelijk …ALLEEN…

  Ik zit te denken; waar zou ik dus biologische potgrond kunnen krijgen? is dat

  a)- bij een biologische supermarkt ? of
  b)- bij intratuin waar ze ook biologische produkten zouden kunnen hebben misschien?
  OF
  c) -geen van beide , kluns !!!

  Serieus ik zal me weer voor paal durven te zetten en ga het gewoon vragen terplekke…Dan denk ik dat ik het beste kan beginnen bij de intratuin voordat ze me aankijken van “die spoort niet !!! ” zo midden in de bio-supermarkt…

  Want zal het gaan doen ja de wheatgrass SHOT !!! Eerst moet ik ze dus nog grootbrengen ! GEWELDIG is dit…lekker bezig !!!

  Vivaldi

 9. Hallo Jesse en Ralph,
  Ik deed dit 20 jaar geleden al , Maar het is weer uit mijn gedachten geslipt. Bedankt bedankt dat je me er weer aan herrinert .
  Ook las ik pas dat chia zaden zo gezond zijn en het hoogste voedings gehalte hadden van alle zaden. Ook goed voor de lijn. Kun je een halve dag op teren. Energie scheut krijg je er van Schijnt het. CHIAZAAD GOED ONTHOUDEN ALLEMAAL.

  Groetje Annemarie

 10. Leuk… even gegoogled en direct een zakje zaden besteld!!
  Ik ben wel in voor een groene-vingers-experiment!!

 11. je kan ook tarwegraspoeder kopen rauw maar is dat minder gezond?

 12. Ha Jesse, ik heb een andere vraag. ik heb eerder acai berry green tea tablets gekocht van jou. op de een of andere manier kan ik het nergens meer kopen, althans ik kan het niet meer vinden. ik wil graag dat product weer aanschaffen.

 13. Hoi Jesse,
  Ik ontbijt en lunch op advies van jou met: pannekoekken van eiwitten, 2 bananen en lijnzaad, een liter smoothy van een banaan en bladgroenten en 2 eiwitshakes. Alles overladen met kaneel, zeker 2 tl per dag moesten we binnenkrijgen.
  Nou mijn vraag: 3 bananen per dag; is dat niet raar veel?
  En je moet geen zoetstoffen meer eten (zoetjes heb ik verbannen en meer nam ik niet) maar in die eiwit shakes zitten ook zoetstoffen. Hoe rijm je dit??
  Ik doe dus wat jij adviseerd maar krijg zo wel erg veel bananen(=koolhydraten!) per dag en zoetstoffen binnen.

 14. Er bestaat al jaren Green Magma, een instandpoeder van gerstegrassap.
  ingredienten:tot poeder verwerkte jonge gerstescheuten,maltodextrine en zilverrijst.
  Geeft ook veel energie.
  Importeur nederland: TS Products, Hardewijk,tel0341 426966 (resent?)
  Ofschoon kouwen op tarwegras zeer gezond is, is dat waarschijnlijk ook op gerst?
  Maar zijn die tabletten net zo goed, ofschoon tarwegras natuurlijk puur is, en de werking meer directer is. Oldjohn.

 15. Ik gebruik sinds het poeder van tarwegraspoeder.nl. Dat komt uit India. Ik heb veel poeders en pillen geprobeerd. Ik ben benieuwd hoe dit me zal bevallen.

 16. Leuk filmpje heren, en zo vrolijk !!

  Heb net tarwegras poeder binnen, eens even kijken of ik info op de site kan vinden hoeveel ik voor een smoothie moet gebruiken.

 17. TIP:
  Zijn jullie je bewust van het feit dat wanneer bijv. Ralph aan het woord is, Jesse constant zit te knikken en steeds ‘ja’ en ‘absoluut’ tussendoor zegt wat ik persoonlijk als vrij storend ervaar omdat het controlerend klinkt of Ralph het wel goed zegt en ook vind ik het afleidend. Ik neem aan dat jullie van je voren hebben besproken wie wat zegt dus dan is dit wat overbodig. Andersom doet Ralph dit trouwens ook bij Jesse.
  Doe er je voordeel mee! ๐Ÿ˜‰
  Verder een heel leuk en duidelijk filmpje!

 18. Wie kan mij zeggen wat voor ph heft tarwegrassap, gemaakt van de tarwegraspoeder.
  Alvast bedankt voor de antwoord. Eliza

Geef een reactie