Leren omgaan met je gedachten – masterclass ‘Mentaal Vitaal’ van Albert Sonnevelt

Heb jij ook vaak negatieve gedachten, kun je uren blijven doormalen over allerlei zaken en ben je aan het eind van de dag meestal volledig uitgeput? Dan is de masterclass ‘Mentaal Vitaal’ iets voor jou, een leerzame bijeenkomst die door psycholoog Albert Sonnevelt gegeven wordt. Voortdurend bezig zijn met gedachten kost ongelooflijk veel energie. Albert kan je helpen veel meer energie te krijgen door anders met je gedachten om te gaan.

Technieken om negatieve gedachten en piekeren de baas te worden

Hoe komt het dat je aan het eind van de dag zo uitgeput bent? Albert heeft daar veel over nagedacht en weet uit eigen ervaring dat je veel uitgeruster bent en meer energie krijgt als je gedachten niet met je aan de haal gaan. Door een speciale meditatietechniek te gebruiken kom je snel weer tot rust en lekt er geen energie uit je weg.

De meditatietechniek die Albert gebruikt om zijn gedachten tot rust te brengen wil hij je graag leren. Daarnaast wil hij je een andere techniek uitleggen waarmee je het piekeren gedurende de dag kunt stoppen. Voor de meditatietechniek gebruikt Albert een hele eenvoudige oefening die uit de yoga komt, waarbij hij gedachten visualiseert. Tegen het piekeren gebruikt Albert een methode die hij ook wel het ‘piekeruurtje’ noemt. Deze techniek vergt enige discipline, maar het komt erop neer dat je jouw “innerlijke criticus” die altijd bezig is “ja maar…” te zeggen elke dag een vast uurtje geeft om van zich te laten horen.

Leer je beter concentreren en focussen

Tijdens de masterclass ‘Mentaal Vitaal’ worden beide technieken gedetailleerd uitgelegd en krijg je ook uitgebreid de mogelijkheid om ze samen met Albert te oefenen. Daarnaast zal hij ook nog enkele andere nuttige en eenvoudige technieken de revue laten passeren, zoals een eeuwenoude ademhalingstechniek uit de meditatie waarmee je gedachten stil kunt zetten. Ook kan hij je helpen beter te concentreren en te focussen, een manier die Albert zelf heeft toegepast om zijn 4 boeken te kunnen schrijven. Bovendien gaat Albert je tijdens de masterclass helpen om te gaan met uitstelgedrag, want dit gedrag begint vaak met piekeren en malen.

Meer controle over je gedachten geeft energie

Je zult merken dat je veel vitaler wordt en je veel minder laat afleiden als je meer controle krijgt over je gedachten. Eén van de belangrijkste wetmatigheden daarbij is namelijk: “Energy flows where the attention goes”: daar waar jij je aandacht op richt, daar gaat je energie naartoe. Dus als je aandacht zich op negatieve dingen richt, dan zal daar steeds meer energie naar weglekken. Onderzoeken hebben uitgewezen dat je dagelijks tussen de 40.000 en 60.000 gedachten hebt, en dat 60-70% van die gedachten negatief zijn.

Hoe kun je negatieve gedachten ombuigen naar positiviteit? Niet vanuit een soort ‘tsjakka”-manier, maar echt vanuit je hart?

Voelen dat er vertrouwen, dankbaarheid en acceptatie is, dat en nog veel meer kan Albert je leren tijdens de masterclass.

Speciale aanbieding masterclass ‘Mentaal Vitaal’

De masterclass ‘Mentaal Vitaal’ van Albert wordt op 11 maart a.s. gegeven. De aankomende 48 uur (tot en met zaterdag 28 februari) wordt de masterclass aangeboden tegen een speciale prijs, Klik hier voor meer informatie.

Share:

5 comments

  1. Dit vind ik heel interessant en ga ik zeker proberen.

  2. Ik vind het interessant en wil het proberen ?
    Tijdens mijn meditatie spelen mijn gedachten nog steeds parten ?

  3. Tijdens mijn meditatie spelen mijn gedachten nog steeds parten ?

  4. Ik probeer met meditatie mijn lichaam te helen ,op punten waar mijn lichaam ziek is ?

  5. Wat is het doel van deze ,in mijn ogen zinloze vragen ? Ik had gehoopt van jullie een zinnig antwoord te krijgen ?

Geef een reactie