Let op voor deze toxische stoffen

Als je Maximale Gezondheid wil bereiken is niet alleen goede voeding belangrijk, ook hoeveel je beweegt en hoe je omgaat met stress hebben een grote invloed op je gezondheid. Een goed voedingspatroon vormt echter een goede basis, want dat zorgt ervoor dat je alle vitamines, mineralen, eiwitten, vetten en andere voedingsstoffen binnen krijgt die je elke dag weer nodig hebt om energie uit te halen, te groeien en je lichaam te herstellen. Het mooie aan goede voeding is dat het ons niet alleen voedingsstoffen geeft, het stelt je lichaam ook in de gelegenheid afval en giftige stoffen af te voeren. Dit is belangrijk, want als je lichaam niet voldoende in staat is deze stoffen kwijt te raken wordt je lichaam langzaam vergiftigd, wat op de lange termijn je organen en weefsels kan vergiftigen en dus grote gevolgen kan hebben voor je gezondheid.

Wat er gebeurt als je cellen afvalstoffen niet (goed) kunnen afvoeren

Onze cellen hebben drie dingen nodig:
1. zuurstof
2. water en voedingsstoffen
3. de gelegenheid om afvalstoffen af te voeren

Een cel neemt voedingsstoffen op, die het omzet in energie. De giftige stoffen die je met je voeding en op andere manieren binnen krijgt verlaten je lichaam normaalgesproken weer via het natuurlijke reinigingsproces van het lichaam. Tijdens het omzetten van voedingsstoffen naar energie produceren de cellen ook afvalstoffen, die evenals de giftige stoffen het lichaam via natuurlijke weg verlaten. Echter, als je cellen niet voldoende goede voedingsstoffen binnen krijgen gaan ze dit gemis compenseren door giftige stoffen op te nemen in plaats van deze af te voeren. Als bescherming tegen zichzelf gaat het lichaam deze giftige stoffen vervolgens opslaan in de cellen, en dan voornamelijk in de vetcellen. Dr. Daniel et.al., een Amerikaanse klinische voedingsdeskundige, legt in zijn publicatie “Mad As a Hatter” uit dat als je lichaam een gebrek heeft aan bepaalde gezonde metalen, deze zal vervangen door de wel aanwezige giftige metalen. Kalk wordt bijvoorbeeld bij een tekort vervangen door lood, dat zich voornamelijk ophoopt in de botten en daar de aanmaak van rode bloedcellen verstoort. Lood brengt schade toe aan de gezondheid van je botten en verhoogt het risico op aandoeningen als osteopenie (botverzwakking) en osteoporose (botontkalking). Een ander voorbeeld is magnesium, dat vervangen wordt door aluminium als je een magnesiumtekort hebt. Een verhoogd aluminiumgehalte in het lichaam leidt onder andere tot neurochemische wijzigingen en men heeft ontdekt dat het een bijdragende factor is bij de ontwikkeling van de ziekte van Alzheimer.

Eigenlijk kun je dus stellen dat je cellen óf voedingsstoffen, óf afvalstoffen opnemen, er zit praktisch niets tussenin. Je voeding ondersteunt daarom dus je immuunsysteem, of het belast je immuunsysteem. De meeste mensen krijgen doordat ze voeding van minder goede of slechte kwaliteit eten niet voldoende goede voedingsstoffen binnen om hun lichaam in balans te houden, laat staan dat ze hun lichaam de gelegenheid te geven om afvalstoffen af te voeren! Wil je Maximale Gezondheid bereiken, dan zul je voeding moeten eten die je immuunsysteem ondersteunt en je cellen helpt afvalstoffen af te voeren.

Hoe we met de juiste voeding toxische stoffen uit ons lichaam kunnen verwijderen

Vrijwel iedereen komt dagelijks in aanraking met zware metalen en andere giftige stoffen, zonder het zelf te weten. Waarschijnlijk weet je wel dat er schadelijke stoffen zitten in schoonmaakmiddelen, verf, sigarettenrook en uitlaatgassen zitten, maar wist je ook dat je elke dag schadelijke stoffen in je lichaam krijgt via bewerkte voedingsmiddelen, kookgerei, speelgoed, drinkwater en de lucht die je inademt? Ons lichaam kan al die giftige stoffen afvoeren, mits we ons lichaam de juiste voedingsstoffen geven. En daar ontbreekt het bij de meeste mensen aan.

Het gevaar van zware metalen

Van alle giftige stoffen waar we dagelijks mee in aanraking komen vormen zware metalen misschien wel het grootste gevaar voor de gezondheid. Zware metalen zijn eigenlijk onzichtbare sluipmoordenaars, want je lichaam hoopt al die beetjes zware metalen die het over een zeer lange periode binnen krijgt (en dan spreken we over tientallen jaren) langzaam op in de cellen.

De belangrijkste zware metalen waar we dagelijks aan worden blootgesteld zijn:

 • Kwik: zit o.a. in amalgaamvullingen, vaccinaties, vis, schaal- en schelpdieren, fast-food, frisdranken, bewerkte voedingsmiddelen (bv. barbecuesaus, jam, gezoete yoghurt, chocoladesaus)
 • Lood: te vinden in o.a. drinkwater, batterijen, producten gemaakt van rubber of glas
 • Aluminium: zit o.a. in drinkwater, bewerkte voedingsmiddelen (bv. geraffineerde meelsoorten, brood en gebak, bakpoeders, kaas en keukenzout), keukengerei, aluminiumfolie, deodorant, medicijnen (bv. maagzuurremmers, diarreeremmers, ontstekingsremmers en pijnstillers)
 • Arsenicum: te vinden in o.a. pesticiden (bv. niet-biologische voedingsmiddelen), onderhoudsmiddelen voor houtproducten en voorverpakt bronwater
 • Cadmium: zit o.a. in de lucht, water, sigarettenrook, orgaanvlees (bv lever en nieren) en schaaldieren.
 • Nikkel: te vinden in o.a. uitlaatgassen, sigarettenrook, fabrieksdampen, nikkelen munten, haarspeldjes, juwelen, protheses, hartkleppen, kookgerei en voeding.

aluminium

Symptomen van teveel toxiciteit

Als je teveel gifstoffen in je lichaam hebt opgehoopt kun je onder andere de volgende symptomen krijgen:

 • vermoeidheid
 • spijsverteringsproblemen
 • vertraagde vetverbranding
 • gewichtstoename
 • pijnlijke gewrichten
 • depressies
 • verhoogde bloedsuikerspiegel
 • schimmelinfecties, waaronder candida
 • specifieke problemen bij vrouwen, zoals menstruatieproblemen, onvruchtbaarheid, miskramen, pre-eclampsie, hoge bloeddruk tijdens zwangerschap en vroeggeboorte

Gevolgen op de lange termijn

Bepaalde zware metalen zijn in kleine hoeveelheden nuttig en zelfs essentieel voor ons lichaam. Deze zware metalen, die ook wel ‘sporenelementen’ worden genoemd, zijn ijzer, koper, mangaan en zink en komen vooral voor in fruit en groente. Er gaan zich pas problemen voordoen als zware metalen niet kunnen worden afgebroken en verwijderd uit het lichaam en zich ophopen in de weefsels van ons lichaam. Zware metalen staan erom beken dat ze ons immuunsysteem beschadigen, voor vroegtijdige veroudering zorgen, ons moe en futloos kunnen maken en onze hersenen, longen, nieren en andere vitale organen kunnen beschadigen. Veel medici waarschuwen al jaren dat langdurige blootstelling aan zware metalen kan leiden tot de ziekte van Alzheimer, de ziekte van Parkinson, spierdystrofie en multiple sclerose. Volgende het International Occupational Safety and Health Information Centre (1999) kunnen zware metalen ook de bron zijn van veel allergieën en herhaaldelijk langdurig contact met sommige metalen kan zelfs leiden tot kanker!

Van alle zware metalen is kwik is misschien wel het meest schadelijk voor onze gezondheid. Kwik wordt door veel overheidsinstanties aangemerkt als “mogelijk kankerverwekkend”, maar diverse dierproeven en epidemiologisch onderzoek onder mensen wijzen uit dat het zeer aannemelijk is dat kwik wel degelijk kankerverwekkend is en een verwoestende werking op het menselijk lichaam heeft. Yoshiaki Omura, een internationaal bekende medisch onderzoeker, heeft vastgesteld dat alle kankercellen kwik bevatten. Hij is ook van mening dat kwikvergiftiging de belangrijkste reden is dat kanker weer optreedt na remissie. Daarnaast is het bekend dat er een sterk verband bestaat tussen candida en kwikvergiftiging. Tevens tast kwik de zwavelverbindingen in insuline aan, waardoor het risico op diabetes toeneemt. Dr. J. Trowbridge schrijft in zijn boek “The Yeast Syndrome” dat artsen die chronische candida behandelen hebben ontdekt dat hun patiënten in 98% van de gevallen een bepaalde mate van kwikvergiftiging hebben. De Italiaanse oncoloog Dr. Tulio Simoncini, die erg veel successen boekt bij de genezing van kanker omdat hij soda direct injecteert in kankertumoren en de daaromheen groeiende candida, stelde vast dat alle kankerpatiënten die hij behandelde altijd leden aan candida.

Het mag wel duidelijk zijn dat het nodig is om giftige stoffen uit het lichaam af te voeren. Zelfs al neem je nog de beste voorzorgsmaatregelen, je wordt er nou eenmaal aan blootgesteld. Toch is het ook belangrijk voor jezelf om er geen stress van te krijgen, want die stress is net zo schadelijk als de toxiciteit zelf, dat wil je niet dubbelop in je lijf! In plaats daarvan kun je het beste je focus leggen op een voedingspatroon, want zoals je nu weet is gezonde voeding de beste manier om je lijf te reinigen, en daarmee zul je Maximale Gezondheid bereiken.

 • Wil je na het kijken je reactie hieronder achterlaten? Ik ben geinteresseerd.
 • Wil je deze pagina doorsturen naar familie/vrienden/collega's? Ze zullen je net als ik dankbaar zijn!

Bedankt.

Share:

44 comments

 1. Ik ben er helemaal mee eens!

  Goed gedaan Jessy!

  Groetjes,

  Mieke

 2. Hallo Jesse,

  Alweer een eye-opener!
  Voor mij-zelf nog een goede reden om toch beter op mijn voeding te letten.

  Dank je wel en ik zou zeggen blijf doorgaan met al je goede adviezen en je werk!
  Groetjes
  Marja

 3. Bedankt Jesse!

  je zorgt er echt voor dat we steeds bewuster worden wat we wel en niet moeten eten!

  Marja

 4. Jesse, bedankt! Fijn dat je het allemaal zo duidelijk op een rij zet. Goed ook om te beseffen, dat er altijd dingen zijn die nog weer beter kunnen qua voeding. Groetjes!

 5. Jesse, wat goed dat je er aandacht aangeeft.
  Ik ben er pas achter gekomen, nadat ik zoveel klachten heb en bijna niets meer kan, dat ik een antibioticum vergiftiging heb in mijn lichaam en heel veel organen zijn hierdoor aangetast. Ik loop nu onder behandeling bij een orthomoleculaire geneeskundige en ben nu bezig met ontgiften.
  Blij dat er wat uitgekomen is want in de reguliere geneeskunde werd ik van het kastje naar de muur gestuurd.
  Mijn vermoeden is dat dit is ontstaan na een operatie van mijn open gecompliceerde botbreuk.
  Ik ben er wel achter dat we ons er bewust van moeten worden wat we doen en wat we eten.
  Succes!!
  groet Wilma

 6. Nog even een vraag hierover: hoe kun je op een verpakkingsetiket zien of er metalen in het product zijn verwerkt. Is daar een code voor of een misleidende ingredient-omschrijving? Of nog erger: hoeft het niet te worden vermeld of zijn metalen vaak een onderdeel van andere bestanddelen in het product?

  Van deodorant is het nl. eenvoudig te zien: er staat aluminium (of aluin) op. Maar van de andere metalen ben ik het nog niet tegengekomen. Ik hoop dat je me verder kunt helpen.

  Groetjes!

 7. Hoi Suzan,

  Op het etiket hoeven alleen stoffen te worden vermeld die er in worden gedaan (toegevoegd). De stoffen die ontstaan tijdens productie hoeven niet te worden vermeld. Daarom hoeft de BPA die in plastic flessen water zit, niet te worden vermeld. En dat geldt dus ook voor alle voedingsmiddelen waar zware metalen in terecht komen. Je moet dus kijken naar de verpakking en logisch nadenken: waar is deze verpakking van gemaakt? Wat is er voor nodig geweest om de voeding er in te krijgen (verhitting, etc)? Dan weet je al snel het antwoord.

 8. Hoi Jesse,
  ik heb het besproken met mijn tandarts in verband met amalgaamvullingen.. ze zei dat het overroepen is. Ik had gevraagd om ze te vervangen, maar zij ziet er geen probleem in en vond het niet nodig omdat amalgaamvullingen het beste zijn en een legering is met iets anders. Ze zegt dat de kwik erin niet vrij kan komen daardoor, alleen onder hoge temperatuur, bijvoorbeeld bij het verwijderen en ermee werken. Ik heb tijdens mijn jeugd enkele amalgaamvullingen gekregen door de familietandarts, die ondertussen al enkele jaren overleden is aan kanker… maakt me toch een ongerust.. Komt de kwik in een amalgaamvulling nu vrij of niet??

 9. Hoi Jesse,
  bedankt weer voor je zoveelste eyeopener. Ofschoon het in deze tijd inderdaad ondoenlijk is om alle gevaren te elimineren, maakt zo’n artikel me weer meer bewust. En motiveert me nog meer om mijn voeding zo gezond en clean mogelijk de houden.
  Nogmaals dank en groetjes, Marion

 10. Via de Sarahbeweging ben ik bezig voorlichting te geven, via de website en nieuwsbrieven die ik regelmatig schrijf. Bouwen aan Welzijn gaat over opvoeding, voeding, natuur, medische thema’s, enz…

  Uw inbreng is van grote waarde.
  Onze website heeft prof Faché als uitvalsbasis voor orthomoleculaire geneeskunde en voeding.

  Boeiend boek: 7de druk 2012:

  WATER
  Het goedkoopste medicijn voor je gezondheid, vor genezing, voor je leven.
  Je bent niet ziek, je hebt dorst!

  DR. F.BATMANGHELIDJ
  Internationale bestseller

 11. Hoi Jesse,
  Leuke info.+ adviezen, stap voor stap rustig aan voel ik me steeds beter ook.
  Minder rug klachten heb ik nu.
  Leuk om jouw te blijven volgen, bedankt Jesse.

 12. Wat leer ik toch veel sinds ik me aan gemeld heb op jou site. Bedankt voor alle informatie.

 13. Ik heb jaren cvs en vecht, vecht terug, ben even beter, vecht weer en blijf doodop. Vechten is bovendien heel stresserend. Bij mij zijn 7 jaar geleden zowel candida als kwikvergiftiging vastgesteld. Maar wat nu juist wel eten? Heb ik een paar blogjes overgeslagen?

 14. Hallo Jesse,

  Ik lees al een paar weken je info. hartelijk dank! ik heb echter een vraagje. ik ben nu 4 weken bezig met andere voeding, mijn dochter 16 en ik eten enkel nog fruit, groenten, veel amandelen, gedroogde vruchten abrikozen, pruimen, veel sesam, kruidenthee, geen witte meelproducten meer, vis, geen suiker maar honing, peulvruchten en olijfolie.

  mijn dochter had veel problemen met haar gezondheid en nog maar voelt zich iets beter, is wel flink afgevallen al was ze niet dik. het ergeste probleem is dat haar haren dunner zijn en op voorhoofd zelfs wat kale vlekken verschijnen. haar bloed was niet echt je van het, haar ijzervoorraad is op het nippertje. zelf ben ik 52 en heb ook veel gezondheidsproblemen. astma oa de laatste week voel ik me erg raar ih hoofd, veel duizelingen en soms moeilijk ademhalen.

  mijn vraag, is het mogelijk dat door deze voeding mijn lichaam problemen krijgt of is het door het ontgiftigen, en is het waar dat een echte zuivering van je lichaam enkel door lever/gal zuivering kan gebeuren?

  iedere ochtend drinken we een groene smoothie, op nuchter maag een glas water met beetje soda erin

  we willen geen andere voeding meer dus het is geen probleem maar waar ik me beetje zorgen over maak is mijn gezondheid.

  we wonen niet in nederland vandaar dat ik blij ben met je info.

  vriendelijke groetjes
  maria

 15. Ik ben heel erg benieuwd naar een antwoord voor Maria, want ik zelf ben iemand die het liefst leeft van zelfgemaakte groene smooties met noten ,dadels, salades, en klein beetje peulvruchten…en natuurlijk ook de goede supplementen en omega’s e.d …Ik ben er echt van overtuigd dat je lichaam echt niet veel nodig heeft…natuurlijk cacao e.d en alle andere goede ingredienten kan je ook nog eens in je smoothie verwerken wat wil je lichaam nog meer…ik denk alleen nog water ! Je voelt je zo veel beter en fitter als je maag ook wat leger is dan vol ! Luisteren naar je lichaam doet echt wonderen…

 16. Hoi Maria,

  Ik ben nu een paar maanden lid van de groene keuken van Marjolijn. Dat kan ik je echt aanraden! Heb je toch wat meer variatie. En wellicht weet je dan ook wat meer superfoods in te brengen (ivm je gezondheid). Ik wens je in ieder geval succes met alles.

  Groetjes Wendy

 17. Dag Jesse, ik wil graag even reageren op een mailtje dat ik net van je kreeg over kwikvergiftiging, candida en kanker. In dat mailtje stond de volgende zin. ‘Dr. Tulio Simoncini, stelde vast dat alle kankerpatiënten die hij behandelde altijd leden aan candida.’
  Candida is een schimmel die veel mensen bij zich dragen zonder daar problemen van te ondervinden. Pas op het moment van een verlaagde weerstand kan de schimmel zijn gang gaan. Mijn schoonvader overleed aan kanker en kreeg op het eind van zijn ziekte een candida infectie in zijn mond. Het is bekend dat mensen met kanker vaker last van schimmel infecties hebben door hun verlaagde weerstand. Je kunt het gegeven dus niet zomaar omdraaien, is mijn mening.

  Groetjes, Alie.

 18. Bedankt voor je reactie Alie! Fijn je feedback te horen. Het is inderdaad de vaststelling dat de relatie er is, zonder te zeggen wat het kip en ei is. Overigens: Candida is een gist die pas een schimmel wordt nadat het uit balans is. Daarnaast uit het zich pas op plaatsen als de huid, mond, vagina, nadat het al voor een langere periode uit balans is geweest. Fijn weekend!

 19. Hoi Sara,

  Kwik komt zeker vrij in je lichaam. Zie deze video, schokkend! http://www.youtube.com/watch?v=o2VCen1vCMY

  Ter info, het Engelse woord voor Kwik is Mercury.

  Quote uit de video: “There is no such thing as a safe mercury filling.”

 20. h.allo jesse ik ben nog niet zolang bezig met het program mijn eerste reactie was wil ik dat wel allemaal weten heb het een paar maal gelezen en schrok nu ben ik wel blij en lees ik nog aan dachtiger de etiketten .ikheb mijn draai nog niet helemaal gevonden probeer wel steeds meer toe te passen .gr .maria

 21. @ Maria heb je al een dokter geraadpleegd.
  @ Jesse zou je ons naar het wetenschappelijke bewijs willen leiden die wij met ons ogen na kunnen lezen.
  Of is dit alleen maar bang makerij.

  Mvg, Andre

 22. Hoi Andre, dat kan zeker. In het artikel staan diverse verwijzingen naar bronnen en de namen van artsen die bepaalde stellingen hebben gemaakt. Waar zou je nog meer naar op zoek zijn?

 23. Dank voor je vele goede tips en wat geef je veel gratis adviezen weg!
  In het boekje 3 kilo in 7 dagen lees ik in enkele recepten dat er Sojasaus en Whustersaus wordt gebruikt als ingrediënt. Dat stikt dan weer van de E-nummers. Ik heb nog geen Sojasauzen gevonden waar deze E-nummer niet in zitten, dus als je een tip hebt voor een merk, graag!

 24. Als ik dit doorlees, word ik helemaal verdrietig; want wat kan je nu wel eten? je ontkomt niet aan keukengerei en ik drink bronwater uit een plastic fles. zucht.

 25. Ik kreeg onlangs deze video onder ogen , erg interessant over het effect dat Koriander heeft als je dit dagelijks in een flinke hoeveelheid aan je dieet toevoegt, het schijnt kwik uit het lichaam te kunnen werken. zie deze video
  http://www.youtube.com/watch?v=Rfp30qajMKI

 26. Hi Karin, voor water gebruik ik n waterfilter (bv van Brita) en ik neem t mee in n BPA vrije fles. Bv de Bobble, en bij de buitensport Winkel Bever hebben ze ook BPA vrije flessen. Bij keukengerei gebruik ik hout voor spatels, RVS pannen, en om te bakken de Greenpan (bij de Bijenkorf)

 27. Wat ik mij afvraag is of die koffiecups van Nespresso schadelijk zijn? het zijn aluminium capsules die geperforeerd worden door het apparaat en doorstroomd worden met heet water, ik vraag me af of er metalen vrij komen bij dit proces. Ook de Cups van Douwe Egberts die zijn van plastic, komen hier ook stoffen bij vrij….? Ik kan het antwoord al raden, maar…ik wil graag weten of het erg schadelijk is koffie uit een dergelijk apparaat dagelijks te drinken..

 28. @Diana Voorbij. Ja er komen inderdaad altijd wat metalen vrij bij het proces denk ik.
  Maar ja zoals al staat in het stuk van jesse, je wordt er altijd aan blootgesteld en is onvermijdelijk. Groet, Anton Achterop

 29. Hallo Jesse,
  Ik heb snel even je document gescand. Ik wou je informeren dat in Nederlandse vaccinaties van het RIVM vooral het adjuvans Aluminiumfosfaat zit. En ik zie vaccins niet staan bij dat rijtje.

  FYI

  Jolanda

 30. Hallo Jesse,
  Even een kleine kanttekening: Dr. Simoncini gebruikt geen soda, maar baking soda. Dat is natriumbicarbonaat of zuiveringszout.

 31. Hallo Jesse,

  In augustus 2014 is per ongeluk de kwikbarometer van de muur afgevallen bij het afstoffen. Haak waarmee die aan de haak in de muur hing liet los. Buis gesneuveld. Heb toen kwik geruimd en kreeg van mijn vriend te horen dat ik de stofzuiger moest gebruiken, dat had hij ergens gelezen nadat ik hem over dit catastrofale gebeld had. Achteraf gezien had dat niet gemogen. Kwikconcentratie wordt dan juist nog hoger. Ik zit nu wel met de gevolgen. Ik wil eigenlijk al niet meer leven. Ik heb nu last van prikkelingen, branderig gevoel in huid. Al bij diverse artsen geweest. Bloedonderzoek is pas 3 weken na het ongeluk gebeurd. Niets meer terug te vinden van een kwikbelasting. Vrees dat het opgestapeld is. Ben bij 2 internisten geweest. De laatste was juni 2015 in het Radboud. Deze had de meting van het RIVM opgevraagd die ook te laag was. Heb 8 dagen vorig jaar augustus gelucht. Aangezien ik beneden woon ‘s avonds deuren en ramen moeten sluiten omdat anders katten die wel door mijn tuin lopen van de buren bij mij in huis zouden komen. Dus 8 nachten in een gesloten woning geslapen. Ben na de meting door het RIVM zo’n 2 1/2 week bij mijn vriend geweest. Die specialist uit het Radboud beweert nu dat de klachten niet door de kwik komen, zelfs niet doordat ik op mijn hurken heb gestofzuigd. Een kletsverhaal van die internist. Jesse, kan jij mij adviseren wat te doen om snel te ontgiften ? Groetjes Marlies.

 32. Hallo Jesse,

  Ik vind het heel goed dat jij hier aandacht aan besteedt. Nu heb ik 13 augustus 2014 een ongeluk met de kwikbarometer. Deze is van de muur gevallen bij het afstoffen. Ik kon hem echter niet meer tegenhouden, en daarbij is de buis gesneuveld. Ik in paniek mijn ambulante begeleidster gebeld en mijn vriend. Ik wist niet dat dit zo giftig was. Dus hij had gelezen op internet, later pas hoorde ik van hem op een forum, nou daar kan je dus al helemaal nooit op van aan dat daar de waarheid gesproken wordt. Ik dacht dat hij het op een professionele site gelezen had, dat ik de stofzuiger moest gebruiken. Nou achteraf dus had dat totaal niet gemogen. Op de dag zelf had ik al last van rillerigheid, en zo langzaam aan kwamen er steeds meer klachten bij. Ik heb toen 8 dagen op advies van de GGD Haaglanden moeten luchten, maar omdat ik beneden woon en mijn huiskamer aan de tuin grenst waar ‘s nachts katten lopen ‘s avonds om 20.00 uur de boel dicht gedaan, en dus nog 2 1/2 uur in de kamer gezeten, en de hele nacht in mijn slaapkamertje gelegen. Er werd verteld dat dit geen kwaad kon. Pas op 20 augustus kon het RIVM komen meten. Ik ben toen op 21 augustus 2014 naar mijn vriend vertrokken, en maandag de 25e augustus 2014 kreeg ik van mijn ambulante begeleidster te horen dat de rapportage van het RIVM uitwees dat het toch voor de gezondheid verstandig was 2 1/2 week niet in het huis te komen. Ik zei, en de GGD Haaglanden liep te verkondigen dat het eerst geen kwam kon. Ze kletsen met 2 monden. In oktober vorig jaar bijvoorbeeld begon ik last van jeuk over mijn hele lichaam te krijgen, en er ontstonden spinnewebadertjes, en kreeg ook zo nu en dan van die rode vlekken met onverklaarbare wondjes. Daarna begon het op de drukpunten te branden, wat volgens mij duidt op een zenuwbeschadiging. Ik ben toen bij een interniste geweest, en deze heeft een summier neurologisch onderzoek verricht. Reflexen waren goed evenals de coordinatie. Ze heeft toen ook nog een toraxfoto laten maken en een 24 uurs urinetest + bloedafname. In april en mei 2015 ben ik bij en internist die ook zei wel verstand te hebben van kwik in het Radboud geweest. Deze heeft ook de summiere neurologische onderzoekjes gedaan, en bloedafname gedaan. Ik moest daarna ook nog een 24 uurs urine verzamelen, maar dat is er niet meer van gekomen. Hij beweerde dat ik wel klachten had, maar dat die niet door de kwik komen. Ik heb deze klachten daarvoor nooit gehad, en zijn wel na 13 augustus 2014 begonnen. Dus kletskoek. Die branderigheid breidde zich langzaam uit. Nu in oktober 2015 kreeg ik last van lichte krampjes, en ik zie nu ook dat ik bij de elleboog en kniegewrichten en ook elders ingevallen plekken krijg in mijn huid. Dit duidt volgens mij wat ik gelezen heb op dat mijn vetweefsel afgebroken wordt. Ik begin nu ook depressief te worden van deze dingen. Nu heb ik ooit medicatie geslikt vanaf 2012 tot eind 2014, en nu is er een verhoogde eiwit afscheiding in mijn urine. Normaal kan dat ook na een kwikvergiftiging komen. Maar dit was al voor dat kwikincident ook al. Het kan er wel door verergeren. Nu wordt dus ook mijn vetweefsel aangetast. Ik zou chelatietherapie willen, maar dan worden alle metalen uit het lichaam verwijderd, en passeren mijn nieren ook, en dan worden die nog erger belast. Weet je wat er kapot kan zijn in mijn lichaam waardoor nu ook mijn vetweefsel afgebroken word ? Ik wil dat dit stopt, en niet mijn hele leven aan de medicatie moet. het moet gerepareerd worden.

  Ik hoor graag nader van je Jesse.

  Groetjes, Marlies Houtman

 33. Had een vraagje ze verkopen bij greenjump.nl flessen etc voor baby’s die ook van glas/ rubber gemaakt zijn zitten daar ook schadelijke stoffen zoals lood aluminium etc in? En ze verkopen daar spenen van Natuurrubber en roestvrijstalen drinkbekers zitten daar ook gifstoffen in? Alvast bedank voor de moeite hoop dat u me hiermee verder kan helpen groetjes

 34. Hoi Jesse,

  En wat zijn de voedingstoffen die je moet eten om die troep af te voeren? En wat kan je eigenlijk nog wel eten???

  Gr,

  Jaco

 35. Ik heb ook veel amalgaanvullingen en ben in 2014 begonnen met maximale gezondheidsprogramma. In België heeft mijn therapeut bij een bio-energetische lichaamsanalyse geen kwik teruggevonden. Ik maak altijd smoothies met of peterselie of koriander erin en doe er ook altijd chlorella en spirulina in. Ik geloof erin dat deze produkten mij dus constant detoxen. Hoewel ik alle zes maanden de detox doe uit het programma merk ik dat ik achteraf toch altijd nog reageer met een soort van steenpuisten (candida?) Misschien kan die therapeut candida niet genoeg meten. Tot hiertoe was ik altijd gerust in die superfoods die helpen. Ik heb echter ook sinds januari last van eczeem dat ook wijst op candida en vroeg mij wat ik verkeerd doe qua voeding! Het kan ook komen van allerlei soorten stress maar dacht niet meer aan die vullingen en ik drink de ganse dag 3 liter thee. Misschien laat ik ze nog eens verwijderen bij een bio-tandarts maar wacht nog af. Momenteel gebruik ik een bio-creme met Aloë Vera erin en drink ik het ook puur.

 36. Hallo Jesse, bedankt voor je filmpje. Ik eet tegenwoordig ‘s avonds al biologisch maar begrijp dat melkproducten toch ook niet zo goed zijn en ik vraag mij af waar ik dit mee kan vervangen en dan vooral ook mijn yoghurt…soya schijnt ook weer niet zo goed te zijn omdat dat dan weer genetisch gemanipuleerd is..ik zou dan bijv amandelmelk kunnen nemen maar wat ipv yoghurt..en ik zou graag een goede vervanger voor een deo willen. Ik heb merken geprobeerd die alleen alluin hebben maar die werken voor geen meter..dan kan je net zo goed niks gebruiken en zo zit ik ook met shampoo, waar ik overal allergisch op reageer.Ik had nog even een tip tegen candida is het goed om een chlorella kuur te nemen…Groetjes en tot de volgende keer.

 37. Als je veel rood fruit eet is het goed zeggen ze. Daar zitten veel oxidanten in goed voor het afvoeren van giftige stoffen.
  Ik kamp al 15 jaar met klachten. Ik schuif het op de narcose v d keizersnee. De artsen vinden niks en dan krijg je anti depressiva’s. Mijn wereld werd grijs. Heel naar. Hyperventilatie van angst. Hardlopen gaat niet meer. Afvalstoffen hoopte op. Ze zeiden het zit tussen je oren!! He betaald je scheel aan zorgkosten maar luisteren doen ze niet.
  Ik hoop dat ik er nog vanaf kan komen. Dit is overleven ipv leven. Ik slik nu ook magnesiumen calcium. Ik ben bij de bioresonancy geweest. Daar meten ze wat je te kort komt. Het helpt nog niet echt en ik wordt onrustig. Ik huil het er uit, omdat het zwaar voeld. Toch geniet ik van de dingen die ik toch maar weer gedaan heb. Ook kost het mij energie. Sterkte voor iedereen die hier mee zit.

 38. Het vreemde is dat men de bevolking met aluminium overspoelt zelfs babies mee injecteert 5000 mg per injectie 😔.

  Als je bekijkt wat jesse hier schrijft lees je het volgende:
  Indien hogere waarden dan de gestelde 1 mg/kg lichaamsgewicht wordt bereikt dan is er sprake van aluminiumvergiftiging. Het houdt niet in dat je er direct beroerd of ziek van wordt, echter het heeft op de lange termijn consequenties voor het functioneren van zenuwbanen, de hersenen en vruchtbaarheid van de persoon. Over populatie beïnvloeden.. lijkt het op
  Zware metalen staan erom bekend dat ze ons immuunsysteem beschadigen, voor vroegtijdige veroudering zorgen, ons moe en futloos kunnen maken en onze hersenen, longen, nieren en andere vitale organen kunnen beschadigen.

  Met dit erbij gecombineerd. Mensen minder oud en minder vruchtbaar maken😐

 39. Is genen die erft niet het aller belangrijkste wbt.goede gezondheid,?Mijn opa was een stevige drinkerd.Rookte sigaren als een ketter.Heeft de Jappen kamp overleefd.Is 97 geworden mijn vader en moeder ook uit de Jappen kamp zijn 95 en 97 geworden.Allen overleden met een gezond verstand.Waren wel zeer gelovig.

 40. Meten is weten ,maar waar en hoe .
  Niemand heeft een goed advies.
  Haaranalyse misschien ????
  zie afbeelding toxis load urine measerments om een overzicht te krijgen wat er gemeten kan worden
  We zijn er allemaal mee bezig op deze site maar we komen niet ver genoeg
  Jesse dit is een wake up call ???

 41. Ik heb ergens gelezen dat Pure Pindakaas uiteraard biologisch kwik kan neutraliseren.
  en Uien aluminium en mosterd om gebakken vlees te neutraliseren of bbq. Ik vond het zo’n prettig idee en ik gebruik het ook omdat het zo makkelijk is. Heb jij nog meer tips om de zware metalen met gewoon een voedingsmiddel te neutraliseren of af te voeren.

 42. Ik neig een patroon te zien in kanker waaruit blijkt dat gif- en afvalstoffen idd de reden zijn voor het ontstaan. En opslag van deze gifstoffen gebeurt in de kankercel om het lichaam te ontzien van het niet weg te werken gif. Kanker is het laatste redmiddel van het lichaam bij langdurige langzame vergiftiging. En kom tot de conclusie dat kanker niet het probleem is maar een laatste poging tot overleven. Dus bestrijd niet de kanker maar de oorzaak. Het zou zo wie zo fijn zijn als dokters eens de oorzaak vinden en niet het lichaam in normale herstel functie verstoren door te snijden, bestralen of overmatig gaan vergiftigen met chemo.
  Chemo werkt enkel omdat kanker de functie heeft gif op te nemen.

 43. Beste Jesse
  Zou je kunnen vermelden welke voedingsmiddelen het beste zijn om te ontgiften van deze toxische stoffen en welke voedingssupplementen?

Geef een reactie