Meer energie begint bij jezelf (blog 2)

Dit is de 2de blog van Eva van Nieuwburg, moeder en internationaal geschoolde voedingsdeskundige. Ze schrijft voor Jesse van der Velde een serie van 4 blogs over haar reis naar meer vitaliteit en gezondheid voor zichzelf en haar kinderen. Hiermee wil ze moeders inspireren om uit de vicieuze cirkel van vermoeidheid, gewichtsproblemen en het verlies van vitaliteit te komen. Daarbij geeft ze tips hoe je ook je kinderen werkelijk kunt voeden.

Meer energie
Om meer energie te krijgen is het belangrijk dat wij moeders ook goed voor onszelf zorgen. En dan heb ik het niet alleen over gezonde voeding. Je kunt namelijk op heel veel verschillende manieren voor jezelf zorgen. Waar ik het in deze blog over wil hebben is waar je begint als je voor jezelf en je gezin een gezonder leven wilt creëren. Hoe maak je de verandering als je eigenlijk de puf niet hebt om er aan te beginnen?

De meeste moeders zijn een beetje te veel doorgeschoten in het zorgen. Geen wonder, want door je kinderen wordt je steeds met je aandacht naar buiten getrokken. “Het” goed willen doen en goed willen zorgen kan er toe leiden dat onze energie veel meer naar de buitenwereld is gericht dan naar onszelf.

Als je een gezonder eetpatroon wilt voor jezelf en je gezin dan is het uiteraard belangrijk dat je ook de energie hebt om daaraan te beginnen. Niet iedereen heeft een gebrek aan energie, maar er zijn zeker moeders die dit lezen en zich afvragen waar ze de puf vandaan moeten halen. Gemak dient de mens en snel een paar boterhammen smeren of een pak opentrekken van het één of het ander kost nu eenmaal wat minder moeite dan verse voeding bereiden. De vraag is alleen….

Krijg je uit dat pak wat je werkelijk wilt? Geeft het jou de vitaliteit waar je op hoopt en die je ook nodig hebt om je leven naar tevredenheid vorm te geven?

Voeding die je laat stralen
Het is mogelijk om te eten op een manier die je energie geeft, je huid laat glanzen en je ogen laat stralen. Veel vrouwen grijpen naar repen, pillen en poeders om af te vallen en beter in hun vel te zitten. Maar dit soort bruisende en magnetische uitstraling haal je naar mijn mening niet uit een pakje, zakje of pil. Dit haal je uit voeding die past bij jouw genetische opmaak, je haalt het uit beweging en uit liefde voor jezelf en anderen.

Natuurlijke voeding, met name levende voeding en supervoeding hebben de eigenschap je DNA positief te beïnvloeden. Dat is heel goed nieuws want dat betekent dat, als je hier mee aan de slag gaat, je vaak met drie dagen tot een week al iets kunt zien in de spiegel waar je voor terug loopt om het nog eens goed te bekijken.Verander iets op genetisch niveau en de rest van het lichaam past zich razendsnel aan.

Sleutel twee
Hoe kun je nu beginnen met een eenvoudige gewoonte zodat je snel meer energie hebt?
Snelle verandering bereik je door je genen positief te beïnvloeden.
Wat de genen het meest negatief beïnvloedt is stress, een overmaat aan koolhydraten in het algemeen en geraffineerde suiker in het bijzonder. Één van de makkelijkste dingen om mee te beginnen is het weglaten van suiker en ontbijten met een groene smoothie. Daarmee verwijder je een substantie die mineralen uit het lichaam rooft (suiker) en voeg je in de ochtend juist mineralen toe met je smoothie. Mineralen en sporenelementen hebben we namelijk nodig voor de werking van onze lichaamseigen enzymen. Enzymen zorgen voor elk denkbaar lichamelijk proces. Van je stofwisseling tot aan de kleur van je haar. Dus het binnen krijgen van mineraalrijke voeding boost je stofwisseling, is goed voor je huid, ontgift en geeft je energie.

Het is maar één handeling in de ochtend en een beetje opletten overdag. Neem bijvoorbeeld stevia in de koffie en thee in plaats van suiker, neem hartig beleg in plaats van zoet en kies voor tussendoortjes waar geen suiker in zit. Zoals noten, groenten met een dipsaus of wat fruit.

Recepten voor groene smoothies vind je op deze website. (kijk onder het kopje Gezonde recepten)

De tweede sleutel die ik je wil meegeven is: Begin met jezelf, begin met een groene smoothie!

Graag hoor ik je ervaringen en inspirerende verhalen. Daarmee kunnen we elkaar als moeders ondersteunen om samen een positieve bijdrage te leveren aan de gezondheid van ons land. Dat begint namelijk bij onszelf en onze kinderen.

Share:

2 comments

  1. Elke ochtend groene smoothies en zoveel mogelijk suikervrij eten heeft er voor gezorgd dat ik veel meer energie heb nu.
    Voorheen wilde ik elke middag slapen, maar nu heb ik dat alleen nog als ik meerdere dagen weinig heb kunnen slapen snachts.
    Ik was er eerst wat sceptisch over maar na 2 weken kon ik toch duidelijk verschil voelen.
    Ik ben er ook, in combinatie met sporten, 12 zwangerschapskilo’s mee kwijt geraakt in 6 maanden, dus dat is mooi meegenomen.
    Mijn zoontje proeft ook graag van de groene smoothies.

  2. Ja, de groene smoothies zijn lang een hype geweest. Zelf het ik 1x zo’n spinazie drankje geprobeerd, die vond ik niet echt lekker. De gele echter wel! Routine en verstandig eten is sowieso het verstandigst

Geef een reactie