Nog eenvoudiger: met 4 ingrediënten

Ken je de inspirerende kookboeken van Pascale Naessens al? Ze staat bekend om haar eenvoudige en gezonde keuken. Haar nieuwe boek ‘Nog eenvoudiger’ staat boordevol simpele en smakelijke gerechten waarbij ze maximaal 4 ingrediënten gebruikt. Pascale vindt het belangrijk om lekker, mooi en gezond te eten, ook als het snel moet gaan!

In dit artikel:


De boeken van Pascale
staan niet alleen vol met heerlijke, gezonde en gemakkelijke recepten, ook de foto’s zijn prachtig. Ze zet een fijne sfeer neer en genieten van eten is dan ook heel belangrijk voor Pascale. “Ik hou van schoonheid, puurheid en authenticiteit, dat raakt de mensen. Toegegeven, het vraagt moed om authentiek in het leven te staan, maar er is volgens mij maar één weg.” Zo begint Pascale haar nieuwe boek ‘Nog eenvoudiger, met 4 ingrediënten’.

Snel en smaakvol

Je vind er recepten die zelfs binnen tien minuten al klaar zijn, maar wel supersmaakvol. Ze zegt dan ook: “Aan dit boek heb ik het meeste plezier beleefd bij het maken van de recepten. Je kunt niet geloven welke smaakexplosie je kunt creëren met maar 4 ingrediënten.” Het is eten dat je in alle opzichten gelukkig maakt. Je hebt er weinig werk aan, zodat je tijd hebt om ook zelf te genieten en helemaal tot rust te komen. De gerechten zijn gezond en geven je energie en je kunt er dus zonder schuldgevoelens van genieten. Omdat Pascale veel groenten en kruiden gebruikt in de recepten, ziet elk gerecht er stralend uit. De kleuren en geuren van het verse eten maken je blij! Pascale noemt dat heel mooi: handgemaakt geluk.

“Ik haat diëten en hou ook niet van het woord gezondheid”

Pascale vertelt in haar boek: “Ik haat diëten en hou ook niet van het woord gezondheid. Maar ik hou wél van mijn energieke, slanke lijf. Ik hou van dit leven, van energiek zijn en van lekker eten. Daarom leef en eet ik zoals ik nu leef – helemaal volgens mijn wilde natuur. Ik geniet ten volle en natuurlijk bega ik met mijn gulzige levensvreugde ook wel stommiteiten. Dat hoort er nu eenmaal bij en dat maakt het leven ook boeiend. Maar ik eet en leef niet óm gezond te zijn! Het woord gezondheid is ‘gekaapt’ en heeft vandaag de dag nog maar weinig te maken met genieten. Het staat tegenwoordig voor zwart-witdenken: het kamp van de gezonden versus de ongezonden. Het woord wordt misbruikt om mensen aan te vallen en in hokjes te stoppen. En dat is een spijtige evolutie, want het verdeelt terwijl het daarmee niets te maken heeft. Het gaat in essentie om gelukkig zijn: je goed voelen in je vel, bewust leven, eruit halen wat erin zit. Genieten! Ik gun het iedereen.”

Terug naar de basis

Twee jaar geleden ontmoette Pascale een Nieuw-Zeelandse chef die altijd kookt met vier ingrediënten. Ze bedacht zich toen dat ze dat zelf spontaan eigenlijk ook al heel vaak deed. Ze pakte haar allereerste boek erbij en zag toen dat meer dan de helft van de recepten maar vier of zelfs minder ingrediënten bevatten. Het is altijd haar manier van koken geweest, met een paar pure en gewone ingrediënten toch speciale gerechten maken. Dit kookboek maken voelde dus als thuiskomen voor Pascale, terug naar de basis. Koken met weinig werk, maar met maximaal resultaat, zodat je aan tafel volop kunt genieten. Aan tafel wil ze namelijk tot rust komen. Haar motto: koop vers, kook zelf en eet samen. Want, zo stelt ze, dit is de beste garantie op een gezond en lang leven. Het werkt beter dan welk medicijn dan ook.

Meer energie & kracht

Lekker en gezond eten begint volgens Pascale bij kwalitatieve, verse en volvette producten. Ze legt in het boek uit dat gezonder eten niets met wilskracht te maken heeft. Je moet je lichaam niet tegenwerken, maar ermee samenwerken. Dat doe je door het voedsel te eten waarvoor je lichaam ontworpen is: natuurlijke en verse voeding. Daar gaat je lichaam goed op reageren en daar zal je van openbloeien, het geeft je energie en kracht. Wat voor soort recepten vind je dan in haar boek? Denk bijvoorbeeld aan vis met curry en spinazie, gestoofde groenten met feta, zeespaghetti met octopus, risotto van quinoa of gestoofde aardbeien met ricotta en honing (mmmm!).

 

Het boek is ingedeeld in een aantal delen:

  • Klaar in 10 minuten
  • Klaar in 15 minuten
  • Klaar in 20 minuten
  • Klaar in 25 minuten
  • Chic
  • De oven doet het werk
  • Snelle desserts

‘Geen tijd’ hoeft dus nooit meer een excuus te zijn om lekker en gezond te koken.

Share:

2 comments

  1. wat voor programma voor afvallen

  2. Corona, val je meteen van af (flauw grapje, ik ben er enorm van afgevallen helaas)

Geef een reactie