Oefeningen voor zwakke onderrug versterken

Na alle oefeningen voor het trainen van je buikspieren wil ik je in deze video een aantal oefeningen geven voor het trainen van je onderrug. Het is belangrijk om je onderrug te versterken. Niet alleen wanneer je last hebt van (lage) rugklachten, maar in alle gevallen. Heb je een zwakke onderrug dan zal je nooit sterke buikspieren krijgen. Je buikspieren zijn zo sterk als het balans tussen je onderrug en je buikspieren, je lichaam is zo sterk als zijn zwakte schakel. Train daarom altijd je onderrug zodat je deze gaat versterken.

Met deze oefeningen kan je jouw onderrug trainen. Bouw het rustig op indien je last hebt van lage rugklachten.

Bekijk tot slot het laatste deel van de uitzending, deel 8: complete buikspiertraining en coretraining

Share:

3 comments

 1. Hallo Jesse,

  Ik ben zeer onder de indruk van je videos, ik kan me er helemaal in vinden.

  Het trainen van grote spiergroepen is altijd iets wat ik hoog in het vaandel heb staan.
  Ik heb vorige week een testdag gehad van het Cios in Arnhem, ik hoor eind deze week of ik erbij zit, ik heb er erg veel zin in.
  De benadering en het goed begeleiden van mensen is iets wat natuurlijk veel te weinig gebeurd op sportscholen.
  Men is alleen maar bezig met zijn eigen ego, als een leeraar dan wat zegt word het heel vaak genegeerd, ik zie dan vaak plenty mensen oefeningen doen die totaal geen effect hebben, of juist averechts werken.

  Zoals jij ook altijd zegt, de uitvoering is het allerbelangrijkste, eventueel gewicht komt vanzelf.

  Ik ben zelf veel bezig met buikspieroefeningen, ik geef mensen ook vaak tips, hoe je ze het beste kan doen.
  Ik geef zelf een bewegingsaktiviteit in een psychiatrisch ziekenhuis, de mensen beginnen mondjesmaat steeds meer het nut in te zien van een goede buik/rug dit is tenslotte de kern Centrum.

  Ga zo door een zeer kritische fitness beoefenaar en lesgever.

  Gegroet,

  Herman.

 2. hey jessie..ik heb door de jaren heen enkel mn buikspieren getraind..van rugspieren was nooit geen sprake bij ons op training..boks al 15 jaar..met als gevolg artrose in de 3 onderste wervels..zouden de oefeningen voor de rug de pijn op termijn in de onderrug wat kunnen wegnemen ? ik ben er alvast mee begonnen..bedankt voor de informatie!! 🙂

Geef een reactie