Uitleg over buikspiertraining en buikspieroefeningen

Je hebt je er misschien over verbaasd dat telkens als ik video’s met als titel ‘Strakke buikspieren’ maakte, er GEEN buikspieroefeningen werden gedaan! De reden is simpel: als je strakke buikspieren wilt ontwikkelen, met andere woorden: je buikvet wilt verbranden, dan moet je juist oefeningen doen voor de grote spiergroepen in je lichaam. Deze verbruiken meer energie, stimuleren meer de aanmaak van de juiste (vet verbrandende) hormonen in je lichaam en zijn daarom (in combinatie met een goede voeding) effectiever voor het verbranden van het vet op je buik dan de buikspieroefening alleen! Je kan nou eenmaal niet het vet plaatselijk verbranden door een oefening voor die spiergroep te doen! (Wel door te werken aan je hormoonhuishouding met de Bioprofiel methode, maar daarover later meer).

Tegelijkertijd wil je natuurlijk wel sterke buikspieren ontwikkelen. Immers, het hebben van sterke buikspieren is belangrijk en functioneel voor het uitvoeren van andere fitness oefeningen. Daarom vandaag deze video.

Mijn doel als Personal Trainer is om jou veel variatie te geven in je trainingen. Geen variatie leidt namelijk tot stagnatie, het stagneren van jouw fitness resultaten. Met andere woorden: geen enkele vooruitgang meer. Daarom moet je vari

Share:

3 comments

 1. thx voor de mails en de video.s
  heb al resultaat met myn buikspier ofeningen ook zelf iets uitgeprobeert en gaat goed ! joepie
  groetjes diane

 2. Hi Jesse,
  Bedankt voor de oefening. Ik heb hem na de andere oefeningen gedaan, en ik moet zeggen dat het echt de buikspieren aanzet. Ik had de volgende dag spierpijn in de onderste buikspieren. Mijn buik is ook al iets platter geworden.
  Groetjes, Ada.

 3. Geachte heer Jesse Van de Velde,
  Op 18 mei 2009 heb ik een overschrijving gedaan voor het boek thuisfitnessprogramma op rekeningnummer:
  001-5186634-23 ten bedrage van 27,00 EUR.
  REF.:090183255G087.VAL.18.05.
  Tot nu toe heb ik nog niets ontvangen. Kan u dat eens nakijken.
  Alvast bedankt voor de oefeningen, elke morgen voor ik naar het werk vertrek doe ik buikspieroefeningen en met succes.
  Met vriendelijke groeten,
  Jenny Moubax

Geef een reactie