Oersterk – Drs. Richard de Leth video interview

In onderstaand video interview spreek ik met drs. Richard de Leth over échte gezondheid, ‘opbouwende voeding’ en voeding die juist roofbouw aan ons lijf pleegt, en waar hij vindt dat de voedingsindustrie de fout in gaat. Richard laat ons in deze video o.a. zien waarom wat de media ons vertelt dat ons ‘sterk’ en ‘sexy’ maakt, ons eigenlijk ‘obese, lamlending en ziek’ maakt en geeft zijn algehele brede visie op voeding en gezondheid.

Na deze video ken je Richard zijn belangrijkste, krachtige tips voor meer energie, een slanker en veel gezonder lichaam.

Richard is nadat hij z’n studie geneeskunde aan de VU Amsterdam heeft afgerond een eigen praktijk begonnen waar mensen uit het hele land en België komen voor advies over hun gezondheidsproblemen. In plaats van medicijnen voor te schrijven kijkt hij holistisch, naar het mens (lichaam en psyche) en levensstijl als geheel en geeft hij niet adviezen om symptomen te bestrijden, maar om echt te genezen.

Zijn boek ‘Oersterk’ is sinds de eerste 3 maanden na lancering ruim 3500 keer verkocht.

Ontdek in deze video:

 • Oorzaken van ‘onrust’ in ons lijf, het effect op onze gezondheid en de oplossing daarvoor
 • Wat eigen verantwoordelijkheid voor gezondheid betekent en wat het oplevert
 • Het verschil tussen voeding dat opbouwt en voeding dat afbreekt
 • Voedingsmiddelen die roofbouw plegen aan ons lichaam
 • Stoffen (antinutriënten) die in peulvruchten zitten die schade aanbrengen aan onze darmen en ontstekingen in ons lichaam bevorderen
 • Wat Richard de voedingsindustrie erg kwalijk neemt
 • Voedingsmiddelen die we absoluut meer zouden moeten eten
 • Waarom we zouden moeten eten met de seizoenen en wat dit betekent

Bekijk hieronder het volledige interview:

p.s. Richard en ik hebben daarna direct een tweede video opgenomen, houd deze website volgende week in de gaten voor deel 2!

Share:

9 comments

 1. ja, dit is waar het om draait. Bij de aanpak van alcoholprobleem komen deze facetten allemaal aan de orde om weer een prettig en inspirerend leven te kunnen leiden.

  Compliment en stug doorgaan met de boodschap.

  Groet
  Pim Beker

 2. Is dit boek ook als ebook verkrijgbaar ?

 3. Niks nieuws helaas. Er wordt de laatste tijd veel gezegd over hetzelfde. Hoewel de boodschap goed is zou ik wel iets meer diepgang willen zien. Hopelijk kan Richard de Leth het een niveau hoger tillen door bijvoorbeeld de relatie tussen voeding, leefstijl en moderne ziektes verder uit te pluizen.

 4. @Rik, Dan moet je het boek oersterk gaan lezen. Dan word je wijzer.

 5. Niks nieuws eigenlijk. Maar ik had nog een vraag: je bent geen voorstander van granen maar kan haver dan ook niet? want dat eet ik regematig.. verder ben ik wel benieuwd naar het boek Oersterk misschien dat ik die binnekort ga aanschaffen.

 6. @nathalie, nee haver kan ook niet want dat is ook een graan.
  maar wel een van de betere granen in vergelijking met tarwe.
  want haver is glutenvrij.
  probeer gluten zowieso te vermijden. en verder je moet toch iets eten.
  ik zou wel haver eten.

 7. waar blijft deel twee?????????????????

 8. Wat een geleuter van die De Leth. Wat hij doet is betere/oudere ideeën populistisch maken. Gisteren verscheen hij op RTL Late Night. Wat een geleuter over reis door de Pyreneeën zonder wc-papier.
  Jammer, want de grondslag klopt, maar door het zo populistisch te vervlakken verliest de goede gedachte alleen maar aan waarde.

Geef een reactie