Recept video: Afvallen met groene smoothies – Afslank smoothie recept

Vaak krijg ik de vraag of je ook groene smoothies kunt drinken als je gewicht wilt verliezen. Het antwoord daarop is: ja. In deze receptvideo leg ik je uit hoe je dat kunt doen en geef ik je een recept van een groene smoothie die je helpt als je gewicht wilt verliezen.

In deze video ontdek je:

 • Een recept van een lekker frisse groene smoothie die je ondersteunt bij gewichtsverlies
 • Waarom ik niet geloof in afslankproducten en wat wel werkt
 • Waarom ik heel bewust geen spinazie gebruik in deze smoothie
 • Welk superfood je een enorme energieboost geeft en helpt als je wilt afvallen
 • Dat er verschil is tussen stevia, de zoetmaker, van verschillende merken en welke je niet wilt kiezen

 

Recept van de Afslank Smoothie

 • ½ komkommer ongeschild
 • Sap van 1 limoen of 1 citroen (naar keuze)
 • Handje muntbladeren
 • Hand snijbiet
 • Puntje van een theelepel stevia (doe zo min mogelijk, je kunt er altijd nog wat bij doen. Stevia is enorm zoet!)
 • Puntje van een theelepel Groene Koffie (ook groene koffie is heel sterk en geeft heel veel energie, dus ook hier: less is more).
 • Twee grote glazen water (of iets meer of minder afhankelijk hoe romig of vloeibaar je de smoothie lekker vindt).

Doe alles in de blender en mix tot een glad geheel.

Afvallen met groene smoothies? Over dit Recept

Je kunt gerust groene smoothies drinken als je gewicht wilt verliezen. Je mag daar ook maximaal twee stuks fruit in doen, dan zit je gemiddeld aan twintig gram fructose en dat is precies de grens als je wilt afvallen. Ik raad je dus aan om in dat geval geen fruit meer te eten de rest van de dag en ook een minimale hoeveelheid koolhydraten daarnaast. Afhankelijk van hoeveel je beweegt kun je bijvoorbeeld nog wat quinoa of zoete aardappelen eten bij de maaltijd. In deze receptvideo laat ik je een smoothie zien die ook heel lekker is zonder dat je fruit hoeft te gebruiken. Deze smoothie ondersteunt het afvallen zelfs nog extra.

De komkommer is de basis en zorgt voor een lekker frisse smaak. Het sap van de citroen of limoen maakt de smoothie fris-zuur en zorgt, samen met de rest van de bladgroente, dat het lichaam meer basisch wordt. Ons lichaam bestaat voor een groot deel uit water, waarbij er een balans zou moeten zijn tussen waterstof (zuur) en zuurstof (basisch). Je kunt dit meten aan de hand van de pH waarde, hoe lager deze is, hoe zuurder. Veel van ons huidige voedsel is zuurvormend (vooral suiker is een grote ‘boosdoener’ en dat zit in heel veel producten tegenwoordig), waardoor er een disbalans kan ontstaan en het lichaam had moet werken voor balans. Een trage stofwisseling kan een van de gevolgen zijn. De citroen en bladgroenten verhogen onze pH waarde enigszins.

In deze smoothie kies ik bewust voor snijbiet in plaats van spinazie. Wanneer je te veel spinazie gebruikt en te weinig varieert in bladgroenten heeft je lichaam op een gegeven moment genoeg van de spinazie waardoor je geen zin meer hebt om groene smoothies te drinken. Wanneer je voldoende varieert voorkom je dit.

Over afvallen

Ik geloof niet in afslankproducten, er bestaat niet één product waarvan je ineens magisch zult afvallen. Gewicht verliezen heeft met veel meer factoren te maken, het gaat er ook om op een andere gezonde manier te eten en bewegen zonder een dieet te volgen. Het heeft met hormoonbalans te maken en met een gezond lichaam van binnenuit. Dat neemt niet weg dat er wel specifieke voedingsmiddelen zijn die kunnen bijdragen aan het geheel en je dus perfect kunnen ondersteunen als je wilt afvallen! Deze smoothie is daar een voorbeeld van.

Superfoods in deze smoothie

Stevia

Deze natuurlijke zoetstof is gemaakt van de steviaplant, het bevat geen suikers of koolhydraten en is daardoor veilig voor diabetici en ideaal als je op je gewicht en bloedsuikerspiegel wilt letten. Stevia heeft een glycemische index van 0. Je kunt het dus ook gebruiken als je last hebt van candida. Stevia is echt enorm zoet, dus wees voorzichtig met het gebruik in je smoothie. Je kunt er beter iets te weinig in doen en er naar smaak nog iets aan toevoegen. Let er verder op dat je Stevia kiest van rond de 100% stevia, veel merken gebruiken vulmiddelen waardoor je soms maar 20% of zelfs maar een paar procent stevia koopt.

Groene koffie

Een extract gemaakt van ongebrande koffiebonen. Dit is dus niet verhit geweest en bevat daarom geen cafestol, de stof die bij gewone koffie in verband wordt gebracht met de ongezonde effecten. Groene koffie bevat verschillende voedingsstoffen zoals chlorogeenzuur en cafeïnezuur, maar ook plantaardige antioxidanten en verschillende polyfenolen. Groene koffie geeft wel veel energie, dus als je daar geen behoefte aan hebt (bijvoorbeeld ’s avonds) kun je de groene koffie beter uit deze smoothie weglaten. Overdag geeft groene koffie juist dezelfde energieboost als een normale kop koffie dat zou doen. Groene koffie zou ook allerlei voordelen hebben bij gewichtsverlies en je kunt het zelfs op je huid en in je haar gebruiken, omdat het zo verzorgend werkt.

Share:

4 comments

 1. Hallo Jesse, je gebruikt in de video over smoothies witte stevia, volgens mij is echte en zuivere stevia groen en die heb ik in huis gemalen en ook als blad om zelf te malen ,hoe komt die van jouw wit,want wat je in de supermarkt ziet staan er ook potjes van bekende merken met stevia maar daar zit alleen maar rommel in.
  ik hoor graag van je
  groet Wim

 2. Dat vind ik een heel goede vraag van Wim; is de stevia van Superfoods -die ik altijd gebruik- soms bewerkt? Deze is nl. spierwit….Ben erg benieuwd naar het antwoord…
  Groet, Karin.

 3. Lijkt me een lekker recept,ga ik ook eens maken deze week!
  Groetjes,Ivana

 4. het is bekend dat witte stevia bewerkte stevia is en niet zo goed is voor je gezondheid groene stevia is het allerbeste

Geef een reactie