Resveratrol, curcumine en bessen helpen de cellulaire huishouding en vertragen de veroudering

Elke cel in ons lichaam genereert afval dat moet worden verwijderd om de normale functie te behouden. Dit proces wordt autofagie genoemd en is bekend in efficiëntie af te nemen naarmate we ouder worden. Wanneer overtollige debris zich ophopen in onze cellen wordt de normale functie veranderd en begint de cel te verslechteren. Dit maakt de weg vrij voor een versnelde veroudering en chronische ziekten waaronder veel kankersoorten en neurologische aandoeningen zoals de ziekte van Alzheimer. Baanbrekend onderzoek benadrukt het belang van natuurlijke voedingsstoffen, zoals resveratrol, curcumine, bessen en bladgroenten, om autofagie te activeren en de risico’s geassocieerd met vroegtijdige veroudering te verkleinen.

Resveratrol Triggert De Natuurlijke Cellulaire Huishouding
Resveratrol is een krachtige voedingsstof en is aangetoond de genen te beïnvloeden die het stofwisselingsmechanisme reguleren en de levensduur verlengen. Naast het nabootsen van het effect van caloriebeperking is resveratrol steeds beter bekend als een verbinding, welke kan worden gebruikt om de verwijdering van cellulaire debris bij te staan en de efficiëntie te verbeteren.

Het resultaat van een studie gepubliceerd in het Impact Journal on Aging demonstreert hoe resveratrol autofagie activeert in anders slapende cellen. Resveratrol is aangetoond een reeks van eiwitten bekend als SIRT 1 te activeren, welke de delicate functionele structuren beschermen binnen het cellichaam, en afvalverwijdering stimuleren. Deze actie veroorzaakt een kettingreactie van gebeurtenissen, wat leidt tot verbeterde cellulaire efficiëntie en anti-aging eigenschappen.

Curcumine is een Krachtig Anti-Kanker Middel
Curcumine heeft een lange geschiedenis als een effectief wapen in de strijd tegen kanker en als een anti-aging voedingsstof. Curcumine is verkregen uit kerriepoeder en is aangetoond normale celdood in te leiden in abnormale kankercellen, in een proces wat apoptose genoemd word. De voedingsstof werkt in op cellulair DNA om de verwijdering van afval te stimuleren, en kan zich op pre-kanker tumorcellen richten en deze geprogrammeerd vernietigen.

Informatie gepubliceerd in de British Journal of Cancer legt uit dat curcumine zich op verscheidene dood-trajecten richt in kankercellen. Onderzoekers ontdekten dat vooral dit kerrie extract zeer effectief was tegen kankers in het maag-darmkanaal en de slokdarm, en concludeerden: “het is waarschijnlijk dat curcumine alsmede enkele van zijn biobeschikbaar-versterkte analogen realistische opties zijn om in de toekomst overwogen te worden voor doelgerichte moleculaire kanker preventie en behandeling”.

Bessen en Bladgroenten Zijn Neurobeschermend Bevonden
Bosbessen, aardbeien en spinazie zijn natuurlijke voedselbronnen welke bewijzen een sterk beschermend schild te vormen om de ouder wordende hersenen. Een analyse gepubliceerd in The Journal of Neuroscience demonstreert de capaciteit van deze super voedselbronnen om autofagie te induceren. Bessen en bladgroenten zitten boordevol polyfenolen en anthocyanen welke deze voedselbronnen verrijken met krachtige antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen.

De schrijvers van de studie ontdekten ook dat verbindingen in bessen en spinazie in staat waren de bloed-hersenbarrière te passeren en de functionele capaciteiten van neuronen direct te beïnvloeden. De hoofdauteur van de studie merkte op: “de bevindingen van dit onderzoek suggereren dat nutritionele interventie met fruit en groenten wellicht een belangrijke rol kan spelen in het ongedaan maken van de schadelijke effecten van veroudering op neuronale functies en gedrag.”

Het cellulaire huishouden is een essentiële taak welke de snelheid van ons verouderen en de risico’s op het ontwikkelen van een chronische ziekte bepaald. Naast een goed dieet en regelmatige beweging kunnen mensen die op graag hun gezondheid letten hun voordeel halen uit natuurlijke voedingsstoffen zoals resveratrol en curcumine en voedselbronnen als bessen en spinazie om de cellulaire autofagie te maximaliseren en onze natuurlijke levensduur te verlengen.

Bron: Naturalnews.com

Share:

1 comment

  1. In het hele artikel wordt niet gesproken over het effect van reservatrol en curcumine op psoriasis. Gaarne entwoord.

Geef een reactie