SunWarrior Eiwitpoeder – niet alleen voor bodybuilders!

Waarschijnlijk denk je bij het woord eiwitpoeder meteen aan gespierde bodybuilders en krachtsportbeoefenaars, die allerlei supplementen en superfoods nemen om hun spiermassa te vergroten. Wat velen echter niet weten is dat eiwitpoeders ook voor mensen die niet zoveel geven om spierballen een enorm gezonde aanvulling op het voedingspatroon zijn.

Waarom is eiwitpoeder zo gezond?

Proteïnepoeders, zoals eiwitpoeders ook vaak worden genoemd, zijn al decennia lang erg populair bij sporters, en dan met name bodybuilders en krachtsportbeoefenaars. De reden daarvoor is eenvoudig: eiwitpoeders bevatten aminozuren die spierherstel helpen bevorderen en de aanmaak van spierweefsel stimuleren. Eiwitpoeders versnellen dus de spiergroei, maar dat is slechts één van de eigenschappen, ze doen namelijk nog veel meer in het lichaam. Eiwitpoeders kunnen ook helpen als je gewicht wil verliezen, want ze geven snel een verzadigd gevoel waardoor je eerder stopt met eten (Robertson, 2005). Daarnaast helpen eiwitpoeders zoals al eerder gezegd de spiermassa te vergroten, wat als bijkomend voordeel heeft dat je meer vet gaat verbranden, wat gewichtsverlies tot gevolg heeft.

sunwarrior eiwitpoeder

Een ander voordeel van eiwitpoeders is dat ze helpen het immuunsysteem te versterken, de veroudering vertragen en de bloeddruk te verlagen. Bovendien hebben eiwitpoeders antibacteriële en antivirale eigenschappen en stabiliseren ze de bloedsuikerspiegel (Petersen et al., 2009). Ook kunnen eiwitpoeders in het lichaam functioneren als antioxidant en chelatiemiddel, wat vooral voor mensen die een detox gaan doen interessant is. Al deze goede eigenschappen hebben eiwitpoeders te danken aan het feit dat het in eiwitpoeder aanwezige aminozuur cysteïne in het lichaam wordt omgezet in glutathion, een krachtige antioxidant. Wetenschappers hebben met succes een aantal klinische proeven uitgevoerd waarbij eiwitpoeders werden toegediend aan mensen die leden aan kanker, HIV, hepatitis B, hart- en vaatziekten, osteoporose en bacteriële infectieziekten (Marshall, 2004).

SunWarrior Eiwitpoeder, biologisch en volledig plantaardig

Gezien de talloze voordelen die eiwitpoeders bieden is het dus geen gek idee om eens een eiwitpoeder te proberen. Tegenwoordig zijn eiwitpoeders niet alleen te vinden in supplementenwinkels en drogisterijen, ook natuurvoedingswinkels en superfoodwinkels bieden een breed assortiment aan eiwitpoeders. Wanneer je een eiwitpoeder gaat kopen is het belangrijk dat je de productinformatie op de verpakking goed controleert, want sommige eiwitpoeders zitten namelijk vol geraffineerde suikers, kunstmatige zoetstoffen (bv. aspartaam, sorbitol en sacharine), soja, niet-biologische eieren, tarwegluten, conserveringsmiddelen en inferieure proteïnes. Deze toevoegingen zijn niet alleen onnodig, ze zijn ook nog eens enorm schadelijk voor de gezondheid waardoor dit soort eiwitpoeders per saldo geen enkele voordeel bieden en dus alleen maar zonde van je geld zijn.

De beste eiwitpoeders zijn rijk aan voedingsstoffen en bevatten geen van de eerder genoemde schadelijke ingrediënten. Veel eiwitpoeders worden echter gemaakt van wei (ook vaak whey of melkplasma genoemd), een bijproduct van de kaasproductie. Wil je het liefst een zuiver plantaardig eiwitpoeder dan is SunWarrior Protein het beste alternatief, want dit eiwitpoeder wordt gemaakt van eiwitten uit bruine rijst en is volledig biologisch, plantaardig en hypoallergeen. SunWarrior eiwitpoeder bevat alle 9 essentiële aminozuren en tevens niet-essentiële aminozuren, die samen in perfecte balans met elkaar zijn. Ook is dit eiwitpoeder rijk aan natuurlijke vitamines (bv. thiamine, riboflavine en niacine), mineralen (bv. fosfor, ijzer en kalium) en de antioxidanten tocoferol en tocotriënol. Vergeleken met andere eiwitproducten zoals whey en soja heeft SunWarrior eiwitpoeder een van de best opneembare eiwitten doordat het voor 98% overeenkomt met moedermelk en een spijsverteringsefficiëntie heeft van maar liefst 98,2%. Uiteraard is Sunwarrior eiwitpoeder vrij van genetisch gemodificeerde ingrediënten, en daarnaast bevat het geen gluten, pesticiden, soja, granen of gisten. Ook bevat het geen kunstmatige zoetstoffen of andere niet-natuurlijke toevoegingen, het poeder bevat alleen zuivere natuurlijke smaakmakers zoals pure vanille of rauwe cacao en pure, echte stevia.

Hoe en wanneer kan ik SunWarrior eiwitpoeder het beste eten?

SunWarrior eiwitpoeder is verkrijgbaar in diverse smaken, waaronder naturel, cacao en vanille. Het eiwitpoeder is zijdezacht en lost makkelijk op, waardoor je het eenvoudig door een glaasje water of je favoriete smoothie, sap of rijstmelk kunt roeren. Als je niet veel beweegt is dagelijks 1 eetlepel SunWarrior eiwitpoeder genoeg, maar als je actief sport of regelmatig aan krachttraining doet mag je de dosering opvoeren tot wel 6 eetlepels per dag. Het beste kun je in dat geval voor en na het sporten een smoothie of shake met een schepje SunWarrior eiwitpoeder nemen. Dankzij het speciale productieproces smaken de eiwitpoeders van SunWarrior allemaal erg lekker, dus je kunt SunWarrior eiwitpoeder zien als een welverdiende gezonde dagelijkse traktatie!

 

Share:

18 comments

 1. Bedankt voor deze tip ik heb zelf al een aantal eiwitpoeders geprobeerd maar ben er niet van afgevallen maar ik kan deze nog eens proberen

 2. Beste Jesse,

  Ik doe nu het sonja bakker dieet en wil nu na het sporten voortaan een whey shake met yoghurt gaan pakken. Val ik hiermee nog af?!

  Daarnaast het ik het ehlers danlos syndroom dus mijn lijf moet heel de dag hard werken.

  Maar wil graag een wat dunnere kont en buik. Dus afvallen.

  Graag hoor ik van je.

 3. Beste Jesse,

  Ik sport veel en zoek een goede eiwitshake die ik ca een uurtje voor het slapen gaan kan innemen waardoor ik beter herstel na inspanning en sneller spiermassa kan opbouwen.

  Is de Sunwarrior eiwitpoeder hiervoor geschikt?

  Hoor het graag van je.

  Groetjes,

  Robin

 4. Hallo Jesse,

  Graag wil ik de sunwarrior eiwitshake bestellen omdat deze natuurlijk en lactosevrij is. Maar waarom zit er cystine in dat is toch afgeleid van haar ( mens, varken). Ik eet vegetarisch en ook geen gelatine en ook geen cystine. Heb ook die bossen Chinese haren op tv gezien hoe ze cystine maken. Is deze cystine ook afgeleid van, dat lijkt me wel. Kan je mij dit vertellen. Dank je.
  Groetjes irene

 5. Met wat voor soort shakes kun je sunwarrior gebruiken? Ik wil afvallen.

 6. Kan iemand mij vertellen hoeveel koolhydraten per 100gram de RAW proteïne polders bevatten vindt de etiketten moeilijk te interpreteren alvast bedankt

 7. Zou je me wat kunnen vertellen over de cystine dat erin zit?
  IK zie nl de vraag ook hier ergens boven staan,maar zou daar ook graag antwoord over willen,

  Mvg

 8. Waar kan je de sunwarrior producten zoal kopen? Of zijn ze enkel online verkrijgbaar?

 9. Nou, lekker zou ik de SunWarrior-poeders zeker niet willen noemen, maar ik kan ze in ieder geval naar binnen krijgen zonder mijn neus dicht te houden, in tegenstelling tot bijvoorbeeld hennepproteïne van Superfoodies, wat echt supervies is.

 10. Ik was aan het zoeken gegaan en vond the organic protein company, poeder van biologische melk en er wordt voor elk verkocht pak een boom geplant, de smaak is lekker en het is zuiver. Lijkt me nogal een goed product en een goede visie van het bedrijf

 11. Even als reactie voor de mensen die vragen hebben over de cystine die er in zit.
  Op de voorkant van de verpakking staat duidelijk dat het product vegan is.
  Dus dan mag je er vanuit gaan dat er geen dierlijke producten in zitten en dus ook geen haar.
  Zoals ook op de website van Sunwarrior staat te lezen “•Sunwarrior Classic Protein is 100% plant-based”

 12. Ik wil aan de eiwitpoeder om aan te komen en wat meer spiermassa te krijgen. Ook zijn de aminozuren belangrijk voor mij omdat ik vet niet goed verteer. Ik eet nu glutenvrij omdat ik anti-stoffen aanmaak. Mijn bloeddruk is aan de lage kant. Nu lees ik hier dat je ervan aankomt, dat je bloeddruk omlaag gaat en dat je beter je vet verteert en dat is nou net wat ik niet nodig heb. Mijn Natuurdietiste heeft mij eiwitpoeder aanbevolen. (Waarom gaat het altijd over afvallen

 13. Beste Jesse,

  Bedankt voor de interessante blogs!
  Ik heb tevens de blog over magnesium gelezen. Sinds een aantal maanden let ik steeds meer op voldoende eiwitten, oftewel zoveel mogelijk eiwit!
  Nu begreep ik dat dit kan leiden tot afname van magnesium. Is het verstandig om magnesiumsupplementen toe te voegen bij hoge inname eiwitten?
  Ps. Ik ben een duursporter

  Marieke

 14. Beste Hannah,
  Bij mij precies hetzelfde verhaal. Ik heb het ook voorgeschreven gekregen van mijn natuurdietiste om aan te komen. Ik las ook die dingen die je noemde en vroeg me hetzelfde af als jij. Heb jij al antwoord op je vraag inmiddels en al goede ervaringen ermee ? Is het jou al gelukt aan te komen ?

 15. Kan je dit ook gebruiken als je koemelkeiwitvrij moet eten?

 16. Ik zit met een vraag:
  Voor ‘s ochtends en direct na de training is er de snel opneembare whey isolate en voor tijdens de slaap heb je de langzaam opneembare caseine eiwitten.

  Hoe zit dat met de Sun Warrior producten? Ik zie daar maar één soort.
  Iemand die weet hoe dat zit?

  Richard

 17. Hoi,

  Ik neem deze proteïnen ook om op een gezonde manier bij te komen in spiermassa. Ik denk dat ze met vermageren niet bedoelen op de weegschaal maar in omtrek. Je verbrandt immers vet en maakt spier aan. Vet neemt een groter volume in dan dezelfde massa aan spier.
  Ik vroeg me af of er sommige onder jullie nevenwerkingen hebben zoals rusteloze ledematen. Kan het geen kwaad voor bijvoorbeeld de nieren om zoveel proteïnen ineens te nemen? Bianca en Hannah, wat zijn jullie ervaringen ondertussen?
  Ellen: Ik eet net als jou koemelkvrij, dit gaat zeker want er zit geen enkel dierlijk product in.

Geef een reactie