Superfood Cacao, Hennep zaad & Lucuma Smoothie

Met deze heerlijke Superfood Chocolade Smoothie, met als basis rauwe cacao, hennep zaad en lucuma poeder maak je jezelf en je kinderen blij.

Deze superfood smoothie is met de avocado en sunwarror protein (100% biologische eiwit poeder van bruine rijst) een heel compleet gerecht dat je het hele jaar door als ontbijt kunt eten, naar je werk mee kunt nemen als tussendoortje of lekker kunt drinken op momenten dat je zin hebt in chocolademelk of gewoon iets zoets.

De combinatie van rauwe cacao poeder (onverhit, waardoor alle mineralen en antioxidanten bewaard zijn gebleven) en de natuurlijke zoetstof – Lucuma poeder – maakt het dat deze Superfood Chocolade Smoothie alleen maar goede ingrediënten bevat en je hem met een gerust hart kunt drinken!

Ingrediënten

 • 125 gram hennep zaad (gepelde hennep zaadjes)
 • 2 eetlepels rauwe cacao poeder
 • 1 tot 2 eetlepels lucuma poeder (natuurlijke zoetstof)
 • 1 maatschep Sunwarrior Protein (eiwit poeder van bruine rijst)
 • 1 theelepel vanille poeder
 • 1 banaan
 • Halve avocado
 • Halve liter water
 • Tip: Voeg Colostrum voor de opbouw en versterking van je immuunsysteem en het herstellen van een eventueel lekkende darm

Geniet van dit heerlijke, romige recept.

Share:

10 comments

 1. Hoi, Hartelijk dank voor de tips die jullie elke keer geven. Alleen waar haal ik het allemaal vandaan? Ben gisteren weer eens in onze biowinkel geweest, die is best groot, maar kende geen kelp noodles bijvoorbeeld. En ik wil wel dat als ik erin investeer zeker weten dat het goed is!

 2. @ Annemarieke, ik denk dat je hier nieuw bent want dit is al honderd keer gezegd maar superfoods kun je online bestellen op: http://www.rawfoodsuperfood.com

 3. Wat is dit lekker was een echte zoetekauw maar ben nu 8 weken bezig met groene smoothies en zonder suiker te eten en heb deze voor het eerst gemaakt en dan geen avacado maar een halve mango en hij is echt te lekker.

 4. Hi Jesse,

  Klopt het dat er 125gr hennepzaad in moet. Dat lijkt me zo veel aangezien jij het in het filmpje over een halve maatschep hebt. Hoop het van je te horen, Groet Mies

 5. Zo dat wordt dan wel een dure smoothie!

 6. Hoi,

  Ik heb geen hennepzaad in huis, maar wel henneppoeder. Kan ik het daar ook mee maken? En hoeveel moet ik dan gebruiken?

 7. Linolzuur (Omega 6) is toch hartstikke slecht?

 8. @Pierre:

  Omega 6-vetzuur is niet ‘hartstikke slecht’, er zitten vele goede dingen in. Het wordt ingezet tegen overgangsklachten, afwijkingen aan haren en huid en ontstekingsreacties van de slijmvliezen zoals allergieën, darmproblemen, chronische verkoudheid en bijholteontstekingen.

  Echter, tegenwoordig krijgen we veel te veel omega 6-vetzuur binnen (bijv. aangewakkerd door de Becel-campagnes) en hierdoor wordt de verhouding omega 3 versus omega 6 in het lichaam ernstig verstoord, waardoor we een tekort aan omega 3 opbouwen.

  Het binnenkrijgen van omega 3-vetzuur is daarom tegenwoordig veel belangrijker dan het binnenkrijgen van omega 6-vetzuur.

  Ik heb het even nagezocht en hennepzaad/ -olie/ -poeder bevat alpha-linoleenzuur (ALA = omega 3). Denk dat Jesse dit bedoelde in het filmpje, waarschijnlijk versprak hij zich ;).

Geef een reactie