De verborgen krachten van kokosolie

In de afgelopen jaren zijn we meer en meer bewust geworden over het feit dat voeding een essentieel onderdeel van een goede gezondheid uitmaakt. Diverse merken spelen hier op in door hun producten, o.a. hun boters en (bak)vetten ‘gezonder’ te maken, lees: door een omega 3 stempel op de verpakking te zetten.

Mensen die zich meer bewust zijn van hun gezondheid weten dat bakken in olijfolie beter is dan bakken in welke boter of welk bak- en braadmiddel dan ook, maar wisten we ook dat er een natuurlijke olie bestaat die onze gezondheid daadwerkelijk kan verbeteren? Die niet slechts ‘het beste alternatief is’ om in te bakken, maar die je lichaam bewezen gezonder maakt wanneer je het regelmatig binnenkrijgt? Ik heb het hier over kokosolie en bij voorkeur biologische, onverhitte kokosolie.

Verschillende onderzoeken hebben talloze voordelen van kokosolie aangetoond. Kokosolie is een gezond vet, dat de volgende bewezen voordelen heeft voor onze gezondheid:

 • Bevat laurinezuur dat onze weerstand verhoogt
 • Verbetert de schildklierfunctie
 • Bevat gezonde, middellange ketenvetzuren (MCT’s)
 • Verbetert onze stofwisseling (bij sommige onderzochte mensen was hun stofwisseling tot wel 25% hoger, waardoor ze sneller gewicht verloren)
 • Verlaagt het slechte LDL cholesterol
 • Stabieler van structuur dan olijfolie waardoor het beter bestand is tegen verhitting
 • Vermindert degeneratie (veroudering)

Positief aan kokosolie is dat kokosolie niet zoals de meeste vetten in de bloedbaan terecht komt maar direct wordt getransporteerd naar de lever, waar ze direct als bron van energie wordt gebruikt. Kokosolie wordt dus niet als vet opgeslagen in ons lichaam.

Andere waargenomen voordelen van kokosolie onder testpersonen waren:

 • Toename van energie
 • Een gezonder slaappatroon
 • Toegenomen welzijn
 • Gewichtsverlies

Kokosolie is echter niet slechts een goede vervanging van boter en olijfolie om in te bakken (zo niet hét beste middel om in te bakken), het is ook gezondheidsbevorderend om het rauw te gebruiken!

Omdat kokosolie degeneratie tegengaat is het één van ‘s werelds beste middelen voor het jong en gezond houden van je huid. Wereldwijd zijn er miljoenen mensen die kokosolie ‘s avonds op hun gezicht smeren om hun huid jong te houden en uiteraard doen ze dat niet zomaar. Zie o.a. deze testimonial die ik van coconutdiet.com haalde:

” In addition to ingesting the coconut oil, I just have to tell you about another exciting way that coconut oil has helped me! I use it on my face and I can’t believe how much it has helped. I used to spend hundreds of dollars on face creams. I won’t waste my money on those empty promises again. I look ten years younger! Honestly! My pores are smaller, and my skin tone is much more even. I used to have breakouts once in awhile. Not any more thanks to coconut oil. Next March I will be 40 years old and with the help of coconut oil I will not only reach my weight loss/health goal, my face will look younger too! Kelly – Lander, WY”

Kokosolie is daarmee waarschijnlijk de meest natuurlijke gezichtscrème die te verkrijgen is, en waarschijnlijk nog de goedkoopste ook!

Omdat kokosolie goed is voor je gezondheid, voor gewichtsverlies en voor je huid is het daarom een zeer, zeer goede aanvulling op je gezondheid. Niet alleen om in te bakken, maar ook om rauw te eten. Maar hoe?

Wat ik met je wil delen is een recept wat mijn vriendin en ik bijna dagelijks eten. Omdat het overheerlijk is, maar vooral ook omdat we weten dat het enorm goed is voor onze gezondheid.

We mengen rauwe cacao poeder (‘s werelds nummer 1 antioxidant) met kokosolie (wat hetzelfde is als kokosboter). In deze verhouding:
100 gram kokosolie (vloeibaar gemaakt door de pot kokosolie in warm water te leggen)
50 gram rauwe cacao poeder

Aan dit mengsel kan je eventueel nog zonnebloempitten of rozijnen toevoegen. Doe dit mengsel in de koelkast (bijvoorbeeld in cakevormpjes) en je krijgt overheerlijke kokos-chocolade cakejes. ENORM goed voor je gezondheid (gezonde vetten en antioxidanten) en nog heerlijk ook. Bovendien heb je er niet de nadelige effecten van die je wel hebt van chocolade. Acne, vetopslag en dergelijke komt namelijk niet van de cacao uit chocolade, maar van de suikers die in chocoladerepen zitten. Cacao zelf heeft ongekende voordelen voor de gezondheid, waar ik je later meer over vertel. Maar dit recept kan je alvast in je zak steken (of opeten :))!

Al met al is kokosolie een product dat je gezondheid enorm kan verbeteren. Ik raad je absoluut aan dit toe te voegen aan je dagelijkse voedingspatroon.

Veel succes en ik hoor graag je reactie.

Jesse

Share:

21 comments

 1. Hallo Jesse,
  Bedankt voor je reactie en tip. Ik ga de kokos-chocolade cakejes zeker maken; lijkt me lekker.Ik wacht nog op je advies betr. het goed slapen zonder opvliegers; ben benieuwd of je wat kan vinden hierover. Alvast bedankt,
  Groetjes, Marga

 2. Hallo Jesse,

  Zijn dit wetenschappelijk onderbouwde tips?

  Mvg,
  Rob

 3. hoi jesse,

  mijn schoonzus vertelde me gisteren over cocsolie en ik ben gaan googlen.
  ik ben zeer geinterreseerd geraakt en ga de cakejes echt proberen.bedankt voor de tips.heb ook gelezen dat t goed voor candida en schildklier problemen is en daar heeft de hond dus erg last van.wie weet krijg ik haar ook wel weer gezond.
  aangezien de dierenarts dr niet meer verder wil vergiftigen met medicijnen.

 4. Vandaag kwam mijn bestelde rauwe cacao binnen en ik heb meteen het recept van Marjolijn met kokosrasp gemaakt. Ze staan nu in de vriezer (kan natuurlijk geen uren wachten…haha) en heb stiekem al geproeft dat het HEERLIJK gaat zijn…Dat het echt gezond is moet ik nog even verwerken 😉

 5. Hallo Jesse,
  Allereerst wil ik je complimenteren met je inspirerende en motiverende info over leefstijlverandering. Na het lezen van bovengenoemd artikel, las ik vervolgens nog een artikel die het tegenovergestelde beweerd inzake wel/geen directe opname in bloedbaan/lever. Hoe zit het nu?????
  Hartegroet,
  Paula

 6. Hoi Jesse,

  Ik gebruik zelf de kokosolie van Aman Prana, nu kwam een collega die gebruikt de Omegakokosolie geurloos. Wat de prijs betreft scheelt dit enorm, maar mijn vraag is nu: is deze kokosolie ook onbewerkt en is deze net zo goed als de kokosolie van Aman Prana?

 7. Hoi Jesse,

  Ik heb de cakjes gemaakt maar ik vind de smaak van de cacao behoorlijk bitter en “stoffig”. Het lijkt dat de cacao niet goed oplost.
  Het is allemaal biologisch en gekocht via de superfoofdstore.
  Heb jij een tip voor mij om dat op te lossen?

  Groetjes Suzan

 8. Hoi Jesse en lezers,

  het mengsel van de kokosolie kun je op smaak brengen met Stevia en kaneel en is dan lekker als broodbeleg, ik ga ook de kokosrasp eens proberen.
  grt Marieke

 9. Geachte heer / mevrouw,

  Kokosolie is verkrijgbaar in verschillende graden en bedoeld voor verschillende doeleinden. Hoewel, 100% puur kokosolie is helemaal niet duur. Voor de beste kokosolie en het gebruik ervan, kunt u ook een Indiase website raadplegen. Trouwens, wat Jesse heeft geschreven is wel bewezen door onderzoek in meerdere landen! U zult zich verder moeten verdiepen in het juiste dosering en gebruik en de juiste product. Voor de beste resultaten gaat u naar de bron van kokosolie, duizenden jaren geleden (google).

  Mvg,
  Team Atoko

 10. Het is ongelooflijk maar ik heb nu twee dagen de kokosolie gebruikt en mijn

  vriendin viel het nu al op dat mijn buikomvang minder opgeblazen was. zij wist niet dat ik de kokosolie therapie aan het volgen ben als laatste strohalm

  ik weet dat kokos een goede werking heeft uit mijn natuurgeneeskunde studie , maar dit is echt mega bijzonder. Mijn kleding zit ook losser. iedereen reageert natuurlijk anders op voedsel, maar ik hoop dat dit voor mij echt doorzet.

  ik heb diverse problemen op gezondheidgebied en houd veel vocht vast.

  ik zie echt mijn buik ineens vele malen minder opgeblazen zijn

  Al heb ik ineens wel een wat plakkerigge faeces en moet ik ineens wel heerlijk naar de toilet om te wateren wat ik soms dagen kon overslaan ik ben super blij met deze goedkope oplossing.

 11. Heb je niet nog meer tips

  Ben helemaal weg van dit product

 12. Hoi,

  Zou ik je bronnenlijst mogen zien.
  En dan bedoel ik met wetenschappelijke literatuur.

  Mvg,
  Jeroen

 13. Doordat kokosolie dus rechtstreeks naar de lever gaat leidt het volgens wetenschappelijk onderzoeker Kersten tot leververvetting. En dit moet je niet willen!

 14. Haï Jesse

  Ik had altijd maag klachten.
  nu met regelmaat gebruik van kokosolie.
  Is dit over.
  En zeg ik nu dag chemische pillen.

  Fijne dag.

 15. Hoi Jesse,

  Ik lees vaker jouw stukjes over voeding, maar zou ook graag de bronnen willen zien die je gebruikt? Ik denk dat je stukjes dan ook wat geloofwaardiger over gaan komen, aangezien er vele discussies bestaan over voeding en met name kokosolie.

 16. Hallo Jesse,
  Gebruik haast elke dag virgin kokosolie om de huid in te smeren. Kan het kloppen dat dit kan leiden tot een verhoogd cholesterol gehalte in het bloed?

 17. Beste Jessy,
  Wist je dat jouw hoofd op een kokosnoot lijkt?

  Mvg Kokoshoofd!

 18. Hallo Jesse,
  Is er verschil in cocosolie ?
  De Action verkoopt ook pure cocosolie in een pot.
  Kan ik deze gebruiken ?
  Alvast bedankt,
  Peter

 19. Hello admin, i must say you have high quality articles here.
  Your blog should go viral. You need initial traffic only.
  How to get it? Search for: Mertiso’s tips go viral

Geef een reactie