Versterk je immuunsysteem met Greens poeders

Een ideale manier om ervoor te zorgen dat je dagelijks je portie Superfoods binnenkrijgt is door Greens poeders aan je voedingspatroon toe te voegen. Met een paar theelepeltjes van dit poeder wordt je lichaam op een eenvoudige manier getrakteerd op alle vitamines en mineralen die je dagelijks nodig hebt om je gezond en fit te voelen.

Wat zijn Greens poeders

Greens poeders zijn Superfoods in geconcentreerde poedervorm, en vormen een praktisch alternatief voor wie dagelijks een grote hoeveelheid Superfoods wil binnenkrijgen maar niet altijd de mogelijkheid heeft om ze vers te bereiden. Met Greens poeders reinig je het bloed, bevorder je de stoelgang, versterk je het immuunsysteem en geef je jezelf een energiestoot. Dit komt omdat dit krachtige voedingssupplement een hoog gehalte aan fytonutriënten heeft en veel vitamines, mineralen, chlorofyl, chlorella, plantaardige vezels en spirulina bevat. Greens poeders zijn gemaakt van geconcentreerde Superfoods afkomstig van onder meer tarwegras, algen, groene thee extract, blauwe bosbes, zoethout, mariadistel en dunaliella.

greens poeders

Met Greens poeders kun je jezelf op elk moment van de dag een gezonde ‘boost’ geven

Als je een druk leven hebt en veel op pad bent is het niet altijd makkelijk om voldoende verse biologische groenten en Superfoods te eten, terwijl dat toch wel erg belangrijk is voor je gezondheid. Met Greens poeders kun je dat probleem een beetje oplossen, want omdat het in poedervorm wordt verkocht kun je een potje Greens poeders makkelijk in je tas stoppen. Vervolgens kun je een schepje Greens poeders toevoegen aan je favoriete sap of smoothie, zelfs als je uit eten bent. Elk schepje Greens poeders is goed voor ongeveer vijf porties groenten, dus je kunt jezelf daarmee op elk moment van de dag op flink wat extra gezonde voedingsstoffen trakteren.

Uiteraard is het wel belangrijk dat je als je Greens poeders neemt ook een gezond voedingspatroon vol verse, biologische groenten nastreeft. Als je ziekmakende voeding zoals frisdranken, granen, bewerkte voedingsmiddelen, fast food, melk, ontbijtgranen, gefrituurd eten en snackrepen blijft eten dan is het effect van Greens poeders nagenoeg nihil, want je lichaam krijgt dan simpelweg teveel schadelijke stoffen binnen waar de Greens poeders niet tegenop gewassen zijn.

Waarom Greens poeders helpen bij het afvallen

Greens poeders zorgen ervoor dat je langer een verzadigd gevoel hebt en je stofwisseling stabieler wordt. Ook voorzien Greens poeders je lichaam van alle voedingsstoffen waar het elke dag om vraagt, waardoor je minder snel last krijgt van onbedwingbare trek en dus beter in staat zal zijn je voedingspatroon gezond te houden. Als je Greens poeders neemt in combinatie met gezonde, gebalanceerde maaltijden dan zal je lichaam ook beter in staat zijn om koolhydraten gelijkmatig te absorberen en te verbranden als energie, en zal het minder de neiging hebben ze op te slaan als vet. Dit zorgt ervoor dat je bloedsuiker beter in balans blijft, waardoor je minder snel honger krijgt. Greens poeders zijn echter geen wondermiddel en helpen je niet bij het afvallen als je er verder een ongezond voedingspatroon op nahoudt.

Waar moet een goede greens poeder in mijn ogen aan voldoen

Een goede greens poeder dient naar mijn mening in ieder geval de volgende superfoods te bevatten:

 • Probiotica (met name Lactobacillus acidophilus en B. bifidum): Lactobacillus acidophilus is een bacterie die van een zure omgeving houdt en het beste gedijt bij een pH van 4.5 en lager, waarbij de sterkste groei bij 30 °C plaatsvindt. Lactobacillus acidophilus bevordert de groei van ‘goede’ bacteriën en verbetert zo de balans van de darmflora (Fooks et al., 2002 ). Daarnaast vergoot deze probiotica de biobeschikbaarheid van talloze vitamines, mineralen en aminozuren zodat ze veel beter worden opgenomen door het lichaam (Pérez-Conesa et al., 2006 ). Lactobacillus acidophilus kan mogelijk het risico op bepaalde vormen van kanker verlagen en de groei van (darm)kanker afremmen (o.a. Wollowski et al., 2001 ; Aso & Akazan, 1992 ; Reddy & Rivenson, 1993 ; Rao et al., 1999 ). Lactobacillus acidophilus wordt met Streptococcus salivarius ssp thermophilus en Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus gebruikt bij de bereiding van sommige soorten yoghurt. De bacterie komt van nature voor in de mond, het maag-darmkanaal en de vagina. B. bifidum is een bacterie die van nature voorkomt in de darmflora van de mens, met name in de dikke darm. B. bifidum is bevorderlijk voor een goede balans van de darmflora en kan constipatie verminderen (Depeint et al., 2008). Daarnaast kan de probiotica darminfecties voorkomen en heeft het een kankerremmende werking (Mayo et al., 2010). Ook verbetert B. bifidum de mucosale barrière in de darmen en verlaagt het de hoeveelheid lipopolysaccharide in de darm, wat het immuunsysteem versterkt (Pinzone et al., 2006). De probiotica B. bifidum wordt vanwege de positieve effecten op de darmflora en gezondheid veel gebruikt door de levensmiddelenindustrie, met name voor het produceren van yoghurt, supplementen en diervoeding.
 • Matcha thee: dit theepoeder wordt gemaakt van groene Matcha theebladeren die tot poeder vermalen zijn. Matcha thee poeder is zeer rijk aan theanine en het groene pigment chlorofyl. Theanine heeft een kalmerend effect en kan angsten verminderen en een gezonde nachtrust bevorderen (o.a. Kimura et al., 2007). Daarnaast versterkt theanine het concentratievermogen (Park et al., 2011) en het immuunsysteem (Kamath et al, 2003). Chlorofyl reinigt de darmen en lever (Balder et al., 2006), maakt het bloed basisch (Schwalfenberg, 2012), kan pijn verlichtend werken (o.a. Yoshida et al., 1980) en versterkt mogelijk het immuunsysteem (o.a. Morris et al., 2007). Bovendien staat groene thee erom bekend dat daarmee het risico op bepaalde vormen van kanker kan worden verlaagd (Bushman, 1998). Matcha thee wordt al eeuwenlang gedronken in China en Japan en vormt de basis van diverse theeceremonieën. Mensen die dagelijks matcha thee drinken geven aan dat zij zich alerter voelen en minder honger hebben gedurende de dag.
 • Moringa: wordt gemaakt van de bladeren van de Moringa boom, die in Afrika en het noordwesten van India groeit. Moringa poeder bevat diverse vitamines en mineralen, waaronder vitamine A, B1, B2, B6, B12 en C, alsmede ijzer, calcium, magnesium, fosfor en kalium. Daarnaast is moringa poeder rijk aan plantaardige eiwitten en antioxidanten. Wetenschappelijke onderzoeken hebben uitgewezen dat moringa poeder astma symptomen en aanvallen kan helpen verminderen (Goyal et al., 2009). Moringa vormt een belangrijke voedselbron voor arme bevolkingsgroepen in India en Afrika, omdat het goedkoop en eenvoudig verbouwd kan worden en omdat vitamines en mineralen in gedroogde moringa bladeren goed behouden blijven. Moringa poeder wordt ook veel door natuurgenezers gebruikt ter behandeling van bloedarmoede (anemie), artritis en andere gewrichtspijn (reuma), kanker, constipatie, diabetes, diarree, epilepsie, buikpijn, maag- en darmzweren, spasmen van de darmen, hoofdpijn, hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, nierstenen, vochtretentie, schildklieraandoeningen, huidaandoeningen, -wonden en –infecties, zwellingen, gebrek aan libido, verzwakt immuunsysteem en bacteriële, schimmel, virale en parasitaire infecties.
 • Spirulina: wordt gemaakt van gedroogde en gemalen zoetwateralgen (met name de soorten Arthrospira platensis en de Arthrospira maxima). Spirulina bevat alle 8 essentiële aminozuren, en 18 aminozuren in totaal, is rijk aan fytonutriënten, enzymen en vitamine A (bètacaroteen), B1, B2, B6, E en K, en een volledige bron van eiwitten. Daarnaast is spirulina zeer rijk aan chlorofyl, dat de darmen en lever reinigt (Balder et al., 2006), het bloed basisch maakt (Schwalfenberg, 2012), pijn verlichtend kan werken (o.a. Yoshida et al., 1980) mogelijk het immuunsysteem versterkt (o.a. Morris et al., 2007). Ook bevat spirulina de stoffen phycocyanine en superoxide dismutase (SOD), die beiden een ontstekings- en kankerremmende werking hebben en de veroudering vertragen (o.a. Sequi et al., 2004; Marberger et al., 1974; Okada et al., 2006; Campana et al., 2004). Spirulina wordt al duizenden jaren gebruikt in vele culturen. De Azteken gaven het bijvoorbeeld aan hun lopers en strijders om hun kracht en uithoudingsvermogen te verbeteren.
 • Ashwaganda: wordt gemaakt van de wortel van de Ashwaganda plant, die vooral in India, Nepal, China en Jemen groeit. Ashwaganda is een adaptogeen dat zowel invloed heeft op de schildklier als op de bijnieren en stimuleert bijvoorbeeld de productie van T4 en T3 bij een hypothyroïdie en remt de productie van T4 en T3 bij hyperthyroïdie (Panda et al., 1999). Daarnaast bevat ashwaganda “withanolides” die de activiteit van testosteron en progesteron stimuleren (Khalsa et al., 2008) en de activiteit van NF-KappaB afremmen waarmee apoptose (celafsterving) van kwaadaardige cellen zoals kankercellen wordt gestimuleerd (Singh et al., 2007). Onderzoeken hebben aangetoond dat withanolides tevens antibiotische en antitumor eigenschappen hebben (Balch et al., 2002). Naar aanleiding van kleinschalige wetenschappelijke onderzoeken heeft men bovendien het vermoeden dat ashwaganda mogelijk kan helpen ter behandeling van angststoornissen (Upadhaya et al., 1990), ADHD (Katz et al., 2010), een te hoog cholesterolgehalte (Andallu et al., 2000), onvruchtbaarheid bij mannen (Ahmad et al., 2010), artritis (Kulkarni et al., 1991) en de Ziekte van Parkinson (Nagashayana et al, 2000). Ashwaganda neemt een belangrijke plaats in binnen de Ayurvedische, Indiase en Unani geneeskunst, waar het ook vaak “Indiase ginseng” wordt genoemd. Daarnaast wordt Ashwaganda veel voorgeschreven door natuurgenezers in Afrika. Binnen de alternatieve geneeswijzen wordt Ashwaganda vaak aanbevolen ter behandeling van artritis, angststoornissen, slapeloosheid, tumoren, tuberculose, astma, de huidaandoening leucoderma, bronchitis, rugpijn, fibromyalgie, menstruatieproblemen, geheugenproblemen, pijn en zwellingen, libidoproblemen, vruchtbaarheidsproblemen, de hik, en chronische leverziekte. Ook wordt ashwaganda door natuurgenezers geadviseerd ter vermindering van stress en verouderingsverschijnselen.
 • Camu camu: wordt gemaakt van camu camu bessen (Myrciaria Dubia) die in het wild groeien in de moerassige laaglanden van Peru. Camu camu poeder heeft een frisse fruitsmaak met een hint van hibiscus, bessen en citrusvruchten Camu camu poeder bevat meer vitamine C dan enige andere voedingsbron op aarde en is rijk aan antioxidanten, diverse B-vitamines, calcium fosfor, ijzer, aminozuren en bioflavonoïden (Rodrigues et al., 2001 ). Het poeder heeft antivirale, antibacteriële, ontstekingsremmende, ontsmettende en kankerremmende eigenschappen, helpt het de verschijnselen van het ouder worden te vertragen (o.a. Inoue et al., 2008 ) en voorkomt plaque-vorming in de aderen, waarmee hart en bloedvaten en het centrale zenuwstelsel worden beschermd (Akter et al., 2011 ). Camu camu bessen zijn de rijkste bron van vitamine C op aarde en bevatten 25 tot 50 keer meer vitamine C dan sinaasappels. Indianenstammen in Peru eten al sinds mensenheugenis camu camu bessen. De bessen worden ook door de Indianen vaak tot een poeder verwerkt omdat ze op die manier veel langer houdbaar zijn.

Welke greens poeder kan ik het beste kopen?

De meeste greens poeders bevatten geen of geen enkele superfoods die in bovenstaand lijstje voorkomen. Daarnaast zijn veel greens poeders niet zo lekker, wat betekent dat je ze niet met een glaasje water op kunt drinken. Een greens poeder dat alle genoemde ingrediënten wel bevat en ook nog eens ontzettend lekker smaakt is Superfoodies Green Juice. Dit unieke superfood bestaat uit 26 verschillende biologische groenten, algen en kruiden die samen ervoor zorgen dat je met één drankje meer voedingsstoffen binnenkrijgt dan de meeste mensen met gewone voeding in een hele dag. Bovendien is Superfoodies Green Juice eenvoudig te bereiden, je hoeft alleen maar wat water toe te voegen en je Green Juice is klaar om opgedronken te worden!

 

Share:

13 comments

 1. WAarom geen reacties hier?? dit is heel goed voer.

 2. Hallo Jesse, wat is beter? Vitamineral Green (van de site die je hier boven linkt), Green Magma of AlkaGreens? Weet je ook het verschil? Groetjes

 3. Wat te doen om het immuumsysteem te versterken? Ben een lympheklier uit genomen waar in kankercellen aanwezig zijn.

 4. Kan Ik dit ook aan mijn dochter van 3,5 geven in een smoothie?

 5. Beste
  Ik zoek dit al een tijdje en weet niet waar ik dit kan kopen.
  Weet u soms waar ik het kan vinden?
  Met vriendelijke groet
  Emel

 6. Het ziet er goed uit, maar wat voor dosering aan ingredienten zit er in een eetlepel? Hoe kan de meng-verhouding per lepel constant blijven???

 7. ik ben op zoek naar een middel om van mijn psoriasis af te geraken. Het is een goede 15 jaar geleden begonnen met een klein vlekje op mijn bil. Ik heb al alle middelen geprobeerd. Zelfs een biopsie werd er uitgevoerd met diagnose dat het geen psoriasis of eczeem is. Men heeft het dan maar ” para-psoriasis ” genoemd en een behandeling gegeven gelijk voor psoriasis. Het heeft dezelfde uiterlijke kentekens als psoriasis, maar het jeukt niet of doe geen pijn. De plaatsen zijn ruw en schilferig. Sommigen zeggen dat het van de stress voort komt, anderen zeggen dat het van de darmen is. Ik zou heel blij zijn moest u mij een middel kunnen voorstellen waarbij de psoriasis verdwijnt of toch tenminste stabiel blijft. Met vriendelijke groeten en bij voorbaat bedankt vanuit België.

 8. Hoi Jesse .het zal inderdaad een supergoed product zijn .maar na jaaaaren gevochten re hebben tegen mijn hormonale disbalans waardoor ik altijd last had van lipoedeem.had is nu geen last meer na een ontzuringskuur en voeding.mijn schildklier was stabiel (gebruik ik euthyrox voor) eindelijk slanke benen en boven armen zonder vermoeiende en pijnlijke benen..maar ik wou even wat meer voedingsstoffen.en bestelde green juice .Ik heb 3 weken smorgens een klein theelepeltje in het water gedaan..en wat denk je ik kon geen broek meer aan na drie weken .en je zag mijn bovenbenen .et de dag groeien .nu gestopt .Maar wat ben ik verdrietig dat ik dit product heb gebruikt .alles is totaal uit balans heb elke dag weer de vermoeiende pijnlijke benen ..en weer 3 maten meer op mijn bovenbenen..sorry mischien toch mensen waarschuwen dat het hormonale disbalans veroorzaakt..mvgr do ja

 9. Goedemorgen!
  Er wordt door u aangegeven dat ontbijtgranen niet goed zijn en het effect van de Greens sterk verminderd
  Welk alternatief is er voor de ontbijtgranen?
  Ik gebruik iedere ochtend yoghurt met müsli
  Graag uw advies
  Dank u

 10. Hoi Jesse, ik ben al driekwart jaar enthousiaste gebruiker van green juice.
  Echter, ik heb wel zeer sterk de indruk dat de pot die ik rond de jaarwisseling heb besteld van een duidelijk andere samenstelling is dan die die ik van de zomer heb besteld. Zowel de kleur is duidelijk anders (wel beide groen maar de laatste pot is donkerder) als qua oplosbaarheid (de eerste pot liet echt een groene waas achter in het glas en bleef soms een beetje kriebelig in mijn keel hangen, de laatste pot heeft dit beiden totaal niet). Is de receptuur veranderd?

 11. Goedemorgen Jesse en collega’s,
  Ik heb van mijn dochter het super foodies boek gekregen om te lezen. Zij heeft een abonnement op de Groene Juice recepten en ik mag een pot van haar proberen. Maar ik heb een vraag. Ik heb tot nu toe multivitamen geslikt. De laatste acht jaar Bonusan en Plantina. Ik vind het een gedoe vandaar deze verandering. Vitamine D3 slik ik apart. Iedere dag 1000 mcg 25IE. Geeft de Groene juice voldoende jodium inname per dag? En de B12 is dat voldoende omdat het planaardig is? Ik ben vegetarier maar eet wel iedere dag een zacht ei en soms 2 eieren. En dan ook de omega 3 is dat voldoende? Verder heb ik het kookboek superfood recepten en 120 Bioprofiel recepten van jou. En samen met mijn man eten we ca 500 gram groenten per dag. 2 keer in de week eten we vis. Wij eten biologisch. Ik hoop dat jullie er iets mee kunnen, bij voorbaat dank. Met vriendelijke groet, Elly.

 12. Hi jesse
  Kun je de green juice ook door de thee doen?
  Ik heb het al geprobeerd en het smaakt goed
  maar als het door verhitting zn werkzaamheid verliest zou dat zonde zijn
  Mvg
  Kim

 13. Hoi Jesse,
  Ik weet niet of je er verstand van hebt, maar vroeg me af of matcha poeder interacties kan hebben met antidepressiva. Ik slik namelijk Setraline (een SSRI).

  Hoop dat je me kan helpen hiermee, durf het nu namelijk niet aan om het te gebruiken

Geef een reactie