Wel of niet afvallen – Het grootste probleem

Zoals je weet besteed ik standaard veel tijd aan lezen, het evalueren van de resultaten van m’n klanten en het volgen van seminars. Ik haal veel energie uit het ‘onderzoeken’ van wat nou voor mijn klanten en mensen in het algemeen het beste werkt als het gaat om afvallen of het bereiken van andere fysieke doelstellingen (het verbeteren van je lichaamssamenstelling).

 

Een vraag die me een tijdje heeft bezig gehouden is wat is nou het ‘kern-verschil’ tussen twee groepen mensen, die in principe dezelfde methode volgen (dezelfde trainingsmethoden en voedingsgewoonten), maar toch niet dezelfde resultaten krijgen? Hoe kan het dat sommige mensen in het begin snel afvallen (en zelfs op lange termijn hun resultaat weten te behouden) en andere mensen toch steeds blijven jojo-en en er van balen dat ze geen blijvende resultaten zien en/of de resultaten behalen die ze echt graag willen?

 

In onderstaande video leg ik je uit wat ik heb ontdekt. Ik hoor graag je reactie!

 

 

Share:

23 comments

 1. Bedankt Jesse, was er afgelopen 5 dagen ook bij natuurlijk en heb daar enorm veel power aan overgehouden. Je video herinnerde me ook weer even aan m’n doel om m’n ideale gewicht te bereiken.
  Dit gaat lukken! Bedankt 🙂

  Sander

 2. Hmm, er zit een kern van waarheid in. Genoeg motivatie en discipline levert altijd resultaten op. Het heeft me zeker geholpen. Bedankt!

 3. Hai Jesse ,
  Ik bekijk net je filmpje,(ik moet er even bij zeggen dat ik afval middels Chinese Geneeswijzen ),en het is zeker zo dat je plannen moet omzetten in praktijk om resultaat te zien ! ,ik ken in mijn afval-methode niet het fenomeen van :plateau ,en uitblijven van resultaat als ik me aan het dieet hou ,al kan er w

 4. Hallo Jesse,

  ca 3 maanden ben ik bezig.Het resuiltaat is dat ik 7 kg.ben afgevallen en mijn omtrek ca 13 cm.er af is gegaan

 5. Hi Jesse,

  Je uitleg op je video is heel duidelijk..!

  Ben ongeveer 3 maanden bezig met anders eten, veel minder koolhydraten, beter slapen door slaapprotocol, en ong. een maandje met de kettlebell.
  Ik ben geen gewicht kwijt qwa kilo’s wat niet erg is, maar merk dat m’n kleding beter zit, en zelfs wat ruimer.
  De kettlebell is voor mij fantastisch.
  Je ziet, en voelt je spieren weer wakker worden 😉

 6. Hallo Jesse

  Wat ik het moeilijkste vind, is starten met de goede voeding. Beweging doe ik regelmatig, maar het is dat eten. Ik kook nochtans redelijk gezond, maar er gaat niets af.
  Mag ik jou eens een vraag stellen? Is platte kaas of yougurt met muesli een dikmaker? Ik eet dit veel s’avonds. Wat is er beter voor de vertering: platte kaas of yougurt?

  Vele groeten Evelyne

 7. Ha Jesse,

  Na de Ibiza vakantie van Jessy en mijzelf zonder veel vers fruit en zonder blender en toch af en toe wat brood anders waren we verhongerd!)En ondanks we veel gelopen en geklauterd hebben zat er natuurlijk weer een kilo aan!
  Maar we beginnen gewoon weer met frisse moed opnieuw! Want het klopt echt allemaal wat je zegt!!!

  Groetjes! Marjan

 8. Hallo Jesse,

  Het stimuleert me telkens weer om verder te doen als ik je video’s bekijk. En ik vind dat je overschot van gelijk hebt als je zegt dat er moet gewerkt worden !!!
  Met in de zetel te blijven zitten zal er nooit vooruitgang geboekt worden. Ik train drie

 9. hoi jesse

  ik vindt dat je vol komen gelijk heb ik doe het puur voor mij gezondheid en om in beweging te zijn maar moe wel door zette zoals jij zei en het klopt boek wel zege alleen wisselt wel af en toe maar heel erg bedankt en als ik advies kan geven zal ik het doen

  mvg hendri

 10. Hoi Jesse! Motiverende video!
  Ik ervaar een strijd van delen in mijzelf. Een deel dat doelen wil halen, dat actie wil en een deel dat juist zoekt naar rust, ontspannenheid en achterover leunen. Dat laatste deel saboteert continu! Zo lijk ik op weg naar mijn doel en zo dwaal ik af en begin ik weer helemaal opnieuw aan de weg. Ik merk dat externe motivatie me helpt………….liefst 3keer per dag :-)Maar het liefst wil ik natuurlijk een sterke interne motivatie en samenwerkende delen!
  Groetjes Jolanda

 11. Heel inspirend uitgelegd, Jesse. Dank je wel.
  Ik hoeft dan wel niet af te vallen. maar ik heb wel andere doelen laten varen omdat het even tegen zat.
  Groetjes Jan en veel succes!

 12. Hoi Jesse,

  Goede video.Ik herken erg veel wat je zegt.Zelf ben ik sinds zo’n 12 weken weer aan het sporten en extra op mijn voeding aan het letten.En ben dan ook al 15 Kg afgevallen. Wel is het zo dat ik de laatste weken niets of bijna niets afval.Ik blijf gewoon doorgaan het enige wat ik aan mijn training heb toegevoegd is de Kettlebell. En ik weet zeker dat die laatse 5 kilo ook gaat lukken.Bedankt voor deze duidelijke uitleg ik weet nu zeker dat ik niet de enige ben die soms even aan het plateau zit.
  Groetjes Bart

 13. Hi Jesse,
  Enorm motiverende video, bedankt.
  Het is inderdaad zo, als je een plateau hebt bereikt, vermindert het resultaat.
  Het verzwaren van de oefeningen is dan nodig, je lichaam een nieuwe impuls geven. ( wat bij de Kettlebell oefeningen echt gebeurt ).
  Poeh, die 3e oefening van DVD 1, gaf mijn lichaam echt weer een nieuwe impuls, van wat gebeurt er nu?
  Heb deze nu 3x gedaan en het gaat veel beter nu.
  Op naar de volgende oefening.
  Je moet, zoals je al zei, actie ondernemen, anders gebeurt er niks.
  Tot de volgende mail, en bedankt voor je motivatie.
  Groetjes,
  Ada.

 14. Hallo Jesse,

  Heel herkenbaar.
  Blij toe kan ik mezelf goed motiveren en besef maar al te goed dat je soms stil blijft staan. En gewoonlijk kan ik mezelf goed een spreekwoordelijk schop onder mijn kont geven om weer door te gaan.
  Ik vind wel dat jij ontzettend motiverend bent. Door jouw enthousiasme in de mail en filmpjes wordt het allemaal weer wat makkelijker om door te gaan.
  Hartelijk dank hiervoor.

  Groetjes Sita

 15. Hoi Jesse,

  Motivatie is meer dan de helft, maar een goede voeding en een goed trainingsprogramma doet wonderen. Mensen die op een bepaalt moment niet meer afvallen dan ze zouden willen moeten niet opgeven. Ik adviseer deze mensen om de tijd te nemen. Hou vol en ga door. Niet op je luie reet blijven zitten hoor, want dan val je nooit af. Blijf goed letten op je BMI. Groeten Bas

 16. Uiteraard heb je m

 17. Hello Jesse,
  eerst en vooral bedankt voor deze video, wat je daar verteld is absoluut waarheid, daarom is het altijd interssant om met ‘n coach te werken !

 18. hey jesse

  ik volg een proteine dieet vroeger heb ik dit eens gedaan met een dieetist dus ik ken de kneepjes van het vak ondertussen
  het is zo simpel vol te houden en ik blijf maar vet en gewicht verliezen maar ook met het gevolg dat mijn
  borst en achterwerk spieren ook verkleinen en mijn gezicht word ook dunner.Nu sta ik perfect van gewicht en ben ik blij met het resultaat maar ik mag nu wel niet meer verder vermageren
  hoe kan ik mijn gewicht zo houden zonder te verdikken als ik opnieuw iets van coolhidraten eet ik krijg geen brood meer door mijn strot en aardapelen kan ik zelfs met moeite aankijken laat staan ze op eten
  en bestaan er geen manieren om snel een beetje borstspier en bilspieren bij te brengen fitness is niks voor mij maar kan ik thuis niks doen om ze een beetje te laten groeien
  groeten Steve from belgium
  bey
  succes aan de personen die proberen te vermageren
  proteine dieet werkt perfect voor mij en je zou versteld staan wat je wel mag eten bij dit dieet
  enkele voedings producten niet meer eten en er zijn genoeg dingen om te vervangen 1 raad geef ik je als je dit dieet overweegt te doen geen honderden euro’s uit te geven aan papjes en drankjes enz ik drink enkel een schake met enkel proteinen en vervang mijn 4 uurtje door een proteine vol reepje voor de rest ik ik normaal buiten slechte coolhydraten want de meeste groenten mag je blijven eten en die bevatten ook coolhydraten
  vraag meer info aan Jesse hij zal dit dieet misschien afkeuren maar ik doe dit nu al 2.5 jaar en mijn bloedwaarden zijn er een stuk op vooruit gegaan
  mijn colesterol is nu perfect dit is ooit anders geweest
  Wie zegt nu dat eieren slecht zijn voor de colesterol ik eet er zo 3-5 per dag
  succes

 19. hoi jesse!

  wilde even zeggen dat ik je mails en filmpjes ontzettend motiverend vind!
  ben al een poos bezig met afvallen en strakker in mijn vel te komen en soms is even die motivatie wat minder.. wat ben ik blij dat jouw filmpjes er dan zijn!!

  dank je wel!

  groetjes

 20. Hai Jesse,
  Jouw enthousiasme is niet te te temmen! Zeker bij zo’n regenachtige dag, waarbij je redelijk snel de moed laat zakken, is jouw boodschap weer heel verfrissend en stimulerend. Dank je wel! Ga lekker zo door.
  Groet,Astrid

 21. Je hebt helemaal gelijk dat de gedachte over afvallen bepalend is of het lukt.Wat ik ontmoedigend vind is dat als je een keer een etentje hebt of je doet in het weekend iets meer als normaal maar beslist niet over de schreef, dan betekent dit voor mij een kilo erbij.Dan heb ik weer dagen nodig om die kilo kwijt te raken en dat vind ik ontmoedigend. Want dat betekent dat ik eigenlijk mij niets meer kan permiteren wat eten betreft.Thuis lukt dat prima maar buiten de deur minder terwijl ik toch een sociaal leven wil leiden.Dit wilde ik even laten horen.Groeten Lia

 22. ik was net je filmpje aan het kijken ik zelf doe aan fitness en kickboxen deze combinatie is moeilijk waneer je niet alleen een strak figuur wilt maar ook wilt aankomen ieder lichaam is niet gelijk en ik verbrand zelf sneller ik denk dat inzet erg belangrijk maar je eigen lichaam kennen daar zit 100% resultaat in bedankt voor het filmpje en ik zal je blijven volgen

Geef een reactie