1 Dieet recept dat je de hele dag wilt (en kunt) eten

Pas twee weken geleden introduceerde mijn vriendin Marjolijn me met dit recept. Maar sinds die tijd heb ik het zeker 8 tot 10 keer gemaakt.

Zonder te overdrijven: dit (dieet) recept wil je niet alleen als ontbijt eten, maar zou je de hele dag door wel willen eten (ik in ieder geval wel!).

En het grappige is: dat zou nog mogen ook. Afgezien van het feit dat alleen maar dit eten zeker niet bevorderlijk voor je gezondheid zal zijn (ik bedoel: alles met mate!), zul je er geen gram vet door aankomen. Je zult er zelfs van afvallen.

Opmerking: Als we ‘dieet recept’ lezen denken we direct: Wat als ik niet wil afvallen? Om die reden zou je dit recept beter: ‘gezond recept’ kunnen noemen, maar dan vragen we ons weer af of je het ook mag eten als je wilt afvallen…

Gezond dieet recept dan maar. Wat je veilig kunt eten zonder aan te komen en daarom het afvallen ondersteund als dat je doel zou zijn.

Dit recept kost je ongeveer 10 tot 12 minuten om vers te maken en 3 minuten als je het opwarmt (niet in de magnetron!).

Wil je weten wat het is?

Het zijn gezonde pannenkoeken!

Pannenkoeken? Ja, want als je ze met het pannenkoeken-beslag uit dit recept maakt dan krijg je:

 • Geen ingrediënten binnen waarvoor je lichaam vet-opslag hormonen aanmaakt
 • Gezonde vetten binnen die je gezondheid ondersteunen
 • Eiwitten binnen die je stofwisseling stimuleren en je hongergevoel ‘onderdrukken’
 • Eén stofje binnen dat je insuline gevoeligheid verbetert, waardoor je lichaam in de loop der tijd minder insuline (vet-opslag hormoon) hoeft aan te maken, voor dezelfde hoeveelheid voeding. Namelijk kaneel

Hieronder het recept.

Ingrediënten voor gezonde pannenkoeken:

 • 3 eieren
 • 2 geprakte bananen
 • 2 theelepels kaneel
 • Eventueel 2 eetlepels eiwitpoeder

Omschrijving:
Doe de eieren (bij voorkeur vrije uitloop) in een schaaltje. Prak 2 bananen totdat je een puree hebt. Voeg de kaneel en eventueel 2 eetlepels eiwitpoeder toe. Blijf roeren totdat je een egaal beslag hebt.

Doe kokosolie in een koekenpan en warm de pan goed op, zodat ook je eerste pannenkoek lukt! Maak je pannenkoeken niet te groot zodat ze tijdens het omkeren goed bij elkaar blijven.

Bovenstaande hoeveelheid eet ik in m’n eentje op (ben een grote eter!). Dit zal voldoende zijn voor twee kinderen, een volwassene en een kind of voor twee kleine eters. Maak gerust meer naar behoefte.

Resultaat:
Heerlijke, gezonde pannenkoeken die je als je zou willen iedere ochtend zou kunnen eten. Ik raad je aan er een groene smoothie bij te drinken voor een gezond, compleet ontbijt.

Genieten maar!

Share:

50 comments

 1. Pannekoeken !!! Die wil ik !!! Ben er namelijk gek op alleen lukt me niet om het te eten omdat ik dan denk dat ik ineens 50 kilo zwaarder en dikker ben geworden… maar nu vraag ik me af wat moet ik dan met de bananen in mijn smoothie ? Die vis ik er wel even uit en doe het lekker in mijn pannekoeken dan. Ik zie me het al maken. Jesse please help want ik wil het echt maken !!! Werkelijk lekker !!! Omdat je ook zegt dat het echt lekker is ? Ik zal je even uittesten ! En dan hoor je het nog wel…begin met een paar in de ochtend dan…En kom je echt niet aan als je het vaak eet?! Zal toch niet want je bent er om te helpen meer af te slanken …HOOP IK ! Je wilt ons toch niet dik ?Dus ik ga vandaag nog naar de bio winkel hoop dat ik ze kan vinden daar…

  Vivaldi

 2. Hallo Jesse!

  Ik ben aan je pannekoeken begonnen en ze zijn lekker! Wel even wennen qua smaak, maar dat komt helemaal goed!

  Ik heb wel een vraagje.. Jij hebt het nog wel is over noten eten.. Nou is mijn probleem: ik ben allergisch voor noten.. Heb je andere opties??

  Liefs Sanne

 3. Echt jammie…!!! Extra lekker met agave siroop..!

  Bedankt Jesse, voor deze heerlijke gezonde waardevolle tip!

 4. Hoi Jesse,

  Ik heb de pannenkoeken al een keer gemaakt en ze zijn heerlijk!
  Doordat er banaan in zit heb ik ze de dag erna zonder banaan gemaakt (wat een stuk minder lekker is!)

  Mijn vraag is: ik dacht dat ik geen fruit moest eten als ik wil afvallen, maar is banaan anders dan? (is toch suiker en koolhydraten?)

  En hoe zit het met lijnzaad is dat niet ook net zoiets als een graan (koolhydraten) of is het meer iets noot-achtigs?
  Het liefst eet ik elke dag een beetje lijnzaad alleen al voor de stoelgang;)

  alvast bedankt,
  Ananda

 5. Ha Jesse,

  Ik heb je pannenkoek al een paar keer gemaakt; wel het recept iets aangepast.
  Ik vind het zonde om zomaar 5 eierdooiers weg te gooien, dus doe ik het als ontbijt als volgt: 2 eieren loskloppen met een klein beetje water, 1,5 eetlepel gebroken lijnzaad erbij, 1 geprakte banaan en 2 theelepels kaneel. Dit uitgieten in een koekenpan (medium formaat) en bakken in kokosvet. Het wordt een flinke pannenkoek, voor mij meer dan voldoende als ontbijt en de eerste paar uur hoef je echt niets meer te eten.
  Bovendien smaakt het best lekker.
  Zo kan het ook, toch? Bedankt voor het recept.

  Erica

 6. Probeer deze pannekoek eens:

  klop 1 ei los met 1 a 2 eetl. water en roer er 2 eetl. amandelmeel door.
  Bak dit in de koekenpan en serveer met agavesiroop of wat rood fruit.

  Heerlijk!

 7. Hoi Jesse,

  Ik had het recept verleden week al geprobeert en het is idd heerlijk!! Ik had wel de tip van Erica overgenomen want ik vind het eigenlijk not done om goed en gezond eten weg te gooien. Dit recept ga ik vaker maken en durf ik zelf mijn vriendinnen nog wel voor te zetten.

  Groetjes van Daisy

  PS; dank voor al je mail en adviezen, ben nu al 2 kilo kwijt en heb er een nieuwe verslaving bij; groene smoothies 🙂

 8. Hallo Allemaal,

  Het recept van Marli lijkt mij wel wat. Maar waar kan ik toch amandelmeel kopen?

  gr. Marijke

 9. en het was niet te vreten,dus als ik dit moet eten….val ik idd af ,..

  maar je gaat er wel lekker van aan de rees.

 10. Kan het receptenboek niet downloden sta als unscrible hoe kan dit terwijl ik altijd informatie ontvang?

 11. Heb nu twee keer deze pannenkoeken gemaakt, moet zeggen dat ik ze erg smaakvol vindt! Natuurlijk is het geen vergelijking met de pannenkoeken van het pannenkoekenboerderijtje hier om de hoek, maar da’s logisch toch! Prima ontbijt, dat idd erg goed vult. Veel van de tips zijn wat mij betreft “te ver van mijn bed”, het blijft gewoon zaak om goed op te letten wat je in je mond steekt. En waarom?

 12. nu lees ik hier wel hoe lekker dat de pannekoeken zijn maar hoeveel mensen zijn hierdoor vermagert, dat is nu een vraag die ik me stel.
  Heeft iemand hierdoor een aantal kilo’s kwijt en hoeveel dan, door ne gansen dag pannekoeken te eten?

 13. Hallo Jesse,

  Klinkt goed dit recept! Ga het zeker proberen.
  Is er een alternatief voor de lijnzaad? Ik zou het recept graag voor ons beiden willen maken maar mijn vriend kan niet tegen lijnzaad i.v.m. een allergie.

 14. Hallo,
  Lijkt mij erg lekker,maar is er ook een alternatief voor de lijnzaad?
  misschien iets van zemelen ofzo?
  Ik hoor het graag Jess:)
  Alvast bedankt!
  Rykie***

 15. hoi jesse,
  ik vind de pannenkoeken heeeeeeerlijk!
  ze zijn echt lekker, maar zijn bananen geen dikmakers? als je dit alle dagen eet?
  dank je wel voor alle tips!
  maar afvallen zit er nog steeds niet in! (ik denk dat ik nog te veel in het mondje steek) maar met alle tips ben ik ook nog niets bijgekomen dus ook al een goed teken.
  maar nu heb ik iets gevonden wat ik ook als tussendoortje kan eten lekker en het vult goed. ik hoop dan ook dat ik nu nog gezonder ga eten
  groetjes nele

 16. bedankt voor de tips , zal zeker uitproberen. dit vind ik formidabel eens een leuk idee om te vermageren .

 17. Hallo Jesse en Marjolijn,

  Wat een goed recept voor de pannenkoeken . Ik ben veel bezig me gezonde voeding en ook rauwe voeding. Het is gezond en heel lekker waar je geen zwaar gevoel van krijgt. Mijn man eet er ook heerlijk van terwijl hij toch niet alles zomaar volgt wat ik voorstel. Ik volg jou opde voet en heb ook de filmpjes gezien waar jij samen met Ralf dingen uitlegt over voeding. Geweldig !
  Groetjes

 18. Hallo Jesse,
  Ik bereid deze pannekoeken volgens jouw recept nu al een tijd en ik vind ze heerlijk!
  Maar samen met een groene smoothy krijg ik dus dagelijks 3 bananen binnen.
  Ook drink ik 2 eiwitshakes per dag volgens jouw advies.
  Mijn vraag: zijn die 3 bananen iedere dag niet teveel (koolhydraten)?
  Ik wil ook geen zoetstoffen (eet wel veel kaneel) maar in die eiwitshakes zit toch zoetstof?
  Is dat allemaal wel zo bevorderlijk? Het een en ander spreekt elkaar tegen, lijkt het.
  Ik hoor graag jouw visie op dit probleem.
  Groet,
  Lotte

 19. Heerlijk weer een variatie op het ontbijt. Ik deed al pannekoeken pakken van eiwit met amandelpasta, cacao en beetje zuivere honing. Maar deze ga ik zeker morgen ochtend uitproberen.
  Bedankt weer.
  Irma

 20. Lijkt me lekker. Eigeel weggooien doe ik niet aan en kan iedereen aanraden dat niet te doen. Die (vaak) zielige kippen hebben niet voor niets geleden in (meestal) een legbatterij om een ei te leggen en ons zo te voeden. Ook al zou het een biologisch ei zijn: Gebruik de dooier voor iets anders. Bijvoorbeeld een zelfgemaakte mayo of bewaar het in de koelkast en doe je het morgen in een omelet ofzo. Niet weggooien! Je overgrootopa draait zich om in z’n graf Jesse!

 21. Hallo allemaal,
  Volgens mij “mag” je weer gewoon eigeel eten want de cholesterol die erin zit wordt gecompenseerd door de natuurlijke lecitine die er ook inzit….
  Maar die bananen…
  succes en ik ga het proberen, bedankt voor de tip!
  Marijke

 22. Ik vond de pannekoeken heerlijk en vult goed.
  Ik bewaar de dooiers altijd en daar bak ik een omelet van voor de rest van de fam.
  Dus weg gooien hoeft helemaal niet.
  Mijn kinderen zijn er ook woest op.
  Ik eet het als tussendoortje als ik eens een keer flinke trek heb of als ik pannekoeken bak voor mijn gezin.

 23. Hallo allemaal
  Ook ik heb een vraagje….wat is eiwitpoeder??????
  groetjes Henny

 24. Is er een alternatief voor kaneel?

 25. Gisteren, na een afwezigheid van 6 weken, dit recept uitgeprobeerd. Nou ja, een variant er van, want ik gooi eigeel niet weg. Dus het recept gemaakt van 3 eieren, maar met slechts 1 eigeel. De overige 2 ei-gelen vanochtend aan mijn honden gevoerd. Zo gaat er niets van mijn goede bilologische dure eieren verloren. Het was voldoende voor 3 pannekoeken. Daarvan 1 gisteravond als eiwit hap voorafgaand aan mijn groenten gegeten. De 2e vanochtend als ontbijt (daarna wat rauwe groentenknabbels) en de 3e als tussendoortje. HEERLIJK !!! De pannekoeken werden overigens niet zo mooi van vorm, ik kon ze niet goed omkeren als gewone pannekoeken. Ik denk dat ik er in het vervolg maar Schmarren (Oostenrijkse geroerde pannekoeken) van maak. Smaakt even subliem lekker! Misschien komt het doordat ik geen gemalen lijnzaad gebruik, maar de volle korrel. Ik ben tamelijk zetmeelintolerant en dat merk ik buij de volle korrels veel minder!
  Marjolijn en Jesse, heel erg bedankt voor deze uitstekende tip! Elske.

 26. hallo ik ga proberen met die pannekoek.omdat ik wil proevenik wil eigelijk iutvallen 10 kilo.maar ik wetenhoe moet ik begonen.ik ga proeven met de pannekoek.iemand kan me zeggen welke manier is het maggelijk bedankt. jessy ik ga graag proberen leg me iut dijdelijk hoe is de beste manier hoor bedankt

 27. JESSE

  dit recept is ongelooflijk lekker
  als ik mag kiezen tussen jouw pannekoeken of een doos pralines bij wijze van spreken is mijn keuze snel gemaakt de pannekoeken
  echt super bedankt , gelijkaardige lekkere receptjes altijd welkom

  groetjes

  annick

 28. de p annekoeken heel erg zijn echt heel erg lekker
  maar ik vindt het wel erg moeilijk bakken
  iemand raad voor mij

 29. Net gemaakt, zijn awesome!

 30. Hey Jesse,
  Superlekker recept, heb hem wel een beetje aangepast anders zit ik propvol. Lijkt me ook weer niet goed voor de lijn…. ik neem 3 eiwitten, 1 banaan, 1 eetl lijnzaad en veeel kaneel. Wat bakken betreft, heel rustig bakken op laag vuur.

  Tip voor de lijnzaad. Koop het niet gemalen, dan zijn alle voedingsstoffen al verloren/geoxideerd. Beste is hele zaden kopen en malen met de koffiemolen (bij blokker te koop voor 10 euro).

  groet
  mirjam

 31. Het lijkt me toch heel onverstandig om lijnzaad te gaan bakken met al die onverzadigde vetten… glycatie!

 32. Ik vind het zonde om die eidooiers weg te gooien, ik gebruik dan ook 2 eieren en maak van het eigeel vaak mayonaise (of je gebruikt er 5 als je heel veel mayo nodig hebt :-)). In plaats van lijnzaad (voor mannen bevat het te veel fyto-oestrogenen) gebruik ik boekweitmeel, erg lekker 🙂

 33. waarom zou je de eigelen eigenlijk niet gebruiken, is dat voor de smaak??
  want iets gezonders dan eigeel kan ik me bijna niet indenken…….

 34. Mijn idee was ook dat je die lijnzaad niet zou moeten verhitten. Ik denk dat ik het dan ook ga maken met kokosmeel. Zal nog laten weten hoe dat gegaan is.

 35. Zou Quinoameel ook kunnen ipv lijnzaad.
  Het is zo dat je hele gezonde en voedzame pannenkoeken kan maken met quinoameel
  maar helaas vallen ze bij mij steeds uit elkaar.
  Wie heeft er voor mij een tip hoe pannenkoeken te maken met quinoameel,
  ik heb nog een paar pakken staan.

  alvast bedankt,

  koos

 36. Ik heb de pannekoek gemaakt met 2 hele eieren, 1 banaan, 1 theelepel kaneel en 1 eetlepel kokosmeel. Op het laatst heb ik er een beetje lijnzaad overheen gedaan. Erg lekker alhoewel een hele eetlepel kokosmeel het wel een beetje droog maakt. Volgende keer probeer ik een halve eetlepel.

 37. Wie had ooit gedacht dat er ook gezonde pannenkoeken waren, maar aan de andere kant; geniet, maar eet met mate!

 38. Ik lust beslist geen bananen.
  Alleen van de lucht ga ik al bijna over mijn nek.
  Is er een alternatief voor banaan in dit recept?

 39. Dieeten helpen echt niet lieve mensen!
  De “knop” omzetten als jijzelf eraan toe bent. Regelmatig (om de 2-3 uur) met mate gezond eten en drinken. Luister goed naar je lichaam en wees een beetje mild voor je zelf, zodat je met plezier kunt bewegen. De enige oplossing!

 40. Lok lekker: dunne schijfjes appel of wat bosbessen in de pannenkoekjes drukken. Maak de pannenkoekjes heel klein(bij mij 5 in een bakpan), dan gaat het omdraaien best goed. En gebruik een dunne metalen spatel. Ik doe er n beetje jam(gezoet met ingedikt appelsap, biowinkel) over en wat verse aardbeien of mango erbij..mmm! Of soms maple syrup.

 41. Wauw! Super bedankt voor dit simpele maar O zo heerlijke gezond recept!!! Ik loop altijd vast als het gaat on gezond ontbijten omdat ik ongezond ontbijten gewoonweg gewend ben en lekker vind ( wit boterhammetje met kaas bijv). Dit is heerlijk en gezond en geeft mij energie! Bovendien een fijn idee dat het ook nog eens gezond voor je is! Super!

 42. Toch 560 calorieën, dus dat je ze onbeperkt kunt eten is natuurlijk onzin.

 43. hallo
  dank u Jesse,
  voor deze heerlijke gezonde waardevolle receptie
  waar kan ik goedkoop de eiwitpoeder?
  bedankt

 44. super pannenkoeken en op trainingsdagen met extra eiwitpoeder! erg goed voor de spieropbouw zonder vet op te slaan 🙂 win win win!

 45. Hoi Jesse ik hoor steeds dat je geen eiwitten en fruit mag combineren dat zou gaan rotten in je maag?

Geef een reactie