1% Lichaamsvet per week verliezen met de Kettlebell

Door: Britt Verdijck

DE NIEUWSTE FITNESSRAGE WAARMEE JE SNEL RESULTATEN BOEKT ZIJN DE KETTLEBELLS. DOOR DRIE KEER PER WEEK DERTIG MINUTEN TE DOEN VERBRAND JE AL 1% LICHAAMSVET. PERSONAL TRAINER JESSE VAN DER VELDE MERKT HET VERSCHIL BIJ ZIJN KLANTEN.

De opkomende rage in fitnessapparaten zijn de kettlebells. Het zijn een soort bolvormige handgewichten met één handvat aan waarmee je je hele lichaam kan trainen. Oorspronkelijk werden deze gewichten in Rusland gebruikt om soldaten en mariniers te trainen. In de jaren 90 hebben de personal trainers in Amerika de kettlebells ontdekt. Sinds drie jaar zijn ook fitnesstrainers in België deze nieuwe manier van trainen gaan gebruiken.

Jesse van der Velde is een personal trainer uit Antwerpen die sinds kort een echte opkomst van de kettlebells heeft gemerkt bij zijn klanten. “Ik heb in drie jaar ongeveer 100 van mijn klanten met de kettlebells getraind omdat ze zo effectief zijn. Ik krijg veel verschillende mensen over de vloer. Echte sporters, mensen die willen afvallen of zelfs meisjes die in vorm willen zijn voor een missverkiezing. De kettlebells werken echt voor iedereen. Korte maar krachtige workouts zijn de sleutel bij dit soort training”, aldus van der Velde.

De kettlebells kunnen door iedereen gebruikt worden. Ze werken effectief voor vetverbranding maar bevorderen ook de conditie bij gevechtsporters. Het gaat erom dat je ze juist gebruikt. Daarom is het belangrijk dat je de juiste begeleiding krijgt. Jesse van der Velde weet dat deze begeleiding noodzakelijk is: “Je kan niet zomaar een kettlebell vastnemen en beginnen. Dan ga je snel blessures krijgen omdat het een intensieve training is. Sommige mensen denken dat je er niets verkeerd mee kan doen omdat je zogezegd met een halfuurtje al een wereld van verschil kan maken. Je moet wel een professional aanspreken en hem laten uitleggen hoe je de juiste houding moet aannemen, of de DVD’s gebruiken waarop de oefeningen stap voor stap (maar resultaat gericht) worden uitgelegd.”

Online trainen is nu de nieuwste methode in fitnesstrainingen. Personal coaches zetten steeds meer films en dvd’s op internet en bieden deze aan hun klanten aan. Deze kunnen de filmpjes thuis gebruiken om te trainen. “Ik merk dat de vraag hiernaar erg groot is. Sinds september 2009 zijn honderden mannen en vrouwen met de Kettlebell DVD’s begonnen. Voor mensen is het vaak de rit naar de fitness die er net teveel aan is. Wanneer ze hun training thuis kunnen doen met de compacte kettlebell die overal mee naartoe kan, hebben ze nog weinig uitvluchten om niet te trainen natuurlijk”, lacht Jesse.

Britt Verdijck – [AL]

Klik hier voor meer info

Share:

2 comments

  1. De dvd’s en de kettlebell heb ik nu twee weken in huis en de introductietraining heb ik achter de rug. Deze week ga ik naar het echte werk, de 2e training. Er is uiteraard nog geen zichtbaar vetverlies maar al wel spierpijn (goed teken) en ik voel me fitter worden! Ik weet zeker dat deze trainingen voor mij gaan werken. Alle oefeningen worden perfect uitgelegd op de dvd’s, het is een plezier om een halfuurtje te trainen. Ik ben benieuwd hoe ik er in de zomer voor sta, dit artikel geeft weer extra hoop voor mij!!

  2. Hi

    Zijn er trainingen met de kettlebell die alleen zorgen voor afvallen en NIET spier ontwikkeling?

    Groet
    Dandrewb

Geef een reactie