2 oefeningen die enorm je metabolisme stimuleren

Hoe verbrand je vet?

Minder calorieën eten dan dat je verbrandt, en dan gaat het er vanzelf van af? Niet helemaal waar, maar afgezien van het feit dat hormonen de grootste rol in vet opslag of vet verbranding spelen, is je stofwisseling van cruciaal belang.

Met deze twee simpele oefeningen (die je thuis kunt doen) stimuleer je jouw stofwisseling. Doe deze oefeningen 's ochtends om de hele dag meer te verbranden. Houd het kort en intensief.

Terwijl je techniek en veiligheid de hoogste prioriteit hebben (wat betekent dat je de oefeningen moet doen die bij je fitnessniveau passen) is het belangrijk dat je jezelf uitdaagt. Houd je rusttijden kort, voeg waar mogelijk extra weerstand (een dumbell of kettlebell) toe en voer de oefeningen explosief uit.

Deze twee oefeningen kan je binnen 8 minuten uitvoeren. Ze verhogen je hartslag, geven je lekker het gevoel dat je 'iets hebt gedaan' en in combinatie met een gezond voedingspatroon zul je overtollig vet verliezen, als dat je doel is.

Oefening 1: Zijwaartse Lunge (sprongen)

Doe 26 – 34 herhalingen totaal (achter elkaar).

Ga daarna, zonder rust te nemen, door naar oefening 2.

Oefening 2: Squat 1¼

Doe 12 – 16 herhalingen achter elkaar. Naar beneden, kwart omhoog, naar beneden en helemaal rechtop komen staan telt als één herhaling (in bovenstaande video worden dus 3 complete herhalingen getoond).

Neem daarna 45 seconden rust.

Herhaal de combinatie van oefening 1 en 2 in totaal 3 keer.

Dit is een prima workout om 's ochtends te doen voordat je gaat ontbijten of om 's avonds direct uit je werk te gaan doen.

Je mag dit twee keer per dag herhalen en maximaal 3 dagen per week. Bijvoorbeeld maandagochtend en -avond, woensdagochtend en -avond, en vrijdagochtend en -avond.

Bij voorkeur kies je voor je avondtraining twee andere oefeningen.

Indien je meer tijd hebt mag je na deze oefeningen nog twee tot vier andere oefeningen doen, voor een complete total body workout. Kies bijvoorbeeld uit:

Triceps Dips met stoel

Buikspieroefening: De Hoover

Veel succes met sporten!

Laat je je reactie achter? Hoop van je te horen! Bedankt!

En misschien wil je op de 'Like!' knop van Facebook klikken? Of het bericht 'Retweeten' (Twitter)? Bedankt!

Share:

15 comments

 1. Hallo Jesse, Is het belangrijk de oefeningen zo traag als op de video beelden te doen? Bedankt

 2. Hoi Ilse!

  De zijwaartse lunge sprongen mag je (en is aan te raden) in een hoger tempo doen. Ik doe ze rustig zodat je de beweging kunt zien. Sneller en hoger springen verhoogt de intensiteit en is daarom beter.

  De Squats zou ik langzaam doen. Daar liever de intensiteit verhogen door een gewicht (dumbells of kettlebell) vast te houden.

  Veel succes!

 3. Hoi Jesse,

  De Squats met dumbells. Aan iedere hand 1 dumbbell of toch maar (zoals bij een kettlebell maar die heb ik niet) met 2 handen i dumbell? Een detail maar ik wil het goed doen.

  bedankt Michel

 4. Hoi Michel,

  Als je met Dumbells de Squat doet zou ik in beide handen één dumbell vasthouden.

  Bij een kettlebell squat houd je de kettlebell tegen je borst (en kan je ‘m eventueel met je andere hand erbij ondersteunen).

  Succes 🙂

 5. beste Jesse,nog heel erg bedankt voor de oefeningen en voor je tijd,grt Lucie.

 6. Kan de recepten niet downloaden omdat ik unscribeld ben of zoiets, is hier wat aan te doen. De oefeningen zijn geweldig morgenvroeg gelijk starten dank je.

 7. Bedankt voor de goede tips.Ik volg ze allemaal op.

 8. hoi,
  ik versleten knien en hoepen en last van mijn rug wat kan ik voor oefeningen doen ???
  gr.inge

 9. Hoi Jesse,

  Heerlijk die dynamische oefeningen! Das een goede start van de dag (iedere ochtend om 6.00 uur)! Maar als ik 3 x per week deze oefeningen doe wat kan ik dan voor een bijpassende oefeningen doen op de andere 3 dagen? (=1 rustdag 😉
  Met groet,
  Hanneke

 10. diep doorgezakt bij dips. pas op voor schouders!!!!

 11. Hi Jesse,
  Door omstandigheden zie ik eerst nu dit bericht met video’s.
  Fantastisch, ik ze zeker doen. Veel dank weer voor al je tips
  en ondersteunende ‘talks’.
  Groet, van
  Connie

 12. Hi Jesse,
  Door omstandigheden zie ik eerst nu dit bericht met video’s.
  Fantastisch, ik ze zeker doen. Veel dank weer voor al je tips
  en ondersteunende ‘talks’.
  Groet, van
  Connie

  ps Jesse, het is me never/nooit gelukt die gratis recepten/tips voor 30 dagen van je binnen te halen. Hoe moet ik dat toch doen?

 13. Hoi Jesse,

  Ik volg nu al een tijdje je blog en heb ook de superverbrander methode thuis liggen en volg je tips op: weinig koolhydraten, veel goede vetten en eiwitten. Ik maak vooral gebruik van kokosolie en visolie. Qua kcal zit ik op ongeveer 1500 schat ik, maar kcal maken niet uit volgens de superverbrander methode. Ook doe ik 2x in de week krachttraining

 14. En jouw oefeningen van 4 minuten. Daarnaast loop ik zo’n 40km per week hard. Ik schrok eigenlijk een beetje van jouw stelling dat hardlopen de aanmaak van cortisol stimuleert en dit je eerder zou doen aankomen dan afvallen want ik vind hardlopen super leuk en wil graag halve marathons lopen. Waarom ik je methode ben begonnen te volgen is omdat ik graag wat vet op mijn benen kwijt wil. Dit is sinds jaren al mijn irritatiepunt. Helaas heb ik het idee dat ik door de krachttraining

 15. Wel meer spier heb maar niet minder vet. Ik ben dus enkel aangekomen. Kun je me misschien advies geven? Sorry voor mijn post in drie verschillende berichten maar er ging iets mis met verzenden.

  Gr. Eli

Geef een reactie