Buikvet verbranden en sluipmoordenaars die ons dikker maken (introductie)

Is het verbranden van buikvet zo gemakkelijk als de reclames van buikspierapparaten doen geloven? Als dat zo was, waarom blijven we dan “stoeien” met overtollig buikvet dat we liever kwijt zijn dan rijk?

 

Het doen van buikspieroefeningen alleen is zeker niet de oplossing tot het krijgen van strakkere buikspieren. En in veel gevallen is het aanpassen van je voeding alleen net zo goed onvoldoende voor goede resultaten. Maar wat geeft ons dan wel de buikspieren die we allemaal graag zouden willen?

 

Je hebt mij ongetwijfeld al vaker horen zeggen: een combinatie van de ‘juiste’ voeding en de ‘juiste’ trainingsmethoden is de enige oplossing die leidt tot het verbranden van buikvet. De vraag is echter: wat is ‘juist’?

 

Wetenschappelijk onderzoek toont al sinds 1996 aan (dit is het oudste onderzoek dat ik kon vinden, mogelijk zijn er zelfs oudere onderzoeken!) dat het stresshormoon cortisol

Share:

27 comments

 1. Waarom vertel je het niet meteen? Dan kan iedereen meteen beginnen. 🙁

 2. bedankt man;)

  met jou tips ist leuk om die betonnen buik te krijgen! kan niet wachten tot volgende week!

 3. tsja em hoe verminder je stress… Dat gaat atm nl niet.xd

 4. Hoi Jesse,
  Ik blijf geboeid ……….. vooral door je kennis

 5. Ben heel benieuwd hoe je dat vervelende hormoon te grazen kan nemen.

  wil je bedanken voor je duidelijke uitleg.
  Was al begonnen met multivitamines en omega 3 vetzuren en dagelijks een flinke wandeling van een 3 kwartier tot een uur met de hond.
  jarenlang stabiel geweest qua gewicht en figuur , maar na een stressvolle tijd direct na mijn bevalling (bijna overleden vanwege interne bloeding , verkeerd voorgeschreven dosis hoge bloeddruk medicijnen daardoor uitvals verschijnselen en uiteindelijk posttraumatisch stress syndroom van alle ellende (angsstoornis )
  Dus qua stressniveau de laatste 5 jaar erg hoog gezeten.
  Gelijdelijk aan kilo,s erbij , vooral ook rond de buik.
  Te uitgeput om te sporten ,toch proberen (psychische vermoeidheid blijft moeilijk ) .
  Alle tips zijn welkom voor deze stress kip.

  Dankjewel voor het enthousiasme en de begeleiding.
  Blijf je zeker volgen.

  groetjes yvon.

 6. Hallo ,ja ben ook wel benieuwd hoe het mogelijk is?Het is anders niet zo simpel en kost u veel moeite,en dan nog niet altijd resulaat.bedankt en tot volgende week.groetjes

 7. hey jesse, ik ben het eigenlijk wel een beetje met cheyenne eens! Waarom w88 waarom vertel je het on niet gelijk. Ik sta te popelen om te beginnen. Na dat ik 50 kilo kwijt geraakt ben, wil ik mn buik weer strak hebben! Vertel het snel dan kan ik aan de slag!

 8. Zeker bedankt voor je altijd aanwezige positieve manier om mij (ons) erbij te houden. Ondanks dat ik me redelijk goed aan mijn afspraken houd vind ik het heerlijk om die stimulans van buitenaf te krijgen via je emails. Please keep me posted.

 9. Hallo Jesse,

  Ben ook zeker benieuwd naar verdere inzichten. Ik heb nooit op mn eten en beweging hoeven letten (iets waar mn zusjes jaloers op waren gezien die al hun hele leven lijnen), maar sinds een jaar merk ik dat ik dat toch niet meer kan doen. Krijg met name rondom mn buik wat vet. Ben sinds een paar weken begonnen met met name veel fruit, minder brood en s ochtends een Berry Blaster drankje. Heb wel het gevoel dat het helpt, weet alleen niet of ik het vol kan houden.. Ben daarom dus benieuwd naar de alternatieven!

 10. Duss als je gestrest ben dan kom je aan..? geen wonder dat ik alleen maar aankom de laatste tijd..:S vind het wel een appart verhaal maargoed het zalwel waar zijn.. als er togh onderzoek naar gedaan is.. maar dus eigenlijk moet je eerst minder gestrest zijn voordat je eindelijk kunt beginnen met afvallen..!! daar komt het op neer.. tenminste bij mij dan..

 11. ok

 12. heb echt nog nooit van dit enzym gehoord, ben dan ook benieuwd wat het vervolg is!!

 13. Dag Jesse,
  Even een ander onderwerp,
  Net wilde ik mijzelf opgeven voor het Forum..maar dat kan dus niet,omdat ik niet in het bezit van een mobiel nummer ben..bewuste keuze!
  Dus ben ik uitgesloten mee te doen aan een openbaar forum..persoonlijk heb ik dat ook nog nooit meegemaakt.tewijl ik toch aangemeld ben bij verschillende
  praatgroepen van diverse pluimage
  Graag zou ik een antwoord hierover ontvangen,want ik vind het een nutteloos gegeven of je in het bezit bent van een gsm!!
  Hartelijke groet,Marja

 14. Dag Jesse,
  Heb nog maar pas je site ontdekt. Ik vind m interessant omdat het over die specifieke moeilijke weg te krijgen laagjes gaat. Ik vind mezelf nu iets te mager maar die dikke buik blijft, als ik wat meer ga eten is dit ook de enige plak die bijkomt…
  Ik kijk vol verwachting naar je vervolgverhaal.
  Regine

 15. Aan Marja,

  Dan vul je toch gewoon willekeurig 10 cijfers in om toch maar een waarde bij mobiel te hebben en dan kun je je prima aanmelden op het forum.

  Je moet uiteraard zowiezo niet zomaar je persoonlijke informatie maar overal het internet op gooien.

 16. wat is het antwoord???? Kan niet wachten.
  Ben sinds kort aangemeld hier. Ik vind het wel superleuk om mailtjes te ontvangen en neem ook echt de tijd om ze te lezen, super boeiend!! Ik ben 25 jaar, plm. 1.68m en schommel tussen de 53 en 54 kilo. Eigenlijk ben ik niet dik, maar door de speklaag op mijn buik voel ik me wel erg dik. Ik merk dat ik de laatste tijd wel meer behoefte heb aan eten, zou dat inderdaad de stress en drukte zijn?!
  Door mijn buikvet wil ik alleen maar afvallen en dieten, maar ik wil niet te dun worden… Ik heb zelfs 46.5 kilo gewogen (7 jaar geleden) was toen 12.5 kilo afgevallen in 2 maanden, juist wel door stress en zorgen… Werd met de dood bedreigd door mijn ex heel verhaal dus…. maar zelfs toen had ik een blubberlaag op mijn buik, nu ben ik ook nog eens mama van een 2 jarige meid en ben bang dat ik het helemaal niet meer wegkrijg.
  Hoop snel het antwoord te krijgen!!!

 17. Hallo Jesse,

  Ik ben het ook met Cheyenne eens. Waarom wachten? Over wat anders. Ik zou graag willen weten of je ook oefeningen weet voor armspieren. Het lukt me nml. niet om push ups te doen.

  Met vriendelijke groeten,

  Annelies

 18. Hallo Jesse,

  Ik heb de artikelen met aandacht gelezen.
  Maar ik moet zeggen dat alle reaties over het gewicht gaat.
  En dat iedereen er alles aan doet om de overtollige Kilo’s kwijt tegeraken.
  Mijn mening hierover is dat we het hebben over individuen, en daar bij is iedereen verschillend.
  Daarom zou eigenlijk ook voor iedereen een appart programma moeten worden afgestemd.
  En ik vind dat het programma in woord en beeld dat jij voorschrijft een goede aanzet is, de richting om het doel te berijken dat we allemaal willen…..een strakkere buik.
  Snap ook dat in deze samenleving de stressfactor een grote rol speelt.
  Het is voor mij een hulpmiddel om jou programma srtikt te volgen, en wat zeker belangrijk is “het in je zelfgeloven” dat jij je doel kunt bereiken.

  Andr

 19. Ik ben al heel nieuwsgierig Jesse en vind dat zeer interessant! Serge

 20. Ja hoe kom ik van die stress af? Iemand een tip? Behalve mijn baan op zeggen, er moet brood op de plank komen. Maar Jesse, je kunt ons wel geboeid houden he!
  Ik wacht in spanning af.
  Groetjes Ellen

 21. Hoi, Jesse, dank je voor de uitleg, ben erg benieuwd,
  jammer dat we zo lang moet wachten.

 22. Wacht met spanning af.

 23. hey bedankt voor de informatie.
  het best wel biologies maar interesant ik kijk uit naar het volgende bericht van je
  grt

 24. Ik wist dat dit enzym bestaat, maar wat nu tegen te doen?

 25. hey jessen
  ik heb een vraag hoe krijg ik aan de onderkant van mijn buik da vet weg
  ik doe nu als 2 sporten thaibox en judo
  maar het helpt niet
  kun je me uit leg geven
  en tips
  groetjes tim

 26. Hoi Jes!

  Al na een week smoothies en een klein krenten bolletje of 1 boterhammetje om het geleidelijk af te leren 2kg afgevallen, maar door m’n vakantie (waar veel ik minder vers fruit en geen blender had)zit het er wel weer aan, ga het meteen weer op nieuw proberen, ook omdat ik me heerlijk fit voelde!!!

  Groetjes Marjan

Geef een reactie