Gezond afvallen – uitleg voedingspatroon

Van Leonie kreeg ik dit mailtje:

Hoi Jesse,

Heb je onlangs geschreven dat ik 3.1 kg ben kwijtgeraakt in 4 weken! Ik vind je zeer interessant.

Maar ik had nog even een vraag over magnesium. Ik heb rauwe cacao poeder gekocht, nu drink ik elke dag een glas rauwe
cacao poeder met geraspte hazelnootjes. Ik neem magere melk met 3 /4 theelepels cacao poeder.
Ik weeg 110.3 kg, krijg ik dan genoeg naar binnen?

De volgende vraag is: als ik ‘s morgens 3 rijstwafels eet en ‘s middags gestoofde groente met ei of kip of een andere keer vis of een salade en ik eet ‘s avonds magere vlees, of kip of vis en dan veeeel groente en een klein beetje rijst of aardappels of pasta….. eet ik dan goed?

Ik heb laats de pasta en rijst bijna helemaal weggelaten maar toen werd ik

Het rare is dat ik geen honger heb nu ik meer eiwitten eet, dus zou je zeggen waarom word je dan zo dol net of je flauw valt terwijl je geen honger hebt?

Groetjes Leonie en alvast bedankt

Mijn antwoord:

Beste Leonie,

Bedankt voor je mailtje. Op je vraag of je genoeg magnesium binnenkrijgt en hoe het kan dat je ‘dol’ wordt (ik neem aan dat je daar ‘dizzy’, duizelig mee bedoelt) kan ik je het volgende antwoorden:

Het is erg goed dat je cacaopoeder neemt om magnesium uit te halen. Cacao is erg goed voor je vanwege de vele antioxidanten en goede mineralen die er in zit. Waar je echter voor moet waken is dat je de juiste cacao neemt. Cacao die je koopt in de supermarkt wordt gemaakt van cacaobonen die al vroeg worden geplukt (vanwege de kosten). Ze worden in de zon gelegd om nog verder te ‘rijpen’, maar gaan daardoor ook beschimmelen. Daardoor worden ze op hoge temperaturen verhit en gaan ze door andere processen voordat er cacao van wordt gemaakt. Door de verhitting en bewerking gaat een zeer groot deel van de mineralen en antioxidanten verloren. Belangrijk is dus om altijd rauwe (onverhitte) cacao poeder te gebruiken, bij voorkeur biologisch. Dit kan je bestellen op www.rawfoodcacao.nl.

Omdat je op dit moment 110kg weegt raad ik je af om op dit moment dagelijks rijstwafels te eten en om ook een klein beetje pasta, rijst of aardappelen ‘s avonds te eten. Iedere keer als je koolhydraten eet dan gaat je lichaam weer vet opslaan en houd je dus het afvallen tegen. Je zult mogelijk trek hebben in koolhydraten, waar dit aan ligt en hoeveel je er wel mag eten om toch ook te kunnen afvallen, leg ik zo direct aan je uit. Ik raad je aan om nu als volgt te gaan eten.

Ga twee weken lang (14 dagen) dit voedingspatroon volgen:

Ontbijt:
Omelet met 4 eieren, waarvan slechts één ei met eigeel (andere 3 eieren alleen het eiwit) en eventueel gerookte zalm, spinazie, champignons of andere groente in de omelet

Maak daarnaast ‘s ochtends in een blender een groene smoothie en drink deze gedurende de ochtend:

Groene smoothie met:
* 100 – 150 gram spinazie/andijvie/sla (dagelijks variéren)
* Water vullen totdat er evenveel water als groene in zit
* Twee stuks fruit toevoegen (banaan + appel)
* Eventueel superfoods toevoegen

Tussendoortje halverwege de ochtend:
* 100 gram gekookte / gebakken kipfilet

Lunch:
Je lunch is goed zoals je nu doet, eet gestoomde groente met vis of eet een maaltijdsalade met sardientjes, zalm, tonijn, kip of kalkoen. Als je niet vol zit of snel weer trek krijgt na de maaltijdsalade, voeg meer vis of gevogelte toe aan je salade.

Tussendoor:
* Heel klein handje macadamia noten, walnoten of amandelen (niet meer dan een klein handje, houd je onder controle)

Avondeten:
* Gestoomde groenten met vis

De reden waarom je misschien duizelig wordt is omdat je mogelijk totaal anders bent gaan eten als je altijd deed. Ik weet niet precies hoe lang je nu 110kg weegt, maar omdat het voedingspatroon wat tot dit gewicht heeft geleidt mogelijk totaal haaks op dit nieuwe voedingspatroon staat moet je lichaam hier aan wennen. Je zult behoefte hebben aan suikers en andere koolhydraten, puur omdat je lichaam gewend is deze te eten en je er verslaafd aan bent geraakt. Dit is niet jouw schuld, de meeste mensen zijn verslaafd aan suikers en koolhydraten!

De truc in het afvallen is dat je de moed en kracht verzameld om door deze verslaving heen te gaan en consequent beter gaat eten.

Doordat je dagelijks een groene smoothie neemt krijg je enorm veel goede bladgroenten (die rijk zijn aan vezels en mineralen) binnen. Dit vult tekorten aan mineralen (die je zeker hebt) aan en helpt je lichaam om toxische stoffen (die je ook zeker hebt opgeslagen, alleen al door de tandpasta en schoonmaakmiddelen die je dagelijks/wekelijks gebruikt) af te breken. Groene smoothies vormen een belangrijk onderdeel: het fruit bevat misschien suiker, maar het feit dat je per smoothie zo’n 150 gram rauwe bladgroente binnenkrijgt maakt een enorm verschil (probeer maar eens 150 gram rauwe bladspinazie gewoon op te eten!). Je zult (zeker in het begin) sneller afvallen MET groene smoothies, dan zonder.

Wat je zegt over geen honger meer hebben doordat je meer eiwitten eet klopt. De eiwitten zijn hetgeen je lichaam een verzadigd gevoel geven. Blijf dit dus zo doen!

Wanneer je 14 dagen lang dit voedingspatroon volhoudt mag je de 15e dag ‘s avonds één koolhydraatrijke maaltijd. Eet eerst eiwitten (vlees/vis) met groente en daarna gezonde koolhydraten, bij voorkeur bijvoorbeeld Quinoa, of anders volkoren rijst. Schrap daarna weer je koolhydraten voor 4 dagen uit je voedingspatroon.

Dit is heel globaal het voedingspatroon wat ik stap voor stap uitleg op de Gezonde Gewoontes DVD's.

Belangrijk is tevens dat je ook aan sport gaat doen, dat je gaat bewegen om die kilo’s kwijt te raken! Je voedingspatroon is de basis, de juiste sporten gericht op afvallen zorgen ervoor dat je sneller gewicht zult verliezen.

Succes Leonie!

Groet,

Jesse

Share:

20 comments

 1. Hallo,

  Ik ben sinds gisteren met mijn vriendin Marijke ook aan de groene smoothies begonnen. Ik sta echt versteld dat ik, een echte spinazie hater, het HEERLIJK vind. Ik neem een tweede glas, omdat ik het lekker vind.

  Als je de smoothie in een McDonalds milkshake beker doet, met een rietje, dan is het helemaal geweldig 🙂

  Ik denk dat ik in mijn hoofd een echte doorbraak heb gemaakt om met plezier gezond te eten, bedankt Jesse !

  Groet, Marc + Marijke.

 2. Hoi Jesse ,

  Ik ben vandaag ook met een groene smoothie begonnen, en het is lekker, maar het opkrijgen op een morgen lukt me nog niet(fles van 1.5 l). Mag ik daar ook verse gember aan toevoegen? Mag je buiten die groene smoothie ook nog iets anders eten, want ik had toch nog een beetje hongergevoel, ik voelde me nog een beetje flauw of zijn dat al afkickverschijnselen, bij wijze van spreken he Jesse.

  Groetjes,
  Patricia

 3. Hallo Jesse,

  Ik ben in een paar dagen 1 kilo kwijt,(ben ook nog maar pas begonnen met lijnen) maar eieren `s morgensvroeg..
  dat krijg ik echt niet weg.
  Ik eet geen brood of pasta, maar neem yoghurt met een eiwitshake erdoor. Het brood mis ik wel. Is er nog een alternatief want later op
  de ochtend begin ik wel mijn maag te voelen.Gisteren op mijn werk(zit in de zorg) werd ik duizelig en heb toen chocolademelk met een heel klein beetje suiker genomen. Ben ik dan wel goed bezig?

  Groetjes,
  Ieke

 4. Hallo Jesse,

  Ik vind jou eetwijze erg op een magere variant van Atkins lijken op de appel en banaan na.
  Ik ben zelf wel een dr Atkins aanhanger en vind het goed dat iemand low-carb promoot, maar met weinig vet mis je het vet wat nodig is voor je celdeling en je hersenen en die omelet mag echt wel met 4 eidooiers. Eieren zijn niet slecht voor je cholestrol zoals lang is gedacht.
  Ik ben bang als mensen niet op de juiste manier opbouwen dat het dan toch een jojo verhaal wordt.hoe voorkom jij dat met jouw eetplan?

  groeten Marjolein

 5. Hi jesse,

  Ik hoef niet veel kilo;s meer te verliezen maar er zit nog wel wat buikvet. Ik train 3 keer per week KT en 5 dagen in de week loop ik in heuvelachtig gebied 45 min . Ik ontbijt met muesli en magere yoghurt. tussen door een whey shake met magere melk ‘s middags een sandwich met sla en kip of rosbief een appe
  om 16:00 weer een whey shake en s,avonds zal ik de koolhydraten schrappen en veel goenten met vis of kip of rundvlees. Ik hou wel van af en toe een glaasje witte wijn
  k ben 1.67 ongeveer 55 kilo 40 jaar
  en wil weer meer in shape komen Ik heb dit training schema vanaf half feb

  Is dit ok en kan ik hiermee vet verliezen

 6. iK mARIJ VAN DE hOUT HEB OOK 2 KG KWIJT
  MIJ AANVULLING HEB IK ALTIJD AL GEDAAN 3MAAL DAAGS 3 VITMC VAN 1000MG
  3KEER DAAG 6 SPIROLINA EN TWEE KEER DAAG 9 BIERGIST
  PROBEER ALLES NU ZO EIWITRIJK TE HOUDEN.
  BEDANKT M VAN DEN HOUT

 7. Afvallen Afvallen Afvallen,de ene week lukt het wel,en de andere week weer niet..

 8. goeie dag ik hep een probleem ik hep al heel wa op men buikspieren geoefent maar hep nog een beetje te veel buikvet ik kan ze voelen en zie er 4 na het trainen wat moet ik doen om dat beetje buikvet weg te krijgen

 9. Hallo Jesse, zou je mij mischien ook uit de brand willen helpen met een voedings schema? Ik ben vrouw 22j weeg 77kilo ben 1.71. Ik zou graag zo’n 68kilo willen wegen, vet op mijn benen en buik weg krijgen.. Ik beweeg elke dag en ik drink veel water en groene thee op een dag, eet 6x per dag kleine gezonde magere porties. Een nadeel heb ik wel of voordeel, is maar net hoe je het bekijkt en dat is dat ik al heel snel spiergroei heb. Hoe kan ik het beste droog trainen?

  Ik hoop wat van je te horen,

  Met vriendelijke groet
  Carola

 10. he jesse

  ik heb het supervetverbrandemethode al een poosje geleden besteld,maar nu kan ik niet meer inloggen op de prive site hiervan,weet jij wat het probleem is.want hier staat info op wat ik graag wil lezen

 11. hallo Jesse,

  Het heeft even geduurd voordat ik een antwoord geef omdat, ik eerst zelf voor de zekerheid wilde weten of het zou helpen met de methode die jij gaf.
  Het heeft wel geholpen en ik probeer zo goed mogelijk jouw tips te gebruiken, het lukt niet altijd vanwege de tijd die er nodig is om de heerlijke recepten klaar te maken.
  Ik ben automonteur, sta de hele dag en loop veel.
  Sinds ik jouw tips gebruik ben ik bijna 3 kilo afgevallen, het klinkt niet veel maar voor mij is al een aardig gewicht, ik hoef ook niet veel af te vallen, het gaat er om dat het extra vet rondom mijn buik wat minder wordt. Ik weeg nu 71 kilo (was 74) en wil nog een paar kilo`s eraf hebben zodat mijn buik wat strakker wordt, ik ben 56 jaar oud en 1m65 lang, ik train twee keer per week en naar mijn idee eet ik wel gezond.
  beste Jesse, meschien heb je met deze gegevens een andere tip voor me om mijn buik toch nog wat strakker te krijgen.

  gr Nico

 12. HEEY JESSE
  GOEDE TIPS VAN JOU BEDANKT
  IK DENK DAT IK WEL JUIST ZIT MET MIJN VOEDING
  IN DE OCHEND;1 eierdooier en 4 eiwitten en groentens ajuin+broccoli+courgette+rode paprika+gele paprika+venkel+aubergine+champions alles samen 200-250 gram
  de groentens maak ik klaar in de wok
  in de voormiddag en namiddag groene smoothie met fruit
  spinazie+banaan+peer of sla+appel+mango
  MIDDAG/ SLA+KOMKOMMER+TOMAAT+AVOCADO+GERASPTE WORTELEN MET KIP OF KALKOEN
  AVONDMAAL/VEEL GROENTENS GESTOOMD MET VIS OF KIP OF KALKOEN
  IN DE LOOP VAN DE AVOND TUSSENDOORTJE HANDJE NOTEN OF RAUWE GROENTEN
  ZOALS WORTELEN OF BLOEMKOOLROOSJES
  DE SMOOTHIES DRINK IK 1,500 liter.
  graag een antwoord alvast bedankt
  groetjes
  sonja
  .

 13. Hallo Jesse!

  Ik maak me en beetje “zorgen” omdat ik vegetarisch eet. Moet ik dan allerlei kazen door mijn salades doen (welke soorten het liefste)? En ik val heel snel af (altijd). Wat is aan te raden om dan extra te eten? ik vroeg me ook af of de koolhydraten die in het fruit van de groene sappen zitten niet de verslaving weer opwekken? heel erg bedankt voor alle tips!

  Groetjes van Heleen

 14. Hallo Jesse,

  Ook ik kan sinds een week niet meer inloggen op de website van de superverbrander.nl.
  Afgelopen maandag heb ik je hierover ook een e-mail gestuurd, maar nog geen reactie ontvangen.

  Weet jij wat het probleem is? Want ik vind het wel erg jammer.

  Groeten van Moon

 15. he jesse ik ben net begonnen met afvallen
  ik neem elke dag visolie ik heb alleen geen blender foor groene smooties
  en ik sport 4x per week ik doe elke dag buikspieren en rug spieren
  en ik loop op maandag en woensdag hard
  groetjes stephen

 16. En wat is het alternatief als je een allergie hebt voor kippeneiwit??

 17. Hallo Jesse,

  Mag ik de eieren ook gekookt eten? Persoonlijk vind ik dit namelijk lekkerder en als het niet uitmaakt doe ik dat liever dan een ommelet.

  Groetjes Judith

 18. Hoi jesse
  Kan je mij ook helpen..ik eet geen vlees en vis,
  Wat kan ik dan het beste eten.
  Groetjes

Geef een reactie