Boekrecensie Het hormoonbalans dieet – Ralph Moorman

Ralph Moorman, auteur van ‘De hormoonfactor’ komt met zijn tweede boek: Het hormoonbalans dieet: "Wat u moet weten over uw gewicht"

Het boek richt zich op één van de 3 (of eigenlijk 4) aspecten van het in balans brengen van je hormoonhuishouding: wat je eet, je voeding (de andere drie zijn: training, stress-management en aanvulling van voeding d.m.v. natuurlijke voedingssupplementen).

Er staan 78 gezonde recepten in die je hormoonhuishouding in balans brengen.

Goed aan het boek is dat je, als je het boek openslaat, zeker weet dat het recept dat je gaat maken zorgt voor een beter balans in je hormoonhuishouding en dat het je zal helpen gewicht te verliezen.

Het zijn immers, en dat weet ook Ralph maar al te goed, je hormonen die bepalen waar en hoeveel vet je opslaat. Wil je vet of gewicht verliezen, dan moet je eerst je hormoonhuishouding in balans brengen.

Inspirerend aan "het hormoonbalans dieet" is dat er 7 bekende koks hebben meegewerkt aan de recepten, namelijk: Mathijs Vrieze, Evert Thielen, Frans Gerrits, Jean Beddington, Jon Broer, Paul Fagel, Peter Strijbosch. Wat is er nou leuker dan super lekker eten met recepten van top koks en tegelijkertijd zeker weten dat je er ook nog gewicht door zult verliezen?

Dit boek brengt 'afvallen recepten' en 'lekker eten' bij elkaar. Je hoeft je niet uit te hongeren en eentonig te eten om je overtollige kilo’s kwijt te raken. Dit boek bewijst dat!

Bestel op bol.com

Share:

8 comments

  1. Ik kan helaas geen grote stukken of boeken lezen …

  2. Straks kan ik wel een boekhandel beginnen met dieetboeken.
    Eerst boekenreeks van mevrouw S.Bakker toen de heer Frankers.
    Oja, atkins boeken heb ik. Ik ga nu maar niet meer beginnen met die boeken.
    Afvallen lukt mij niet via dieeten.

  3. @Loes: Dit is juist een boek dat je helpt met afvallen door gezond te eten. Stom dat je wel al die crashdieet boekjes koopt en deze niet?!

  4. Ralph en Jesse, zetten iets op gang wat heel groot gaat worden.
    Zij weten hoe de balans terug te brengen in de samenleving door de hormonen centraal te stellen.

  5. Ik heb vrijwel alle video’s van Jesse en Ralph bekeken en begrijp iets niet. Jesse zegt ergens dat je vet en koolhydraten niet moet combineren (omdat inname koolhydraten insuline oproept dat vervolgens vet gaat opslaan) terwijl Ralph juist meermaals benadrukt dat je bijvoorbeeld op je rijstwafel iets vets moet eten (als voorbeeld wordt mayonaise genoemd) om zo het niveau van je insulinepiek af te vlakken.
    Ik probeer een goede verhouding te vinden; dus hoeveel vet mag ik bij een koolhydratenmaaltijd nuttigen en hoeveel koolhydraten bij een eiwit/vet maaltijd?

  6. Ik vind dit echt een waardeloos boek. Er zit kop noch staart aan. Mooie illustraties dat wel, maar ik had verwacht dat er een netjes dag-tot-dag plan zou verschijnen. Niet één of twee weken wat losse recepten (een hongerplan als je het mij vraagt), maar minstens toch een volledige hormooncyclus. Het lijkt eerder een reclamefolder van Albert Heijn. En waar de stelling op gebaseerd zou zijn dat dit gunstig is voor je hormonen is ook een raadsel. Misschien ben ik als “hormoonpatient” dan toch niet de goede doelgroep. Ik ben immers helemaal niet te dik dus afslankrecepten doen mij niet zo veel. En als ik dan toch te dik was zou ik liever een dieetplan van Weight Watchers volgen: heel wat smakelijker en geen honger lijden.

  7. Je oordeelt hard maar ik zie wat je bedoelt Candy. Ook ik had een ‘plan’ verwacht of in ieder geval bij een recept een soort overzicht van de (hormoon?)balans of de voedingsmiddelen o.d. Maar het boek doet denken aan een soort uitgebreide Allerhande, een tijdschrift. Het lijkt een soort verzameling van gegevens en recepten, die aandoet of het snel bij elkaar geraapt is. Maar dan wel verzorgd weergegeven met mooie foto’s. Veel recepten die erin staan zijn niet praktisch, zeker niet als je kinderen hebt, bijvoorbeeld rauwe tartaar met rauwe ei. (Er staat overigens bij de recepten niet voor hoeveel personen deze zijn bedoeld). Of als je bijvoorbeeld een kwart pompoen gebruikt voor een recept, waar is dan het recept waar je de rest van deze pompoen gebruikt? De dagvoorstellen van de BN’ers zijn wat mij betreft ook niet echt bruikbaar: bijvoorbeeld op dag 1 moet je honger lijden zo weinig mag je eten terwijl je op dag 4 ongeveer vier maaltijden staat te bereiden. Wat heeft deze volgorde bepaald? Heb het boek nu een paar weken, maar ik heb er nog geen enkel recept uit gemaakt. Want behalve onpraktisch, doen de recepten mij erg vet aan met al die mayonaise en dan heb ik het nog niet over kipfilet bakken in een halve kop olijfolie. Getsie.

  8. Op bladzijde 28 staat eet geen tarweproducten. Dus geen pasta bijvoorbeeld. Maar op bladzijde 54 is een rezept voor pasta eon ook op 58 en nog veel meer rezep;ten met pasta en noedels enz

Geef een reactie