Het Keto Plan: maak van je lichaam een natuurlijke vetverbrander

Misschien ken je Julie Van den Kerchove van haar blog Julie’s Lifestyle? Julie brengt nu haar derde boek uit: Het Keto Plan. De keto keuken is een pure keuken rijk aan gezonde vetten en groenten, aangevuld met kleine porties gevogelte en vis. Deze manier van eten kan je energie en vetverbranding een flinke boost geven. Lees er meer over in dit artikel.

In dit artikel:

 

Net als Julie’s blog is haar boek Het Keto Plan clean, kleurrijk en eigentijds. Het staat vol prachtige foto’s en wij krijgen daardoor meteen zin om de keuken in te duiken. Des te meer omdat de recepten snel en eenvoudig te maken zijn, met ingrediënten die je gewoon in elke supermarkt kunt vinden. Julie heeft, sinds zij de keto keuken ontdekte, haar hormonen beter in balans gebracht en haar vertering verbetert. Zo kon zij candida overwinnen, haar bloedsuikerspiegel stabiel houden en food cravings voor eens en voor altijd achter zich laten. Ook slaapt ze een stuk beter en is naar eigen zeggen haar vetverbranding nog nooit zo efficiënt geweest. Het is een manier van eten waarbij je het grootste deel van je calorieën uit gezonde vetten haalt, met daarnaast een kleinere portie koolhydraten en eiwitten. Op die manier kom je in een natuurlijke staat van ‘ketose’ waarbij je lichaam niet langer op suiker draait, maar leert om vetten te verbranden als energie.

Wat zijn de voordelen van de keto keuken?

Julie geeft je niet alleen alle nodige informatie (ook wetenschappelijke) over de keto keuken, maar geeft je ook een praktisch stappenplan en meer dan 70 eenvoudige gluten- en suikervrije recepten. Naast plantaardige recepten vind je in dit boek ook recepten met gevogelte en vis. Geschikt voor vegans, vegetariërs, flexitariërs én Bourgondiërs dus. In het boek lezen we over alle voordelen die een keto-levensstijl zou hebben en daar worden wij best enthousiast van. Voordelen als: gewichtsverlies en behoud van een gezond gewicht, minder zin in zoete tussendoortjes, meer energie, minder snel honger, betere slaapkwaliteit, plattere buik en vlottere spijsvertering, minder schommelingen in je humeur en meer innerlijke rust, betere opname van vitaminen en mineralen, zachtere huid en sterkere nagels, stabielere bloedsuikerspiegel en bescherming tegen diabetes type 2, beter evenwicht tussen je ‘goede’ HDL-cholesterol en een sterker immuunsysteem.

Simpel te maken heerlijke recepten

Over de recepten zijn wij erg enthousiast. Waarom? Ze zijn gemakkelijk te maken, zonder ingewikkelde ingrediënten en vooral erg lekker. Bij elk recept staat de tijd die je nodig hebt en hoe lang het houdbaar is na de bereiding. Ontbijtrecepten als een gezonde variant van American Pancakes, een berry smoothiebowl of pecan pie porridge (mmm). Voorbeelden van hapjes zijn bloemkool flatbread, fritters van courgette en zadencrackers. Je vindt ook gevulde soepen in het boek, net als salades en voorgerechten. De hoofdgerechten variëren van gebakken kip met pastinaakfrietjes , groente noodles met zalm tot pizza met bloemkoolkorst. En ook aan bijgerechten, sauzen en drankjes is gedacht. Ons favoriete hoofdstuk is niet zo moeilijk te raden: zoet! Gezonde donuts, mini bounty chocoladerepen en peperkoek.

Over Julie

Meer dan tien jaar geleden, toen Julie net was afgestudeerd als journaliste, kreeg ze te maken met Epstein Barr (Chronische klierkoorts) en Candida. De enige manier waarop ze haar immuunsysteem en energieniveau kon herstellen, was door het vermijden van stress en haar voeding & levensstijl volledig te veranderen. Ze stopte met geraffineerde suikers, tarwe en melkproducten en voegde meer smoothies, groene sappen en salades toe aan haar voedingspatroon. Dat deed haar energie en gezondheid zoveel goed dat ze samen met haar vriend besloot een opleiding ging doen voor professionele Raw Food Chef & Instructor aan het Living Light Culinairy Institute in Amerika. Toen is ze ook begonnen met haar website Julie’s Lifestyle en het schrijven van boeken. Zo kon ze haar eigen ervaringen en passie voor gezonde voeding delen.

Daar zijn wij als superfoodies in ieder geval erg blij mee!

Share:

16 comments

 1. Beste Jesse,
  Bedankt voor het heldere stuk. Ik zit sinds kort aan het ketamine dieet en moet zeggen dat al vroeg op de dag geen honger meer heb. Ik eet naast ketamine enkel nog voorgesneden kaftpapier en gedroogde confetti. De eerste zonnewende ben ik reeds 31 kg afgevallen, maar ik blader wel wat af. Kan ik tegen afbladderen van mijn liezen misschien geloogd grenen ter Jos leggen?
  Alvast bedankt voor je zorgtoeslag,
  Groetjes, R. Gabriëlse

 2. Hoi!

 3. DEEL 1:

  Het Keto-plan is een zeer controversieel onderwerp onder staalarbeiders uit Zeeland vanwege de verwarring die heerst over uit de hoeveel gevogelte een Keto-plan mag bestaan. Mijn ex-collega van Meijers Staalbouw had laatst een halve struisvogel uit het vet op, maar toch voelde hij zich niet energieker nadien. Hoe verklaart u dit? In mijn optiek zegt wetenschappelijk bewijs tegenwoordig niet meer zoveel: draaibanken zijn immers ook van mindere kwaliteit dan vroeger: voor de intrede van het Keto-plan waren draaibanken tenminste nog meertalig! Nu pretendeert de wetenschap weer dat je middels het Keto-plan van je lichaam een natuurlijke vetverbrander kan maken, terwijl authentieke, warme bakkers – die in mijn optiek toch betrouwbaarder zijn dan de hedendaagse wetenschap met al haar verwarrende paradigma’s – al jaar en dag vroeg in de ochtend op de hoorn blazen om natuurlijke vetten aan te kondigen.

 4. DEEL 2:

  Daarnaast zijn mensen, met betrekking tot de klimaatverandering, eerder geneigd om van hun ouders een lasapparaat te maken. Volgens de laatste analyse van de befaamde denktank ‘Vlees Noch Vis’ uit Woensdrecht geeft dit minder co2 uitstoot dan het opstellen en volgen van een Keto-plan. En niet alleen vegetariërs, veganisten en flexitariërs kunnen van hun ouders een lasapparaat maken, maar ook pacifisten, filantropen, legbatterijen, kettingzagen, dakkapellen, gipsplaten, duinovergangen en uiteraard ook mannen kunnen dat. Dit in tegenstelling tot bij het Keto-plan het geval is, dat in principe maar geschikt is voor een zeer kleine doelgroep. Voordeel van het Keto-plan is echter wel, en daarmee ben ik het natuurlijk wel eens, dat de recepten gebruiksvriendelijk en lekker zijn. Ik heb op Julie Van den Kerchove haar blog voor recepten gekeken. Na lang wikken en wegen ben ik uiteindelijk voor de gerookte psalm 13 vers 4 gegaan. Een aanrader, maar ik verkies voortaan toch het lasapparaat.

  Groetjes,
  Neef R.

 5. Beste Neef R.,
  Helpt het misschien als ik een slagplug tussen de komkommers gooi teneinde een Zweed asynchroon “Otto eet jas” te laten vernissen?

 6. Het asynchroon vernissen van “Otto eet jas” vereist de handelingssnelheid van kaftpapier. Het is dus al bij voorbaat niet mogelijk om dit door door een Zweedt (tegenwoordig tijd) te laten doen omdat die sterke overeenkomsten vertoont met de groei van de Friese kleiaardappel die in de oedipuscomplex fase verkeert. In plaats van een slagplug tussen de komkommers gooien, zou ik eerder gaan voor het tappen van een schuimkraag op een geschiedenisleraar, onafhankelijk van zijn origine, want het lijkt me evident dat het uitsluiten van discriminatie een positief effect heeft op asynchroon vernissen.

 7. Wat betreft de recepten mis ik nog een item over gerookte grensrechter. Mijn opa wist deze op ambachtelijke wijze en vaak met hese stem krampachtig te roken op een combinatie van Ludo en Gert. Hierbij zong hij vaak liedjes als “Zonder damp geen ridder” en “Met zijn allen op de gieter” . Zouden jullie hier wat meer over kunnen vertellen? Dan leg ik een hammetje naast een winkel..

 8. Ik hoopte een discussie met nuttige informatie en goed onderbouwde argumenten met betrekking tot het bovenstaande artikel aan te treffen. Maar zodra ik de reacties begin te lezen raak ik zeer geïrriteerd. Waarom begint deze website naar fazantenpaté te ruiken wanneer ik naar beneden scroll? Dit is dodelijk gevaarlijk voor m’n prothese krukas (een oud ‘Snozzer’ model: anno 1913) in combinatie met mijn allergie voor Husqvarna grasmaaiers. Ik had hier graag voor gewaarschuwd willen worden middels een banner op de website, maar eerlijk gezegd – en dat doe ik voor m’n eigen bestwil – rest enkel nog maar de vraag: circusartiest of sesampasta?

 9. Candida kan volgens de laatste wetenschappelijke onderzoeken het beste behandeld worden met merkverwatering!

 10. Pjotter Kodde@

  En lasogen met een dartbord.

 11. Sinds ik regelmatig de adviezen op deze website volg voel ik mij een stuk energieker.
  Waar ik vooral veel energie van krijg is om vroeg in de ochtend op blote voeten door het bos te lopen en daarna bij thuiskomst mijn lasapparaat op te starten en de lastoorts in mijn achterzijde te positioneren. Waarschijnlijk zorgt dit voor een synergetisch effect in combinatie met de extra vierge olijfolie en de spaanplaatschroeven die ik door mijn salades meng.
  Graag hoor ik U ervaringen met deze remedie.

 12. Ik krijg veel energie van het fotograferen van gele vlekken op keukenhanddoeken wanneer ik op m’n examenuitslag wacht. Heeft u ook een remedie voor examenuitslag, Jesse?

 13. Wat is hier aan de hand zeg! Dit kan toch zo niet verder.

 14. Martine@

  Bepalend is wat de definitie van ‘zo’ is. Volgens de in semantiek gespecialiseerde West-Vlaamse wetenschapper Jean-Pierre Draeybanc, kan ‘zo’ enkel worden bepaald door spiegelneuronen als alternatief voor WD40 te gebruiken. Echter, volgens Declearck, een homogeenbakker uit Zandvliet, kan ‘zo’ enkel worden gedefinieerd als een bijvoeglijk object wanneer de standaarddeviatie van wegwerp-Afrikanen wordt afgetrokken van het bruto nationaal product.

 15. Kzzzrrrr koppakking! Bbhhrrrr bandewipper! Zzhhhrrr zunnekleppe!

Geef een reactie