Afvallen is geen strijd (verhaal van Edwin)

Edwin Jansen deelde met mij dit verhaal over hoe hij zijn levensstijl heeft kunnen veranderen in de afgelopen jaren. Dit verhaal laat je kijken door de ogen van iemand die zelf heel succesvol een stuk gezonder is gaan leven en daar dagelijks nog de voordelen van ervaart.

Er is geen magische formule. Er is geen gouden pil.

Het is gewoon een kwestie van doen.

Edwin laat je met zijn verhaal zien waar het begint en hoe jij net als hij succesvol een verbetering in je gezondheid en levensstijl kunt maken.

Bedankt voor de goede tips die je me in het verleden hebt gegeven en het aanraden van de Kettlebell.

Ik heb zelf gemerkt dat afvallen vooral aan kwestie is van mentale instelling.

Zodra je van afvallen een strijd maakt, gaat het niet werken, tenminste niet als je het niet als een positieve uitdaging ziet om die strijd aan te gaan. Als je het ziet om een bewijs te vinden van je wilskracht dan zou het kunnen werken.

Maar vaak is strijd vooral een mentale instelling van je richten op alles wat je niet wilt en je frustreren over het feit dat wat je wel wilt er nog niet is.

Ik heb zelf gemerkt dat op het moment dat ik bewust kies voor een slank lichaam en dat ook echt toelaat in mijn gedachten en dus ook bewust voor slanke beelden van mijzelf kies en dan ook consequent met daarbij de positieve emotie die daarbij hoort, dat ik dan als vanzelf mijn voedingspatroon aan ga passen, als vanzelf wegen vind om elke dag minimaal 15 minuten iets aan beweging te doen. Ik ben zelf enkele maanden terug begonnen om elke ochtend de zonnegroet yoga oefening te doen en te trainen met afwisselend jouw Kettlebell oefeningen en mijn fitness apparaat wat vooral je middle en armen traint. Later ben ik gestart met dagelijks visolie in te nemen (overigens ook een bewezen anti-depressiva) en sinds kort ook dagelijks extra vezels. Verder drink ik nu structureel meer. Ik ben begonnen om meerdere malen per week (als het weer het toelaat) op en neer naar mijn werk te fietsen (2×24 km).

Wat mij vooral opvalt is dat ik totaal geen behoefte heb om mijn gewicht te meten of mijn buikomvang. Dat frustreerde me vroeger namelijk mateloos. Ik kijk nu gewoon in de spiegel en zie mijn middel veranderen. Ik voel het gewoon. Mijn buikspieren zijn veel sterker geworden. Mede daarom heb ik er ook weer vertrouwen in dat ik in de toekomst weer met plezier alpencols op ga rijden. Dat plezier werd de laatste jaren steeds minder omdat ik alleen maar zwaarder werd.

Dus wat mij betreft begint alles met de mentale instelling: Welke beelden en bijbehorende emoties laat je toe in jezelf en in hoeverre zijn dat de structurele beelden en emoties die je hebt. Het komt weer terug op de wet van de aantrekking. Waar je je meestal op richt, is wat je meestal terug ziet in je leven en dat geldt zeker ook voor je lichaam. Dus als je je richt op strijd en frustratie over het lichaam dat je nu hebt en niet wilt. Bingo! Dan blijft je lichaam zo en krijg je meer om je tegen te vechten en meer om je aan te ergeren. Maar als je je richt op positieve beelden (zoals bij mij het makkelijk en met plezier op fietsen van alpencols of het genieten van een slank lichaam in de spiegel van je badkamer dan zul je als vanzelf de mensen en middelen vinden die precies goed voor jou zijn om dat lichaam te creëeren. Ik ben er heilig van overtuigd dat iedereen een unieke fysiologie heeft en dat daarmee er niets zoiets als een universeel dieet bestaat. Het menselijke lichaam is gewoon te complex. Natuurlijk zijn er een aantal basis principes maar de middelen die daarbij gebruikt worden zijn bij de een zeer effectief terwijl bij een ander het effect zeer laag is. Erken je uniekheid en sta open voor ingevingen, volg je gevoel en intuitie.

Ik had het idee dat ik dit even kwijt moest.

Veel succes met je goede werk!

Edwin Jansen

Share:

1 comment

  1. Hoi Edwin,
    Bedankt voor het delen! Ik kan me helemaal vinden in je verhaal is iets wat ik ook steeds roep (en schrijf) daarom vind ik het zo top dat je je verhaal deelt.

    Warme groet,
    Marian

Geef een reactie