Einde van een dikke buik

Als er iets is wat je misschien wel zou willen dan is dat wel van die dikke buik afraken.
Het (overtollig) buikvet dat daar zit verliezen, het vet wat tot nu toe meer aan jou gehecht leek te zijn dan jij aan dat vet!

Misschien heb je geprobeerd je buikspieren te trainen. Misschien zelfs met een buikspierapparaat, een abtronic of iets
anders met een aantrekkelijke naam. Mogelijk ben je er toen ook achter gekomen dat dat niet helpt om je buikvet te
verliezen. Het trainen van je buikspieren is namelijk slechts één onderdeel van wat er voor nodig is om je buikvet
kwijt te raken. Wanneer je jouw buikspieren traint dan ben je namelijk de buikspier opzich aan het trainen. De spier
wordt sterker, maar het trainen van die spier stimuleert niet het verbranden van het vet op je buik. Waar je lichaam
namelijk voornamelijk vet opslaat wordt bepaald door je hormoonhuishouding. Je hormonen bepalen waar je lichaam het meeste vet opslaat.

Hoeveel buikvet je hebt staat in direct verband met hoeveel je lichaam van het cortisol hormoon (ook wel het stress-hormoon genoemd) over een langere periode heeft aangemaakt. Hoe meer cortisol (stress) hormonen je lichaam aanmaakt en hoe vaker dit gebeurd, hoe moeilijker het voor je lichaam wordt om dit hormoon onder controle te houden
(lees: weer af te breken). Dit leidt tot vetopslag omdat het cortisol hormoon één van de belangrijkste vetopslag hormonen is. Het onvermogen om al deze stresshormonen (die je misschien dagelijks aanmaakt) weer af te breken leidt tot meer cortisol, en hoe meer cortisol (vetopslag hormonen), hoe meer vet je zult opslaan en hoe dikker je buik dus zal worden.

Er zijn diverse situaties die je lichaam als stress ziet, en waarvoor je lichaam dit stress hormoon cortisol gaat aanmaken. Zoals:
1) Stress uit werk, relaties, financiën
2) Stress uit angsten, onzekerheden, twijfels (1 en 2 is kortom alles wat je “kopzorgen” geeft)
3) Stress uit files, deadlines en andere tijds- of prestatiedruk
4) Stress uit slechte en suiker-/koolhydraatrijke voeding
5) Stress uit weinig voeding, diëten met weinig calorieën
6) Stress uit alcohol
7) Stress uit slecht slapen
8) Stress uit lange, lage intensiteit cardiotrainingen (hardlopen, fietsen, zwemmen, spinning, aerobics, crosstrainer, etc)

Wil je jouw buikvet kwijt en van je dikke buik af, dan zul je moeten werken aan bovenstaande punten. Voor de meeste mensen geldt dat ze zich vooral op punt 4 en 5 (voeding), punt 6 (alcohol) en punt 7 (slecht slapen) moeten richten. Deze drie samen, waarvan voeding de grootste invloed op vetopslag of vetverbranding heeft, bepalen voor het grootste deel jouw resultaat. Als je hier aan gaat werken, dan zul je buikvet kwijtraken.

Je begrijpt dat één van de redenen waarom veel mensen moeite hebben met het verliezen van buikvet is omdat ze slechts op één van bovenstaande punten focussen, bijvoorbeeld alleen voeding of alleen training. Dat is niet genoeg. En meestal voeren ze dan ook nog de trainingen uit die juist leiden tot vetopslag (cardiotraining). Overdag maakt hun lichaam stresshormonen aan en ‘s avonds maakt hun lichaam (voor de suikerstofwisseling tijdens deze training) nog meer cortisolhormonen aan, tijdens het hardlopen of de spinning les die ze doen!

Het verliezen van buikvet is dus een kwestie van het ‘managen’ van de belangrijkste vetopslaghormonen in je lichaam. Het kwijtraken van je dikke buik is dus vooral een kwestie van het specifiek gaan ‘managen’ van het cortisol hormoon.
Hieronder een aantal tips om direct resultaat te zien:

1) Vervang kant-en-klaar maaltijden, snacks (koekjes, chocolade), sportdranken en andere verpakte (en daarom suikerrijke) voedingsmiddelen door eiwitrijke voeding zoals vlees en vis. Dit kan je doen door bijvoorbeeld gekookte of gebakken kip/kalkoen mee te nemen naar je werk en door tussendoor een paar plakjes rosbief of gerookte zalm te eten. Eiwitten geven je lichaam een verzadigd gevoel en houden het cortisol hormoon beter in balans. De suikers in de genoemde slechte voedingsmiddelen daarentegen leiden uiteindelijk, bij een herhaaldelijk hoge bloedsuikerspiegel, tot de aanmaak van cortisolhormonen en daarom tot vetopslag. Ze leiden tevens direct al tot vetopslag door een ander belangrijk vetopslaghormoon, insuline, wat je ook zult moeten gaan managen wil je vet kwijtraken.

2) Doe krachttraining in plaats van cardiotraining. Cardiotraining zoals hardlopen en fietsen zijn goed voor je conditie, maar helpen niet bij de verbranding van lichaamsvet, ook al zeggen ze dat je vet verbrandt tijdens de training. Je lichaam maakt tijdens cardiotraining altijd cortisolhormonen aan, die uiteindelijk
leiden tot vetopslag! Wanneer je daarentegen krachttraining doet dan breng je de cortisolhormonen die je toch al aanmaakt beter in balans, je werkt ze als het ware tegen met ‘goede’, vetverbranding hormonen. Een training die je daarvoor kunt doen is bijvoorbeeld de
Kettlebell Workout.

3) Doe krachttraining om je spieren te versterken, zodat je een hoger rustmetabolisme krijgt. Het doen van cardiotraining en/of het hebben van veel stress leidt tot spierafbraak omdat het cortisolhormoon namelijk aminozuren (bestandsdelen van eiwitten) vrij maken uit je spiermassa. Je spiermassa vermindert en je ruststofwisseling (je caloriebehoefte) daalt. Hoe meer actief spierweefsel je daarentegen hebt, hoe meer calorieën je lichaam in rust nodig zal hebben.
Het hebben van actief spierweefsel (zonder dat je een bodybuilder zal worden) verhoogt je behoefte aan energie (calorieën) waardoor je stofwisseling hoger is en je zelfs vet kunt gaan verbranden wanneer
je hetzelfde blijft eten.
Heb je bijvoorbeeld bij een bepaalde hoeveelheid actief spierweefsel (wat je nu hebt) een caloriebehoefte van 1500 kcal. per dag kan je wanneer je meer krachttraining gaat doen een caloriebehoefte van bijvoorbeeld 1800 of 2000 kcal. per dag ontwikkelen. Wanneer je hetzelfde zou blijven eten dan zal je lichaam die extra nodige calorieën uit je vetreserve halen. Een extra reden om goede vetverbrandende trainingen te doen, zoals
deze trainingen.

4) Vind de motivatie om alcohol, in ieder geval tijdelijk, uit je leven te verbannen. Alcohol bevat veel calorieën en brengt je lichaam in stress, het leidt tot vetopslag. Het niet meer drinken van alcohol is vooral een kwestie van hoe graag je van je dikke buik af wilt. Als je denkt: “zoveel invloed zal het niet hebben, ik zal eerst wel m’n voeding verbeteren of gaan sporten en daarna zien of ik minder ga drinken”, dan bestaat de kans dat je dit zegt omdat het kwijtraken van je
buikje voor jou nog onvoldoende prioriteit heeft. Want als het enorm veel prioriteit voor je zou hebben, dan zou je alles doen om je buik kwijt te raken. Alcohol ZAL je resultaat verminderen en ZAL er voor zorgen dat het een stuk langer duurt om hetzelfde resultaat te krijgen.

5) Bepaal hoeveel waarde je gezondheid écht voor je heeft. Meestal gaan we pas meer waarde aan ons lichaam en aan onze gezondheid hechten als het bijna te laat is. Als we van de dokter horen hoe slecht onze gezondheid er voor staat, of als we een andere intense confrontatie met onze gezondheid krijgen (een hartaanval, of iemand die onverwacht tegen je zegt: “Jeetje, jij bent ook dik geworden zeg!”). Maar bedenk je eens: wat als je jouw gezondheid niet meer zou hebben? Als je daadwerkelijk opgenomen zou moeten worden in het ziekenhuis, puur omdat je je gezondheid in de afgelopen jaren hebt verwaarloosd? Omdat je niet bewust hebt gegeten, je gewoon hebt gegeten waar je op dat moment zin in had, zonder na te denken of het wel echt gezond voor je is? Want je hebt wel degelijk invloed op je gezondheid en op het feit of je wel of geen gewicht verliest. Je hebt alleen al 100% invloed op het vetopslag hormoon insuline op basis van wat je eet. En je hebt zeer veel invloed op hoeveel cortisol hormonen je lichaam aanmaakt op basis van hoe je leeft. Het is een kwestie van het maken van de keuze om meer prioriteiten bij je gezondheid te
hebben.

Om meer waarde te gaan hechten aan je gewicht, hoe je er uit ziet, en aan de vitaliteit van je lichaam.

De vraag is wanneer gaat voor jou het punt komen wanneer je het écht gaat doen.

Hoe ver ga jij het laten komen om eindelijk eens gezonder te gaan leven?

Zou je niet een beter rolmodel voor je kinderen willen zijn?

Meer zelfvertrouwen willen voelen omtrent je lichaam?

Meer controle en zekerheid willen hebben over je lichaam en gezondheid?

Wanneer ga je stoppen met aan alles de schuld te geven waarom je niet het lichaam hebt wat je écht graag zou willen en ga je de keuze maken om je
lichaam, gezondheid en toekomst in eigen hand te gaan nemen? Het is ook voor jou weg gelegd.

Iedereen kan het lichaam krijgen die hij of zij wil.

Het enige wat je zult moeten doen is actie ondernemen.

Klik hier voor 'Einde van een dikke buik deel 2

Share:

48 comments

 1. Is het dan niet verstandig om een half uurtje te gaan lopen met een hartslag tussen de 55% en 65% van je maximale hartslag om vet te verbranden (ook aan de buik)? Ik dacht van wel…?

 2. Inderdaad, en een half uur tot een uur hardlopen kan ook erg ontspannend zijn. Ik zou erg graag de wetenschappelijke rapporten zien die laten zien dat het cortisolgehalte verhoogt door de genoemde punten (liefst meerdere onderzoeken). Heb je die Jesse? Alvast bedankt.

  Ik ben trouwens voor een combi van korte HIIT en langere cardiotrainingen op lage intensiteit en krachttraining uiteraard.

  Groetjes, Mea

 3. Volgens mij gaat het niet echt werken als je helemaal geen cardio doet. Je kan niet afvallen met alleen krachttraining.

 4. Nog eens bedankt Jesse, echt “chapeau” voor wat je doet voor ons allemaal!
  Door jou berichten en video’s, leer ik alle dagen en blijf zo gemotiveerd.
  Jij bent ‘n “top coach”!!
  Poficiat en merci,merci,merci.
  Serge J.

 5. ik ga 3 tot 4 per week 10 km gaan lopen en ben 7kg
  afgevallen en mijn buikvet is bijna helemaal weg

 6. Permalink, je loopt 3 tot 4 per week, hoeveel minuten loop je dan per dag?

 7. Tja mijn zus loopt ook bijna iedere dag en ze heeft geen grammetje vet meer, ik begrijp het toch ook niet helemaal hoor Jesse. Lopen is toch goed voor je metabolisme en dan ga je toch zowiezo afvallen, ook de buik gaat wegsmelten tijdens het lopen.
  Groetjes Greet

 8. Ik ben op 3 maanden door power walking 5kg afgevallen. Wel in combinatie met gezonder eten. Mijn benen en billen werden strakker, maar mijn buik is echt pas beginnen afslanken sinds ik krachttraining erbij doe. Simplele oefeningen op de zitbal met kleine gewichten. En als je minder tijd hebt, kan je beide doen in 1 sessie met XCO.

 9. Volgens mij verbrand je enkel maar een klein beetje vet rond de buikspieren indien je enkel buikspieroefeningen zou doen om het vet aan je buik weg te krijgen! Ik denk dat een combinatie buikspieroefeningen (krachttraining) en een half uurtje tot een uurtje lopen enkele malen per week op lage intensiteit + vorige punten (juiste voeding, weinig tot geen alcohol,…) het meeste effect zal hebben.

 10. Ik denk dat je t ook niet moet overdrijven hoor. Zoveel tijd hoef je echt niet in sport te steken. Dan hou je het een paar weken vol en geef je het weer op.

  Ik geloof meer in regelmaat. Iedere dag iets doen. Korte 10 minuten HIIT trainingen (3x per week) en korte 10 minuten gewichtstrainingen(4x/week, full body 4-day-split). En aanvullen met langere cardiotrainingen (30-45 minuten, 2 of 3x per week).

  Omdat er regelmaat in zit hoort het nu al 2 jaar bij mijn leven. Voorheen stopte ik altijd na een paar weken. Ook zijn het korte trainingen dus te overzien en makkelijk in mijn (drukke)leven in te plannen.

 11. Inderdaad Mea, als je het met regelmaat doet wordt het een gewoonte en hou je het veel langer vol. Het aantal uren dat je aan kracht/conditie training besteed, hangt natuurlijk af van wat je doelstellingen zijn. Misschien ook interessant om te weten is dat je best eerst de krachtoefeningen doet en daarna pas cardio (lopen,…) aangezien je tijdens de krachttraining een groot deel van je koolhydraten verbruikt en tijdens de cardio dan veel sneller je vetten zal aanspreken. Meer en sneller resultaat met dezelfde inspanning! 😉

 12. beste jesse
  ik denk dat het voor mij niet helpt want ik slik medicijnen die gewichtstoename geven als bijwerking ik gebruik wel die citroen met olijfolie of dat iets helpt weet ik niet en ik train mijn buikspieren al op een buikspiertrainer gr. diana.

 13. Hey hey …

  Ik train op de sportschool.maar ik hoor vaak mensen praten om krachttraining te doen om af te vallen..is dat waar?? en wanneer kan je dan weer aan cardio traning doen??
  Is het waar dat je afvalt door visolie/pillen??

  Groetjes…Shalinie

 14. dag Jesse
  Ik lees al een paar maanden jouw artikels en bekijk jouw videos.
  Veel actie had ik nog niet ondernomen, maar ik heb wel een paar halters liggen thuis. Af en toe oefen ik ermee, en ik moet de ochtend erna telkens vaststellen dat (op zo’n speciale weegschaal) mijn vetmassa is afgenomen en mijn spiermassa is toegenomen, ookal oefende ik voor de fun maar 15 minuutjes!
  Na het lezen van dit artikel ben ik helemaal overtuigd! Vanaf nu doe ik het elke dag!!
  Bedankt!
  Je bent een grote stimulans!

 15. hoy, heb het pakket van vier boeken aangeschaft… lees alle reacties… maar hoe krijg je een dikke buik kwijt… neem medicatie die sowieso verdikt… rook en drink soms iets te veel alcohol… beweeg te weinig… maar een mens is ooooooo zo zwak… eet gezonder dan vroeger maar ik blijf al uw coachtips lezen… vriendelijke groeten!

 16. Was in oktober vorig jaar gestart met de kettlebeltraining en lete ook op mijn voeding. Mijn buikomtrek verminderde tot ik in december ben gestopt omdat ik totaal op was omwille van een te laag werkende schildklier. Uiteindelijk heb ik een pilletje gekregen van de specialist om deze beter te doen werken. Momenteel staat ze nog steeds niet op punt maar ik voel mij weer beter. Daarom ben ik vorige week weer begonnen enkel met de kettlebeltraining en op anderhalve week tijd ben ik 1.5 cm buikvet weer kwijt. Dit is al sport dat ik doe en het werkt dus inderdaad.

 17. Was vorig jaar oktober gestart met trainen op de sportschool.Werd online geadviseerd door een dietiste. Het lijkt alsof ik gewoon niks aan gewicht en lichaamsomvang kwijt kan raken .Ik ben door frustratie met alles gestopt in april. Heb het voornemen om weer de draad op te pakken. Ik vraag me alleen af waarom anderen wel resultaten behalen en ik niet.
  groeten

 18. Kettlebeltraining is eigenlijk ook een cardiotraining, als je de oefeningen juist doet ten minste.
  Een overdaad an cardio geeft inderdaad een vluggere opslag van vet. Doe dus een vetverbrandende oefening, wandelen, fietsen op een matig niveau. Als je nog een volledig gesprek kan voeren tijdens je beweging, ben je vetverbrandend bezig en doe je niet aan cardio. 🙂

 19. ik vrees dat Jesse dit keer zwaar uit zijn nek lult…

 20. hej!
  bij mij werkt het prima ik ben al 4 kilo afgevallen en heb een strakke buik gekregen..,

  heel erg bedankt
  met vriendelijke groet Kelly ..

 21. blijkt dat al die fanatieke enthousiaste hardlopers de tekst niet eerst goed lezen.

  Jullie zullen door het lopen geen stress krijgen en dan gaat het verhaal niet op.

  Maar als je al die mensen ziet die de sportschool binnen stappen met het doel af te vallen zie je de stress al toeslaan als ze de loopbanden en het woord hardlopen horen.

  En dan is het verhaal van Jesse absoluut wél correct.

 22. Hoi Jesse ik wil de kettlebel gaan willem uitproberen maar ik twijfel welke is de goede gewicht voor mij ik ben een vrouw van 39 jaar ik weeg 70 kilos en mijn lengte 1,66.
  Dus z\ou je mij willem adviseren wat het beste voor mij is en waar kan ik kopen of is alleen mogelijk te bestellen via internet?.
  Ik hoor graag een spoedig reactie.

  met vriendelijke groeten,
  jacqueline Gracia montes

 23. heey jesse

  ik geloof echt dat de KETTLEBELL workout werkt voor buikvet
  maar ik twijfel over de aankoop en de reden is dat ik met gewichten
  werk krijg ik pijn in nek en schouders daar de kettlebell ook een gewicht is denk ik dat het zelfde probleem van nek en schouders zich zal voor doen
  jesse wat denk jij ? ? ? ?.
  .IK ZOU GRAAG EEN EERLIJK ANTWOORD KRIJGEN !!!!!!!!
  GROETJES SONJA

 24. jesse,

  Als ik iedere keer krachttraining doe om van de buik vet te smelten en voor strakke lichaam te zorgen, dan kreeg ik vetzure spieren en die moet weg gewerkt worden anders recuperatie proces word vertraagt en dan heb je geen kragt meer voor volgende trainingen te doen.

  Hoe zie je er oplossing?

  Groetjes,

 25. ik wilde graag met speiroefeningen trainen, kunt U mij de beste spieroefening voor mijn buikspier sturen met plaatje of video van deze

  van hartelijk bedankt jesse, ik weeg momenteel 87 en ik weegde 120 kg

  maar ik wil wegen ongeveer 75 kg

 26. Ik ben van oktober tot januari bezig geweest met de Kettlebel. Ik ben toen 10 cm vet kwijtgeraakt. Daarna een tijdje gestopt met de kettlebell. Ik eet weinig koolhydraten (als ik ze wel eet, kan ik meestal niet meer stoppen en eet te veel koolhydraten). Ik ben gaan jojoen verschil van circa 1 tot 4 cm, maar per saldo geen buitvet meer kwijtgeraakt.

  Ik ben sinds twee weken weer begonnen met de Kettlebell en er is weer iets af. Nu weer volhouden.

  Ik heb nog een vraag aan Jesse: de xylithol in kauwgom, werkt dat net als in light produkten naar een verhoging van de bloedsuiker in je lichaam?

  Groetjes

 27. heey jesse,

  ik train 4 dagen in de week, maar ik hoor vaak dat ik te lang train soms anderhalf uur tot 2 uur. ik hoor dat dit fout is en corticol aan ga maken wat buik vet aan maakt.
  wat is de maximale tijd duur wat ik op een trainings dag kan doen?
  en stel dat ik op 1 dag, 2 trainingen wil ga doen, conditie en kracht training wat is de tijd duur dat ik rust moet houden zo dat ik dan geen corticol aan maak?

  als je me met deze punten kan helpen ben ik daar echt super blij mee en kan ik me zelf verbeter! ik hoor van je!

  groeten marin

 28. Hoi Mensen..

  Ik lees hier en daar meerdere berichten over wat wel en wat niet goed voor je is.. ik lees dus hier weer een verhaal over een vet makend hormoon genaamd cortisol.. Ikzelf doe bijna dagelijks een uur kracht training (op amateur niveau) en daarnaast een half uurtje hardlopen (met twee dagen rust).. Ik heb dit patroon een tijdje gevolgd zonder mijn eet patroon aan te passen, dit werkte dus voor geen meter.. Daarna ben ik mijn eet patroon gaan aanpassen.. niet zo zeer van ik ga me streng houden aan stricte eetpatronen, maar gewoon meer op de variatie en de calorieën gaan letten.. Toen ik dit deed was ik ineens 8 kilo kwijt (terwijl ik maar 10 kilo overgewicht had) binnen een aantal weken. Ik geloof dus niet in hormonen, precieuze leefpatronen of andere bullshit.. ik hou voor mezelf een schijf van deze 3 aan die elkaar in balans moeten houden.. dat is dus kracht training (uurtje per dag), daarna een half uurtje hardlopen, en het allerbelangrijkste, gezond en gevarieerd eten.. Cortisol my ass.. heb je ooit een dikke marathon loper gezien? en owja,, ik geniet ook nog eens van mn biertje op zn tijd..

 29. Ik doe al jaren aan hardlopen. na wat mindere maanden nu weer lekker aan het trainen. 4x in de week. Doorlopen van een uur tot 1 uur en 10 minuten. ook intervaltraining. na 2 maanden alle overtollige kilo’s kwijt en buikje verdwenen. lekker gaan hardlopen. Natuurlijk geen alcohol drinken en een beetje op je voeding letten. moet geen probleem zijn als je toch gaat sporten. en vooral niet teveel de boel wetenschappelijk benaderen. de één zegt dit de ander dat. alleen daar wordt je al moe van. gewoon lekker je ding doen. echt het helpt.

 30. Doorlopen moet duurlopen zijn natuurlijk

 31. Even serieus? Cardio in,combi met goed eten zorgt voor meer buik vet? Ik weet niet waar je deze nonsens vandaan heb, maar t klopt van geen kant. Cardio, ongeacht met welke combo, is goed voor iedere soort vetverbranding

 32. Slecht artikel. De helft is niet waar. Cardio leidt tot meer vetopslag? Yeah right

 33. Ik ben nu op ongeveer een jaar en half 18 kilo kwijtgeraakt…
  Dit door een combinatie van het aanpassen van eetgewoontes en sporten…

  Ik heb bewust ervoor gekozen om het geleidelijk aan te doen (verlies van ongeveer een kilo per maand). Als je logisch nadenkt zijn de kilo’s er gedurende jaren langzaam bijgekomen, dus waarom zou ik verwachten dat ze er op enkele maanden ineens allemaal weer weg zijn?

  Het boek van Kris Verburg heeft me hier een goed inzicht gegeven van hoe het lichaam werkt. (neen, ik post dit niet om andere te promoten, maar de inzichten van Jesse zijn similair dus ik denk niet dat ik hier iets mis mee doe).

  Mijn leven heeft het alleszins veranderd: ik ben 1m72 groot en weeg nu een 67kilo (komende van 85) .

  Om terug tot dit artikel te komen, moet ik zeggen dat ik sinds een 6 maand gestart ben met lopen en dit heeft toch een enorm effect gehad op mijn lichaam (positief). Ik ben niet geïnteresseerd in snellopen, maar draaf nu op mijn gemakje mijn 10 km…

  En wat ondervind ik? Dat mijn buik veel mindert dankzij deze jogging, wat ik niet alleen met het opletten had op mijn voeding. Nu goed, ik ben een typisch appelfiguurtje, dus ik verwacht niet dat ik morgen een sixpack heb (toch ook al 41 jaar), maar het effect van lopen is onmiskenbaar… Je lichaam past zich aan en je buik mindert… Je hele figuur verandert.

  Dus voor mij volledig akkoord met je inzichten qua voeding, maar dat enkel krachttraining de buik vermindert en dat lopen het stresshormoon zou in stand houden? Neen, daar kan ik me niet in terugvinden en ik spreek hier puur uit ervaring…

 34. Dit slaat echt nergens op ik was altijd dik heb niks veranderd doe nu al 2 jaar alleen cardio en krachtraining ben niet anders gaan ete want echt veel snoepe deed ik tog al niet maar ik doe dus alleen cardio en op dit moment zie ik eruit als een superheld zo breed ven ik dus jesse ik weet niet wat jij allemaal loopt te lulle dat je van cardio dikker word want dat slaat heeeelemaal nergens op dit is een mooi verhaaltje voor het slape maar ik zou er niks van aannemen hahaha

 35. Korset om je buik helpt ook voor de buikreductie in combinatie met buik cardio, zorg ook elke dag dat de bouwstenen in de lichaam gevuld is, veel water drinken, goed slapen en positief leven.
  ga regelmatig naar de massagesalon, bedrijf veel liefde daar krijg je veel serotonine, leef je met depressie probeer dit met iemand uit te praten of confronteer ermee.
  Koop wat leuke kleding, schoenen en parfum om jezelf te verwennen, kijk vaak in de spiegel en zeg wat ben ik trots op mezelf.
  Deze genoemde voorbeelden helpt ook tegen cortisol verlagen, je zult dan merken dat men bruist van energie, kracht en je ziel zal weer terug keren naar je lichaam om je body weer in balans te helpen

 36. Ik heb geen hypofyse meer Door bestralingen en operaties aan een hypofyse tumor. Ik slik dus dagelijks hydrocortison om mijn cortisol spiegel op peil te houden en een addison cri s is te voorkomen. Daarom heb ik best wel een dikke bol buik ben al 15 kilo afgevallen Door een koolhydraatarm dieet te volgen maar mijn buik blijft bol. Sporten is lastig voor mij omdat ik weinig energie heb. En ook niet erg mobiel ben.

 37. Ik kan een bedrijfje beginnen in onderzoek hiernaar. Levert natuurlijk nooit iets op. Dat mag niet, we moeten tenminste overal op alles 5x belasting betalen (nog meer?). Die belasting, goh zou dat nou het probleem niet zijn? Hint (overspannen belastinginspecteur). Misschien hebben mensen het niet naar hun zin in Nederland of zo? Hint. Je mag natuurlijk geen lol hebben he? Hint.

 38. Wat is “managen” is dat een exotisch fruitsoort misschien?

 39. Ik wil de test doen maar hij kan het ip adres niet vinden.
  Hoe los ik dit op.

 40. Bij kracht training verbrand je in eerste instantie suiker (energie) na het doen van de kracht training dus bij het verzuren (suiker tekort) worden je vetreserves aangesproken dus altijd eerst kracht en na de kracht cardio trainingen doen om vet, dus gewicht te verliezen.

  Succes! Gr Dennis

 41. Hallo allemaal
  Ik begrijp niet dat jullie hier nog vragen stellen die toch niet worden beantwoord door Jesse!!! Hij is ontzettend laks!!! Ga naar een andere site waar ze je wel te woord staan , deze Man moet niets meer plaatsen! en jullie moeten ook zijn site niet meer bezoeken…..misschien dat hij dan wakker wordt geschud , en zelf tot inkeer komt hoe stom hij bezig is!! succes allemaal!!
  Groetjes
  Marianne

Geef een reactie