Bij welke emotie ga je eten? – Deel 2

Dit is het vervolg op de video "In gevecht met eten", waarin ik je de vraag stelde: "Bij welke emotie ga jij eten?".

In de totaal bijna 200 reacties viel een duidelijk patroon te herkennen. Want terwijl iedereen het anders verwoordde (we gaven o.a. aan: 'Ik ga eten als ik me…": gefrustreerd, verdrietig, eenzaam, vermoeid, gestresst, angstig, etc, voel….), kwamen veel reacties in de kern op hetzelfde neer.

Natuurlijk is de situatie voor iedereen verschillend en natuurlijk is er niet één oplossing te geven. Maar er zijn nieuwe keuze mogelijkheden voor je en in onderstaande video wil ik je graag 4 vragen geven die je aan jezelf kunt stellen die je helpen om controle over de situatie te nemen.

Wat was het patroon dat viel te herkennen? In veel gevallen gebruiken we eten om een emotionele leegte te vervullen.

We hebben zin om ons vol te proppen, om de leegte te compenseren. Daarom blijven we ook maar eten en eten, want eten is nooit een oplossing voor deze leegte.

Het is letterlijk het proberen 'weg te eten' van onze gevoelens.

Het enige wat we echter weg eten is onze gezondheid. Maar de leegte blijft er.

Overigens, op mijn Gezonde Gewoontes DVD's ga ik veel dieper op emotioneel eten in.

De oplossing?
Er zal niets veranderen totdat je besluit dat je echt wilt veranderen, je gaat inzien waar je echt naar op zoek bent (welk gevoel) en je weet waarom je echt wilt veranderen.

In onderstaande video help ik je op weg dit patroon nu te gaan doorbreken.

Bekijk de video met 4 kern vragen die je helpen emotioneel eten te overwinnen:

De 4 vragen zijn:

 • Waar ben ik echt naar op zoek als ik ga eten?
 • Wat zal het met op lange(re) termijn kosten als ik op deze manier een oplossing voor mijn emoties blijf zoeken?
 • Wat levert het me nu en op langere termijn op als ik ga veranderen?
 • Hoe kan ik ook nu een oplossing voelen voor mijn emotie(s), zonder eten daarvoor nodig te hebben?

Bekijk bovenstaande video voor een toelichting op bovenstaande vragen en vergeet niet de opdracht uit te voeren!

Maak een bewuste keuze voor je leven, verander nu voor het goede. Doe het nu!

Op mijn Gezonde Gewoontes DVD's ga ik dieper op emotioneel eten in, klik hier voor meer info.

Share:

7 comments

 1. Hallo Jesse,

  Wat een duidelijke uitleg bij deze video.
  Ik herken heel veel hier in, en zal zeker als ik weer naar eten grijp, omdat ik weer emoties heb, het maakt niet uit welke, dan ga ik weer de video voor de geest halen en denk dan het kan en moet anders.

  Bedankt voor de uitleg,Jesse.

  Groeten van Betty

 2. Hallo Jesse,

  Bedankt voor deze video. De antwoorden op de vragen kwamen spontaan in mij op, zonder er over na te denken. Ik ga dan ook de “oplossingen” zeker toepassen. Want het zit zeker niet alleen in een dieet volgen, maar de emoties zijn zeker zo belangrijk!

  groetjes, Rachel

 3. jesse ik weet niet wat met mij gebuert ik blijf de gezonde dingen doen, maar toch krijg ik meer gewicht

 4. Hoi Jesse,
  Ik volg nu al een hele tijd je video’s en elke keer word ik weer gegrepen door wat je verteld en ben ik het roerend met je eens.
  Het gaat soms maandenlang goed, ik val maar heel weinig af, maar eet dan wel gezond.
  Tot er, elke keer weer een moment komt waarop het toch weer fout gaat.
  Ik heb nu al zoveel verschillende manieren om af te vallen geprobeerd en voorheen lukte het me altijd goed met Weight Watchers, maar nu ik 40 ben gaat dat ineens niet meer…

  Ik blijf je volgen want ik vind dat je heel goed bezig bent om mensen op de juiste manier te motiveren!

 5. probeer de negatieve gevoelens bij de oorzaak ervan aan te grijpen door positief te denken over wat je wel al bereikt hebt door te veranderen zodat deze gevoelens om te eten niet langer de bovenhand krijgen

 6. Wow wat een duidelijke uitleg! Hier kan ik zeker iets mee… ik hoop dat je mensen blijft bemoedigen op een gezonde wijze door het leven te gaan. Sommige mensen hebben echt geen uitweg meer, maar ik weet zeker dat jou bijdrage heel veel verandering maakt in vele levens… Keep up the good work!

 7. Hallo Jesse bedankt voor deze video , heeft me zeker helpen inzien waar mijn probleem ligt en met welke stappen ik het kan gaan doorbreken, al zal dat moeilijk worden. maar waar een wil is…. Ik ga er een dagtaak van maken om stil te staan bij mijn gevoel en andere oplossingen te kiezen m.b.v schrijven. Zelf heb ik add en denk dat ik te weinig rust in mijn dagelijks leven pak om te kunnen ontspannen. Ik moet en wil veel van mezelf waar ik niet aan kan voldoen. Ook nu ik trotse moeder ben geworden van een 8 maanden oude dochter is het zoeken naar de balans tussen werk, huishouden, ontspanning. Bedankt voor de tips en aanmoediging

Geef een reactie