In gevecht met eten

We willen graag veranderen maar het lijkt zo moeilijk te zijn. We willen graag gezonder gaan eten, maar de drang naar al die lekkere dingen lijkt onweerstaanbaar.

Als we buikvet en/of overtollige kilo’s willen verliezen, moeten we anders gaan eten. Maar als de drang naar lekkers zo groot blijft, hoe raken we de kilo’s ooit kwijt?

Zou het kunnen zijn dat eten een oplossing voor onze negatieve emoties is geworden? Dat we juist zin hebben in wat ongezond (maar o zo lekker) is, als we ons:

 • Boos
 • Gestresst
 • Gefrustreerd
 • Vermoeid
 • Verveeld
 • Of verdrietig

Voelen?

Als eten onze oplossing is om ons beter te voelen, maar dit het eten is wat niet goed voor ons is, dan hebben we een beter alternatief nodig om ons goed te voelen.

Mijn primaire vraag aan jou is:
Wanneer ga je eten? Bij welke gevoelens of emoties?

Bekijk hieronder mijn video:

Dit is deel 1 van de video’s over dit onderwerp. In deel 2 ga ik dieper in op de oplossing. Maar ik moet dan van jou horen wanneer jij gaat eten (bij welke gevoelens!) Je kunt dit doen door hieronder je reactie achter te laten.

Laat je hieronder achter? Ik hoor graag bij welke gevoelens of emoties jij gaat eten.

Share:

104 comments

 1. ik heb gelukkig geen probleem meer met eetbuien, sinds ik compleet van de suiker af ben, hoef ik niet meer dan drie keer per dag een normale maaltijd te eten.

  als ik snoep, neem ik een paar nootjes of een stuk fruit.

  dus het gevecht heb ik tot nog toe gewonnen, ben nu op een mooi gewicht, maar kan nog iets strakker (zegt ze met 42 jaartjes) vandaar dat ik jou ben gaan volgen.

  de groene smoothies vind ik tot nog toe goor…..misschien met ander fruit….???

  heb nu gemaakt met spinazie, komkommer, peer en banaan. geen fijne combo.

  wellicht ananas en perzik of zoiets, of aardbeien?? ik ga gewoon experimenteren.

  wat ik je nog wel wil vragen is hoe lang het ongeveer duurt eer een overspannen bijnier zich herstelt, ik weet zeker dat ik die heb, al was het maar door jarenlang steroïdenzalven te hebben gebruikt (die ik overigens niet meer nodig heb, want door te stoppen met suiker eten ben ik van mijn eczeem afgekomen, waar ik vijfentwintig jaar enorm last van heb gehad)

  dat ik bijkomend ook nog eens 13 kilo vet ben kwijtgeraakt is daarbij een fantastische bonus.

  groetjes, Anita

 2. Goedemiddag Jesse.

  Soms eet ik uit verveeldheid of uit frustratie.De andere redenen komen ook wel eens voor behalve boosheid.

  Groetjes

 3. Hallo jesse,mijn reden om te gaan eten is verdriet en onmacht bij bepaalde dingen ,en met name ga ik dan zoete en vette voeding eten zeer veel chocolade en koek ,en hartige vette voeding allemaal als een patroon eerst vet en hartig en direct erna zoet vooral (chocolade) als eerst het ik ook geprobeerd om doe chocolaatjes van de video op te schrijven ,maar ik kan die meid bij de extra ingrediënten toevoegingen niet verstaan …jammer !De hoofd ingrediënten laat ze wel duidelijk zien ? Maar goed ,mijn reden van eten is dus verdriet en onmacht!,

 4. Beste Jesse,

  Bedankt voor je filmpje! Ik kijk iedere keer weer uit naar die informatieve filmpjes van je! Hoe langer ik van mijn suikerverslaving af ben hoe meer ik verslaafd raak aan al die informatie die jij geeft! Heel gunstige werking natuurlijk!

  De momenten en emoties wanneer ik naar eten grijp zijn bij vermoeidheid en bij verveling.

  Sinds ik gestopt ben met het nemen producten met suiker en zoetstoffen, melkproducten en tarwe voel ik al veel minder de drang om op zulke momenten naar slechte dingen te grijpen. En mocht er zo’n moment van zwakte aan zitten te komen dan probeer ik iets te gaan doen…bezig zijn…mezelf proberen van de gedachten af te leiden.

  Ik hoop dat je hier wat mee kan. Misschien nog wat tips om nog beter met zwakke momenten om te kunnen gaan. Kan niet wachten op deel 2 van je filmpje!

  Groetjes Gea

 5. Ik ga op zoek naar eten als ik stress heb, of me verveel of vermoeid ben en nog niet kan gaan slapen.

 6. Heej jesse
  Ik volg je al een tijdje enkel mis ik de menus zodat ik precies weet hoe de volgorde toebehoord aan jou protecol.
  Ik heb zelf telagen schildklier.
  Allergie: kiwi.appels. zetmeel onderandere aardappels.

  Zou graag een reactie terug ontvangen en eventueel incl menus en producten als voor een tussen doortjes!?

  Vriendelijke groetjes mo

 7. Ik eet m.n. in de avond en dan meestal als ik alleen ben dan lijkt het of er geen grens meer is en eet ik door tot het op is. Verveling, obsinaat gedrag?, stress? iets van een combi van dit alles.

 8. Moeilijk om te zeggen.

  Ik denk dat ik vooral eet als ik boos ben, of eigenlijk, wanneer ik boos ben op mezelf omdat ik vind dat ik iets niet “goed” of “niet goed genoeg” heb gedaan.

 9. Hoi Jesse,
  Ik eet omdat ik het lekker vind en het ook erg gezellig vind om samen met anderen te eten, uit eten te gaan, te borrelen met wijn en hapjes (ook weer samen met anderen). Verder eet ik al jaren geen suiker, drink tegenwoordig dagelijks groene smoothie bij voorkeur van zelf gekweekte groene groenten, eet veel eiwitten, sport veel, kook bijna altijd gezond. Ik heb nog steeds wel eens trek in zoet, maar dat kan ik goed beheersen en geef ik niet aan toe. De wijn en een nootje of stukje kaas laten staan vind ik moeilijker.
  Groetjes N@

 10. Hallo Jesse,

  Ik kan nu al enorm uitkijken naar deel twee over dit onderwerp!

  Ik weet hoe ik gezond kan eten, afvallen kan ik ook…
  Maar hoe ik om kan gaan met mijn vreetbuien is een groot probleem voor me.
  Het is een gevecht tussen gevoel en verstand.
  Als ik me gefrustreerd voel, voel ik een enorme drang naar alles wat maar slecht voor mn ideale gezonde lijf/ gewicht is.
  Weken lang ging het goed en voelde ik me op en top met gezonde gerechten zonder koolhydraten.
  Afgelopen maandag had ik een onbestemd gevoel…
  Ik kan mn vinger er niet op leggen, maar ik was STIK chagrijnig, voelde me gefrustreerd en ipv dat ik het huis uit liep (wandeling met de hond) trok ik een pak koeken open, vrat het achter elkaar weg… Daarna een zak chips… en alsof het nog niet erg genoeg was daarna nog één… en twee broodjes kaas…
  En daarna maar door spoelen met water… ( o wat een spijt!)
  Het nam het lege, gefrustreerde gevoel niet weg… Ik ging me er zelfs rotter door voelen…
  Het gevecht tussen gevoel en verstand… Met mn verstand weet ik dat ik er niet gelukkiger van word als ik me zó laat gaan… Maar gevoelsmatig is de drang zó groot dat ik op het moment van vreten (want dat is het) me zó rot voel dat ik de concequenties op de koop toe wil nemen… En later dan toch die spijt… *zucht*…

  En nu loop ik al weer dagen te tobben om maar weer in het gezonde ritme te komen waar ik al weken in zat…
  De drang naar koolhydraten is verschrikkelijk groot…

  *zucht*…
  Ik neem zo maar weer een groene smoothie…

  Op naar de volgende kilo’s er af!!!

  Lieve Groetjes, Mirelle.

 11. Als ik in een strijd ben met mijn kinderen. De laatste tijd is de behoefte aan chocolade weer enorm toegenomen.
  Ik heb 2 kinderen, één van bijna 4 en één van 1,5 jaar. Na 2 zwangerschappen weeg ik 3 kilo meer. Vooral rond mijn heupen en buik ben ik wat dikker geworden.

  gr Anika

 12. Hi Jesse,

  Mijn moeilijke eetmomenten zijn met name na thuiskomst werk. Ik denk door een gevoel van onvoldaan zijn mbt werk, verveeld zijn en uitstelgedrag.

  Groetjes

 13. He Jesse,

  Ik eet voornamelijk als ik me verveel en wanneer ik vermoeid ben.
  Maar ik kan ook gewoon de hele voorraadkast met eten leegeten.
  Dan ken ik geen nee. Terwijl mijn lichaam echt wel zegt ik ben nu vol.
  Datzelfde geldt voor het avondeten. Maar waar het precies vandaan komt weet ik niet.

  Groeten Soraya

 14. Ik ben 61 jaar.Een paar jaar terug woog ik ongeveer 60 kg.Ik sportte veel(en nog) maar na het plotselinge overlijden van m`n ouders ben ik gaan snoepen.Iets wat ik anders nooit deed.Ik at bijv.nooit ijs of chocola.Nu zorg ik ervoor dat er altijd wel iets te snoepen is in huis.Met het gevolg dat ik nu 75 kg weeg.Sinds kort ga ik regelmatig naar een dietiste(op advies van de huisarts),maar het zet nog niet veel zoden aan de dijk.
  De hartelijke groeten:Gré

 15. Hoi Jesse,

  Vaak komen de moeilijke momenten op een gezellige avond uit of dagje weg met vrienden.

  Wanneer je bij mensen op visite bent houden ze vaak geen rekening met het “gezonde” bezoek en staat er alleen maar chips, zoutjes, toastjes met verschillende kazen…maar helaas geen gezonde snacks. Op zo’n moment is het moeilijk om sterk te blijven.

  Wanneer ik een dag ga shoppen met vriendinennen probeer ik in de meeste gevallen een salade te nemen, maar dat kan helaas niet overal….Wat is in zo’n geval het beste alternatief?

  Hartelijk bedankt voor je filmpje en alle andere informatie! Dit doet me echt heel goed!
  Anna

 16. Ik eet voornamelijk als ik me verveel en wanneer ik vermoeid en gefrustreerd ben.
  En dat ben ik de laatste maanden regelmatig omdat ik door mijn vermoeidheid alles blijft liggen wat ik op de planning had.

 17. Hoi Jesse,

  Ik ga vooral eten uit eenzaamheid en bij verdriet.

  Groetjes
  Benita

 18. Ik kook elke dag vers en gezond, eet fruit tussendoor maar als ik me gefrustreerd en/of alleen voel dan ga ik eten en ook al weet ik dat ik beter een appel kan nemen ik pak toch die toastjes en dat stuk kaas en nog een wijntje,gggggrrrrrr

 19. Beste Jesse,
  ik ben Katja Callens heel dankbaar dat ik u heb leren kennen ! want inderdaad ik geraak ook verslaaft aan uw raad ! ik was al “goed” bezig maar nu doe ik er de groene smoothies bij, in het begin te geconcentreert en dus te zwaar op de maag !!! maar nu blijk ik het evenwicht te pakken ( sla, peterselie, munt en appel : lekkerrrrrr )
  ik vertel je graag een ervaring, ik ben dus niet zot meer naar zoet, maar onlangs moest ik lang wachten naar mijn echtgenoot en ging op een terras zitten, en ja, vroeger was ik gek op ijskreem dus bestelde ik er eentje maar het heeft niet meer gesmaakt en voelde me zo schuldig !!! met andere woorden ik heb mij laten vangen aan mijn oude gewoontes !!!
  Omdat ik in het buitenland vertoef kan ik niet kommen in september maar ik hoop wel dat ik achteraf wel uw informaties zal kunnen bemachtigen want wie blijft nu niet graag jong en vitaal !!!!
  Nog veel succes gewenst en ik ben u al dankbaar voor uw volgende informaties.

 20. Ha, Jesse,

  Lees het verslag van Mirelle ! Mij vergaat het precies zo! Helaas…

  Ik weet ook hoe ik zou moeten eten en soms gaat het maanden goed, maar dan ineens is de zucht naar iets lekkers, altijd ongezond zo sterk!
  Dan duurt het weer even voor het me lukt de knop om te zetten.
  Dat knopje is dan even onvindbaar. Welke emotie ?? Dat heeft Mirelle keurig
  omschreven.

  groetjes, Tineke

 21. Ik ga eigenlijk snoepen en eten als ik me lekker voel,als het gezellig is savonds op de bank terwijl we een filmpje kijken
  Juist als ik stress of veel verdriet heb kan ik niks eten en heb ik een soort knoop in mijn maag.
  Dus ik eet als ik me goed voel

 22. Ik eet als dat hongergevoel in mijn buik komt. Wel ook neiging om te snoepen aan eind van de dag als ik moe ben. Maar dan neem ik een handje noten.

  In mijn salades ook mais… is dat goed? Of is dat net als aardappelen…
  Waar vind ik meer groene smoothies recepten….?
  Ik vind griekse yoghurt zo lekker…. met muzli… (ontbijt) of als tzaziki… bij avondeten… maar dat is geloof ik hardstikke fout….
  Bevatten aardbeien te veel suiker…?
  Heb je ook recepten met avocado….? Mango…?

  Groet

 23. Als uitstel van executie – wanneer ik aan een project moet gaan werken, om ‘nog even niet te hoeven’. En daarnaast uit verveling, als afleiding, en vooral: als gewoonte voor bij het kijken van een film. *zucht* 🙂

 24. Hoi Jesse,

  Ik ben er onlangs achtergekomen waarom ik zo’n drang heb om steeds maar weer TE veel te eten en te snoepen. Na de komst van mijn kind heb ik heel veel moeite gehad om mijn draai te vinden. Het alles opgeven voor de verzorging van je kind was voor mij heel moeilijk. Je moet je werkelijk overal aanpassen. Je voelt jezelf soms een derde rangs burger. Het enige waar ik ZELF de controle over had was eten. Eten was een soort obsessie geworden. Ik ben niet heel erg te zwaar, maar er mag toch wel 10 kilo af.

  Ik heb onlangs mijn man een groene smoothie aangeboden. Hij vond het erg lekker, Ik had botersla met sinaasappel gemaakt. Ik moet echt proberen dit dagelijk te gaan doen. Daarna stap voor stap toegevoegde en kunstmatige suikers uit mijn leven bannen.

  Jesse, hoe sta jij eigelijk t.o. koolhydraat arm eten?

 25. ik ben net als Diana een gezelligheidseter. Een keer in de 2 weken ga ik eten bij mijn broer en dan kan ik moeilijk neen zeggen tegen een glas of 2/3 witte wijn voor en tijdens het eten.
  Ik neem al jaren een Herbalife shake als ontbijt. Daar heb ik mij altijd goed en energiek bij gevoeld. Tot vorige week altijd met soyamelk maar sinds ik gelezen heb dat soja eigenlijk je schildklierwerking beïnvloedt, en jij beweert dat melk(-produkten) vanwege de lactose niet goed zijn gebruik ik rijstmelk of lactose-arme of -vrije melk.
  De groene smoothies vind ik jammer genoeg niet te drinken ! Ik eet de groenten wel zo !

  Sedert het zo veel mogelijk mijden van tarweprodukten heb ik veel minder honger tussen de maaltijden. Is dat OK of is dat een teken dat mijn metabolisme vertraagt ?
  Is havermout in rijstmelk gekookt OK ?
  ‘S morgens doe ik spierverstevigende oefeningen want met mijn 59 jaar en een zittend beroep is de spiertonus een ramp en het vetpercentage te hoog en heel moeilijk tot zakken te dwingen ! Ik probeer tijdens de dag zoveel mogelijk van mijn stoel te komen en rond te lopen.
  Heb je speciale tips met betrekking tot het vetpercentage voor vrouwen in de menopauze ?
  Alles lijkt stil te vallen na de overgang ! ik wordt er wanhopig van. Ik was al altijd een trage afvaller (max 2 kg per maand) toen ik nog 25 jaar jonger was, dus …..

  Dank voor alle raad
  Linda

 26. Hallo Jesse,

  Ben een vrouw van 68 jaar en diabeet sinds 2002. Spuit al 8 jaar insuline en weet nu hoe dik je daar van wordt! Echte eetbuien heb ik niet, maar toch sinds de insuline 15 kg. gegroeid.
  Probeer nu zo min mogelijk koolhydraten te eten en spuit ook een stuk minder insuline natuurlijk. Toch val ik echt niet af! De enige keer dat ik wanhopig naar van alles zoek wat eetbaar is, is als ik te veel insuline heb gespoten en een hypo krijg. Razende honger krijg je daar van en dat is het moment dat ik het niet meer in de hand heb. Komt gelukkig niet vaak meer voor. Het blijft een constante strijd. Heb trouwens al heel veel geleerd over voeding door jouw video’s en eet erg gezond. Koop alles bij de natuurwinkel en biologisch dynamische boerderij. Niets uit de supermarkt smaakt mijn man en mij nog echt goed. Maar….hoe kan ik nu toch nog afvallen? Het lukt mij gewoon niet!!!!

  Groetjes.

 27. Tja net als bij Hanneke, uitstel van executie, gelukkig heb ik het aardig in de hand en ga vaak op zoek naar leuke recepten om “later te maken” die ik dan niet maak maar het (ik wil het nu)moment is dan wel vaak voorbij.
  Als ik dan nog denk bbbrrrr IK WIL SNOEPEN, dan neem ik een gevulde koek geniet ervan en denk, zo dat was lekker ik kan er weer een tijdje tegen, dat doe ik 1 keer in de week, dat valt mee toch?
  Gr, Elly

 28. Ik doe de hele morgen dingen die in ons huishouden of in mijn werk gedaan moeten worden. Maar eigenlijk heb ik er helemaal geen zin in.
  Ik zie niet meer zitten dat het ooit nog eens in orde komt wat ik vroeger wilde.
  Ik ben dus gefrustreerd en heb daar al jaren met psychologen over gesproken maar kom er toch niet uit.
  Verder is pauze in de drukte van de dag voor mij iets eten.
  Ik ben onrustig van binnen. Ben ongerust over de toekomst. Voel me wazig in het hoofd etc. etc.

 29. Hallo Jesse,

  het enige waar ik het moeilijk mee heb is dat wanneer ik weet dat er iets lekkers in huis is dat het lijkt alsof dit mij de hele avond/middag roept van hallo hier lig ik eet mij. Het negeren ervan houd ik wel vol, ik grijp dan naar een fles mineraalwater, maar op een gegeven moment moet ik eraan toegeven dan is het van ach ja ik heb toch vandaag gesport enz. Ik krijg dit niet doorbroken ook niet als ik niets in huis haal (je hebt altijd wel wat in huis fruit groente enz).

  Ik ben, mede door de supercardio methode van jou toe te passen, in 1 jaar tijd van 122kg naar 82kg gegaan waarvoor ook miijn dank aan jou.

  Alvast bedankt.

 30. Mijn moeite is dat ik me niet ergens aan kan wijden. In ons huishouden moet ik alles op tijd doen.Op tijd klaar zijn om de maaltijd klaar te hebben. Op tijd klaar zijn om nog iets aan je hobby te kunnen doen. Er zijn altijd huishoudelijke dingen waarvan ik vind dat ze gedaan moeten worden. Verder werk ik aan huis. Heb leerlingen over de vloer. Moet dus op tijd alles netjes hebben. Er is geen echte hele vrije dag bij mij. Dat heeft met mijn beroep te maken.
  Alleen de grote vakantie is heerlijk. Lekker achter elkaar een muur od deuren verven. Lekker een hele dag weg op de fiets. Geen verplichtingen.
  door de druk van het moeten neem ik eetpauzes.
  Ik ben denkelijk gefrustreerd, onrustig in mijn hoofd, bang voor de toekomst..

 31. Ik eet voornamelijk uit verveling,vooral in de avond voor de tv. Verder overdag om maar niet aan het huishouden te beginnen,het is steeds een bende,iedere dag het zelfde en met drie kleine kinderen een aardig karwei

 32. Beste Jesse,

  Mijn vrouw en ik zijn sinds 2 weken ook begonnen met het volledig mijden van suiker en zoetstoffen, E621 en melkproducten. Wat ons beiden niet lukt is het niet meer eten van brood (volkoren welteverstaan). Dat komt niet alleen door dat het werk dit bemoeilijkt, maar ook omdat we beiden fervente broodliefhebbers zijn. Wanneer we geen brood eten, voelt het echt als een enorme straf en is het voor ons geen duurzame levenswijze. Nu zijn mijn vragen; heeft het eten van 4 sneetjes volkorenbrood per dag een grote negatieve invloed op het programma? En, hoe lang duurt het voordat je lichaam een betere hormoonhuishouding heeft gekregen. Op advies van het boek van Ralph Moorman zijn we ook de vitaminen die hij aanbeveelt gaan slikken.

  Ik hoor graag van je,

  Joep

 33. Beste Jesse,

  Als ik honger heb ga ik eten. De ene avond heb ik trek en de andere niet. Ik kan niet zeggen dat een bepaald gevoel van stress of zo sterker is als ik trek heb.

  Groet,

 34. Hallo Jesse,

  Allereerst bedankt voor je supernuttige en informatieve mailtjes.
  Je weet duidelijk goed waar je het over hebt !
  Het valt mij op dat je het in deze video alleen hebt over negatieve emoties waardoor je naar eten grijpt. Die heb ik uiteraard ook, ik eet als ik me verveel of juist gestressed en druk ben. Maar ik eet ook graag als ik me heel goed voel. Als ik gezellig zit te borrelen of kletsen o.i.d. Het woord gezellig zegt het al: ik associeer eten erg met gezelligheid (of andersom ?!).

  Ik kijk uit naar je volgende mailtjes,
  Met gezonde groet,
  Carrie

  PS De groene smoothies gaan er prima in ! Ik vind het een ideale manier om de dag te beginnen. Ik heb ook de indruk dat het door de dag al met zo’n gezond gevoel te starten, het de rest van de dag gemakkelijker is om gezondere keuzes te maken. Ook de tabata training is ideaal. 4 minuten is zo om dus gemakkelijk in te passen en vol te houden.

 35. Ik val terug in een slechte eetgewoonte als belonning en daar ga ik de fout in, ik beloon me zelf te snel. Blijf nu ook hangen wil graag verder gezond fit en slank worden. Heb moeite om de volgende stap te maken en er een schepje boven op te doen. Ben nu 18 kg kwijt maar nu de laatst 7 a 8 kilo nog, ik sport (fiets) veel maar met me eten gaat het wel eens mis.

  Mvg, Edwin

 36. Ik ben al mijn hele leven stevig en een emotiesnoeper liefst chocola.
  Ik heb diabetes II dus snoep is niet bepaald goed voor mij, maar het blijft moeilijk om er af te blijven.

 37. Hallo Jesse,

  Eerst en vooral wil ik u bedanken voor de nuttige informatie die u geeft.
  Ik ben van maandag begonnen en ben onder tussen al 3.2 kg afgevallen,waarvoor nogmaals mijn dank voor de informatie.
  Ik heb heb het moeilijk bij stress, en s’avonds bij tv.
  Maar ik zal toch te trachten vol te houden om mijn ideale gewicht te verkrijgen,en ik denk met u steun dat het toch moet lukken.

  ps. de smoothies die lust ik niet zo graag is het noodzakkelijk dat ik dat drink of stelt u dan iets anders voor? En die tussendoortjes moet ik die ook altijd nemen of hoeft dat niet?

  mvg, Johan

 38. Hoi Jesse,

  Bedankt voor de mail en video. Tja, waarom eet ik? Onbewust schuilt er misschien toch wel een verzet in me tegen het niet begrepen voelen. Dus dan zou je denken aan frustratie en verdriet. Vermoeidheid speelt zeker een rol.

  Groet, Marjolijn

 39. bij frustratie,als ik het even niet meer weet,vermoeidheid.

 40. hoi jesse

  ben van jongs af aan al een emotie eter geweest
  ben nu aan het leren vaker tegaan wandelen ook om gewoon me hooft leeg temaken

  ik eet nog steeds me verdriet weg hoe kan ik dit beter aan pakken

  groetjes tamara

 41. hallo Jesse
  ik wil je bedanken voor je dvd`s en mails, ik ben nu net een kleine week begonnen en het gaat goed. probeer wat dingen achterwegen te laten en ben nu bezig om brood te vervangen.
  vaak ging het overdag heel goed met “gezond”eten , maar `s avonds na het warme maaltijd kreeg ik altijd wel trek in iets zoets. En bij vermoeidheid heb ik geen puf meer om iets klaar te maken , dan vindt ik alles prima !!!

 42. Na een dag werken , ga ik samen met de kinderen boodschappen doen. Tja de kids willen nog niet echt aan de gezonden voeding en vragen steeds naar spagetti, macroni, patat etc.
  Het is het patroon waar we in blijven hangen.
  vooral als ik moe ben van het werken en dingen tegen vallen in mijn leven pak ik sneller die reep chocolade. Ik weet dat de richting van voeding die jij laat zien veel beter voor me is . smorghens begin ik ook netjes met een spinazie smootie , maar aan het eind van de dag ben ik weer gewoon terug bij af.

 43. gestressed

 44. ik eet met name als ik me verveel, maar ook heb ik vaak na het avondeten trek in zoetigheid. Ik heb dan echt geen honger meer, maar houd dan toch de neiging om te gaan snoepen.
  overdag heb ik geen moeite met gezond eten, de avonden zijn de problemen.

 45. De behoefte om te snoepen/ eten is bij mij voornamelijk ‘s avonds voor de TV. Ook neemt de behoefte toe bij vermoeidheid, verdriet en alleen zijn… Ik geef toe dat ik een emo-eter ben. op zo’n momenten ken ik ook geen grenzen… doe ik een zak chips open of een pak koekjes, dan gaat het hele ding eraan :-(. Daarom probeer ik nu dus niet toe te geven aan die drang tot instant gradification… maar het lukt niet altijd 🙂

 46. hoi, ik ga vooral eten als ik gedemotiveerd raak door frustratie of verdriet.
  als dit langer duurt dan een dag raak ik teleurgesteld in mijzelf en neig ik naar het opgeven van het gewicht verliezen.
  groetjes ingrid

 47. by the way… voor mij zijn de avonden ook het meest lastig. na het gezonde dagje en avond maaltijd krijg ik een enorme zin in zoetigheid.
  hartige dingen zijn voor mij geen verleiding!

 48. Troost,feest,straffen en beloning en alles wat ertussenin zit is gekoppeld aan eten. Mezelf iets extra’s gunnen of juist iets onthouden dat heeft ook allemaal met eten te maken

 49. Ik ga meestal wat eten als ik honger heb. Snoepen doe ik eigenlijk niet, maar ik neem een ontbijtkoekje of fruit. Frisdrank neem ik zelden. Het is water of jus d’orange.
  Ik ben aangekomen door hormonen en begin van de overgang. Ik wil 10 kilo kwijt, en ga je volgen met de video’s en zo ga ik de oefeningen doen.
  Ik fiets elke dag naar mijn werk, 12 km. totaal. En ik loop 2 keer een uur hard in de week. Hoe kan ik gezond afvallen?

 50. Heb af en toe van eetbuien als ik me alleen of verdrietig voel. Heb ooit een cursus hiervoor gevolgd en nu zijn het nog kortstondige buien waar ik me van bewust ben. Heb door medicijn gebruik last van een slechte stoelgang en probeer deze nu door acupunctuur op te lossen. Heb last van buikvet en raak het maar niet kwijt. Als ik afval dan is het in mijn gezicht of bovenlichaam, echter niet op de plek die ik zou willen. Mag niet sporten, maar probeer regelmatig kleine stukjes te fietsen en te wandelen.

 51. Beste Jesse,
  wist ik het maar, bij welke emotie ik ga eten. Ik pieker er mij suf over, maar kom er niet op.
  Ja, er is absoluut 1 ding waardoor ik mij altijd erg gestresst voel en dat heeft te maken met de vraag aan mijzelf: Waarom geef ik toe aan mijn eetbuien, waarom doe ik dat, waarom ben ik zo slap. Ik voel mij er bijzonder ongelukkig bij. het heeft in mijn geval niets te maken met verveling, Ik heb hobby’s zat, alleen ben ik zo moe van mijzelf, dat ik gewoon nergens zin in heb dan alleen mij volproppen. Niet de hele dag hoor, het komt het meest sávonds voor dat ik die eetbuien heb. Ik drink voldoende water, eet prima gezond, beweeg niet heel veel, 1/2 uur per dag wandelen. Meer gaat niet vanwege mijn gezondheid.
  Bij de eetbuien eet ik alles wat los en vast zit, maakt niet uit wat het is. Bij meer eiwitten eten, verdwenen mijn eetbuien, maar toen kreeg ik problemen met mijn nieren en mag ik dat van de arts niet meer doen. Misschien moet ik subiet stoppen met zoetstoffen en suikers en misschien is het ook beter om voeding met tarwe weg te laten.
  Ik hoor het graag van je, met vriendelijke groet,
  Janita

 52. heb net je video gezien.
  Ik denk dat ik vooral snoep en als dat er niet is gewoon eet, wanneer ik me verveel, of me eenzaam voel, maar de rest komt ook soms voor, ik denk dat voor mij bijna alles een excuus om te eten, nu ben ik twee dagen geleden begonnen met de groene smoothies en ik heb toch al niet echt meer gesnoept, vanaf zaterdag begin ik met het minderen van de koolhydraten. hoop dat ik dat kan volhouden.
  ik wacht ook nog op de kettlebell zodat ik er helemaal kan in vliegen

 53. Reden waarom grijpen naar ‘ongezond eten’ in mijn geval bij vermoeidheid/leeg gevoel, energiepijl te laag

 54. Je video bekeken en eens goed gaan nadenken waarom ik die eetbuien heb.
  Ten eerste komt een grote deel er door dat ik nu bijna 3 maanden gestopt ben met roken en het er nog wel af en toe moeilijk mee heb.
  Ten tweede komt het door stress met instanties, en vooor mijn onzekerheid.
  Ten derde komt het ook wel door angst, angst dat ik weer verlaten wordt.
  Ik zou heel graag jou manier willen gaan uitproberen maar heb helaas totaal niet de mogelijkheid om dat te kunnen betalen.
  Wat ik wel doe is op internet zoeken naar gezonde smoothies en na elke filmpje van jou kijken en uitvoeren.
  Zoals de thuisoefeningen doe ik om de dag, elke avond ga ik half uurtje stevig wandelen, ik fiets elke dag pak niet meer zo snel de auto.
  En ja zou nog eigenlijk willen weten wat de beste buikspieroefeningen zijn voor de onderbuik daar zit nog wel wat dat weg mag.

  mvg en tot de volgende keer

 55. Zodra ik op de bank ga zitten en de tv aanzet en er uiteraard weer eens niks op de tv is, dan ga ik lopen zappen. Het enige wat je tegenkomt zijn reclame’s van lekkere pizza’s, McDonalds, Coca cola etc.
  Tja en dan weet je dat je nog een zak chips in huis hebt (voor de visite…). Dus ja, het is bij mij vooral verveling..

 56. Hallo,

  Ik ben deels suikerverslaafd, maar als ik me super voel, dan kan ik de drang makkelijk weerstaan… Als ik me leeg voel en/of frustraties heb (omdat ik nog vanalles moet maar daar geen zin in heb) verval ik in een eetbui die een hele namiddag kan duren… ik voel me daarna rotter dan rot en wil dan compenseren. ‘s Morgens en ‘s avonds ben ik zo zeker dat ik het over een heel andere boeg zal gooien! Maar dan is er weer de namiddag waar alles fout loopt… Dit is de vicieuze cirkel waarin ik al 20 jaar gevangen zit.

  Grtjs,
  I.

 57. Ik eet vooral uit verveling, maar ik heb ook een naar soort van Pavlov reactie; zodra mijn partner ‘s avonds naar bed gaat, loop ik automatisch naar de koelkast. ik probeer dat nu te doorbreken, maar dat gaat nog erg moeizaam. Vanavond is het echter weer gelukt, met name door jouw filmpje, bedankt!

 58. verdriet

 59. Ik snoep als ik me verdrietig voel.
  Groetjes

 60. Verdriet, eenzaamheid, hopeloosheid, wanhoop, verveling, boosheid, machteloosheid, stress, spanning, angst.
  Er zal nog wel meer zijn maar dit zijn even de gevoelens waar ik aan denk.
  groetjes!

 61. Ik eet (overdreven) heel gezond en heb ook geen overgewicht/buikvet maar ‘s avonds kom ik thuis en ben ik overweldigd door stress : eten maken, mijn dochter en vriend die mijn aandacht opeisen, een berg aan informatie, eten (discussies met mijn dochter die niet wil eten), afwassen en dan begint het : ik stop niet meer met snacken tot +/- 20u wanneer de buikpijn begint. Na een gezonde avondmaal eet ik nog noten, gedroogd fruit, 2-3 appels, granenkoffie(met of zonder soya / stevia)…Dus vraag je je misschien af : eet je genoeg eiwitten bij de avondmaaltijd, ben je voldaan? JA! Soms denk ik zelfs halverwege dat ik mijn bord niet ga leegkrijgen. Ik ben ook altijd bezig met het eten-in-de-mond “geven” van mijn dochter zodat ik zelf niet kan genieten van mijn eten. Deze snacks zijn wel gezond…MAAR: Als er ongezonde snacks in huis zijn kan ik er ook NOOIT afblijven en eet ik ook 3 magnum ijsjes na elkaar op of…gewoon alles wat in huis is… (zonder er van te genieten – verstand op nul en zo vlug mogelijk opeten : een eetbui dus). Ik ben er zeker van dat nog mensen dit probleem hebben. Dus haal het beter niet in huis!!!! Dit is mijn tip!!!!! Met een vriend die graag chips, friet enz eet is het niet eenvoudig elke avond naast hem te zitten en hem te horen (vr-)eten is maar daar kan ik (na 9 jaar) mee leven zolang het niet mijn favorieten zijn (zoals ijs, brood met veel boter en veel choco). Ik heb alles al geprobeerd maar van eetbuien geraak ik niet af …elke dag ga ik slapen en sta ik op mijn maagpijn…

 62. die VERGEET altijd eerder te eten dan grijpen ernaar …te druk !!! in het hoofd…in de wolken of ver beneden…eten is niet waar je gedachten moeten zitten…

 63. Hoi Jesse,

  Ken eigenlijk geen vreetbuien, maar als ik uit mijn werk kom heb ik erge honger en ga dus snaaien voor het eten. Noten, plakjes vleeswaar en aal een deel van wat ik kook.
  Ook als ik onrustig ben heb ik de neiging meer te gaan eten.

  Gr. Erica

 64. Hallo Jesse,

  Een jaar geleden ben ik gestopt met roken. Mijn patroon was altijd: of ik rookte en was slank; of ik rookte niet en was gemiddeld zijn 15 kilo te zwaar. Inderdaad mijn probleem is het wegroken of snoepen van mijn gevoelens. Ik rook of snoep alle gevoelens weg. verveling, boosheid, teleurstelling, moeheid, frustratie en stress en verdriet.
  Ik zit (hopelijk zat) compleet vast in mijn patroon en suikerverslaving. Zodanig erg, dat het mij niet meer lukte om te sporten. Mijn lichaam was compleet verzuurd en vertoonde alle pijntjes. Ik heb me zelfs laten testen op reuma.
  Nu weet ik dat het ligt aan miijn eet patroon en ik hoop dat het me nu eindelijk lukt om dit patroon te doorbreken.
  Ik heb nu al wel de voordelen ontdekt van jouw adviezen en merk dat mijn lichaam, huid, spieren en geest hierop zeer gunstig reageren.

  Ik kan het dus iedereen aan bevelen.

  Hartelijke groeten!

 65. Ik eet uit vermoeidheid, een leeg gevoel, boosheid, frustratie, verveling, ter ontspanning (ben erg stressgevoelig)…

 66. Hoewel ik al bijna 2 jaar suiker-arm eet, ga ook ik eten uit emoties, wel minder dan vroeger. Nu alleen nog bij voor mij extreme gevoelens, zoals gisteren na een hele dag in het ziekenhuis en me volledig uitgeput voelend. Dan bij thuiskomt moet ik een bord pasta met spekje en room en met geraspte kaas en nam ik als toet ijs met brownies en caramelsaus.
  Daar blijft het dan wel bij. Ik sta mezelf de uitspatting toe tijdens het eten en niet zomaar als extraatje, zoals vroeger.

 67. Beste Jesse, ik reageer eigenlijk voor mijn 2 kids van 11 en 12. Behalve de breedtegroei hebben ze ook last van beginnend overgewicht en wel buikvet. Ik begrijp dat ze uitgehongerd zijn als ze uit school komen maar ik weet niet hoe ik het moet aanpakken. Ik krijg ze maar niet aan de gezonde voeding, na het fruit moet er toch altijd iets gesnackt worden. Honger!!! En die moet helaas gestild worden met ongezonde dingen. . Ik heb doordeweeks al niets meer te snoepen of snacken in huis maar de behoefte blijft.
  Ik ben heel benieuwd of je me op weg kunt helpen hun voedingsgewoonten te verbeteren. Vooral met het oog op de toekomst.
  Vriendelijke groeten An

 68. Verdriet, eenzaamheid, ontevreden gevoel, verveling

  Vooral heb ik periodes last van eetbuien. Van de week realiseerde ik me dat ik super gezond kan leven als ik net geleerd heb over wat goede voedsel met je doe hoe goed het is etc. en dan na een periode zakt het weer een beetje af, ga ik er wat minder serieus mee om.

  Ik kan me in de supermarkt vaak wel goed beheersen, maar onderweg of als ik de mogelijkheid heb impuls aankopen te doen kan ik ineens een reep chocola kopen en die binnen 5 min opeten…

 69. Hallo Jesse.

  Ik heb vooral moeite als ik vermoeid ben. Dan maak ik een snelle maaltijd klaar wat niet altijd gezond is. Na mijn tweede zwangerschap heb ik een half jaar gehad dat ik helemaal niet dacht aan extra lekkere dingen en totaal geen belang had bij iets lekkers. Dit was een enorm prettig gevoel.

 70. Hallo Jesse,

  Misschien een beetje gek, maar ik eet vooral snacks of zoetigheid als het gezellig is. Bezoek, filmpje kijken met mijn kinderen.
  Daarnaast snaai ik enorm als ik het druk heb.
  Gedachtenloos. Dan ben ik geconcentreerd met andere dingen bezig, let even niet op en hoppa, zit er al weer iets in mijn mond.
  Ook heb ik veel last van zoetbehoeftes vlak na het eten.

 71. Boos, gestresst of gefrustreerd. Soms als ik vermoeid ben. Zeker bij verdriet.

 72. Hallo Jesse
  dit vind ik heel moeilijk om te beschrijven wanneer,
  maar b.v. uit gewoonte bij de t.v.
  op t werk, omdat je moe bent
  zomaar tussendoor zonder dat je erg in hebt
  dat zijn de momenten die me zomaar te binnen schieten

 73. Ik ga geloof ik eten als ik gefrustreerd ben over mijn afnemende gezondheid. Dan denk ik…ik word toch wel dik door alle prednisolon die ik al 13 jaar slik!Ik krijg altijd spijt, soms na 1 dag soms na een paar weken. Dan herpak ik mezelf en ga ik er weer vol goede moed tegenaan. Maar vaak is het ‘kwaad’ dan al geschied!

 74. Hoi Jesse,

  Ik ga eten als ik gefrustreerd ben over mijn buikje en over het feit dat ik mijn buikje prima in orde kan hebben als ik daar een week gericht op zou letten en me dit niet lukt. Dat voelt als falen en dan ga ik juist eten??? Als ik het opschrijf is het eigenlijk bizar! En na het eten, dan wil ik heeeel graag snacken. Op de ochtenden is er geen enkel probleem. Hopelijk heb je een goede tip en sowieso bedankt voor je andere tips!

  Groetjes Suzanne

 75. Hoi Jesse, ik eet van geluk, maar ja dat is ook emotie!!!! even van die roze wolk afkomen en gewoon, weer normaal eten…dus!! van alles de helft..heus het werkt.
  groeten Eli

 76. Vanuit de emotie kijken naar de eetgewoonten komt vanuit de TCG( Traditionele Chinese Geneeswijzen.
  Alle emoties zijn terug te voeren op de vijf hoofdemoties, onrust, verdriet, tobberigheid, boosheid ( frustratie,stress) en angst.
  Deze emoties staan in directe verbinding met de hoofdorganen in je lichaam . Zo staat onrust in verbinding met je hart, de longen met verdriet, de milt met tobberigheid, de lever met boosheid en de nieren met angst. Verdriet vraagt om troosteten, boosheid vraagt om zout en zoet, tobberigheid om zoet en angst voor zout. Onrust geeft behoefte aan alles door elkaar eten.

  Deze organen staan ook weer in verbinding met je chakra’s, die de doorvoerhavens zijn van je energie.Blokkades in de doorstroming van energie heeft invloed op alle lichaamsfuncties.
  Men ervaart onaangename gevoelens ( emoties). Hierdoor ontstaan verkeerde eetgewoontes.

  Door verkeerde eetgewoonten als te koud, te zwaar verteerbaar en onregelmatig eten raakt de spijsvertering uitgeput.
  Te weinig eten kan leiden tot een vertraagde stofwisseling.
  Een tekort aan primaire voedingsstoffen veroorzaakt vasthouden van afvalstoffen en geeft een hongergevoel.

  Met als gevolg:
  een opgezet gevoel na het eten
  vermoeidheid
  vasthouden van vocht
  Toename van gewicht
  Behoefte aan zoet
  Klachten met stoelgang, obstipatie of dunne ontlasting
  Neiging tot verzakkingen, striae
  Snel blauwe plekken
  Vermoeide armen en benen, neiging om de benen hoger te leggen

  Men bereikt een gewenste situatie door de spijsvertering warmte te geven.
  (Daarin wordt rawfood binnen de TCG ten zeerste afgeraden wanneer de spijsvertering verzwakt is)
  Voorverteerd eten wordt aangeraden om de spijsvertering te versterken alvorens met o.a groene smoothies aan de slag te gaan.( Ik word daar zeer winderig van met als gevolg een opgezet gevoel.;)
  Ik eet bv warme soepen en.bv fruit als appel stoom ik en strooi er wat kaneel over wat extra verwarmd. Kaneel is een verwarmend kruid evenals gember en kerrie.

  Door warmte ontstaat:
  Een Actieve stofwisseling
  Voldoende opname van voedingsstoffen
  Lichaam is goed gevoed en kan loslaten
  Er ontstaat een Balans tussen inname en verbruik van calorieën
  Fit en vitaal voelen
  Betere concentratie
  Betere gezondheid
  Gezond gewicht
  Kunnen kijken naar emoties kijken, voelen, ervaren en vervolgens ook weer loslaten
  Zonder schuldgevoel, optimaal genieten van “een keertje zondigen”
  Lekker in je vel zitten
  Meer geluk

  Ik volg Jesse sinds februari en heb de gezonde eetgewoontes aangepast aan de behoeften die mijn lichaam en geest aangaven door mij bewust te zijn van emoties met als resultaat een innerlijke tevredenheid en gewichtsverlies.
  Ik maak hierbij ook gebruik van een voedingswaardenlijst die ik zelf heb samengesteld en waarin is opgenomen welke producten wel en niet goed verteren in relatie tot een verzwakte spijsvertering.Deze voedingsproducten zijn tevens gelinkt aan de bloedgroep. Immers alles wat je eet is voeding voor je bloed.

  Ik bemerk dat er duizend vragen blijven bestaan bij mensen vandaar dat ik deze informatie geef op de plek waar mensen hun emoties kenbaar kunnen maken.
  Vanuit onvoorwaardelijke liefde voor voeding en gezondheid dat voor iedereen bereikbaar moet zijn geef ik deze informatie.
  Immers bewustwording vraagt voor een breed draagvlak waarin alle bevindingen bijdragen aan een ruime keuze die maakt dat mensen richting vinden in de zoektocht die ze afleggen.

  met vriendelijke groet
  Francisca

 77. Ik eet voornamelijk bij gezelligheid, op visite etc. Als ik alleen ben kan ik mij prima aan een gezond eetpatroon houden (incl. afwegen).

 78. Bij vermoeidheid/lage energiepijl en verveeld gevoel (besluitenloosheid) heb ik trek in ongezond eten. Maar ook vanaf een week voor mijn menstruatie is de trek erg groot. Dan kun je zoet en hartig door elkaar heen eten. Dit is wel de moeilijkste periode om geen slechte voedsel te eten. Het lijkt dat je lichaam van alles en nog wat nodig heeft om deze periode door te komen.

 79. Hallo Jesse.

  Ook ik ga vaak eten vanwege verveling, verdriet, lusteloosheid. Vaak eet ik ook gewoon zonder na te denken, pak ik gewoon wat voorhanden is, of ga de kastjes en koelkast langs om te kijken of er wat is. Soms is het zo erg dat ik ervoor naar de winkel ga om het te halen. En daarna me dus weer schuldig en een slappeling voelen, waarna de cirkel weer van voor af aan start. HELP!

  Groetjes, Hellen.

 80. Jesse, ik wens je alle best toe je hieraan te wagen. Achter elke bijdrage schuilt de grote vraag waar te beginnen >>>>>>> Mensen zijn ten einde raad. Je bent hun enige strohalm die nog met de beste bedoelingen raad kan geven.Ik realiseer me dat ook jij de wijsheid hiervoor niet in pacht hebt. Zoveel mensen zoveel metabolismen.
  Voeding staat voor macht, manipulatie, intimidatie waar geen eer mee te behalen is.

 81. Ik eet er vaak een paar kilo aan als ik lekker aan het afvallen ben.
  Dan ben ik heel blij en gelukkig, en eet het er zo weer aan, en vaak weer wat meer.
  Het lijkt of ik mijzelf niet toesta slank te worden.

 82. Hoi Jesse,

  Het is beslist al vaker genoemd, maar meestal bij verveling of wanneer het voor mijn neus staat bij b.v. verjaardagen, tijdens kaartavonden etc. ik kan dan niet de verleiding weerstaan en eraf blijven.
  Wanneer ik van huis wegga neem ik mij altijd voor alleen maar een koekje of gebakje te nemen, maar vervolgens worden het dan toch chips, nootjes, kaas e.d.

  Groetjes Nel

 83. Dag Jesse
  Ik ga tussendoor eten als ik mij vermoeid voel, misselijk ben, mij verveel of hoofdpijn heb. Ook als ik mij niet heb voorgenomen niets te nemen op een verjaardag dan eet ik wat er op tafel sta. Het lukt mij wel om er vanaf te blijven als ik mij dat van tevoren heb voorgenomen. Ik heb ook moeite met de snoepjes die ik eigenlijk voor de kinderen heb gekocht. Ik neem veel vaker snoep dan ik de kinderen geef (hen probeer ik netjes aan de toegestane momenten te houden) Ik eet dus ook vaak stiekem!

  groeten Daniëlla

 84. rust, tot rust komen
  Als de kinderen op bed liggen, na een lange drukke dag en het is eindelijk stil in huis, tijd voor mezelf, dan knort mijn maag, zo tegen negenen en dan wil ik lekker op de bank zitten, met wat lekkers. Even tijd voor mezelf. Koekjes zijn favoriet, maar een mooie schaal met rauwkost en een verantwoorde dip, is ook lekker. AL heeft het koolhydraat-tussendoortje (boterham, rijstewafel, cracker) wel voorkeur…

  Ik ben benieuwd of je programma gaat werken. Dan ga ik je aan al mijn patienten aanraden

 85. ik ga eten als ik moe, boos en verdrietig ben. ook ‘beloon’ ik mezelf met eten.
  Soms lijkt het wel of ik geen ‘rem’ heb, en dan denk ik ‘ik heb toch al 3 koekjes op,….dan maken al die andere koekjes ook niks meer uit…’
  Ook is het een soort uitstel gedrag, ik weet dat ik iets moet doen maar dan ga ik eerst eten!
  ik ben echt verslaafd aan koolhydraten (brood, koekjes etc..)
  het verschil tussen honger en trek herken ik ook niet.
  Het gekke is dat je donders goed weet hoe fijn het is om een strakke buik / strak lijf te hebben maar het is zo verdomde moeilijk!

 86. Hallo Jesse,

  Bij mij is eten ( snoepen) aan de orde wanneer ik verdrietig, en veel stress heb.
  Ik heb ook al geprobeerd om daar wat mee te doen, maar helaas gebeurd het toch nog vaak.
  En eten is voor mij in zulke situaties, de troost die ik zo hard nodig heb.

  Weet ook wel dat het helemaal verkeerd is natuurlijk, maar het sluipt erin.
  Dus ben ook naar oplossingen aan het zoeken

  Vriendelijke groet Betty..

 87. Hallo Jesse, ik ga eten als ik moe ben, gestresst ben, boos ben..enzovoort

 88. Elke dag begin ik met lijnen en aan het eind van de middag komt mijn vreetbui opzetten! Ik kom of ben dan alleen thuis en pak dan ‘stiekëm’ een paar boterhammen met kaas of een stuk kaas, kaakjes, chocolade etc. Ik heb daar dan enorm veel spijt van! De emotie die ik voel is meestal eenzaamheid en verveling.

 89. Gezelligheid (verjaardag, visite),
  verveling,
  hoofdpijn/misselijk,
  verwenerij (even iets lekkers pakken, dat heb ik wel verdient),

  Eigenlijk het zelfde als wat Hellen Peeters (28 augestus) en Daniella (29 augustus) hierboven beschrijven, zeer herkenbaar.

 90. Hallo jesse, ik ben zeker een emotie eter, wat wil zeggen bij alles wat mijn rust verstoord. Wanneer ik mij alleen en eenzaam voel is het heel sterk, en ga ik vooral suikers eten, alle zoetigheid is dan welkom. Helaas voel ik me daar achteraf weer niet goed van, en mits ik dan al in de fout ging, raakt het me niet meer om nog meer fout te doen. Voor mij is het dus belangrijk om helmaal niet in te gaan op de drang naar zoetigheid want éénmaal begonnen kan ik niet meer stoppen. Ook verdriet, boosheid, onzekerheid en ik denk alle emotie’s die je maar kunt opnoemen zijn voor mij een reden om een tijdelijk gevoel van voldaanheid te voelen om die andere gevoelens niet te hoeven voelen. Helaas is die tijd heel kortstondig……..liefs van Blieckske

 91. De emotie waarbij mijn behoefte naar ongezond voedsel is verdriet, zodra ik verdrietig ben wordt de drank naar eten zo groot dat ik die niet meer kan tegenhouden en op dat moment interesseert me dat vrij weinig maar daarna voel ik me nog verdrietiger

  Groetjes,
  Kim

 92. verveeld, verdrietig en vermoeid

 93. Ik eet als ik me verveel, boos of verdrietig ben. Heel erg vervelend.

 94. Hoi Jesse,

  ik heb een heel druk leventje (ik denk zoals bijna ieder mens in Nederland). Ik kon altijd alles eten want dat liep ik er toch wel weer af tijdens mijn werk, daarom heb ik dus slechte eetgewoontes aangeleerd,

  Als ik na mijn dagtaken ( twee bedrijven) gewoon begin aan onze huishouding gaat het mis bij het eten koken. Ik begin van alles uit mijn kasten te snaaien. en dan maakt het niks uit of het zout of zoet is, alles is welkom!
  Ik ben een zogenaamde gezonde eter en eet net zoveel als mijn man. We hebben beiden een “kantoor baan” en we sporten alleen in het weekend.

  Als ik ‘s avonds tegen een uur of negen dan op de bank terecht kom voor de tv, koffie of thee te drinken hoort daar natuurlijk wel een koekje bij. Iets waar ik direct weer spijt van heb als ik weer gezwicht ben. Vooral als ik alleen ben begin ik weer te snaaien. Zoals ik het nu teruglees, heb ik het gevoel dat je een idee van mij moet hebben met zware overgewicht. Mijn lengte is 1.68 m en mijn gewicht hangt tegen de 70 kilo aan. Mijn bmi is nog net goed maar het houdt niet over.
  Nu ik ouder wordt merk ik dat mijn eetpatroon mij nu toch parten begint te spelen en ben ik wat populaire dieeten gaan volgen die ik vervolgens niet kon handhaven omdat ik dan weer last van obstipatie kreeg.

  Ik hoop dat ik nu niet ga vervallen in een soort jo jo effect. misschien kun jij me helpen om alles toch in de hand te houden. ik ben inmiddels alweer met yoga begonnen maar ook nu ik steviger ben valt me dit ook weer best zwaar. Sporten zit er voor mij helaas niet meer in omdat ik een botziekte heb.

 95. ik eet bij stress, bij frustratie(onmacht) en ook uit verveling (vrije dag/alleen thuis)

 96. Hi Jesse,

  Ik ook ben een emotie-eter. Ik deed het al vaag op de middelbare school wanneer ik alleen thuis was, dan begon ik met zoetigheid eten. Ik werd er enigszins in gestimuleerd door mijn ouders, een bakje chips als ik goed mijn huiswerk had gedaan, als ik niet meer alleen boven zat, maar weer samen beneden was, chocolaatjes mee naar boven, zodat ik niet alleen was tijdens het studeren. Daarna, in mijn reisjaar begon ik te eten tegen de eenzaamheid, ik kon de eenzaamheid niet aan, ik voelde me zo vaak niet begrepen en alleen, dat koekjes en chocolade mijn beste vrienden werden. En in gezelschap alcohol, omdat, wanneer eenmaal omgeven door mensen, ik niet wist hoe ik me bij hen wilde gedragen, en alcohol dat enigszins wist te verdoezelen, en ik cool overkwam, terwijl ik me verre van dat voelde, diep vanbinnen was ik nog steeds enorm onzeker, alleen, en verdrietig, terwijl ik me aan de buitenkant anders presenteerde. Met als gevolg dat ik natuurlijk aankwam, 10 kilo. Die zijn er wel weer af, ik ben inmiddels 10 jaar verder, studie afgerond en aan het werk. Maar nog steeds eet ik bij eenzaamheid. Ik ben niet echt een zoetekauw, ik heb er normaal gesproken overdag bijna geen zin in. Chocolade, mm, nee. Maar ik eet het in eetbuien met name als ik me alleen voel, een gevoel waardoor ik verdrietig voel, ik merk gewoon dat ik het mezelf heb aangeleerd om zoetigheden te eten wanneer ik me alleen en verdrietig voel. Ik kies ervoor om alleen te wonen, ik heb geen relatie, ook mis ik de juiste invulling van mijn vriendschappen, waardoor ik, als ik moe ben extra vatbaar ben voor gevoelens van eenzaamheid en verdriet, en dat weg eet in een eetbui dmv zoetigheid. Ik voel me nog steeds als 10 jaar geleden, alleen en onzeker, en zo vaak niet begrepen. Niets liever wil ik fijne vrienden en een vriendje, ik durf alleen nog steeds niet. Ik ben 1.82 en weeg 70 kilo, niet veel te zwaar dus. Maar ik weet dat dit geen gezonde gewoonte is, en het doet dan ook letterlijk (buik)pijn om nog steeds die eetbuien te hebben.

 97. Soms uit verveeldheid en vermoeidheid, maar meestal is het enkel de gewoonte. Ik geraak er niet vanaf om verschrikkelijk overmatig te snoepen, zelfs na een gastric bypass-operatie 🙁

 98. Hoi jesse,

  Ik eet namelijk bij alle emoties. Hierdoor ben ik 15 kg aangekomen. Vind het echt verschrikkelijk maar het lukt me niet om er zelf van af te komen. Iedere dag neem ik me voor om meer te bewegen en minder te snoepen. En iedere dag heb ik weer een eetbui! Hopelijk kunt u me tips geven. Groetjes

 99. Hoi, ik gebruik ongezond voedsel en kan geen maat houden als ik moe ben, onrust in mijn hoofd heb , als beloning als ik druk ben geweest, als ik stress voel of gefrustreerd ben. na het overlijden van mijn vader vijf jaar geleden is het erin geslopen. Als ik teveel onrust en drukte om mee heen heb.

 100. eet vooral uit eenzaamheid en onvrede verdriet

 101. Eetbuien bij eenzaamheid,het alleen zijn weegt zwaar, letterlijk en figuurlijk.
  Ook bij angst ga ik eten en puur uit gewoonte,geen regelmaat in mijn leven.
  Troosteten.Zoet of zuur het maakt soms niet uit,het hoeft ook niet echt lekker te zijn,als het maar veel is,en dan de spijt achtraf en zo ga ik maar door,dan weer wat extra bewegen en extra gezond enkele dagen en dan weer opnieuw een vreetbui,
  ik ben wel blij dat ik niet alleen ben zo te merken hier,we zijn met veel en het is wel fijn om het te kunnen delen en er niet alleen voor te staan. grtjs

 102. Hoi Jesse,

  Bij mij is eten een soort van controle hebben. Ik eet dus uit angst, hoe raar, om aan te komen. Het is dwangmatig. Het is ook een beloning voor mezelf. Omdat ik me verdrietig voel. Vooral boterhammen met chocoladepasta en hagelslag en vlokken en pindakaas. Maar ook snacks. En chips..

  Heel graag wil ik anders gaan denken over eten en mijn eetgedrag veranderen! In plaats van door te gaan met eten tot ik te dik wordt!

  Ik kijk uit naar je reactie!

  Met vriendelijke groet,

  Carolien

 103. Jesse van der Velde is Katja Callens oplichter!

Geef een reactie