Einde van een dikke buik deel 2

In mijn artikel van vorige week, over het einde van een dikke buik schreef ik over hoe onze hormoonhuishouding (en met name het stresshormoon cortisol) van invloed is op onze vetopslag. Samengevat schreef ik: "omdat het stresshormoon cortisol één van de belangrijkste vetopslaghormonen is, het onmogelijk is om al je buikvet te verbranden als je regelmatig veel cortisol aanmaakt (in je bloed hebt)".

Veel vragen kwamen over mijn opmerking dat cardio-trainingen (zoals hardlopen, fietsen, spinning, aerobics, zumba, etc) vet doen opslaan. Logisch en alle begrip, er wordt immers altijd gesuggereerd dat cardio vet verbrandt. Wat ik bedoelde te zeggen is dat cardio-training uiteindelijk niet de beste methode is om een slank, strak lichaam te krijgen. Een hardloper is misschien slank, maar hij is vooral mager doordat de cardio-trainingen die hij doet er voor zorgen dat hij spiermassa verliest. Wanneer je zijn vetpercentage zou meten zou je zien dat hij een relatief hoog vetpercentage heeft, in vergelijking met iemand die bijvoorbeeld evenveel uur per week sport, maar aan krachttraining doet (bijvoorbeeld een 100m sprinter). Maar dat voor nu terzijde.

De vraag is: wat kan je nu doen om buikvet te verliezen? Wat kan je doen als buikspieroefeningen en cardio-trainingen niet de oplossing zijn?

Zoals je weet is één van de belangrijkste dingen die je moet doen om buikvet te verliezen het in balans brengen van je hormoonhuishouding. Voornamelijk door je voeding, maar ook door de juiste trainingen te doen.

Maar wat als je nou niet perse iets wilt weglaten in je voeding?

Of ‘geen tijd’ hebt om te sporten (lees: geen prioriteit)?

Je met andere woorden gewoon iets wilt toevoegen aan je huidige voedingspatroon?

Of al aan sport doet, redelijk gezond eet, maar toch meer resultaat zou willen zien? Toch sneller buikvet wilt verbranden?

Wat zou je dan kunnen doen?

Eén van de dingen waar ik in het afgelopen jaar enorm ‘fan’ van ben geworden zijn groene smoothies.

Als je NIETS verandert aan je voeding. Als je NIETS extra gaat bewegen, maar alleen dagelijks een liter groene smoothie gaat drinken, dan zul je je beter voelen en gemakkelijker je buikvet kwijtraken.

Waarom? Omdat grofweg gezien er bij ons allemaal, in ons lichaam twee hoofdproblemen voordoen, die leiden tot:
* Disbalans in hormoonhuishouding
* Verminderde werking van ons immuunsysteem
* Verminderde mogelijkheid om vet te verbranden
* Toename van vetopslag
* Hoge bloeddruk
* Verslechterd cholesterol
* Tragere schildklier werking
* Etc, etc

Deze twee basis problemen zijn:
* Tekorten aan essentiële vitamines en (vooral) mineralen
* Teveel aan toxische stoffen

Poets je dagelijks je tanden? Maak je regelmatig je huis schoon? Dan heb je teveel toxische stoffen in je lichaam. Je ontkomt er niet aan omdat je overal aan toxische stoffen wordt blootgesteld en je zonder dat je er bewust van bent deze inademt, eet en drinkt.

En eet je consequent dagelijks minimaal 200 gram rauwe bladgroenten (zoals spinazie, andijvie, sla of boerenkool)? 7 dagen per week, al jarenlang? … Eerlijk? Nee? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk een tekort aan diverse mineralen in je lichaam.

Door dagelijks een groene smoothie toe te voegen aan je voedingspatroon vul je deze tekorten aan. Je zult:
* Direct meer energie hebben (groene smoothies zijn het meest natuurlijke pepmiddel en de ideale vervanging van koffie, of energiedranken)
* Een stralendere, betere huid hebben (je ziet al binnen een paar weken het verschil in je gezicht)
* Beter slapen
* Een veel sterker immuunsysteem hebben
* Minder last hebben van acné
* Je bloeddruk verbeteren (verlagen)
* Gemakkelijker (buik)vet kunnen verliezen

Uiteraard zijn er talloze andere invloeden die mede bovenstaande resultaten bepalen en geven alleen groene smoothies hier niet de garantie toe (nogmaals: als je maximaal snel vet wilt verbranden zul je stap voor stap gezonder moeten gaan eten en 2 tot 3 keer per week, 20 minuten thuis oefeningen moeten gaan doen), maar als ik je één ding mocht adviseren om je direct beter te voelen en sneller resultaat te zien, dan zouden dat groene smoothies zijn.

Ze zijn zoet, gemakkelijk klaar te maken (echt waar!) en je voelt het verschil vanaf de eerste keer.

Klik hier voor meer info en groene smoothie recepten.

Disclaimer:
* Nee ik heb geen aandelen Albert Heyn of van een andere supermarkt, ik wil gewoon dat je gezond bent!
* Nee dit resultaat komt niet vanzelf, je zult de bladgroente in de blender moeten doen, water moeten toevoegen, er twee tot drie stuks fruit in moeten doen en het op moeten drinken!
* Ja, je zult je ongemakkelijk voelen de eerste keer dat je dit op kantoor gaat drinken, of aan je partner/gezin laat zien, maar who cares? Het is toch jouw gezondheid?

Share:

14 comments

 1. Mijn uren zijn zeer onregelmatig,want ik begin om 2 uur s’nachts en heb gedaan om 11 uur in de morgen
  Ik heb reeds geprobeerd om te vermageren,maar blijkbaar door die uren lijkt het mij niet te lukken,alles wat ik ook doe en wat jij voorstelt
  Ik ga ook na mijn werk een paar uren slapen en dan ga ik toch nog op tijd slapen rond 19 uur voor ik weer opsta om 1 uur
  Is er ergens een middel om toch ondanks die uren te vermageren en wat doe ik verkeerd
  Kan je mij hier over een antwoord bezorgen,ik zou je zeer dankbaar zijn
  Vriendelijke groeten
  Jean

 2. Hi Jesse,

  Ik verkies groenten en fruit niet te mengen. Kan ik alleen groene smoothies maken van groene bladgroenten rauw met water; heeft dat hetzelfde effect als met fruit ? Ik neem aan dat het fruit enkel voor de zoete smaak is. Bedankt voor jouw suggesties.
  vriendelijke groetjes
  christiane

 3. Hoi Christiane,

  Normaalgesproken is het inderdaad verstandig om groente en fruit niet te combineren omdat er in veel groenten ook koolhydraten zitten. Als je koolhydraten eet en daarna fruit, dan gaat dat gisten.

  Bladgroenten bevatten echter geen koolhydraten, je kunt heel goed bladgroenten (spinazie, andijvie, sla, boerenkool) combineren met fruit. Als je alleen bladgroenten erin doet is dit eigenlijk niet echt lekker, je kunt het proberen maar ik ben bang dat dit heel veel discipline gaat vragen om te drinken 🙂

  Probeer het gerust met fruit, je zult zien dat je er geen last van krijgt.

 4. Jesse:

  Jij benadrukt zo sterk de inname van eiwittenen en niet calorieen tellen: nu geef ik je een (waanzinnig?) voorbeeld:ik eet: 400 calorieen aan koolhydraten; 300 aan vetten,1300 aan eiwitten. Totaal 2000 calorieen. Van wege mijn levensstijl(gepensioneerd etc) gebruik ik slechts 1500 calorieen. Wat gebeurt er met de 500 calorieen die “over” zijn?
  Is het toch vetopslag, of wat???
  Er word zo vaak beweerd: calorieen zijn calorieen, geen verschil, punt uit. Als je meer neemt dat je gebruit word je dikker.

  Dank, Cornelius

 5. Hoi Jesse, Ik ga vanaf nu proberen om deze groene smoothie recept te maken en ben benieuwd hoe het smaakt! Hopelijk val ik dan weer beetje af. Bedankt voor deze informatie.

  Groetjes Mila

 6. personals trainers in de sportscholen zegen vaak je traind op hartslag om vet te verbranden en af en toe interval doet dat je hartslag gaat verhogen dat je danwel vet gaat verbranden sla je ook vet op als je in je cardio interval training doet?

 7. Beste Jesse..

  Allereerst ik heb jou dvd box met kettlebell besteld en vind het super om te doen. Ook heb ik echt het gevoel dat ik wat heb gedaan.
  Het is geweldig om te combineren met 2 kinderen en een man die veel van huis is i.v.m werk. Hopen dat ik op deze manier een beetje van mijn zwangerschaps buikje af kom.

  Ook heb ik een sapcentrifuge gekregen, en in combinatie met een blender maak ik heerlijke smoothie,s en sappen.
  Vaak maak ik sap van fruit en groente en doe het met een halve avocado in de blender.
  Kan ik de smoothie dan als maaltijd beschouwen??
  Zou handig zijn omdat ik nu probeer om 1 keer per dag een maaltijd te eten met koolhydraten. Maar het blijft lastig.
  Bedankt voor je mailtjes en introductie van de kettlebell.
  Groetjes Chris.

 8. Beste Jesse,

  Ik vraag me alleen af wat je nu het beste kunt nemen. Een metaboost of een groene smoothie? Waarmee val je op de beste/gezondste manier af? Is een groene smoothie vooral goed als je een minder dikke buik wilt hebben, of ook als je gewoon af wilt vallen? In je bericht geef je aan dat de groene smoothie ook heel goed is voor je lichaam als je ergens last van hebt, van een trage schildklier,hoge bloeddruk etc. De metaboost is wel goed om af te vallen, maar een groene smoothie is goed om af te vallen en meteen ook heel goed voor je lichaam als je ergens last van hebt. Of hoe zit het nu precies?

  Groetjes,

  Gerda

 9. Hoi Jesse,

  Bedankt voor je insprerende en praktische video’s. Ik ga zeker de smooties proberen en aan het werk met de 5 tips voor afvallen.
  Mijn vraag is; wat raad je aan voor het ontbijt?

  Groetjes van Karin

 10. Hallo Jesse,
  Heb je nog een ander ‘recept’ dan die van het filmpje? Zou het graag horen van je!

  Groetjes Nicole

 11. kun je mij recepten dooorsturen van allelei smoethies

 12. Hi,

  Ik heb een probleem, na de bevalling van mij tweede kind middels sectio, heb ik een extra dikke buik.
  Ik doe buikspier oefeningen, heeft een normale voeding patroon, bind me buik, maar desondanks zie ik geen verschil. Me buik blijft even dik.
  Ik geeft ook borstvoeding, maar het resultaat blijft weg. Ik val wel af, maar die buik blijft daar en dat hindert.
  Ik heb niet veel tijd om buitenhuis tegaan joggen.
  Wat kunt u me adviseren.
  Zal ik die groene smoethies proberen, zoja hoevaak moet ik het per dag en drinken?
  de hoeveelheid en moet ik het elke dag drinken.

  Een wanhopige,

  Wachten op u advies en dank je wel

  jud

 13. Beste Jesse.
  Ik heb een zogenaamde Opa buik. Dus een buik waar het vet zeer laag zit. Geheel onderaan. Dat heb ik al ruim 15 jaar.
  Ben 22 kg afgevallen. Maar die lage onderbuik doet niets en valt ook niet af.
  Wat is daar aan te doen?!
  Hij ligt als het ware op mijn bovenbenen.
  Hierdoor is natuurlijk het sex leven geheel kapot wat ik zeer erg vind.
  Hoe kom ik op die plek van dat stuk buik af???!!!

Geef een reactie