Buikspierapparaten effectief of onzin?

Overweeg je een buikspierapparaat aan te schaffen om je buikspieren strakker te krijgen? Buikspierapparaten zijn één van de meest aangeboden fitnesstoestellen met als grootste claim dat ze je aan strakkere buikspieren helpen, maar zijn ze wel echt zo effectief?

In deze video leg je eerst uit wat de verschillen zijn tussen diverse buikspierapparaten en daarna geef ik je de feiten en fabels omtrent buikspierapparaten, zodat je voor jezelf een onderbouwde beslissing kunt maken of je wel of geen buikspierapparaat in huis wilt halen.

De meeste buikspierapparaten zijn een verspilling van je geld….

Maar er is een methode om wél snel van je buikvet af te raken, die je ook thuis kunt uitvoeren (binnen 20 minuten): Klik hier om een trainingsschema (PDF) met uitleg van alle oefeningen op video direct te downloaden.

Ik hoor graag je reactie!

Share:

6 comments

 1. Leuk!
  Informatief.
  We weten het natuurlijk allemaal wel, maar soms is krachtige herhaling van een deskundige nutiig!

 2. Ik ben het helemaal met je eens. Grappig dat mensen die apparaten toch blijven kopen, terwijl iedereen eigenlijk weet dat het niet gaat werken.

 3. Ik heb (lang) niet het hele stuk gelezen, maar het lijkt me dat dit net zo’n verkooppraatje is als wat je normaal hoort. Wanneer je fietst heb je een bepaalde weerstand, waarbij een bepaald energieverbruik per kilometer hoort(overigens van meer factoren afhankelijk). Lichaamsvet heeft een bepaalde calorische waarde, en volgens de wet van behoud van energie moet je dus een bepaalde hoeveelheid vet per bepaalde afstand verbranden. Het cortisol-hormoon zorgt er alleen voor dat je lichaam het signaal krijgt om meer te eten dan normaal. Een onnodige prikkel dus, welke ik met gemak kan onderdrukken. Ik weet zeker dat ik niet de enige ben.

  Ook zeg je dat mensen niet gemaakt zijn om uren achter elkaar te rennen. Korte intensieve inspanningen sluiten dus beter aan bij de natuur van de mens. Echter, mensen zijn zo gemaakt om zo min mogelijk energie te verbranden. Aangezien mensen dus gemaakt zijn voor korte intensieve inspanningen, is het lichaam gemaakt om zo min mogelijk calorieën te verbranden bij korte intensieve handelingen. (Logische biologie; Voor het verbranden van calorieën heb je eten nodig –> eten is schaars).

  Misschien heb ik het fout, ik hoor graag een onderbouwing.

 4. Vind het wel een belachelijk lang stuk over de ‘stroomstootjes’ dat is toch algemeen bekend.. en om er dan zolang over door te zeveren… na 2x hetzelfde verhaal begreep ik het al wel.. heb het liever erover welke trainingsapparaten (dus bijv 5 minute shaper etc) WEL werken.. hebben mensen meer aan als een bijna 7 minute film over wat niet werkt! leek me dat dat immers de vraag ook was.. wat werkt WEL als je dan toch een apparaat wil gebruiken

 5. Ben het met Guilly eens, leuk verhaal maar weet nog niet wat ik moet doen. Overigens werkt die link niet, daar zou ik misschien wel wat aan hebben.

 6. Ok…..en welke apparaat werkt echt wel?

Geef een reactie