#FitMom: 100 days of dedication voor mama’s

Delphine Steelandt heeft een eigen sportschool en ontwikkelde workouts voor ouder en kind. Deze zijn zo succesvol dat het tijd was om er een boek over uit te brengen, zodat je deze workouts ook thuis kunt doen. In #FitMom, In 100 dagen fit met je kid, neemt Delphine je mee op sleeptouw. Het resultaat: meer quality time met je kind en een fitter, strakker en gezonder lijf.

In dit artikel:

 

Delphine Steelandt runt sinds 2013 samen met haar partner en ouders de fitnessclub Vip-Fit in het West-Vlaamse Moere. Al vanaf haar veertiende geeft ze groepslessen schoolt zich bij, niet alleen in België, maar ook in het buitenland. Toen ze beviel van haar zoon Marcel zocht ze een activiteit om samen met de baby te doen, omdat ze graag zoveel mogelijk tijd met hem wilde besteden. Ze kon dat niet vinden en besloot zelf workouts te ontwikkelen voor ouder en kind, van baby’s tot pubers. De moeders trainen zo hun lichaam en de kinderen ervaren het als een spel. Samen spelen is aandacht geven en een mooie manier om je kind beter te leren kennen. En dat je lichaam er fitter en strakker van wordt is mooi meegenomen.

In 100 dagen je fitte lichaam weer terugvinden

In het boek neemt Delphine je honderd dagen lang mee op sleeptouw om samen te knallen. In #FitMom – In 100 dagen fit met je kid ga je in 100 dagen en in 3 fases op zoek naar dat fittere lichaam. Want, zo zegt Delphine, het is er echt nog en het heeft veel zin om zich opnieuw te laten zien! Hoe? Aan de hand van een weldoordacht en haalbaar programma dat langzaam wordt opgebouwd. Delphine creëerde zestig oefeningen, evenveel inspirerende gerechten en een heuse 100 Days of Dedication-voedingstabel. Je zult je steeds beter voelen naarmate je vordert met het boek en de band met je kind(eren) wordt steeds hechter. Win-win.

Eerste stap: de basis

In het boek schrijft Delphine als eerste over de basis van een fitte levensstijl en gezonde voeding op basis van ‘de voedingsdriehoek’ die in 2017 werd voorgesteld door het Vlaams Instituut Gezond Leven. Deze plaatst plantaardig en puur eten boven dierlijke en sterk bewerkte producten. Bovendien eten we de hele dag door en meer dan nodig, daarom wordt er ook aandacht gegeven aan portiegroottes, plannen van de maaltijden en aankopen van voeding. Zo heeft het Vlaams Instituut Gezond Leven niet alleen een voedings-, maar ook een bewegingsdriehoek. De slogan ‘Zit minder stil en beweeg meer’ sluit volgens Delphine precies aan bij hun programma: zitten, staan en bewegen veel meer afwisselen.

Jouw leidraad: 100 DOD-voedingstabel

Het programma is opgebouwd uit drie fases: vetverbranding, opbouwfase en de onderhoudsfase. Jouw leidraad op het gebied van voeding is een overzichtelijk voedingstabel onderverdeeld in eiwitten, koolhydraten, groenten, smaakmakers en dranken en de producten die je tijdens deze 100 dagen niet eet. Vanaf de derde fase wordt er een cheatmeal ingebouwd: een maaltijd waarbij je mag eten wat je maar wil. Omdat eiwitten helpen bij afvallen ga je tijdens deze 100 dagen je inname van eiwitten verhogen. Maar er wordt ook gelet op het ontzuren van het lichaam. Misschien herken je wel dat je echt hard sport en je goed op voeding let, maar het afvallen toch niet wil lukken of je komt steeds snel weer aan. Dan kan het zijn dat je lichaam verzuurd is en is het goed om eerst het zuur-base-evenwicht in je lijf te herstellen. Want een verzuurd lichaam kan niet goed afvallen. Samen met een expert op dit gebied legt Delphine in dit boek uit hoe dit precies werkt en wat je kunt doen om het evenwicht weer te herstellen.

Workout voor jou en je kids

Ook Delphine heeft een periode minder goed in haar vel gezeten. Tijdens een van haar opleidingen in Parijs kwam ze 26 kilo aan. Ze raakte verslaafd aan suikers en ongezonde vetten. Juist daardoor ging ze opnieuw bijscholingen volgen tot voedingsdeskundige en specialiseerde zich in raw- en superfoods. Samen met haar vriend vond ze uiteindelijk een succesformule om een leven lang fit en gezond te blijven, 100 Days of Dedication. Nadat ze in 2015 een zoon kregen ontstond het idee voor Mama-Baby-Fit voor jonge moeders die samen met hun baby willen werken aan een nieuw lichaam. Hierbij gebruiken ze geen gewichten, maar wel de eigen baby om hun rug, buik en bekkenbodemspieren te versterken.

In het boek volg je een programma op basis van vijftig oefeningen met je kinderen (van 0-10 jaar), tien oefeningen voor wat welverdiende me-time, het voedingstabel en zestig gemakkelijke (en kidsproof) recepten.

Share:

Geef een reactie