De Gelukspiramide: voor een energiek leven!

De Gelukspiramide, voor een energiek leven zonder gezanik en gezeur, is een inspirerend boek geschreven door health coach en NLP-trainer Amber Albarda en psychologie expert en NLP-trainer Cathelijne Wildervanck. Het doel van dit boek? Weer vitaal en bruisend door het leven gaan!

In dit artikel:

 

De Gelukspiramide gaat over letterlijke voeding (wat stop je in je mond), maar ook over de spreekwoordelijke ‘wat haal je je in je hoofd’? Wat gebeurt er van binnen allemaal wat je uitput of juist energie geeft, waar je wakker van ligt of juist heerlijk op slaapt. Wat doen mensen, je omgeving, je voeding, je slaap, je keuzes allemaal met jou? In positieve en minder positieve zin? Dat ga je in dit boek onderzoeken. De Gelukspiramide helpt je dan ook in zes stappen je brein te (her)ontdekken, te resetten en je lijf een nieuwe energieboost te geven.

Hoe?

Aan de hand van praktische oefeningen, makkelijk toepasbare tips en smakelijke Geluksrecepten nemen Amber en Cathelijne je mee in hun kennis en ervaring. Zo ga je zelf ervaren welke invloed de zes treden (slaap, voeding, beweging, gedachten, relaties, keuzes) op jouw body & mind hebben. Een druk bestaan hoeft namelijk echt niet automatisch te betekenen dat je energie in het doucheputje verdwijnt! Maar hoe herontdek je het geluk in je leven en krijg je het vuurtje weer aan als je heel druk bent?

Herken je dat het leven soms niet meer zo vanzelf lijkt te gaan. Wat was het ook alweer waar je vroeger je bed voor uitsprong? Waar is al die bruisende energie toch gebleven? Kom jij na een dag werken ook vaker moe dan vrolijk en energiek thuis? Werk, gezin, relaties, sporten, hobby, koken, zelfontplooiing, het huishouden… Hoe houd je al die ballen in de lucht op een manier dat het ook nog leuk blijft?

Knal jij met passie door het leven?

De auteurs Amber en Cathelijne moesten beiden zelf door een dal van een burn-out. In de zoektocht naar de oplossing bekeken ze het eerst ieder vanuit hun eigen vakgebied. Cathelijne vanuit de (neuro) psychologie en Amber vanuit haar voedingsachtergrond. Dit leverde ze veel mooie inzichten en doorbraken op, maar pas toen ze aantekeningen gingen vergelijken en elkaars ervaringen en vakgebied daarnaast ook in de praktijk gingen brengen, gebeurde er iets bijzonders: één en één werd drie. Alleen de psychologische kanten van vermoeidheid en energie bleken net niet genoeg, en alleen goede voeding maakt ook niet dat je ineens vol passie door het leven knalt.

Als ik…. dan… Stop met excuses

De auteurs vertellen dat het resultaat vanaf dat moment spectaculair was. De formule voor een energiek en blij leven zonder al te veel zorgen, gezanik en gedoe was geboren. Daarom schreven ze hier een makkelijk en praktisch stappenplan voor. Zodat je weer teruggaat naar een bruisend en energiek leven waar je zelf de regie over hebt. Zodat je niet meer hoeft te zuchten: ‘als mijn kinderen groter zijn, als ik geen hypotheek zou hebben, als mijn man wat leuker zou doen, als ik wat meer energie had, als, als, als’. Ook jij kunt NU je passie en energie terugvinden om het leven te leven dat bij je past. Om de man of vrouw te zijn die jij wilt zijn. Niet degene die je bent geworden door de routines, beperkingen, keuzes uit het verleden, regeltjes of de mensen om je heen.

Stap voor stap en niet alles in één keer willen veranderen

Via het boek ga je eerst werken aan het fundament: de onderste drie treden van de piramide: slaap (met stip op nummer 1), voeding en beweging. Daarna onderzoek je jouw gedachten (goede brein hygiëne noemen de auteurs dat), je relaties en ga je vanuit daar andere keuzes maken. Het fijne aan dit boek is dat Amber en Cathelijne aan alle informatie ook praktische oefeningen hebben toegevoegd, zodat je ook daadwerkelijk iets gaat veranderen. Daarnaast werken ze met ‘kaasschaaftips’: tips die laagje voor laagje afpellen. Hierdoor is alle stof niet overweldigend, maar doe je het echt stapje voor stapje.

Natuurlijk staat het boek ook vol met smakelijke en gezonde zoete recepten zoals rauwe limoentaart, pindakaas mueslirepen of peanutbuttercups. Hartige recepten ontbreken uiteraard ook niet, denk bijvoorbeeld aan vegetarisch linzenbrood of vegetarisch gehaktbrood, Shakshuka op z’n Italiaans, Miso groentesoep of heerlijke bloemkoolpizza.


De Gelukspiramide, Voor een energiek leven zonder gezanik en gezeur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share:

2 comments

  1. Hij, leuk te horen dat ik niet de enige ben met twijfels over mijn zelfbeschikking. Ik eet dan wel veel dadels en gips, maar ik lijk nog steeds wel een beetje op een loodklopper uit 1860. Dankzij deze site heb ik wel meer zelfvertrouwen en durf ik weer wat vaker chagrijnig te kijken zonder dat ik me schuldig voel of dat ik me angkders voordoen dan dat ik me voel of zie of daarover twijfel. Dankjewel!

  2. Klopt.
    Ik ben de wederhelft van Willemien sinds ze mij pijpte op de schietvereniging terwijl ze getrouwd was met Henk den Exter.
    Nu zij dadels en gips eet is er echt aanzienlijk veel verbeterd. Hoewel ze nog wel naar een Arabier ruikt en vaak sisgeluiden maakt naar kantoniers wil ze nu vaker zonder een borgstelling geld aan mij lenen. Door die economische vrijheid voel ik me vrij om met kikkers te gooien wat natuurlijk een direct positief effect geeft op deurwaarders

Geef een reactie