Flessenwater, leiding water of toch maar filteren? Alles over gezond water.

Er is de laatste tijd veel te doen omtrent water. Het flessenwater is niet aan te slepen bij de supermarkten, je kunt tegenwoordig bijna overal waterfilters kopen, en de bekende van oorsprong Iraanse arts “Dr. Batman” (Dr. Fereydoon Batmanghelidj) heeft diverse boeken geschreven die alleen maar over water gaan. Wat voor water kun je het beste drinken? Kun je ook gewoon leiding water drinken? Moet je water filteren? Moeten filters echt zoveel geld kosten en wanneer krijg je waar voor je geld? Ik wil graag mijn visie met je delen.

Waarom water drinken zo belangrijk is

Je lichaam bestaat voor meer dan 75 procent uit water en heeft de hele dag vocht nodig zodat je organen, weefsels en cellen altijd voldoende gehydrateerd blijven. Bij een gezonde vochtbalans kunnen afvalstoffen ook efficiënt worden afgevoerd, zowel via het transpireren van de huid als via de urine. Omdat water drinken zo’n fundamenteel onderdeel is van je gezondheid kun je jezelf wel voorstellen dat het zeker uitmaakt wat voor water je drinkt, want al je lichaamscellen maken gebruik van het water dat jij kiest om te drinken.

Het beste water komt uit de natuur

In mijn visie is het beste water ‘spring water’, ofwel natuurlijk bronwater. Dit is water dat honderden tot duizenden jaren lang door de natuur is gefilterd. De natuurlijke waterbron waar dit water vandaan komt ontstaat als water door diverse bodemlagen heen sijpelt totdat het op een onverzadigbaar stuk grond terecht komt. Op deze plek ontstaat vervolgens een stroming, en door de druk die daarbij wordt opgebouwd komt het water weer naar buiten, en zo vormt zich een waterbron. Doordat dit water talloze jaren lang langzaam door de aarde is gefilterd is het nooit blootgesteld aan onze huidige verontreiniging, en daarom is dit het meest pure water. Daarnaast is natuurlijk bronwater rijk aan mineralen, zoals bicarbonaat, sodium, calcium, magnesium en zwavel.

Een ander groot voordeel van natuurlijk bronwater is dat deze meestal een pH waarde heeft die licht basisch is, dus met een waarde tussen de 7.35 en 7.45, al hangt dit wel af van de bron waar je het water vandaan haalt. Maar de allerbeste reden om natuurlijk bronwater te drinken is misschien wel dat het zo ontzettend lekker is. Geen enkel water, of het nu uit de kraan komt of uit de fles, haalt het bij de schone en frisse smaak van natuurlijk bronwater.

Het grootste probleem van natuurlijk bronwater is echter dat je het bij een natuurlijke waterbron moet gaan halen. Zowel in Nederland als in België bevinden zich diverse natuurlijke waterbronnen die over het hele land verspreid zijn en waar je zelf water kunt gaan halen. Maar niet iedereen woont dicht bij een natuurlijke waterbron, en zelf water halen bij de bron is ook niet voor iedereen even praktisch of haalbaar. De betere natuurvoedingswinkels en waterwinkels in grote steden verkopen ook natuurlijk bronwater in een glazen fles (nooit in plastic kopen!), maar dat past niet binnen ieders budget.  Als gevolg daarvan houden de meeste mensen het maar bij flessenwater uit de supermarkt of ze drinken gewoon kraanwater, want dat is direct voorhanden, wordt goed gecontroleerd en maakt niet ziek. Althans, dat denken we…

De gevaren van flessenwater en kraanwater

Veel mensen zijn van mening dat mineraalwater uit de supermarkt gezonder is dan leiding water, maar zij beseffen niet dat ongeveer 40 procent van al het water dat je in de supermarkt kan kopen eigenlijk gewoon kraanwater is. Bovendien bevatten veel soorten flessenwater meer ongezonde stoffen dan je voor mogelijk zou houden, zoals uit een Amerikaanse test bleek waarbij ruim 100  merken flessenwater (inclusief de A-merken die je ook in Nederland en België kunt kopen) werden onderzocht. Buiten al deze gezondheidsaspecten is dit ‘veredeld kraanwater’ vaak ook een enorme aanslag op je portemonnee, om nog maar niet te spreken over de flinke milieubelasting die al die plastic flessen en kartonnetjes met zich meebrengen.

Maar ook kraanwater is niet altijd een gezond alternatief. Alhoewel Nederlands kraanwater aan strenge eisen moet voldoen bevat 20% van al het Nederlands leidingwater nog steeds chloor, en in België bevat zelfs vrijwel al het kraanwater chloor. Daarnaast hebben vooral oudere huizen in Nederland en België loden aanvoerleidingen en/of binnenleidingen, en daarvan is bekend dat zij lood afgeven aan het drinkwater. Lood behoort tot de zware metalen en is zeer schadelijk voor onze gezondheid, vooral voor kinderen.

Het beste alternatief voor natuurlijk bronwater

Kraanwater en flessenwater zijn dus eigenlijk helemaal geen goed alternatief voor natuurlijk bronwater. Het liefst wil je water drinken dat puurder is dan kraanwater/flessenwater en dezelfde eigenschappen bezit als natuurlijk bronwater, zoals veel mineralen en een zuurtegraad die basisch is… maar wat is in dat geval de meest praktische oplossing en dus het beste alternatief?

Naar mijn idee is je kraanwater filteren het beste alternatief voor natuurlijk bronwater. Door te filteren haal je een groot deel van de schadelijke stoffen uit leiding water. Bovendien maken sommige waterfilters het water basisch en voegen ze talloze gezonde mineralen toe aan het drinkwater, zoals calcium, kobalt, koper, chroom, germanium, jodium, ijzer, kalium, magnesium, mangaan, molybdenum, natrium, fosfor, potassium, selenium, sodium, zwavel en zink. In een van de vorige paragrafen heb je al kunnen lezen waarom het zo goed is voor onze gezondheid dat veel van deze mineralen van nature in natuurlijk bronwater zitten.

Tegenwoordig zijn waterfilters in allerlei soorten en maten te krijgen, en ook de prijzen kunnen variëren van 25 euro tot enkele duizenden en zelfs tienduizenden euro’s. De kwaliteit van sommige (meestal goedkopere) waterfilters laat soms wat te wensen over, maar toch hoeft een goede waterfilter niet veel te kosten, en voor relatief weinig geld kun je de kwaliteit van je water al enorm verbeteren. Een goede waterfilter die wij je kunnen aanraden is de Aqualine, een betaalbare kwaliteitsfilter die het water niet alleen filtert maar ook basisch maakt. Daarnaast voegt de Aqualine talloze mineralen aan het water toe, en daarmee krijg je drinkwater met veel gezonde eigenschappen die ook in natuurlijk bronwater terug te vinden zijn. De aqualine komt in een variant van 5 liter en in een variant van 12 liter (voor je gezin).

Is het echt nodig om water te filteren?

Zoals je al eerder hebt kunnen lezen zitten er allerlei ongezonde stoffen in leidingwater. Of je al die ongezonde ingrediënten uit je kraanwater gaat filteren is uiteindelijk een keuze die je voor jezelf moet maken, maar je moet altijd in gedachten houden dat ruim 75% van je lichaam bestaat uit water, en dat al je lichaamscellen het water absorberen dat jij drinkt. Je bent niet dus alleen wat je eet, maar vooral ook wat je drinkt!

Dit is een samenvatting van het artikel “Flessenwater, leidingwater of toch maar filteren? Alles over gezond water” op de Gezonde Gewoontes ledensite, waarin je leert waarom water drinken zo belangrijk is, waarom natuurlijk bronwater naar mijn mening het beste water is, waarom flessenwater en kraanwater niet altijd even gezond zijn en welk water het beste alternatief is voor natuurlijk bronwater.

Share:

52 comments

 1. Hoi Jesse,
  Waar in Nederland weer jij bronnen te vinden? Zit er daar toevallig ook een in Zeeland of omstreken bij?
  Groetjes van Celine

 2. “… en daarvan is bekend dat zij lood afgeven aan kraanwater.”

  Die zin klopt niet. Ooit al eens een loden buis doormidden gezaagd Jesse? Dan zie je dat die aangeslagen is met kalk. Kraanwater komt dus niet in aanraking met het lood. Dus, niet zomaar klakkeloos wat schrijven Jesse. Ga eerst na of wat je rondstuurt ook klopt met de realiteit.

  Ik drink nog altijd (ongefilterd) kraanwater. De commerciële filters zijn duur en een kraanfilter wordt vaak niet goed onderhouden, waardoor het water van mindere kwaliteit is na de filter dan ervoor. Of filters van het type Brita e.d. leveren wat dat fabrikant beloofd, trek ik in twijfel. Trouwens zoveel water drink ik niet: meestal drink ik thee en dan is het water gekookt.

 3. Goedemorgen,
  Heb de nieuwsbrief net gelezen en vroeg me af van welk materiaal dit waterfilter gemaakt is, van glas?
  En ik sluit me aan bij Celine, misschien is een overzicht van natuurlijke bronnen in Nederland wel handig. Ik heb gegoogled en vond een kaartje met bronnen in Nederland op:
  http://www.geologievannederland.nl/ondergrond/afzettingen-en-delfstoffen/bronwater-en-mineraalwater
  Daar kun je alleen niet zien of je daar ook water kunt halen of niet.
  Groetjes,
  Olivia

 4. Waar kan ik de Aqualine filter kopen ? Ik heb verschillende winkels rond Brussel gecontacteerd maar niemand kan me aan die filter helpen .

  Met dank voor al uw info,
  Ghislaine

 5. Beste Jesse,

  Volgens mij is er niks mis mee met het water dat uit de kraan komt.Wordt streng gecontroleerd en voldoet aan allerlei normen.
  Jouw zorg is op zichzelf wellicht terecht maar wordt door de commerciële
  opwekking voor de aankoop van filters, jammer genoeg, minder geloofwaardig.

 6. Hallo Jesse,

  Ik heb al jarenlang een waterkan met filter van Brita en die bevalt me uitstekend. De aanschaf daarvan is niet zo’n grote aanslag op de portemonnee.
  Deze zet ik in de koelkast deur en gebruik hem ook om bv koffie te zetten of thee.
  Het water smaakt heel neutraal en de “verkeerde stoffen”worden er netjes uitgefilterd.
  Mischien meer betaalbaar?

 7. Ik heb zonet de waterfilter van Aqualine besteld in Nederland, hopelijk kan ik deze snel in ontvangst nemen en drink ik op die manier meer water en verbeterd mijn gezondheid.

  Met dank voor de goede adviezen,
  Ghislaine

 8. Dag Jesse,

  Ik lees in je verhaal dat je water aanbeveelt waarin veel mineralen zijn opgenomen. Van Luc van Oost, zie onder je rubriek “website”, leerde ik nou juist dat dat ABSOLUUT gemeden dient te worden: “Het is belangrijk om mineraalarm water te drinken, omdat de mens geen plant is en de mineralen in het water niet kan opnemen.” Lees ook svp de rest van zijn betog.

  Wie heeft er nu gelijk?

  Groeten,
  Eric

 9. Met de korting van 10 euro betaal je nog steeds 200 euro voor de 5 liter aqualine waterfilter, vind ik toch erg prijzig.

 10. Jesse, alkalisch water is helemaal niet gezond! zoek maar een op youtube!

 11. Dit is grote onzin! Kraanwater in Nederland is prima te drinken! Het wordt strenger gecontroleerd dan bronwater (waar helemaal geen eisen aan worden gesteld) en zelfs mineraalwater (waar soms te veel mineralen in zitten en bovendien ook minder op wordt gecontroleerd)! En die filters zijn hartstikke duur, dat kunnen de meesten van ons werkelijk niet betalen, want je moet ze iedere maand vervangen en ik geloof dat die dingen 15 à 30 euro p.s. zijn. Blijf dus maar gewoon lekker kraanwater drinken, haha. Het meeste gebottelde ‘bronwater’ in Nederland komt toch uit de kraan (denk vooral aan huismerken) !

 12. Jammer dat de in het artikel genoemde waters niet meer verkrijgbaar zijn. Zal wel een reden hebben, toch?

 13. De aqualine is weer te koop voor 175 euro. Nu zelfs het rivm zich zorgen maakt over de kraanwaterkwaliteit, ga ik er toch eentje aanschaffen …

 14. Water in NL wordt zeker gecontroleerd, maar die controle houdt in dat er standaard analysepakketten worden uitgevoerd, waarbij de meest voorkomende chemische en microbiologische parameters worden bepaald. Dit zijn de stoffen die volgens de NEN moeten worden uitgevoerd. Indien de parameters lager zijn dan de norm, voldoet het water als zijnde drinkwater. Dit wil niet zeggen dat er geen stoffen in het water zitten die er niet in horen (zoals hormonen en cocktails van pesticiden/herbiciden enz). En nee deze stoffen kan je er niet uit halen door het water te koken (zoals eerder aangegeven door “l-a”). Tip voor mensen die water koken voor thee; Victor Schauberger. Nog een reactie op de loden leidingen bedekt zijn met een laag calcium: vooral ‘s ochtends voor het eerste gebruik het water flink laten doorspoelen, want ‘s nachts percoleren wel degelijk metalen waarvan de buizen zijn gemaakt in het water ongeacht de coating van calcium.

 15. Hey Peter, waar is de Aqualine te koop voor die prijs?

  Alvast bedankt!
  Groetjes, Veerle

 16. De Aqualine waterfilters zijn gewoon via de importeur Trade Line in Hilversum te bestellen (www.tradeline.nl) ik heb de kortingscode ‘Jesse van de Velde’ gebruikt en kreeg inderdaad de € 10 korting.

 17. Die Aqualine 5 uit jouw artikel is hartstikke duur in vergelijking met kraanwater. Maar in vergelijking met flessenwater is elk product al snel goedkoop 😉
  Zegt die vrouw die ik aan de telefoon kreeg, als ik hem te duur vind, dat ik ook een ionizer voor onderweg kan uitproberen. Heb ik meteen de AlkaSportZ gekocht. Die neem ik elke dag van en naar mijn werk mee in de auto. Die is stukken goedkoper! Gaat natuurlijk minder in, dus moet je wel wat vaker vullen met kraanwater, maar voor het prijsverschil heb ik het er wel voor over. Voor mij dus geen plastic flessen meer. Bedankt Jesse, voor dit artikel!

 18. Hallo allemaal,

  Jesse bedankt voor dit artikel! Ik heb een jaar geleden zo’n Aqualine aangeschaft. Behalve dat het gefilterd en gemineraliseerd is, is het ook nog eens heerlijk water. Wat gebeurde er deze week? Ik wilde mijn filter vervangen, en dat filter heb ik via dezelfde website besteld. Ik heb opnieuw de code jessevandervelde ingevoerd, en nu kreeg ik op mijn filters ook opnieuw 10 euro korting. Dat is nog eens top! Dus bij deze Jesse: voor de tweede keer bedankt!

  Groetjes, Steven

 19. Filtert de Aqualine ook medicijnresten uit het drinkwater?

 20. Interessant stuk Jesse, top.
  Dank je wel voor de tip Marcel, om voor de AlkaSportZ te gaan. Handig.
  Heb hem wel inmiddels aangeschaft.

 21. Heel vreemd dat er nergens een specificatie is van welke stoffen dat filter nou uit het water filtert… Lijkt me essentiële informatie.

 22. Filteren van kraanwater is op zich onvoldoende voor gezondheid bevorderend water.
  Daarnaast moeten minimaal bicarbonaten worden toegevoegd.
  Vooral nodig na het bereiken van de 40-jarige leeftijd.
  Persoonlijk ben ik daardoor blijvend genezen van jicht en diabetes 2.

 23. Zolang de reguliere media maar blijft roepen dat ons kraanwater veilig is, moeten we daar maar in geloven. Ik zou graag een maandelijkse update willen zien van de testrapporten van mijn waterleiding maatschappij omdat ik laatst las dat ze toegeven dat het kraanwater van “wisselende” kwaliteit is..
  Ik heb zelf een Brita waterfilter maar denk dat de filtercapaciteit daarvan minimaal is.

  Het Aqualine model ziet er interessant uit, maar vind de prijs een beetje hoog. Heeft er iemand ervaring met een British Berkefeld waterfilter? Deze maken gebruik van Keramiek voor de deeltjes tegen te houden en actieve kool. Het enige nadeel is dat dit filter geen gebruik maakt van mineralen, maar daartegen krijgen we die door middel van ons voedsel toch wel binnen.

 24. Zou kalk in de bron water veroorzaken vorming nier steen?

 25. Jammer dat kritiek hier niet op getolereerd wordt. Een volledige post waarin ik uit de doeken doe waarom deze post niet zo objectief is, is blijkbaar nooit verschenen. Of hij doet er meer dan 24u over om online te komen. Vertrouw niet alles wat je leest.

  Doe research naar de EWO Vitality Filter en je zal merken dat veel verschillende bronnen een positief verhaal vertellen. Dat vertrouw ik dus wel.

 26. Actief kool!

  Ik gebruik al meer dan een jaar actief kool.

  Supergoedkoop en SUPERzuiverend!

  Kan je online kopen (in België op Acaza (.be) te verkrijgen…

 27. Dit is het grootste onzin verhaal wat er bestaat..kraanwater ics vele malen beter dan bronwater..want daar zitten nog opgeloste stoffen in…dit verhaal is dus maar gedeeltelijk waar. Kraanwater in nederland is het zuiverste wat er is
  Laat je echt maar ens voorlichten door een wTer fabriek
  Zelfs chemische fabrieken hebben beter water dan bronwater.

 28. Ik heb het water getest in Limburg, Ik kom uit op een zuurgraad (PH) van 6,7 en dat is niet goed voor je gezondheid.

  PH onder 7 = Is slecht
  PH van 7 = Neutraal
  PH van 7,8 = Optimaal

  Het water in Nederland is goed maar niet wat wij mensen nodig hebben.
  Koop een PH meter, En meet je eigen kraan water.

  Sinds ik mijn eigen water filter van regenwater heb ik geen lichamelijke klachten meer 😉

 29. Gelukkig hebben wij al een apparaat wat ons kraanwater zuiver maakt.
  Ik heb dit apparaat gekocht bij schoon water expert , en wij zijn hier erg tevreden over

 30. Sophie, kun je alsjeblieft vertellen hoe je water zuivert met geactiveerde kool?

 31. U informeert mensen over water terwijl uzelf het fijne er niet van af weet. Wij nemen mineralen uit water nauwelijks op. Uit m’n hoofd rond de 5%. Het is geen organische verbinding. Je haalt je mineralen uit je voeding. Bijna alles wat er in het water zit is dus extra belasting voor lichamelijke filters. Hoe lager het droogrestresidue des te beter en puurder het water. Koop een reverse osmose apparaat als je zeer zuiver water wilt drinken dat is het enige relevante apparaat. En vwb de ph als het maar rond de 7 zit zou ik me niet te druk maken. Eet sowieso zo veel mogelijk alcalische voeding ( zoek op internet naar een zuur/ base voeding lijst). Ik weet dat ik me nu ook als de zoveelste schreewlelijk gedraag met een mening, maar mensen aub denk een beetje na voordat je wat roept.

 32. hoi Jesse,

  wat denk jij wat het handigste is om je water met je mee te nemen voor onderweg? want dat is iets waar ik altijd mee zit. Glas is lastig en gevaarlijk, plastic ongezond vooral als het heet wordt.
  daarna had ik “gezonde”opvouwbare flesjes van soort aluminium denk ik maar het probleem daarvan is dat ze niet “lekdicht” zijn.
  dus wat zou jij aanraden om mee te nemen wat gezond is en ook nogeens lekdicht .

  alvast bedankt voor je reactie,
  liefs Rosa

 33. Beste Jesse,

  Waar zijn de natuurlijke waterbronnen in Nederland?

 34. Ik gebruik een beker de Alkalizer95 Maxx die het water alkalisch maakt tot 9.5pH max. De beker kan ik overal mee naar toe nemen en vullen met kraan water of fles water. De beker voegt automatisch natuurlijke mineralen toe die nodig zijn. Het mooie is de beker is geheel filter vrij en heeft een levensduur van 2 jaar !

 35. Hoi Jesse, ben me aan het verdiepen in waterfilters. Jouw aanbevolen systeem is iets wat je op het aanrecht plaatst en ik geloof zeker dat het een goed filter is! Heb je ook een aanrader voor een filter onder het aanrecht met apart kraantje?

 36. wat gebeurd er met kraanwater nadat je de kraan uit doet?

 37. Het kraanwater in Brabant en Limburg is in principe bronwater. Het komt uit aquifiers op zo’n 100m diepte. Het water wat hier uit gepompt wordt zit al honderden zoniet duizenden jaren in de grond. De verticale hydaulische snelheid is verwaarloosbaar met de horizontale. Het grondwater in Zuid-Nederland wordt gevoed door het regenwater in de Ardennen. Dezelfde bronnen als Spa! Er is dus helemaal niets mis met het kraanwater. Het ondergaat ook dezelfde behandeling als Spa. Het wordt belucht, stroomt door bezinkingsbakken, wordt gefilterd, etc, etc. Ook de loden leidingen zijn verwaarloosbaar. In Nederland zijn er nauwelijks nog loden leidingen.

  Ander ding: als geschreven wordt: calcium, kobalt, koper, chroom, germanium, jodium, ijzer, kalium, magnesium, mangaan, molybdenum, natrium, fosfor, potassium, selenium, sodium, zwavel en zink, dan moet de schrijver beseffen hij/zij kalium hetzelfde is als potassium en natrium hetzelfde is als sodium. Germanium komt niet in grondwater noch in leidingwater voor.

  Niet al het bronwater is gezond. Soms zitten er veel te veel mineralen in. Dan smaakt het ook niet zo lekker.

  Het is eigenlijk volstrekt idioot om anno 2016 in NL water uit een flesje te drinken en daar meer voor te betalen dan een liter benzine. Maar de bronwaterfabrikanten vinden het prachtig.

 38. Wat heb ik toch een hekel aan blogs.

  De onwetendende mens verspreid leugens op internet over zaken waarover die noch de middelen noch de kennis heeft. En aangezien hier een kortingscode aan vasthang kun je wel zeker zijn dat deze persoon een vergoeding krijgt voor alle doorverwezen klanten.

  Over het onderwerp;
  KRAANWATER: Ik vertrouw geen kraanwater. Dit water wordt zwaar chemisch behandeld om drinkbaar gemaakt te worden.
  Zaken zoals oestrogenen, herbiciden, fungicides, pesticiden en reststoffen van medicijnen zijn zelfs na “zuivering” te vinden in je kraanwater en zelfs een overprijsde filter zal hier niets aan veranderen.

  FILTERS: Deze dingen voegen mineralen toe aan je water. Waar komen deze mineralen überhaupt vandaan? Een industrieel proces heeft deze in een plastieken cartridge geduwd en perst de mineralen er weer uit wanneer je water toevoegt. Dat klinkt naar mijn weten niet natuurlijk of gezond.
  Sterk gemineraliseerd water mag bovendien niet gedronken worden door zuigelingen en niet dagelijks gedronken worden door volwassenen.
  De hand van de mens voegt meestal niets goed toe wanneer het gaat over voeding of water (denk daarover maar eens na), daarom stel ik voor filters te vermijden.

  PLASTIC:
  Plastic laat slechts schadelijke stoffen los in water onder bepaalde temperaturen en omstandigheden, of wanneer het water al voor een erg lange tijd gebotteld staat.

  NATUURLIJK WATER:
  Ik stel voor te kiezen voor natuurlijk bronwater, en hierbij te kiezen voor een bron zo ver mogelijk van industrie en (lucht)verontreiniging.
  Wanneer het op voeding en water aankomt, is de natuur voor mij nog steeds de meest betrouwbare speler.

  GEZONDHEID:
  Over het algemeen zal men hier wat meer voor betalen, maar gezondheid is vergankelijk. Spendeer nu wat meer aan kwaliteitsvoeding en spendeer later op doktersbezoeken en hospitalisaties.

  PH-WAARDE:
  Water heeft van nature een hoge pH-waarde wat gunstig is voor het lichaam en haar zuurbalans. Wanneer je echter elke dag verwerkte voeding (voorverpakt broodbeleg, geblikt eten, chemische E-nummers) vinaigrettes, besproeide groenten en fruit e.d. eet, is dit voordeel al snel ongedaan gemaakt.
  Wie deze zaken al mijd zal wel de voordelen genieten.

  SUGGESTIE:
  Ik ben een student van 19 jaar en ben op heen enkele manier uit op geld (in tegendeel tot de maker van deze pagina).

  Ik raad Lifjalla bronwater uit. Dit water is afkomstig uit het ongerepte Ijsland en werd door de natuur gefilterd na een jarenlang proces.
  Bij het produceren van dit water kwamen er geen chemische of mechanische toevoegingen of onttrekkingen bij te pas.
  Bovendien heeft het water een pH-waarde van 8.2 en een lage mineralisatie (zoals de natuur het bedoeld heeft).

  Deze zijn (voor zover ik weet) te vinden in de BioPlanet en vaak ook bij kleinschalige biowinkels of -landbouwers en zijn te verkrijgen in versies van 10L en 5L.
  Dit wordt verpakt in een plastieken zak (met doos) waaraan een kraantje hangt.
  Door de compacte en recycleerbare verpakking draagt het merk ook bij aan een lagere ecologische voetafdruk.

  ONBETROUWBARE BLOGS
  Neem niet zomaar klakkeloos over wat je op internet (en ZEKER niet op een blog van iemand zonder professionele educatie) leest en doe je EIGEN ONDERZOEK!

 39. De Aqualine systemen hebben niet eens lab analyses betreffende hun filtering van verschillende stoffen.
  Fijn dat ze mineralen toevoegen aan (misschien nog) vervuild water, pffff.
  Aqualine dealers en Koreaanse leverancier weten niet eens wat er gefilterd wordt.
  Dit is geen waterfilter als je niet kan vertellen wat er gefilter wordt, zeer slechte zaak.

 40. Vertrouw nooit iemand die meent kennis te hebben over chemie, terwijl hij zich niet realiseert dat “sodium” en “natrium” hetzelfde is…

 41. de eisen die de overheid aan drinkwater stelt laat ook te wensen over. Zo wordt F fluoride toegestaan tot 1,1 mg/l. bij een gebruik van 2 l per dag zou je dus een dubbele dosis binnen kunnen krijgen. Waterbedrijven die zeggen dat fluoride van nature voorkomt zijn dus niet juist op de hoogte, het is een chemische stof die met name door de industrie in het water is gekomen.
  Bar Le Duc heeft een gemiddelde van F <0,1 mg/L.

 42. Toen ik in Schotland woonde heb ik water gedronken van een bron in een diep bos waar geen vervuiling was van auto’s. En andere nitraten.k moet toegeven dat het beste water was dat ik ooit gedronken heb.

 43. In heel veel nieuwbouw huizen worden plastic waterleidingen gebruikt en bij onze verbouwing is alles vervangen voor plastic tyleen leidingen (ik wist niet dat het bestond en ik kwam er pas achter toen alles dichtgestuct zat) .
  Zit ik zo op te letten dat we niet alles uit plastic eten en bewaren, heb ik ineens plastic leidingen. Nu heb ik gegoogled en koper is ook niet schade vrij. Rvs is het beste alternatief, maar wordt zelden gebruikt.
  Is dit niet heel zorgelijk. Het lijkt ook of echt niemamd er rekening mee houdt.
  Werkt een filter ook tegen de stoffen die de leidingen aan je water meegeven?

 44. Beste Jesse,

  Jammer dat je in je vergelijk geen vitaliser aan de kraan of op de waterleiding voor het hele huis hebt meegenomen.
  Zelf heb ik al jaren een vitaliser aan de kraan die de structuur van het water reset en zo er weer levenskracht geeft. Veel makkelijker en kleiner dan een filtersysteem.

  Hartegroet, Heleen

 45. Ik vind jammer dat Jesse geen enkel antwoord geeft op de verschillende reacties op zijn artikel.
  Lekker makkelijk gebruik maken van zijn “betroubare” imago om reclame te maken voor een product, en verder geen aandacht meer geven aan de vragen en belangrijke kritiek daarover. Al zou dat geen deel maken uit de afspraak met Aqualine, dan tenminste uit respect voor zijn oprechte lezers

 46. Jesse komt best onbetrouwbaar over zo.. aangezien die sinds 2012 geen enkel antwoord heeft gegeven. Jammer.

 47. Dit zijn de kwakzalvers en valse profeten. Puur geld en commissie. Het is net Mcdonalds. We maken iets lekker maar verspreiden gif.
  Succes met je eigen onderzoek en wordt wakker!

 48. hOur company provides herbal general health products. Look at our health contributing website in case you want to improve your health. Our company offers herb-based non prescription products. Visit our health contributing portal in case you want to feel better. Our company offers a wide variety of non prescription drugs. Visit our health portal in case you want to strengthen your health with a help health products. Our company offers herb-based weight loss products. Look at our health contributing site in case you want to look better. Our company offers a wide variety of non prescription drugs. Visit our health website in case you want to to improve your health with a help generic supplements. Our company provides herbal health products. Look at our health contributing portal in case you want to strengthen your health.
  Our company offers general health products. Take a look at our health contributing portal in case you want to feel healthier. Our site offers a wide variety of non prescription drugs. Visit our health site in case you want to strengthen your health with a help of general health products. Our company provides herbal health and related products. Take a look at our health contributing portal in case you want to look healthier. Our company provides a wide variety of health products. Look at our health contributing portal in case you want to look better. Our company provides safe healthcare products. Look at our health contributing portal in case you want to look better.

 49. Hoi jesse
  Dank je wel voor dit artikel!
  Alle mensen die niet twijfelen aan de drinkwaterkwaliteit in Nederland raad ik aan om eens te googlen op genx
  Dit zeer kankerverwekkende goedje mag tegenwoordig (max 5 kg) gewoon legaal in de merwede geloosd worden!
  En uit die rivier geef ik helaas mijn kinderen te drinken!

Geef een reactie