Gefermenteerde konijnen faeces voor gewichtsverlies en DNA regeneratie

Dat konijnen niet alleen heerlijk zijn om mee te knuffelen maar ook op een andere manier nuttig kunnen zijn voor onze gezondheid blijkt wel uit wetenschappelijk onderzoek, want nog niet zo lang geleden is ontdekt dat konijnen faeces (in de volksmond beter bekend als konijnenkeutels) voordelen voor zowel gewichtsverlies als regeneratie van ons DNA heeft.

konijnenkeutelsVorig jaar kwamen wetenschappers tot de ontdekking dat de 294-base-pair (bp) mitochondrial DNA (mtDNA) in konijnen faeces een positief effect heeft op de regeneratie van ons DNA (DeMay et al., 2013). Dit is een bijzondere ontdekking, want bij DNA regeneratie wordt het oorspronkelijke DNA vernieuwd of gerepliceerd en dit zorgt ervoor dat cellen, weefsels en organen zich doorlopend kunnen herstellen en vernieuwen zodat ons lichaam gezond blijft en de natuurlijke veroudering wordt vertraagd. Bij deze studie naar de effecten van konijnen faeces, waar 66 proefpersonen aan deelnamen, werd eerst zowel rauwe als gebakken konijnen faeces geanalyseerd, en daaruit bleek dat beide soorten keutels de stof 294-base-pair (bp) mitochondrial DNA (mtDNA) bevatten. Vervolgens kreeg een deel van de groep proefpersonen drie weken lang dagelijks rauwe konijnen faeces te eten, en een ander deel gebakken keutels. De controlegroep kreeg smaakloze zachte dropjes aangeboden. Aan het einde van de onderzoeksperiode rapporteerden zowel de proefpersonen die rauwe als gebakken konijnen faeces hadden gegeten dat hun huid er jonger uitzag en egaler was, terwijl de mensen in de controlegroep geen veranderingen constateerden.

Vervolgstudie bevestigt betere opname van gefermenteerde faeces

Omdat de onderzoeksresultaten naar de effecten van konijnen faeces zo veelbelovend waren werd niet snel daarna een vervolgonderzoek in Finland gestart onder leiding van professor Kanin Jätökset, waarbij bekeken werd of gefermenteerde faeces een beter effect hebben. Aan dit onderzoek deden 46 proefpersonen mee, die de gefermenteerde konijnenkeutels middels een capsule kregen toegediend. Jätökset concludeerde dat als gevolg van fermentatie de opname van 294-base-pair (bp) mitochondrial DNA (mtDNA) met maar liefst 72% vooruit ging en dat er versnelde regeneratie plaatsvond. Ook werd aan de hand van microscopisch onderzoek vastgesteld dat de huidcellen van de betrokken proefpersonen overeen kwamen met huidcellen van mensen die 15 tot 20 jaar jonger zijn. Gefermenteerde konijnen faeces lijkt dus onze huid met wel 15 tot 20 jaar te kunnen verjongen! Verder onderzoek wordt op dit moment uitgevoerd.

Konijnen faeces en gewichtsverlies

Al enkele jaren eerder werd bovendien ontdekt dat zogenaamde glucocorticoïde metabolieten in konijnen faeces de stofwisseling bij mensen tussen de 9,4% en maar liefst 17,3% kunnen verhogen (Buijs et al., 2011). Dit effect werd al na 3 dagen waargenomen, bij een dagelijkse consumptie van zo’n 250 tot 300 gram, en dat zou kunnen betekenen dat konijnenkeutels zouden kunnen bijdragen aan hetzelfde percentage gewichtsverlies per dag. Het lijkt erop dat een nog grotere dagelijkse consumptie konijnen faeces tot nog meer gewichtsafname kan leiden, maar verder onderzoek daarnaar is nog nodig. Aanvankelijk wilde men dit onderzoek uitvoeren bij ratten, maar deze weigerden de konijnen faeces te eten, daarom ging men direct over op mensen en hen als proefkonijn gebruiken. Het voordeel hiervan was wel dat ook meteen enkele bijwerkingen aan het licht kwamen, zoals het feit dat sommige proefpersonen symptomen van eenzaamheid en lichte depressie begonnen te vertonen. Mogelijk kwam dit door verminderde hoeveelheid sociale contacten tijdens de onderzoeksperiode, daarom wordt nu aanbevolen om tijdens het gebruik van konijnen faeces regelmatig de tanden te poetsen.

Hoe kan ik dit thuis toepassen?

Voor maximaal resultaat is het belangrijk onderstaande instructies goed te volgen.

1. Je kunt faeces van zowel tamme als wilde konijnen gebruiken. Faeces van wilde konijnen lijkt een beter effect te hebben, waarschijnlijk omdat deze konijnen een natuurlijker voedingspatroon hebben dat beter aansluit bij de voedingsbehoeften van het konijn.

2. Konijnenkeutels kunnen zowel rauw als gebakken worden gegeten. Echter, gefermenteerde konijnenkeutels geven het beste resultaat. Klik hier voor meer informatie over over hoe je zelf kunt fermenteren.

3. Om de consumptie van rauwe konijnen faeces wat te vergemakkelijken kun je de keutels omhullen in een heerlijke cacao coating. Klik hier voor het recept.

p.s. De capsules zoals genoemd in het tweede onderzoek worden momenteel grondig getest. Naar verwachting zullen ze vanaf 1 april 2015 in Nederland verkrijgbaar zijn.

p.p.s. Disclaimer: Het eten van konijnen faeces, oftewel konijnen keutels, kan schadelijke gevolgen voor de gezondheid hebben. En kan (ernstige) ziekte tot gevolg hebben. Wij raden het eten van konijnen keutels sterk af. Jesse van der Velde en organisatie kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor de gevolgen van het eten van konijnen keutels.

Share:

37 comments

 1. Leuk! 1 april 🙂

 2. dat vind ik een goede vooral vandaag 🙂

 3. Hahaha

 4. Wow, met chocola, dat is een goede tip! Ik maak ze altijd met kokos. 😉

 5. Te gek, ik woon dichtbij de duinen. Ga straks gelijk keutelen. )))

 6. 1 apriiiiiiiiiiiiiiiillll!!!! Leuk! Héééél leuk!!!! Hahahaha!

 7. Ik ben miljonair! Ik kom duizenden konijnenkeutels tegen, tijdens mijn dagelijkse wandeling! Rauw zei je? Ik zal proberen ze niet allemaal tegelijk op te peuzelen, zodat ik na 1 april nog wat over heb voor de verkoop 😉

 8. Inderdaad een grote bijdrage .Het is feitelijk bewezen dat als je er maar genoeg van eet je daadwerkelijk een reusachtige gewichtsvermindering zult ondergaan. Ongeveer tot je geboortegewicht terug dus, dat dan weer wel ….

  Overigens heeft het onderzoeksgebied sowieso een sterke relatie met het gekeutel over superfoods.

 9. Vooral het het gegeven dat tandenpoetsen de eenzaamheid en depressie doet verminderen moet verder onderzocht. Misschien kan de GGZ oid gratis tandeborstels uitdelen in psychiatrische ziekenhuizen.
  Ik ga in elk geval even mijn tanden poetsen, dat die ik altijd extra op 1 april.

  Leuk!

 10. ja, 1 aprilvisje hé 🙂

 11. Het kan best wel en hou toch maar liever op voldoende bewegen en niet te veel eten 😉 Smakelijke groet, Tammy

 12. Was het maar zo’n feest. De obesitasepidemie oplossen door konijnenpoep.

 13. 1 april ????

 14. Hahaha, leuke 1 april grap Jesse. Ik ben daar als 3-jarig meisje al eens ingetrapt, ze zeiden dat het dropjes waren dus dat gebeurt me echt geen 2e keer!

 15. Toepasselijke naam ook: Kanin Jätökset (fins voor konijnenkeutels)

 16. Smakelijk, burb, bah, zeker beginnen op 1 april dit jaar tot 1 april volgend jaar
  Hahahaha, goed geslaagd!

 17. Hahaha! Heb het naar mijn vriendinnen gestuurd. Die zijn nu keutels aan het rapen op de kinderboerderij;-)
  Heel leuk verzonnen!!

 18. Hoop niet dat er echt mensen konijnenkeutels gaan eten :O

 19. Ik heb enthousiast heel het konijnenhok leeg gegeten, maar merk nog niks aan m’n huid.. Wat heb ik niet goed gedaan?

 20. mmm heerlijk ook met een kerriessausje, net het hok leeg geschept dus wat eten we vanavond!!!!

 21. (On)smakelijk grapje!

 22. Whahaha 1 april Jesse!!

 23. Gelukkig helpt het niet bij afvallen bij een hond, die van mij eet ze dagelijks, wel ongebakken en rauw. Leuke grap!

 24. Ik bak al jaren de stront van mijn katten, succes verzekerd, racen naar het toilet

 25. Leuk geprobeerd 🙂 Onze hondjes zijn er echter gek op, dus het zal wel ergens goed voor zijn. Ik houd het op Veluwse zwijnenkeutels (hoewel……niet goed voor de lijn!) en dit is geen grap. Per ons te koop…….

 26. Net terug van mijn ronde…ik was te laat, iemand was me voor, ALLES WEG!!!
  Alles weggegeten!!

 27. Wauw,
  Leuke 1april grap 😉

 28. Super…….was lang geleden dat ik nog zo gelachen heb!!!!!!!!!!!!!

 29. Hondendrol schijnt dezelfde effecten te geven…”smakelijk”gelachen, en dat op mijn verjaardag (ben dus wel wat gewend op 1 april)

 30. Na paardenbloembladeren, deze keer konijnenkeutels!! Vallen deze ook onder de superfoods?? Goede 1 aprilgrap!!

 31. Eetsmakelijk.
  Ik heb al 3x per dag een maaltijd op en ik ben nu al 10 kilo kwijt.
  Yes het werkt echt.

 32. hahaha 1 April!!!

 33. Het duurde even….omdat ik het pas vandaag, 03-04 gelezen heb, met veel verbazing…
  Bleek het toch een 1 April grap! Wel een goeie!

 34. Ik ben benieuwd wanneer de eerste potjes gefermenteerde konijnenkeutels op de TelSell reclames verschijnen 🙂

 35. Waar kan ik de pillen kopen?

Geef een reactie