Recept: Chocolade Rabbit Powerballs voor Pasen

Pasen komt er al weer aan en wat is Pasen zonder heerlijke chocolade paaseieren?!paaseitjes

Wie denkt dat je niet ook lekker kunt snoepen als je suikervrij eet, die heeft het mis. Deze rauwe chocolade balletjes zijn daar een heerlijk voorbeeld voor. Eigenlijk doe je je lichaam juist een plezier door ze te eten. Bijna iedereen heeft een soort haat-liefde verhouding met chocola, maar over deze powerballetjes hoef je je niet schuldig te voelen, ze bevatten velerlei voordelen. Ik ben natuurlijk erg benieuwd wat jullie van ze vinden en kijk uit naar reacties :-). Geniet ervan!

Konijnpower!

Wat heb je nodig?

 • 125 gram Medjool dadels
 • 25 gram konijnenkeutels, vers of gedroogd
 • 25 gram amandelmeel
 • 25 gram rauw cacaopoeder
 • 1 theelepel vanille extract
 • 1 eetlepel kokosrasp
 • 2 eetlepels cacao poeder om de balletjes doorheen te rollen

Bereidingswijze: Maal eerst de keuteltjes in een keukenmachine (zie foto). Ontpit de dadels, snij ze door de helft en doe dit erbij in je keukenmachine samen met de amandelmeel. Meng dit goed door elkaar.

Doe dan het cacaopoeder, vanille extract en kokosrasp bij het mengsel en meng nogmaals goed. Als je een echte zoetekauw bent, dan kun je nog een klein drupje koudgeslingerde honing toevoegen.

Haal het mengsel uit de keukenmachine en maak er mooie ronde balletjes van. Je moet ze in één keer in je mond kunnen stoppen, dus maak ze vooral niet te groot.

Rol de balletjes dan voorzichtig door het cacaopoeder. En smullen maar!

Tip: de voedingsrijke keuteltjes kun je gemakkelijk vinden in een bos of op een stuk hei bij jou in de buurt. Het mooie is dat ze onbewerkt zijn en nog alle voedingsstoffen bevatten. Je kunt ze zowel vers als gedroogd gebruiken in dit recept. Als je verse gebruikt, dan heb je wat minder dadels nodig omdat het van zichzelf al plakkerig genoeg is om balletjes van te maken. Je kunt ze gemakkelijk herkennen. Je kunt het onderstaande plaatje als voorbeeld meenemen bij de zoektocht naar deze vitaminerijke bommetjes. keuteltjes

p.s. Disclaimer: Het eten van konijnen faeces, oftewel konijnen keutels, kan schadelijke gevolgen voor de gezondheid hebben. En kan (ernstige) ziekte tot gevolg hebben. Wij raden het eten van konijnen keutels sterk af. Jesse van der Velde en organisatie kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor de gevolgen van het eten van konijnen keutels.

Share:

6 comments

 1. 1 april!

 2. Geniaal, hahaha… ik heb hem even gepikt…

 3. Originele grap, was er toch bijna ingetuind hahaha!!

 4. Ooh wat erg… Ik dacht al, dit gaat te ver… Dat durf ik niet te maken en te eten. Ik ben volledig in de keutels getrapt…

Geef een reactie