Gezond Ontbijt – 4 stappenplan voor de juiste keuze

Wat is nu een gezond ontbijt? Het is één van de vragen die ik heel regelmatig krijg. We lezen verschillende boeken, verschillende websites. En iedereen zegt iets anders. De één zegt dat je moet starten met water, de ander zegt dat je sapjes moet drinken en de laatste zegt dat je vooral een heel groot ontbijt moet eten, om je stofwisseling te verhogen.

Wat is nu waar?

In deze video geef ik je een 4 stappenplan tot een gezond ontbijt. Je ontdekt:

 • Wat ik altijd als ontbijt at (wat nogal controversieel is), waarom ik daarvoor koos en waarom jij daarvoor zou kunnen kiezen
 • Het antwoord op het ‘nuchtere maag’ verhaal
 • 4 verschillende gezonde voedingsmiddelen die je op nuchtere maag kunt eten, en hun effecten
 • Waar je absoluut altijd, iedere dag mee zou moeten starten en hoeveel je ervan moet nemen
 • Ideeën voor gezonde sapjes
 • 2 Superfoods die je aan een groene smoothie kunt toevoegen
 • Wanneer je wel en wanneer je geen fruit in een smoothie moet gebruiken
 • 2 gezonde ontbijt ‘zaden’ die je in plaats van muesli/cruesli kunt eten

Je krijgt in deze video veel ideeën voor een gezond ontbijt. Maar meer keuze mogelijkheden leiden ook altijd tot meer vragen. Kies uit deze video wat voor jou werkt. Je hoeft niet alles te doen, haal uit deze video wat jou aanspreekt en ga het toepassen.

De tips voedingsmiddelen die ik aanbeveel op nuchtere maag kan je hier vinden:

 • Kombucha
 • Camu camu bessen (poeder)

Na deze 4 stappen voor een gezond ontbijt denk je misschien: ‘Ja, maar moet ik dat allemaal doen?’. Je zult nadat je dit gaat toepassen al snel ervaren dat de eerste twee stappen nauwelijks tijd kosten. Je eigen ritme vinden met nieuwe, gezonde voedingsstoffen is je enige weg op lange termijn. Pas het stap voor stap toe!

Wil je meer informatie over andere gezonde gewoontes?

Ben je er na deze video nog niet helemaal uit wat jij als ontbijt zou moeten eten?

Wil je een stappenplan tot je lijf veel gezonder maken, en tegelijkertijd overtollige kilo’s verliezen?

Klik hier voor meer informatie.

Share:

19 comments

 1. Hallo Jesse, bedankt voor je video over gezond ontbijten. Ik kan hier zeker mijn voordeel mee doen. Al jouw informatie vind ik interessant. Zeker als je je gezondheid belangrijk vindt.

 2. Elke keer als ik probeer te kijken doe ik de video weer van schrik uit. Geschreeuw in een holle ruimte. De inhoud is vast de moeite waard. Maar mij lukt het niet om verder te kijken.

 3. Duidelijk verhaal, veel deed ik al uit mijzelf. Wat ik mij afvraag: hoe zit het tijdens de zwangerschap? Welke superfoods zijn veilig tijdens de zwangerschap. Er is hier weinig over te vinden en wat ik merk: hoe gezonder ik eet, hoe vaker ik moet overgeven en misselijker ik ben en hoofdpijn krijg. Eet ik waar ik trek in heb en dat is verbazingwekkend ongezond voor mijn doen, des te minder last ik heb van bovengenoemde kwalen.

 4. Jesse, dank je wel voor je heldere uitleg. Ik ga er zeker wat mee doen. Ik heb alleen nog wel 1 tip voor het maken van de video(s): schaf gordijnen of vloerbedekking aan, want het lijkt nu net alsof je in een lege kamer staat zo hol klinkt het altijd. Dat luistert net wat prettiger.

 5. Vroeg me al een tijd af wat ik het beste kon nemen op een nuchtere maag. Ben blij met je duidelijke uitleg.
  Altijd fijn om een bericht of videoboodschap van jou in mijn mailbox te vinden. Ik doe er zeker mijn voordeel mee!

 6. Dankjewel, Jesse, weer heel leerzaam hoe ik het beste mijn dag kan beginnen.
  Ik ga er direct mee aan de slag.

 7. Hoi Jesse,

  Leuk en leerzaam filmpje! Weer wat handige tips erbij 😉 Ik vroeg mij af of je een artikel kan doen met de top 10 beste superfoods?

  Groetjes, Valesca

 8. hoi Jesse,
  Vaak ben ik bij stap 3, mijn verse sapje, al verzadigd! en kan het echte ontbijt er niet eens meer bij. Dan daarbij heb ik vaak al weer trek na een uurtje, ik doorbreek het nooit lijkt wel!! Maar evengoed weer bedankt voor de fijne duidelijke videoboodschap.

 9. Wat noem je al goede 1e stap voor een goede darmflora/immunsysteem? Combudja? Wat is het en in welke winkel kun je het krijgen in Nederland? Het zelfde geldt voor kapu kapu bessen? Misschien is het handig als het product ook een seconde in beeld wordt gebracht. Dan weten we hoe het eruit ziet en waar we naar zoeken.

 10. Ik neem niet de tijd op alles te lezen en te beluisteren. Het zal ongetwijfeld de moeite waard zijn maar mijn hoofd staat er momenteel niet naar.

 11. Waar kan je combudja(cumbutscha) en kapukapu(kamukamu)bessen kopen.

 12. Vaak ben ik het wel eens met de uitleg en de ideeen die worden aangedragen, maar op 1 onderdeel ben ik toch wat kritischer. Vaak is juist het importeren van superfoods of speciale voedingsmiddelen niet goed voor de lokale bevolking en de lokale behoeftes in bijv. Latijns Amerika. Juist lokale en eerlijke producten zijn belangrijk om te gebruiken waar jij vandaan komt. Dat is natuurlijk wel iets uit de richting, maar als we het hebben over gezonde voeding en waar dit vandaan komt (grote industrie vs. meer natuurlijke producten etc.) dan moet hier toch ook wel aandacht aan besteed worden. Daarom zou ik graag zien dat er ook aandacht wordt gegeven aan de lokale (bio) groentes en fruit die bijvoorbeeld direkt bij een boer gekocht kunnen worden/ geleverd kunnen worden. Daarnaast zijn de videos erg leerzaam en met veel goede tips, dus dank daarvoor!

 13. Hoi Jesse,

  Super bedankt voor je video, echt heel leerzaam! Ik vroeg me af wat jij vindt van een havermout ontbijt, raad je het aan of juist niet?

 14. Dat is wel erg veel. Glas water met citroen of iets anders, dan nog een halve liter water dan nog een groene smoothie en dan nog eiwitten met groente. Geen idee hoe je dat weg moet krijgen. Na twee glazen water zit het bij mij al aardig vol.
  Vraag ik me daarnaast af of het wel goed is, zoveel groene bladgroente elke dag, hoe zit het dan met nitraat/nitriet waar je altijd voor wordt gewaarschuwd?

 15. I was selsiuory at DefCon 5 until I saw this post.

 16. I’m kind of glad you brought up the bandaging issue. I neglected to mention that one of the tattoos is right above the pubic area, exactly where the girl buttons her super tight jeans. I personally think it’s important to bandage a fresh tattoo because besides not getting ink and blood on your clothing, it is technically a wound that could still get irritated and/or infected…p.s. the death scenes are really cool to watch!

 17. The ability to think like that shows you’re an expert

 18. I am also a fan of Ellie Krieger! My favourite recipe in "The Food You Crave" is the aromatic noodles with lime peanut sauce. The turkey meatballs and chicken chop suey are also very good!

 19. Ich möchte eventuell einen Blog machen mit WordPress 2.7 , ich bin aber erst 13 Jahre alt. Darf ich obwohl ich noch nicht Geschäftsfähig bin eine Website erstellen. Den Webspace hab ich von bplaced.Und falls ich es dürfte sollte die Seite ein Impressum haben ?Kann mir irgendwer weiterhel…

Geef een reactie