Gezondheid verbeteren met groene smoothies

De laatste gezonde gewoonte / afvallen tip (van de 4) is die van het dagelijks drinken van een groene smoothie.

Mocht je maar één van de 4 tips willen toepassen, ga dan dagelijks een groene smoothie drinken. Dit zal de grootste verbetering van je gezondheid en vitaliteit teweeg brengen.

In deze video leg ik je uit wat het is, waarom ze zo goed zijn voor je gezondheid, hoe je vreetbuien ermee onder controle kunt krijgen en uiteraard geef ik je een recept voor een lekkere groene smoothie die je thuis binnen 2 tot 3 minuten kunt maken (en nee: het afwassen van de blender kost niet veel tijd!) :).

Share:

4 comments

 1. beste Jesse,
  Ik vind dat jij echt super goede tips hebt waar we allen nog veel kunnen van leren!…doch groene smoothies vind ik niet zo lekker en 3 stukken fruit lijkt mij te veel suikers… ik eet liever 3 stuks fruit verdeeld over mijn dag (meestal in de voormiddag). Geef mij 100 gr rauwe spinazie met wat kippewit, kaas, tomaat en noten (en vinaigrette) en ik eet die met plezier op als slaatje (lunch).

  Ook reageren mijn darmen héél raar op smoothies. Moet er wel bij vertellen dat ik spastische darmen heb dus die rommelen ook wel door andere voeding (+ vooral stress). Dus heb jij andere tips voor mij?

  Ik neem als ontbijt 250 gr magere kwark + 1 portie fruit in de zomer en in de winter havermout + water + 1 stuk fruit (alles lekker opwarmen en laten wellen) en rond 10u nog een stuk fruit als tssdoortje. Voor mij gaat het niet om gewicht te verliezen, wel buikvet en gezond zijn. Bedankt, Ilse

 2. Hallo,

  Ik ben eigenlijk benieuwd hoe het met de smoothies zit, met je bloedsuiker,
  ik kan namelijk zelf geen fruit eten ivm enorme bloedsuiker schommelingen
  wat ik maar niet onder controle krijg ook al eet ik met een laag gi.
  Maar heb je misschien tips om de gi laag te houden met een smoothie?
  Ik wilde namelijk het ebook kopen maar ik weet dus niet of ik om deze reden er
  wat aan heb?

  Alvast bedankt! Puck

 3. Pingback: Smoothie recepten
 4. Hoi jesse,

  de groene smoothies zijn voor mij helemaal een succes. Ik hou niet van gekookte spinazie of andijvie maar rauw als smoothie vind ik ze heerlijk. Omdat ik zo enthousiast ben heb ik mijn man ook verplicht iedere dag een glas mee te drinken.

  Van de week had ik 250 gram bleekselderij met 1,5 liter water tot smoothie verwerkt. Ik vond het heerlijk maar mijn man kon het amper binnenhouden terwijl hij echt geen zeur is met eten.

  Hoe kan het nu dat zijn lichaam zo negatief reageert op zo iets gezonds?

  Heel erg bedankt voor al je goede werk en enthousiasme!!

Geef een reactie