Greens poeder – Is het wel gezond en 2 grote problemen met alle super greens

In deze video ga ik je de snelste manier naar een geweldige gezondheid uitleggen.

Als je me zou vragen slechts één advies te geven dan zou ik je aanraden meer green juices (groentesappen) te gaan drinken, want dat is in mijn ogen de meest pure vorm van voeding. Het zijn uitgeperste groentesappen, pure voeding en heel gemakkelijk opneembaar.

Het voordeel van een groene smoothie (bladgroenten met fruit en water die fijngemalen zijn in een blender) is dat de vezels van de groenten er nog inzitten, want de meeste mensen eten te weinig vezels. Maar het voordeel van een green juice – en dat is de paradox – is dat er juist géén vezels inzitten, zodat de voedingsstoffen heel puur en gemakkelijk door je lichaam kunnen worden opgenomen (o.a. Burton-Freeman, 2000[1]).

Als je mij iemand zou geven die heel ver van zijn of haar gezondheid afstaat, dus iemand die jarenlang niet goed voor zijn of haar lichaam heeft gezorgd en allerlei klachten heeft ontwikkeld, zoals overgewicht, een hoge bloeddruk, een hoog cholesterol, een zwak immuunsysteem en allerlei problemen als gevolg daarvan, en je zou mij vragen wat ik zou adviseren om diegene weer naar een goed gezondheidsniveau te brengen, dan zou ik hem of haar de meest pure vorm van voeding geven, en dat zijn in mijn ogen green juices (Kim et al., 2003[2]). Een green juice is een sap, een groentesap, meestal gemaakt van in een slow juicer uitgeperste groenten, met het vocht van de groenten en eventueel het fruit dat erin zit.

Gelukkig worden green juices steeds populairder in Nederland. Alleen hebben green juices één groot nadeel zoals je misschien wel weet: ze kosten heel veel tijd om te maken. Als ik één keer in de week een green juice met verse groenten voor mezelf maak dan ben ik blij, en als het er twee zijn dan is dat als ik heel eerlijk ben boven mijn wekelijkse gemiddelde. Het maken kost simpelweg heel veel tijd, maar hoe los je dat op? Hoe geef je jouw gezondheid zoiets geweldigs, zonder dat het heel veel tijd kost? Het antwoord daarop is greens poeders, dus uitgeperste groentesappen die gedroogd zijn zodat je een poeder krijgt waar je alleen maar water aan toe hoeft te voegen. Greens poeders bevatten een breed scala aan ingrediënten waarmee je de basis afdekt voor de dag, het is als het ware een multivitamine die weinig tijd kost om klaar te maken.

Er is echter iets aan de hand met al die groene poeders die op de markt zijn. Al 4 of 5 jaar gebruik ik namelijk allerlei greens poeders, maar ik was nooit tevreden. Wat ik zocht was een product dat niet alleen gezond maar ook lekker is, maar het probleem is dat vrijwel alle greens poeders niet te drinken zijn: bij de meeste greens poeders moet je je neus dichtknijpen en het dan kokhalzend opdrinken. Een aantal vergevorderde gezondheidsfreaks zoals ik kunnen dat wel aan, maar voor de meeste mensen is het gewoon geen optie. Ik wilde daarom iets dat toegankelijk is voor heel veel mensen. Ik wilde dus een greens poeder dat:

 • heel lekker smaakt
 • volledig biologisch gecertificeerd is (heel veel greens poeders zijn dat niet)
 • een complete samenstelling van ingrediënten bevat (dus niet alleen allerlei verschillende groenten maar ook verschillende hormoon balancerende en immuunsysteem versterkende kruiden)
 • algen bevat, zoals spirulina en chlorella, die onze lichaamseigen ontgiftingsprocessen ondersteunen (Balder et al., 2006[3]).
 • probiotica bevat voor onze darmflora (o.a. Fooks et al., 2002[4]).
 • geen slechte toevoegingen bevat (veel greens poeders bevatten slechte zoetstoffen om het lekker te maken)
 • natuurlijke zoetstoffen bevat
 • financieel betaalbaar is, want de meeste greens poeders komen uit de Verenigde Staten en zijn simpelweg om die reden gewoon hartstikke duur

Wij zijn een product gaan ontwikkelen dat aan al deze eisen voldoet: Superfoodies Green Juice.

Superfoodies Green Juice is eenvoudig en snel te bereiden. Gebruik één of twee theelepels per dag, voeg water toe en je kunt het direct opdrinken. Het smaakt lekker van zichzelf, omdat we lucuma poeder erin hebben gestopt, een soort mango-achtige vrucht uit Peru die ook nog eens heel prebiotisch (goede voorloper van “goede” bacteriën in je darmflora) is. En er zit passievrucht poeder in, een beetje citroengras poeder en een beetje stevia, allemaal om het een lekkere smaak te geven.

Je cola-drinkende en pizza-etende buurman zal Superfoodies Green Juice misschien niet het lekkerste drankje ooit vinden, maar de meeste mensen lusten dit gewoon met water toegevoegd. Een andere optie is om een beetje appelsap of sinaasappelsap toe te voegen, of je roert het door een groene smoothie.

Superfoodies Green Juice bevat ook een aantal bijzondere superfoods, zoals matcha en moringa (die beiden heel kostbaar zijn), camu camu poeder voor de vitamine C (Rodrigues et al., 2001[5]), hormoon balancerende superfoods zoals Ashwaganda (Panda et al., 1999[6]; Khalsa et al., 2008[7]) en MSM poeder voor je huid (o.a. Guarner et al., 2003[8]).

Als je alle ingrediënten van Superfoodies Green Juice los zou moeten kopen ben je letterlijk honderden euro’s kwijt aan superfoods, maar wij hebben ze gewoon in één pot gestopt, tegen een heel betaalbare prijs.

Kortom, voeg water toe aan een of twee theelepels Superfoodies Green Juice en het is klaar om te drinken. Je dekt er je basis voor de dag mee af, voor mij is het een soort multivitamine drankje. Ik ben er super fan van. Ik heb het zelf ontwikkeld maar ik heb het ook vóór mezelf ontwikkeld en ik gebruik het elke dag. Dus, als je een manier zoekt om dagelijks green juices te drinken zonder dat het je heel erg veel tijd en geld kost dan is dit je manier om het te gaan doen. Ik hoop dat je geïnspireerd bent door deze video!

Superfoodies Green Juice is verkrijgbaar in potjes van 150 gram en potten van 500 gram

Referenties

[1] Burton-Freeman, Britt. “Dietary fiber and energy regulation.” The Journal of nutrition 130.2 (2000): 272S-275S.
[2] Kim, Jung Shin, et al. “The effects of green vegetable juice (Angelica keiskei) supplementation on plasma lipids and antioxidant status in smokers.” Korean Journal of Nutrition 36.9 (2003): 933-941.
[3] Balder, Helena F., et al. “Heme and chlorophyll intake and risk of colorectal cancer in the Netherlands cohort study.” Cancer Epidemiology Biomarkers & Prevention 15.4 (2006): 717-725.
[4] Fooks, L. J., and G. R. Gibson. “Probiotics as modulators of the gut flora.” British Journal of Nutrition 88.S1 (2002): s39-s49.
[5] Rodrigues, Roberta B., et al. “An Amazonian fruit with a high potential as a natural source of vitamin C: the camu-camu (Myrciaria dubia).” Fruits 56.05 (2001): 345-354.
[6] Panda, S., and A. Kar. “Withania somnifera and Bauhinia purpurea in the regulation of circulating thyroid hormone concentrations in female mice.” Journal of Ethnopharmacology 67.2 (1999): 233-239.
[7] Karta Purkh Singh Khalsa & Michael Tierra. “Ayurvedic Herbs, The Way Of” Lotus Press, 2008
[8] Guarner, Francisco, and Juan-R. Malagelada. “Gut flora in health and disease.” The Lancet 361.9356 (2003): 512-519.

Share:

30 comments

 1. Is het ook geschikt voor jonge kinderen (3 en 6 jaar)?

 2. Duidelijk uitgelegd, dankjewel.

 3. Kinderen van 12 en 16 ook kunnen gebruiken?

 4. Kinderen vanaf 12 ook kunnen gebruiken?

 5. Hoi Jesse, is het het beste om op nuchtere maag te nemen? Ik meng het eerst met een beetje water, daarna doe ik er chocomelk bij, werkt voor mij het beste.
  M.v.g. ton de Leest

 6. Is dit een ontbijt-vervangend drankje? Of drink je dit bij/naast je ontbijt?

 7. Hoi Jesse,
  Ben nogal sceptisch ingesteld tegen over nieuw op de markt gebrachte
  producten…Maar sinds het gebruik van GREEN JUICE ben ik een heel ander mens aan het worden..!!
  Van een totaal afgebrand persoon met angsten,spier en gewrichtpijn die van de pijn niet meer kon sporten en gedianogstieerd werd door ondergaan van oa. een MRI-Scan met LUMBALE KANAAL STENOSE…en volgens de neuroloog was een operatie het enigste redmiddel voor m’n kwaal..!!
  Maar hoe het komt weet ik niet ; sinds ik een theelepel GREEN JUICE
  ‘s ochtends inneem zijn mij klachten aan het verdwijnen…en word weer
  een persoon met zin in het leven,spierpijn verdwijnt en ben weer begonnen met Aqua-joggen etc. in zwembad DE VEUR,Zoetermeer,wel bekend bij jou,neem ik aan..!!
  Verder heb ik erfelijke aandoeningen : FAM. CHOLESTEROMIE en FAKTOR V (Leiden) en m;n INR is nog nooit zo stabiel geweest..dus ook geen invloed op BLOEDVERDUNNERS..!! ATROSE / hevige GEWICHTSPIJNEN.
  Ik volg je al jaren…maar wat je nu hebt samengesteld met GREEN JUICE
  slaat werkelijk alles.
  Ook m’n gemoedtoestaand / concentratie-vermogen / geheugen zijn optimaal..!!
  CHAPEAU..en ben misschien net een maand bezig.iedere dag beter..
  wonderbaarlijk..en dat met bijna 66 JAAR..!!

 8. Heeft dit product een invloed op gebruik van de anticonceptiepil ?

 9. Hoi Jesse, mijn ervaring iedere keer als ik iets van chlorella of spirulina inneem ik me zóó vreselijk moe ga voelen en echt tot niks meer in staat ben,zelfs van 1 pil per dag. Tevens heb ik het idee dat ik van spirulina hartkloppingen krijg. Heb je misschien een idee hoe dit allemaal kan want daar ben ik dus ook bang voor als ik jouw product zou gaan nemen. Groetjes Aileen

 10. Hoi jesse.
  Hoe lang moet ik dit gebruiken zodat ik resultaat merk/ me beter voel?
  Zou dit na 30 dagen zo moeten zijn?

 11. ik gebruik medicijnen tegen een trage schildklier, kan ik uw product gebruiken zonder dit te beïnvloeden?
  groet Wietze

 12. Hoi Jesse.
  Ik gebruik schildkliermedicatie ivm een te trage schildklier .Ik heb veel klachten .zoals slappe huid dun haar overgang enz .nu had ik een tijdje meer medicatie ivm restklachten..mij schildklier ging sneller werken en kreeg minder klachten en verloor ook gewicht ..want ik sport 4 keer per week met op mijn voeding omdat ik hou volg en bleef maar geen gewicht verliezen .nu wel door meer medicatie te nemen.maar nu komt het..ik wil een goed product voor huid ,hormonen, geheugen enz.dus kocht ik green juice.ik gebruik het 3 weken en wordt met de dag dikker heb het gevoel mijn schildklier veel te langzaam weer werkt .Ik dacht dat mijn schildklier juist snel en goed ging werken door het product..is het de kelp die dit veroorzaakt .of is het dat mijn hormonen uit balans raken door het product en ik weer oestrogeendominatie krijg .want heb ik de verslag .op mijn buik ,bovenbenen.bovenarmen en billen..ik baal er wel van omdat ik echt iets aan mijn snelle veroudering wil doen .Ik ben 45 maar heb een huis van 65 .mvgr

 13. Nog maar amper week mee bezig nu ruikt okselzweet voor mij om te kokhalzen! Neem aan de ontgifting?

 14. Twee weken geleden mee begonnen. Ik heb nu veel last van acné in mijn gezicht; ontgifting, hoop ik (?). Ik ben 47 en soms wekenlang niet ongesteld, maar dat kwam nu van de week weer vlot op gang zonder al teveel klachten (ik had voor/tijdens menstruatie vaak veel last van pms, buikpijn en flink bloedverlies). Ik slik sinds anderhalf jaar medicatie tegen een trage schildklier en gebruikte daarnaast al kelp, spirulina en chlorella, maar m’n energiepeil bleef steken. Hopelijk wordt dat beter door dit product. Ben benieuwd hoe de uitwerking verder zal zijn.

 15. Waarom zit er in godsnaam toegevoegde suikers in?

 16. Waar te koop?
  Zie geen besteloptie.
  Prijzen?
  Ook geen antwoorden op vragen hierboven?
  Graag wat extra info hierover.
  Mvg. Elly de Vries

 17. Hoi jesse,
  Ik heb de ziekte van lyme en moet mijn imuunsysteem opkrikken.. die green juice van jou zitten alle vitamines in wat je per dag nodig heb maar vitamine d, zink, ijzer etc zit er dan ook in? en kan ik het drankje voor t slapen gaan nemen?

 18. Beste Jesse. Spijtig dat je niet op de vragen reageert. Had ik fijn gevonden en had me vertrouwen in Supergreens gegeven. Nu aarzel ik.

 19. Ik ben na anderhalve pot gestopt met Green Juice. Zoals ik hierboven schreef kreeg ik erg last van acné in mijn gezicht en dat is nog steeds niet verbeterd. Ook is m’n menstruatie pijnlijker dan ooit. Hormonaal heeft het poeder mij helaas dus uit balans gebracht.

 20. Ik zie nooit een commentaar of antwoord op geen van de bovenstaande vragen…
  Waarom zou ik een vraag stellen dan ???

 21. Ik heb 6maanden geleden een hersenbloeding gehad
  Heb gerevalideerd kan gelukkig lopen kan mijn leven weer op pakken.
  Helaas cholesterol en bloed druk bij gekregen gebruik pillen daar voor kan ik deze producten gebruiken of niet

 22. Hallo Jesse,

  Ik ben 54 en heb een aantal jaren terug borstkanker gehad. Ik heb een operatie, chemotherapie, bestraling en hormoontherapie gehad (omdat de tumor hormoon gevoelig was). Tevens ben ik geopereerd aan mijn schildklier, die werkt nu niet meer. Hiervoor moet ik nu mijn hele leven dagelijks medicijnen slikken.
  Dus mijn vraag aan jouw: zit in green juice niets van hormoon preparaar? Ik ben namelijk aan het twijfelen of green juice geen verkerkeerde uitwerking zal hebben.
  Graag hoor ik van je.

 23. Heb net jou video gezien.
  Wat kost nou zo`n pot ?? En hoe kom ik eraan,waar te bestellen?
  En nog een vraag.Heb deze Green poeder ook zin als je de rest van de dag evt dingen eet die niet gezond zijn bijv.. Pizza`s of een patatje

 24. Waar vind ik de antwoorden die gesteld worden op deze site? Hele goede vragen waarin ik graag wil meelezen. Tevens wil ik graag weten of proteïne, eiwit en vitamines & vezels precies zijn afgestemd op de dagelijkse behoefte.

 25. Mag je meer dan 1 keer per dag green juice drinken?

 26. Hoi Jesse waar kan ik die green poeder bestellen?

 27. Ik zie vragen maar geen antwoorden.
  Waar zijn die te vinden?

 28. Zit er iets van citrus in? Ik heb een allergische reactie ervan, omdat ik niet tegen citrusfruit kan. Zonde, want t is een dure pot €69,-

 29. Ik vind t vreemd dat er steeds geen antwoord wordt gegeven dat wij ook kunnen lezen. Zo krijgen we geen vertrouwen in t product en t is wel zo professioneel niet?

 30. Ik heb 3 maanden last gehad van voortdurende diarree sinds ik me door jou heb laten overhalen om Greens te gebruiken. Heb zelfs een verwijzing voor een colonscopie gekregen omdat ik de link niet legde met het gebruik van Greens. Gelukkig niets aan de hand, gestopt met Greens en voel me weer prima. Iets minder opscheppen over jezelf en eerlijk zijn over je product zou helpen.

Geef een reactie