Groene smoothie spinazie, appel, acai, kokosolie

Groene smoothie spinazie, appel, acai, kokosolieGroene smoothie met acai, appel en kokosolie

Deze groene smoothie is zeer rijk aan mineralen, vitamines en antioxidanten. Voor een deel uiteraard uit de spinazie en appel, maar vooral door de acai poeder die is toegevoegd. Acai is zeer rijk aan vitamine A en E, calcium en ijzer. Tevens is Acai zéér rijk aan antioxidanten, het is de nummer twee antioxidant in de wereld (ter vergelijking: acai bevat meer dan 3,5 keer zoveel antioxidanten als blauwe druiven). Tot slot is aan deze groene smoothie kokosolie toegevoegd, waardoor de smoothie goede vetten bevat. Biologische, rauwe (koudgeperste oftewel ‘virgin’) kokosolie verhoogt de weerstand en verbetert de schildklier functie.

Ingrediënten
200 gram spinazie
2 appels
1 peer
1 theelepel acai poeder
1 theelepel kokosolie

Bereiding
Was de rauwe bladspinazie, doe dit in de blender en voeg water toe (totdat de waterlijn evenhoog is als de spinazie). Was de appels en peer en snijd het klokhuis/de pitten eruit. Voeg het fruit met schil en al toe aan de smoothie. Zet de blender aan voor ongeveer een minuut. Voeg een grote theelepel acai poeder en een grote theelepel kokosolie toe en zet de blender nogmaals aan.

Smakelijk!

Klik hier voor meer informatie over Groene Smoothies en meer groene smoothie recepten

Share:

2 comments

  1. hoi beste jesse ik melvin probeer het laatste beetje buikvet kwijt te raken ik heb veel gelezen van je en veel videos gekeken van je ik moet zeggen ik heb er wel veel van geleert maar ik zit nog met een dilema,dit is mijn voeding over het gebruik van eiwitten omdat ik spiermassa op wil bouwen en af wil vallen ik sport dus ook 4x per week aan kracht training cardio training doe ik dus niet meer wat ik dus van je weet is dat je zegt dat je veel eiwitrijk voedsel moet eten wat ik wil weten van je is als ik er verstandig aan doe de voeding wat ik eet op een dag ziet er als volg uit,s’morgens drink ik 40 gram eiwitshake met voedingssuplementen twee capsulles omega 3vetten met tussendoor drink ik 3 tassen groene thee,twee uur later eet ik een ei met een kommetje yogurt van de optimel met 3gram kaneel erin twee uur later weer kommetje muesli met noten met magere melk,twee uur later warm eten meestal altijd kip met zilvervlies rijst of bami en nasi 2x per week gebruik ik rundergehakt.
    1uur later ga ik twee uur trainen als ik thuis kom drink ik weer 3 tasse groene thee en een eiwitshake van 40 gram en ik eet een bak magere kwark met 3 gram kaneel erop meestal nog met een blikje vis 3,uur later voor het slapen gaan neem ik nog een eiwit shake van 40 gram alle shakes maak ik gewoon aan met water omdat het snellen opgenomen wordt door je lichaam,ik ben er nu twee weken mee bezig mijn vraag is dus doe ik er goed aan.
    ben benieuwd naar jou antwoord alvast bedankt.
    groetjes melvin.

Geef een reactie