Het gezonde 3 minuten lunch recept

Hoe kan je, als je heel, heel weinig tijd hebt toch een gezonde lunch voor jezelf maken?

Hoe eet je toch gezond terwijl je de hele dag onderweg bent?

Regelmatig heb ik zelf ook drukke dagen en moet ik net als iedereen concessies doen in m’n voedingspatroon. Het enige verschil is dat de concessies die ik doe nog steeds behoorlijk gezond zijn, terwijl het in 3 minuten op tafel kan staan.

Dit is zoals ik het doe.

Eén van mijn persoonlijke regels over mijn voeding is dat ik minimaal 3x per dag iets 'groen' wil eten.

 • Iedere dag een groene smoothie met verse bladgroente
 • 's middags iets 'groens' bij de lunch
 • 's avonds iets 'groens' bij het avondeten
 • En bij voorkeur drink ik ook nog een extra groen drankje iedere dag, zoals een Wheatgrass shot, of een shake van water gemengd met Greens poeder

Ik wil mijn lichaam vitaal houden. De hele dag vol energie zijn en een sterke weerstand hebben.

Ik wil voeding eten die m'n lichaam (de pH waarde van mijn bloed) basisch houdt.

Ik wil voeding eten die bijdraagt aan mijn gezondheid, in plaats van er afbraak aan doet.

Mijn gezonde 3 minuten lunch recept:

Stap 1:
Koop bij de Albert Heijn of een andere supermarkt een kant-en-klare maaltijdsalade, met alleen sla en groentes. Bij de AH verkopen ze ook salades met pasta/aardappelen toegevoegd, dit zijn hun 'luxere' salades. Deze raad ik je af. Ik koop (als ik een 3 minuten lunch wil maken) altijd kant-en-klaar salades met alleen sla.

Mijn persoonlijke favoriet is de Italiaanse salade. Je kunt ook de Boeren salade, of een andere nemen.

Koop daarnaast:

 • Rijpe ('Ready to eat') avocado’s, een paar verse tomaten, zongedroogde tomaatjes of komkommer
 • Garnalen, gerookte zalm, makreel of andere gerookte vis, of vleeswaren die je rauw kunt eten

Je hoeft dit uiteraard niet allemaal te kopen. Ik koop meestal een paar avocado’s en zalm.

Dit meng ik met de salade.

Et voila!

Binnen een paar minuten eet je een super gezonde, vitaliserende salade die nog vult ook.

Eventueel zou je er nog en klein handje noten (macadamianoten, cashewnoten, amandelen, walnoten) aan kunnen toevoegen, of pitten zoals pijnboompitten.

Voor mij is de avocado genoeg 'dressing', ik voeg er verder niets aan toe. Als je zongedroogde tomaatjes in een glazen potje koopt kan je de olie waar ze in zitten een beetje over je salade gieten.

Laatste tip: Als je de hele dag in de auto zit, maak deze lunch dan al ‘s ochtends of de avond vantevoren en neem hem mee in een houdbaarheidsbakje. Neem een vork mee en eet de lunch (desnoods) in je auto op. In mijn ogen altijd nog een stuk beter dan het 'eten' dat ze bij een tankstation verkopen!

Ik zou zeggen: eet smakelijk!

Share:

12 comments

 1. Strak plan Jesse! dank je wel. Leuke en gemakkelijke tip.

 2. wel gezond ja … En eet wel vaak in de auto want is lekker rustig ! En wat is wheatgrass shot nou weer, klinkt zo griezelig …een shot ??? ik hoop dat je het gewoon braaf …opdrinkt !!!

  Vivaldi

 3. hoi jesse
  goed plan en idd makkelijk
  even over het wheatgrass,kan je dat niet gewoon per liter ergens bestellen,
  ik leer heel veel van je en probeer elke dag iets toe te voegen en zou dat ook graag willen met dat wheatgrass.
  en voor nu de snelle luch is ook weer een kadootje van je,
  dank je wel,je ziet door de bomen het bos soms niet meer maar als je dan met die tips van je komt gaat er een wereld voor je open.

  groetjes debbie

 4. jesse, welke producten bedoel je met iets groens bij de lunch en avondmaaltijd?
  Heb je nog tips wat je kan eten voor het ontbijt?

 5. Het probleem is dat ik geen salades, vis enzovoorts lust…
  Wordt lastig dan.

  Ik eet wel gewoon mn boterhammetjes dn.

 6. Ik ben ook wel benieuwd naar de ontbijt-ideeën

  Wat doe je tijdens een (zaken) reis, en zeker als je dan in het buitenland zit? Als je aan dit soort eten gewend bent, is je lichaam dan niet verschrikkelijk van streek, als je weer anders moet eten, omdat er dan geen alternatief voorhanden is?

 7. Hallo Jesse,

  Hoe zit het precies met het eten van groenten en fruit door elkaar? Volgens mij kan je fruit het beste alleen eten voor al het andere dat je eet omdat het anders gaat gisten. Nog een vraagje: Mijn zoons willen gezond eten maar ook spieren kweken en willen dus niet afvallen, wat is de beste methode om gezond te eten en toch breder te worden?

  Gr. Lonneke

 8. Jammer dat die kant-en-klaar salades aan de dure kant zijn. Mensen met een laag inkomen kunnen zich dit waarschijnlijk niet veroorloven. Koop gewoon een zak sla zou ik zeggen, dat komt op hetzelfde neer.

 9. JESSE, Mag je dan geen brood, aardappelen of pasta meer eten bij het groen?
  Wat eet je s’avonds dan?

  gr. Hilde

 10. hoi Jesse

  Wat doe je als je zoals ik onregelmatige werktijden hebt en niet altijd een salade of iets anders kan eten?

 11. als je geen avocado lust wat kun je dan gebruiken

 12. hey Jesse, ik eet heel veel groenten (80% raw) maar geen bio…oei…ik weet dat ik beter voor organische voeding zou kiezen maar de prijzen zijn zowaar het dubbele! is het echt zo slecht dan om niet-organisch te eten? wat is trouwens de beste manier om fruit en groenten te wassen? ik las eens dat je wat bicarbonaat of azijn aan je spoelwater moet toevoegen. Klopt dit? bedankt!

Geef een reactie