Het wow effect van groene smoothies

In de laatste seminars die ik heb gegeven heb ik het naast vele inzichten over voeding, gezondheid en gewichtsverlies, en over hoe je de motivatie kunt vinden om blijvend gewicht te verliezen, vooral over gehad over één onderwerp wat mijn leven enorm heeft veranderd:

Groene smoothies.

Waarom? Omdat groene smoothies:
a) Zeer voedzaam zijn, ze je een enorme boost aan vitamines en mineralen geven
b) Vezels geven die goed zijn voor je darmflora en stoelgang
c) Super lekker (zoet) zijn, omdat de smaak van het fruit dat er in zit overheerst
d) Enorm gemakkelijk klaar te maken zijn, het kost maar een paar minuten van je tijd
e) Je gezondheid verbeteren en helpen bij gewichtsverlies, zonder andere dingen te moeten laten staan

Wat zijn groene smoothies precies?
Groene smoothies bestaan uit:
* Water
* Bladgroente
* Fruit

Je doet (afhankelijk van het formaat van je blender) 100 – 200 gram bladgroente in je blender, bijvoorbeeld spinazie, andijvie of sla. Daarna vul je de blender met water totdat de waterlijn zo hoog is als dat er groente in de blender zit. Vervolgens voeg je twee of drie stuks fruit toe, om het zoeter en lekker te maken.

Het grootste voordeel van de groene smoothie is dat je op een zeer gemakkelijker manier veel meer vitamines en mineralen binnenkrijgt dan dat je binnen zou kunnen krijgen als je gewoon de groente zou eten. Probeer immers maar eens 200 gram rauwe bladspinazie op te eten… Terwijl je dit wel gemakkelijk in een smoothie kwijt kunt! Zelfs mensen die anti-groente zijn lusten groene smoothies.

Tegelijkertijd bestaan er grofweg twee redenen waarom (levensstijl) ziektes worden ‘getriggered’ (ontstaan in je lichaam), namelijk:
* Tekorten aan essentiële vitamines en (vooral) mineralen
* De aanwezigheid van toxische stoffen in je lichaam

De combinatie van deze twee bovenstaande creëert in je lichaam een ‘omgeving’ waarin ziektes kunnen ontstaan omdat je immuunsysteem minder goed zijn werk kan doen, kan doen waar het voor bedoelt is (zie dit als veel moeite doen om een plant te laten groeien, zonder hem water te geven). Dit ontstaat niet alleen doordat ons voedingspatroon niet meer zo is zoals het hoort te zijn (doordat we grotendeels leven op koolhydraatrijke voeding en verpakte producten, in plaats van dat we eten wat de natuur ons geeft), maar ook omdat de kwaliteit van wat de natuur ons geeft achteruit gaat. De hoeveelheid enzymen, vitamines en mineralen is procentueel gezien vele malen lager dan bijvoorbeeld 20 tot 30 jaar geleden. Daarom moeten we tegenwoordig van groentes meer eten om evenveel mineralen binnen te krijgen als 30 jaar geleden.

Daarnaast worden we in onze leefomgeving constant blootgesteld aan toxische stoffen. Poets je dagelijks je tanden? Maak je je huis regelmatig schoon? Dan heb je toxische stoffen in je lichaam. Ook krijgen we deze uit diverse (bouw)materialen, plastics, etc. Door dagelijks groene smoothies te drinken breng je je lichaam beter in de gelegenheid om deze af te kunnen breken.

De tekorten aan mineralen en overdaad aan toxische stoffen die we hebben (zonder dat we ons daar bewust van zijn) leiden niet alleen op lange termijn tot diverse gezondheidsklachten, maar zorgen er ook voor dat we meer moeite hebben om gewicht te verliezen en/of om vet te verbranden.

Door dagelijks een groene smoothie te drinken krijg je op een zeer gemakkelijke manier meer vitamines, mineralen, enzymen en vezels binnen. Het is de ideale manier om je gezondheid te verbeteren en gewicht te verliezen, zonder andere dingen te moeten laten staan!

Klik hier voor meer informatie over Groene Smoothies en meer groene smoothie recepten

Share:

11 comments

 1. Hoi Marjolijn,

  Bedankt voor deze gratis smoothies.

  Deze smoothies ga ik es proberen. Ze zien er echt smakelijk uit.

  Hele goeie presentatie, en erg goed uitgelegd.

  Met vriendelijke groet,

  Ada

 2. Hoi Marjolijn,

  Erg bedankt voor het boekje. Ik ben helemaal enthousiast geworden en ben nu twee dagen bezig met het maken van groene smoothies. Ik moet zeggen dat de smaak niet tegenvalt. Ik gebruik nu sla en spinazie en als fruit een banaan en appel. Echt zoet is het niet, maar goed te drinken. Ik ben benieuwd hoe de smoothie met wortelsap smaakt zoals je uitlegt in de video. Ik ga het zeker uitproberen!

  Claudia

 3. Jesse en Marjolijn, wat is dit weer een geweldig enthousiaste presentatie!! Hartelijk dank!!

 4. Hey Jesse en Marjolijn,

  Ik heb de recepten voor de smoothies afgeprint en ben er al een tijdje mee bezig, het is lekker en wat ik niet had gedacht van groene smoothies is dat ze werken. Ik ben nu veertig en mijn huid begint zo een beetje rimpels te krijgen en heb een droog velletje, maar sinds ik die smoothies drink is mijn huid zachter, niet meer zo droog en ben al een beetje buikvet kwijt, en mijn man ziet het , voelt het en vind het super, alleen mijn man nog zo ver krijgen om het te drinken.Er zijn er toch verschillende die ik lekker vindt, het uitzicht is misschien niet zo lekker , maar ze drinken lekker!!!!! Ik had ook op mijn been een exzema plek en die is bijna verdwenen. Dank U Jesse en Marjolijn ik heb al veel van jullie geleerd.

  Groetjes patricia

 5. Hallo Marjolein,
  Hartelijk bedankt voor het boek Smoothie Goodness en je daarop volgende recepten. Ik heb er al diverse uitgeprobeerd, heerlijk!
  Ik kijk al uit na de volgende tips van jou en Jesse.

  groeten Marianne

 6. heyyy bedankt voor jullie recpeten en dat het allemaal zo makkelijk gaat.
  erg bedankt!!!!!

  Mvg,

  Robbert

 7. Hoi Jesse.

  Bedankt voor de recepten van je smooties.
  Ze zijn echt lekker en ik heb het idee dat mijn dikke buik minder dik is.

  Ben blij dat ik je site gevonden heb.
  Dit is het waar ik makkelijk 30 kilo mee kwijt raak wat me al in geen 8 jaar gelukt is.

  Groetjes van een tevreden mens.

 8. Hoi Jesse kan de groene smoothie ook te gelijk met suiker ziekte vanwegen de suikerspiegel ??

  mvg

  Richard

 9. Hoi Marjolein en Jesse,

  Ook hier laat ik maar mijn berichtje achter…. Want ik ben er echt van onder de indruk!

  Vandaag mijn blender binnen gehad, en gelijk aan de slag gegaan met de “Appel Explosie”.

  Ik moet zeggen, dat ik met de kleur en de dikte wel effe zoiets had van
  mm… oke..is dat echt te drinken?
  Maar dit viel echt reuze mee, en eigenlijk best lekker!
  Ik had best wel zure appels gebruikt, dus echt zoet was het niet, maar dat mocht niet baten. en net wat je zegt na een vvol glas voelde mijn maag al dat dit spul ook echt vult!

  Ik voel ook echt de neiging om andere mensen hiermee te willen helpen!!!
  En mijn ouders zijn ook diabetisch dus vraag me ook of dit kan?

  Het is wel suiker van fruit, dus dat is heel wat anders dan gewone suiker, en het verlaagd de te hoge bloeddruk. (dat laatste is vaak bij diabetici een probleem namelijk)

  Binnekort ga ik het boek ook aanschaffen en lekker expirimenteren!

  maar wat ik me af vraag is, moet ik dit smorgens doen al? ik bedoel ik ben gewend om smorgens te ontbijten met een boterham en thee. (een mens heeft toch ook granen nodig enzo?)

  Jesse en Marjolein bedankt!

 10. Beste Jesse,
  ik ben superblij met de resultaten van het hormoonbalansdieet! Ik ben al 4 kilo kwijt sinds de buikbootcamp-training en voel me veel helderder en fitter! Dank je wel!!! En Marjolein natuurlijk ook!

 11. Ik drink sinds drie weken elke dag een groene smoothie. Ik vind het erg lekker en gezond, maar voel lichamelijk geen enkele verbetering. Nog steeds erg moe, slecht slapen en geen goeie stoelgang.Ik blijf er wel mee doorgaan, want het is denk ik wel gezond.

Geef een reactie