Hoeveel calorieen eten? – Fabels over calorieen tellen

Deze opnames (die je ziet na mijn korte introductie) zijn gemaakt tijdens een seminar wat ik bijna twee jaar geleden gaf.

De naam van deze dag was: "Vet Verbranding Ontcijferd' en ging over een manier van eten en leven die je lichaam stimuleert tot constante verbranding van overtollig lichaamsvet. Uiteraard op een gezonde manier.

Er is heel veel onduidelijkheid over calorieën. Hoeveel moet je er nou eten?

Moet je inderdaad minder calorieën eten dan je verbrandt, om gewicht te verliezen?

Hoeveel calorieën moet een vrouw eten, en hoeveel calorieën heeft een man nodig?

De vraag is echter: zijn calorieën wel zo belangrijk?

In deze video leg ik je uitgebreid en (hopelijk :)) duidelijk uit hoe het nou echt zit.

Veel kijkplezier!

Share:

2 comments

 1. Jesse,

  Dit had ik een tijd geleden ook gezien op internet volgens mij en zo ben ik terecht gekomen hier…Had het keer op keer beluisterd/gezien en vond het erg interessant…

  Nu ik denk is er wel enige tijd eroverheen gegaan en moet er niet aan denken hoe ik toen was qua kilo en lichaam die ik dus weg wilde en nu ik zo denk ben echt blij met de resultaat dat zie ik nu wel en door dit video riep het mijn herinnering op aan toen ik nog erg in het begin zat …Zie de vershil nu dus wel…Die ik heb behaald totaal dus 14 kilo kwijt en dankzij de kettelbell weet ik nu hoe het is om te sporten en voelt echt goed…Nu nog de kantjes afwerken en is mijn doel bereikt !!!Je videos en tips/mails en je blog helpen enorm om erop terug te kunnen vallen en te weten wat voor jezelf werkt/past …Je stopt er wel moeite in en dat respecteer ik enorm…En wil je erg bedanken ervoor…

  Vivaldi

 2. Hallo Jesse,

  interessante video! ik heb nog wel een vraag. Je vertelt dat insuline en cortisol in evenwicht met elkaar blijven, als een weegschaal. Is het dan ook zo dat als iemand veel suikers eet, en dus veel insuline aanmaakt, automatisch meer cortisol aanmaakt en daar dan gestrest van wordt? (ergo: suikers maken je gestrest)
  mijn vriend wordt niet snel dikker en heeft dus niet de drang om minder suikers te eten, maar is vaak wel gestrest door -voor mij- onzinnige dingen. Kan dan dus het minder innemen van suikers/koolhydraten leiden tot een minder gestrest leven? of zie ik dit nu verkeerd?

  bedankt! groetjes anneke

Geef een reactie