Houd bloedsuiker onder controle om diabetes te voorkomen en uw levensduur te verlengen

Ons lichaam is er niet op gemaakt om grote hoeveelheden calorieën uit koolhydraten te verteren welke tegenwoordig wel door veel mensen geconsumeerd worden. Hoge bloedsuiker spiegels zijn een zware onderliggende factor welke leidt tot het ontstaan en de snelle toename van vele leeftijdsgerelateerde ziekten. Diabetes, hartziekten, beroertes, kanker en dementie worden allen versneld door de langzaam verhogende bloedsuikerspiegels, op nuchtere maag en na de maaltijd, welke jaarlijks onnodig lijden en sterfgevallen veroorzaken onder miljoenen argeloze mensen.

Door de nodige dieet- en voedingsmaatregelen vandaag nog te nemen kan de huidige explosie van diabetes gevallen stoppen, en de natuurlijke levensduur verlengen.

Herdefinitie van Gezonde Bloedsuikerwaarden
Normale bloedsuikerwaarden zijn onder constante neerwaartse revisie geweest over de afgelopen decennia, omdat het vastgesteld is dat de huidige waarden cellulaire schade veroorzaken. Vandaag de dag is de vaststelling van een waarde van over 126 mg/dl op een nuchtere maag aanleiding tot een diagnose van diabetes.

Een waarde van 110 mg/dl of hoger word als abnormaal bevonden door de American Diabetes Association. Informatie gepubliceerd in de Journal Diabetes Care geeft aan dat een nuchtere bloedsuiker waarde boven de categorie 70 tot 85 mg/dl het risico op het ontwikkelen van een hartziekte dramatisch verhoogd. De onderzoekers concluderen, "nuchtere bloedsuikerwaardes in de boven-norm waarde categorie blijken een belangrijke losstaande predictor te zijn van cardiovasculaire doodsoorzaken in niet diabetische en ogenschijnlijk gezonde mannen."

Overtollig Suiker Schaad de Vaatwanden, Leid tot Insuline Resistentie
Overtollig bloedsuiker triggert een cascade van potentieel dodelijke processen welke bijdragen aan diabetes, het verharden van de kransslagaders en neuropathische complicaties. Hoge glucose niveaus van suiker uit het dieet en overtollige koolhydraat consumptie veroorzaakt het vrijkomen van chemische cyotokinen welke vaatwand ontstekingen, endotheeldisfunctie en atherosclerose veroorzaken. Uiteindelijk kan de pancreas niet genoeg insuline meer aanmaken, en zal de insuline die wel aangemaakt is niet langer in staat zijn om efficiënt de suiker naar de cellen en spieren te begeleiden.

Op Natuurlijke Wijze Bloedsuiker Verlagen door Dieet
Als voor de maaltijd voedingsstoffen als kaneel en azijn in worden genomen, kan dit helpen bloedsuiker pieken na de maaltijd te verlagen. De meest betrouwbare manier om op een natuurlijke wijze bloedsuikerwaarden te verlagen is door de inname van calorieën van koolhydraten in elke maaltijd dramatisch te verlagen. Elimineer verwerkt en geraffineerd koolhydraatrijk voedsel compleet, inclusief brood, pasta, maïs en rijst.

Afhankelijk van de koolhydraat gevoeligheid, kan het zijn dat sommige individuen ook de consumptie van fruit en zetmeelrijke groentes moeten beperken. De resultaten van een studie gepubliceerd in de Journal of the American College of Nutrition tonen aan dat een dieet rijk aan enkelvoudige onverzadigde vetten, zoals als het Mediterraanse dieet, de bloedsuikerwaardes na de maaltijd verbeteren en gezonde insuline reacties matigen.

Een Ontbijt rijk aan Proteïne, en arm aan Koolhydraten Reguleert Bloedsuiker
Het resultaat van een onderzoek gepubliceerd in de Journal Diabetes Care demonstreert hoe belangrijk het is dat proteïnen deel uitmaken van een koolhydraatarm ontbijt. Deelnemers kregen proteïnerijk voedsel kort voor het eten van een koolhydraatarm ontbijt. De bloedsuiker waarden na de maaltijd waren 40% lager dan dat van mensen die hetzelfde ontbijt aten, maar geen voorafgaande bron van proteïne. Dit onderstreept nogmaals het belang van het combineren van proteïnen en enkelvoudige onverzadigde vet bronnen bij elke maaltijd om potentieel schadelijke suiker pieken af te remmen.

De beste manier om uzelf te beschermen tegen ongecontroleerde bloedsuiker pieken is om, indien u (pre)diabetes heeft, uw bloedsuiker 1 en 2 uur na de maaltijd in de gaten te houden. Voorkom een meting boven de 140 mg/dl daar weefselschade is waargenomen bij langdurige niveaus boven deze waarde. Onderzoek levert uitgebreid bewijs dat het controleren van het bloedsuiker niveau op nuchtere maag en na de maaltijd tot een verkleind ziekterisico en een verlengde levensduur leidt.

Share:

5 comments

 1. Hoe is de bloedsuikerwaarde te meten op nuchtere maag en na een maaltijd?

  Zet alle lichten op rood en dan nog is het aan hen die wakker genoeg zijn dit als een stopteken te aanvaarden.Communicatie is een raar fenomeen in het spel van het leven.
  Ik wens je succes met alles dat je in het licht zet Jesse. Ik ben blij je te volgen en op te volgen wat goed voor mij is.
  beste groet Francisca

 2. Goed artikel.
  alleen kan ik het gebruik van Kaneel niet plaatsen.
  bij het google maar ook bij het voedingscentrum kom ik tegen, dat er niet te veel kaneel gebruikt mag worden, omdat er een “slechte” stof in voorkomt.
  Kan nergens vinden of de voordelen van kaneel opwegen tegen de nadelen(zou slacht zijn)

 3. @Piet, zit coumarine in, die bij een teveel klachten kan geven. Ook zorgen bepaalde kruiden en specerijen, waaronder kaneel, voor het vrijmaken van histamine in je lichaam.

Geef een reactie