Kerstcalorieën verbranden (met hulp van de regering)

“De Britse regering raadt burgers aan kerstcalorieën te verbranden”, dat meldt nu.nl. Ze raden de Britse burgers aan om tijdens de feestdagen te gaan wandelen, zodat de overtollige kerstcalorieën kunnen worden verbrandt.

Een ‘typisch kerstmenu’ zou 1500 calorieën opleveren, stelt nu.nl. Spijtig is helaas dat je niet kunt stelen wat er met die calorieën in je lichaam wordt gedaan zolang je niet weet waar die calorieën vandaan komen.

Het blijft namelijk een wezenlijk verschil of die calorieën uit koolhydraten komen (waardoor het lichaam insuline gaat aanmaken om deze koolhydraten een plaats in het lichaam te geven, wat al snel leidt tot vetopslag), uit eiwitten of uit vetten.

Wanneer je tijdens de kerstdagen toch gaat genieten van lekker eten, eet dan vooral de kalkoen aangevuld met dubbel zoveel groente als er kalkoen (of ander vlees/vis) op je bord ligt. Dat betekent dat als de helft van je bord wordt gevuld met kalkoen, je de andere helft het beste ‘groen’ maakt en deze ‘stapel’ groente een keer zo hoog maakt als het vlees. Zo houdt je niet alleen je maaltijd gezond, maar verminder je ook je eetlust (wat voorkomt dat je naar de slechte dingen gaat ‘graaien’).

Als je toch voorneemt om je levensstijl te verbeteren in 2010 dan kan je beter nu oefenen om je eetpatroon onder controle te houden, het is één van de belangrijkste stappen tot een gezond lichaam. Want ook voor eten geldt: genieten doe je met mate 🙂

Fijne feestdagen.

Share:

1 comment

  1. Hoi Jesse,

    Ik ben niet aangekomen tijdens de afgelopen feestdagen, maar toch heb ik best wat gehad. Ik eet van mezelf gezond (vooral veel groente, fruit en magere vlees als kipfilet). Zelf sport ik ook: 1 uur per week ballet, 1 uur pilates en 1 uur aerobic BBB. Thuis (ook als ik me verveel) dan doe ik ook burpees en andere oefeningen. Eerder deed ik ook aan hardlopen, maar daar ben ik mee gestopt sinds jij had gezegd dat cardio niet handig is (wanneer dan wel?).

    Je zou denken dat ik dan af val.. en ik ben zeker wel afgevallen, alleen was dat niet op de juiste manier en niet op deze gezonde manier. Ik heb een tijd lang vrijwel niets gehad (ongeveer 1,5 tot 2 jaar). Ik viel heel erg af. Op een gegeven moment niet meer en ik had geen energie meer. Nu eet ik normaal, ik probeer sowieso 3 maaltijden op een dag te eten, maar ik heb moeite met vet verliezen! Soms vergeet ik zelfs te eten, dus heb het idee dat het aan mijn stofwisseling ligt.. Het is niet extreem veel vet eigenlijk, dat vind ik wel raar. Ik heb het niet in mijn zij zitten (ik ben zelfs heel blij met mijn taille) maar wel op mijn buik een beetje en dat verschilt ook iedere dag.

    Wat kan ik eraan doen om alsnog wel vet te verliezen? Ik doe al krachttraining thuis met gewichtjes van 5k. Ik ben helemaal ten einde raad. Ik weet niet wat ik moet doen. In de meeste gevallen willen mensen hier gezonder gaan eten en vooral veel af vallen, maar ik weet echt niet wat ik moet. Nóg gezonder eten ja… maar dat kan vrijwel niet?

    Graag wat tips.. 🙁

Geef een reactie